NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Energiebedrijf

2News.be / Trefwoorden / Energiebedrijf

Duits energiebedrijf Uniper krijgt 15 miljard euro aan staatssteun
25 Juli, 00:04 NU.NL - Economie
Energieconcern Uniper zal 15 miljard euro aan staatssteun van de Duitse regering ontvangen. Deze reddingsoperatie komt als geroepen, want vanwege de verminderde gastoevoer door Rusland krijgt het bedrijf niet al het gas waarvoor het contracten heeft gesloten.


Russisch energiebedrijf Gazprom wil turbine voor Nord Stream 1-pijplijn terug
18 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
Het Russische energieconcern Gazprom wil de in Canada gerepareerde turbine van gaspijpleiding Nord Stream 1 terughebben van het Duitse Siemens, omdat de pijplijn tussen Rusland en Duitsland volgens het bedrijf dan weer in werking gesteld kan worden. Gazprom leverde de afgelopen weken 60 procent minder gas door de leiding dan normaal. Volgens het concern kwam dat door het missende onderdeel.


Energiebedrijf Uniper vraagt om steun van Duitse overheid
11 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
Het Duitse energiebedrijf Uniper heeft officieel een steunpakket aangevraagd bij de Duitse overheid. Het nutsbedrijf wil dat Duitsland een "relevant" belang neemt en garant staat voor een hoger bedrag aan leningen. Ook moederbedrijf Fortum praat met Berlijn.


Weer energiebedrijf failliet, maar dit keer niet door de hoge prijzen
18 November 2021, 00:05 NU.NL - Economie
Energiebedrijf Allure Energie heeft het faillissement aangevraagd bij de rechtbank van Groningen en de Autoriteit Consument & Markt (ACM) daarom verzocht de vergunning in te trekken. Dat meldt de toezichthouder woensdag. Dit faillissement heeft niets te maken met de hoge energieprijzen, maar is het gevolg van een conflict tussen aandeelhouders.


Ook energiebedrijf Enstroga ter ziele
10 November 2021, 00:02 Emerce
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) trekt de leveringsvergunning van energiebedrijf Enstroga in. Vanaf 12 november 2021 mag Enstroga geen gas en elektriciteit meer leveren aan haar klanten.


ACM: energiebedrijf moet blijven leveren, contractbreuk verboden
23 Oktober 2021, 00:05 NOS nieuws

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft een dwangsom opgelegd aan een energiebedrijf dat eenzijdig vaste energiecontracten heeft opgezegd. Het bedrijf, waarvan de naam niet bekend is gemaakt, heeft de levering van stroom en gas stopgezet bij klanten die weigerden akkoord te gaan met hogere tarieven.

De ACM zegt dat het bedrijf de klanten weer moet aansluiten en alleen kosten mag berekenen volgens het afgesproken vaste tarief. Doet het bedrijf dat niet, dan moet het 15.000 euro per week boete betalen, met een maximum van 45.000 euro.

Volgens de marktwaakhond mogen energiebedrijven geen vaste energiecontracten opzeggen of eenzijdig aanpassen. Ook het staken van stroom en gas in de winter mag niet.

Contractopzeggingen melden

Vanwege de sterk gestegen energieprijzen zijn er bij de ACM meer meldingen binnengekomen dat enkele bedrijven dreigen geen gas en elektriciteit meer te leveren, als klanten niet akkoord gaan met de verhoging van hun vaste tarief.

Consumenten die van hun energieleverancier horen dat hun vaste energiecontract eenzijdig wordt opgezegd, kunnen zich bij de ACM melden. De toezichthouder waarschuwt ook op te treden tegen andere bedrijven die vaste energiecontracten opzeggen.
Energiebedrijf RWE wil schadevergoeding om steenkoolverbod
4 Februari 2021, 15:55 NOS nieuws

Energiebedrijf RWE start een arbitragezaak om een schadevergoeding af te dwingen van de Nederlandse overheid. RWE wekt in de Eemshaven energie op met steenkool, maar het gebruik van steenkool is vanaf 2030 verboden.

Het Duitse bedrijf verwacht 1,4 miljard euro schade te lijden vanwege dat verbod en probeert die kosten nu op de Nederlandse overheid te verhalen. RWE stapt daarvoor naar het Internationaal Centrum voor Beslechting van Investeringsgeschillen.

Het kolenverbod werd in 2019 aangenomen. Volgens het ministerie van Economische Zaken hebben energiecentrales genoeg tijd om voor 2030 over te stappen op andere manieren van energieopwekking. Dat heeft het ministerie ook gezegd in gesprekken met RWE eind vorig jaar, schrijft demissionair staatssecretaris Van 't Wout aan de Tweede Kamer.
Energiebedrijf Eneco meldt datalek
12 Januari 2021, 11:00 Emerce
Cybercriminelen hebben met email adressen en wachtwoorden uit eerdere diefstallen bij andere websites toegang gekregen tot circa 1700 particuliere en klein zakelijke Mijn Eneco accounts, de online omgeving voor Eneco klanten.


Ruzies over privatisering verscheuren energiebedrijf Eneco: topman Jeroen de Haas stapt op
16 April 2018, 19:30 Volkskrant
Topman Jeroen de Haas van energiemaatschappij Eneco stapt per 1 september op. Volgens het persbericht van het bedrijf is dat 'in goed overleg' overeengekomen, maar volgens de ondernemingsraad is De Haas de laan uitgestuurd. De raad stapt naar de Ondernemingskamer om te laten vaststellen of De Haas' ontslag wel in het belang van de onderneming is. Eneco lijkt stuurloos geworden. Volgens Willem Hofm


Zuuraanval op topman van Duits energiebedrijf
5 Maart 2018, 11:54 Gazet v. Antwerpen

In Duitsland is de financieel directeur van energiebedrijf Innogy zondag het slachtoffer geworden van een zuuraanval. Het is nog niet duidelijk of de aanval gelinkt kan worden aan het privé- of aan het beroepsleven van het slachtoffer.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn