NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Euro


Legoset gebaseerd op Piranha Plant uit Super Mario-games kost 65 euro
Vandaag, 00:02 Tweakers
Nintendo en LEGO komen met een bouwset die is gebaseerd op de Piranha Plant-vijand uit de Super Mario-games. De set is bedoeld voor volwassenen, bevat 540 onderdelen en is 23 centimeter lang. Het legopakket moet op 6 november beschikbaar komen en kost 65 euro.


Intel krijgt nieuwe EU-boete van 376 miljoen euro om benadelen van AMD voor 2009
Vandaag, 00:02 Tweakers
De Europese Commissie heeft Intel opnieuw beboet om een machtsmisbruikzaak uit 2009. Intel betaalde pc-verkopers destijds om alleen computers met Intels x86-processors te verkopen en dus niet pc's met AMD-cpu's te verkopen. Een Europees Hof vernietigde eerder een boete hierom.


Veiling van Freddie Mercury-spullen levert ruim 46 miljoen euro op
Woensdag, 00:05 NU.NL - Muziek
De veiling van persoonlijke spullen van Freddie Mercury heeft ruim 46,5 miljoen euro opgeleverd. Dat is veel meer dan de 8,8 miljoen euro die veilinghuis Sotheby's had verwacht. Het is de hoogste opbrengst ooit van een veiling met spullen van een bekendheid


Potje met 10 miljoen euro aan STAP-budget weer binnen enkele uren leeg
Woensdag, 00:02 NU.NL - Economie
Net als bij voorgaande rondes, was ook maandagochtend het STAP-budget van 10 miljoen euro razendsnel vergeven. Het opleidingspotje van de overheid was binnen twee uur leeg, een recordtijd.


Zorgpremie stijgt door en is in 2024 weer 12 euro per maand hoger
Woensdag, 00:01 NU.NL - Economie
Het demissionaire kabinet verwacht dat de premie voor de basiszorgverzekering in 2024 weer 12 euro hoger is dan dit jaar. Volgens het ministerie van Volksgezondheid komt de premie waarschijnlijk op 149 euro per maand uit.


TikTok krijgt AVG-boete van 345 miljoen euro vanwege schending kinderprivacy
17 September, 00:00 Tweakers
TikTok krijgt een boete van 345 miljoen euro voor het overtreden van de AVG. Die boete is uitgedeeld door de Ierse privacytoezichthouder, maar is begonnen als een Nederlands onderzoek. TikTok beschermde de privacy van kinderen slecht. Het bedrijf heeft dat inmiddels verbeterd.


Nog 60,6 miljard euro op balans restbank Dexia
12 September, 00:06 Skynet Economie
"Restbank" Dexia heeft zijn balans in de eerste jaarhelft met 6 procent verder afgebouwd tot 60,6 miljard euro. Dat meldt de bank bij de publicatie van halfjaarresultaten.


Ferrari 250 GTO van 46 miljoen euro in de fik op Goodwood [video]
12 September, 00:02 AutoBlog

Waar gehakt wordt vallen spaanders, met deze in de fik gevlogen Ferrari 250 GTO.

Dit artikel Ferrari 250 GTO van 46 miljoen euro in de fik op Goodwood [video] verscheen eerst op Autoblog.nl.
Nederlandse overheid investeert 500 miljoen euro in elektriciteitsnet van Stedin
10 September, 00:00 Tweakers
De Nederlandse overheid wil vijfhonderd miljoen investeren in het regionale netwerkbedrijf Stedin. Het bedrijf vroeg hierom, om te kunnen blijven investeren in het elektriciteitsnetwerk. Stedin verwacht tot 2030 in totaal 8 miljard euro te moeten investeren in het netwerk.


Kabinet steekt 500 miljoen euro in netwerkbedrijf Stedin
9 September, 00:04 NOS nieuws

Het kabinet investeert 500 miljoen euro in het regionale elektriciteitsnetwerkbedrijf Stedin. De staat wordt hiermee voor 11,9 procent aandeelhouder van het bedrijf. De andere aandeelhouders zijn 42 gemeenten waar het bedrijf het netwerk beheert.

De investering werd vorig jaar al aangekondigd omdat de stroomnetwerken in Nederland overvol zijn en het kabinet wil dat de netwerkbeheerders het snel gaan uitbreiden. Landelijk netbeheerder Tennet moest noodgedwongen een voorlopige stop afkondigen voor nieuwe bedrijven die een aansluiting willen.

Bij Stedin zijn 2,3 miljoen huishoudens en bedrijven aangesloten in Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland. Het bedrijf verwacht tot 2030 zo'n 8 miljard euro nodig te hebben om het netwerk uit te breiden. Het heeft de overheid zelf om een kapitaalinjectie gevraagd.

Minister Jetten voor Klimaat en Energie zegt dat dat voor de energietransitie nodig is. "Voor alle huishoudens en bedrijven die de komende jaren zelf elektriciteit willen produceren of overstappen van fossiele energie op duurzame elektriciteit is veel meer ruimte nodig. Het is van cruciaal belang dat de uitbreiding van het elektriciteitsnet op hoog tempo doorgaat."
Drie seizoenen voor drie miljoen euro bruto: alle details over de Thorgan Hazard-deal van Anderlecht
7 September, 00:00 HLN.BE
Met Thorgan Hazard (30) keert opnieuw een Rode Duivel terug naar de Jupiler Pro League. Hazard ondertekende een contract voor drie seizoenen in het Lotto Park. Anderlecht betaalt drie miljoen aan Borussia Dortmund, datzelfde bedrag verdient Hazard straks ook jaarlijks bruto bij Anderlecht.


STAP-budget keert terug, maar 1.000 euro voor mindfulness kan niet meer
6 September, 00:03 NU.NL - Economie
Het loket voor het STAP-budget, een potje van de overheid voor studiekosten, gaat op 18 september voor de vierde keer open. Om misbruik te voorkomen kan de subsidie van 1.000 euro alleen voor erkende opleidingen worden aangevraagd.


Duitsland wil miljard euro investeren in kernfusiecentrale
6 September, 00:03 NU.NL - Economie
De Duitse regering steekt de komende vijf jaar ruim 1 miljard euro in onderzoek naar kernfusie. "Fusie is een enorme kans om al onze energieproblemen op te lossen", zegt de Duitse minister van Onderwijs en Onderzoek Bettina Stark-Watzinger.


Rechtbank Brussel - Proces tegen organisatie die miljoenen euro's zou hebben witgewassen, start op 7 september
5 September, 00:03 Skynet
Op donderdag 7 september gaat voor de Brusselse correctionele rechtbank het proces van start tegen een criminele organisatie die miljoenen euro's zou hebben witgewassen. Dertig natuurlijke personen en rechtspersonen moeten zich verantwoorden voor valsheid in geschriften en gebruik van valse stukken, voor witwassen en voor hun functie binnen de criminele organisatie. Daarnaast staan nog eens 26 rechtspersonen en 25 natuurlijke personen terecht die "klant" waren bij de organisatie. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde maandag.


Toeristen gaven vorig jaar maar liefst 96 miljard euro uit in ons land
30 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Onze economie kon vorig jaar flink profiteren van het groeiend aantal toeristen. Buitenlandse en Nederlandse vakantiegangers gaven samen 96 miljard euro uit in ons land, ongeveer 60 procent meer dan in coronajaar 2021.


Populair vakantieland Frankrijk verdient dit jaar 67 miljard euro aan toerisme
30 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Frankrijk ziet het zonnig in: het meestbezochte land ter wereld verwacht dit jaar maar liefst 67 miljard euro aan inkomsten uit toerisme. Dat is fors meer dan de 58 miljard euro van vorig jaar.


Amazon Duitsland verhoogt bezorgkosten voor Nederlandse bestellingen naar 7 euro
27 Augustus, 00:01 Tweakers
Amazon heeft de bezorgkosten van de Duitse webwinkel naar Nederlandse adressen verhoogd. Die kosten gaan van 3,49 euro naar 6,99 euro. Ook de prijs voor snellere bezorging gaat omhoog. Belgen blijven hetzelfde betalen.


?Retail zal omzet met 180 miljard euro zien toenemen in 2023 door AI?
26 Augustus, 00:06 Techzine
Generatieve en voorspellende AI zullen de verkoopcijfers voor de laatste maanden van 2023 goed boosten. Dat blijkt uit een voorspellend rapport van Salesforce. Retailers integreren echter al langer algoritmes die klanten producten aanbevelen tijdens het online shoppen. Wat zal AI dan toevoegen? Salesforce voorspelt al enkele jaren de omzet die retailers genereren aan het einde […]


Migraine kost bedrijven bijna 1 miljard euro
26 Augustus, 00:00 De Tijd
01:00 Nieuwe medicatie biedt soelaas, maar heeft stevig prijskaartje


Gebruik van TweetDeck (X Pro) kost je voortaan ruim 100 euro per jaar
23 Augustus, 00:09 NU.NL - Tech
Gebruikers van socialemediaplatform X (voorheen Twitter) moeten voortaan betalen voor TweetDeck (nu X Pro). Het computerprogramma waarmee je jouw tijdlijn kunt beheren, is vanaf nu alleen nog te gebruiken door mensen met een geverifieerd account op X.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn