NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Energie

2News.be / Trefwoorden / Energie

Bijna de helft van opgewekte energie komt inmiddels uit natuurlijke bronnen
20 September, 00:01 NU.NL - Economie
In de eerste helft van dit jaar kwam bijna de helft van de opgewekte energie uit natuurlijke bronnen, zoals wind en zon. De elektriciteitsproductie uit fossiele bronnen daalde juist ten opzichte van een jaar eerder.


Jaguar gebruikt accu voor energie thuis
29 Augustus, 00:00 Autozine
Jaguar en Land Rover starten een samenwerking met Wykes Engineering Ltd, een belangrijke speler in de sector van hernieuwbare energie, om een ?EUR lt;?EUR lt;van de grootste energieopslagsystemen in het Verenigd Koninkrijk te ontwikkelen waarbij zonne- en windenergie wordt opgeslagen in gebruikte Jaguar I-PACE-accupakketten. Een enkel Battery Energy Storage System (BESS) van Wykes Engineering bestaat uit 30 gebruikte I-PACE-accupakketten.


NU+ | Roxeanne Hazes wil gevoelens delen met fans: 'Kost soms veel energie'
23 Augustus, 00:07 NU.NL - Muziek
Roxeanne Hazes gaat moeilijke onderwerpen in haar muziek nooit uit de weg. Op haar nieuwe single De Wereld Draait Door vertelt ze haar fans over de angst dierbaren te verliezen. Die gevoelens delen vindt ze belangrijk, al is het niet altijd makkelijk.


Energie werd flink goedkoper, maar boodschappen zijn fors duurder dan vorig jaar
9 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Prijzen voor energie zijn in een jaar tijd met meer dan 34 procent gedaald. Desondanks blijft de inflatie met 4,6 procent in juli best hoog. Belangrijkste oorzaak is dat boodschappen nog steeds fors duurder zijn dan vorig jaar.


NU+ | 'Brug van zonnepanelen' laat veel meer daken energie opwekken
2 Augustus, 00:05 NU.NL - Economie
In de serie Koplopers bezoekt NU.nl deze zomer duurzame projecten die ons een kijkje in de toekomst van energie, voedsel en bouw geven. Deze week: een montagesysteem dat het mogelijk maakt om zonnepanelen op veel meer daken te krijgen.


Energie wordt opnieuw goedkoper, maar de boodschappen nog niet
2 Augustus, 00:04 NU.NL - Economie
De inflatie komt deze maand uit op 4,6 procent. De prijzen stijgen gemiddeld minder hard dan in de maanden hiervoor, al is dat aan de kassa niet te merken.


Frankrijk wil terug naar normaal, dus wordt energie 10 procent duurder
19 Juli, 00:08 NU.NL - Economie
Frankrijk gaat door de overheid gereguleerde energieprijzen in augustus 10 procent verhogen. Het land wil in stapjes terug naar normale prijzen. Een overheidscommissie dacht er eerst nog over de prijzen met bijna 75 procent te verhogen.


We zijn te afhankelijk van Chinese grondstoffen voor schone energie
12 Juli, 00:06 NU.NL - Economie
Grondstoffen die nodig zijn voor zonnepanelen, windmolens en elektrische auto's komen steeds vaker uit slechts een paar landen, waaronder China. Dit maakt andere landen kwetsbaar bij hun omslag naar schone energie, waarschuwt energieagentschap IEA.


Goedkopere energie zet een rem op de prijsstijging in juni
3 Juli, 00:06 NU.NL - Economie
De prijzen van goederen en diensten zijn deze maand gemiddeld 5,7 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Daarmee is de inflatie minder hoog dan vorige maand, toen die op 6,1 procent uitkwam.


29 Juni, 00:05 Volkskrant
Opnieuw meer schone energie gebruikt vorig jaar
4 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
Nederlanders hebben ook in 2022 meer schone energie verbruikt dan het jaar ervoor. Vooral het gebruik van zonnepanelen zit in de lift. Biomassa is juist minder verstookt en ook het gasverbruik - dat niet duurzaam is - is flink gedaald. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS.


Belgian Cats - Bondscoach Rachid Meziane looft speelsters om "energie, enthousiasme en betrokkenheid"
27 Mei, 00:02 Skynet
Rachid Meziane, de bondscoach van de Belgian Cats, was over het algemeen tevreden na de 83-60 voorbereidingszege van vrijdag tegen Griekenland in Bergen.


Concurrentie lijkt plan van Evenepoel om roze weg te geven niets in de weg te leggen: ?Gaan geen energie steken in onnodige zaken?
8 Mei, 00:00 HLN.BE
Remco Evenepoel wil de roze trui graag dinsdag weggeven tijdens de eerste aankomst bergop. De concurrentie (UAE, Jumbo-Visma, Ineos Grenadiers) kan daar een stokje voor steken, maar lijkt dat niet van plan. ?Voor ons is het beter dat Remco in het roze blijft, maar wij gaan onze renners niet op kop laten rijden om daar in te slagen.?


Kabinet NL toont klimaatplan: accu's bij zonneparken en zonne-energie op zee
27 April, 00:00 Tweakers
Het Nederlandse kabinet wil dat er in 2030 3GW zonne-energie op zee wordt opgewekt, dat gascentrales worden omgebouwd naar waterstofcentrales en dat er een accuverplichting komt voor zonneparken. Deze maatregelen zijn onderdeel van een plan om de CO2-uitstoot te verlagen.


Ligue 1 - Koploper PSG verspilt weinig energie aan hekkensluiter Angers
22 April, 00:03 Skynet
Competitieleider Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond op de 32e speeldag in de Ligue 1 eenvoudig de maat genomen van rode lantaarn Angers. De partij resulteerde in 1-2.


12 April, 00:07 Volkskrant
EU wil vanaf 2030 meer gebruikmaken van duurzame energie
2 April, 00:06 NU.NL - Economie
De Europese Unie wil vanaf 2030 meer gebruikmaken van duurzame energie. Die energie moet dan 42,5 procent van het totale gebruik vormen. Dat hebben de EU-landen en het Europees Parlement afgesproken.


Kamer keurt btw-verlaging energie met accijnshervorming goed
17 Maart, 00:00 HLN.BE
De plenaire Kamer heeft vandaag het licht op groen gezet voor de btw-verlaging van 21 naar 6 procent op gas en elektriciteit, gekoppeld aan de accijnshervorming, vanaf 1 april. De federale regering raakte het enkele weken geleden eens over een reeks energiehervormingen. De btw-verlaging en de daaraan gekoppelde accijnshervorming zaten al langer in de pijplijn. De btw op gas en elektriciteit is al zowat een jaar verlaagd naar 6 procent, maar dat was een "tijdelijke" maatregel om de energiefactuur te drukken. Vanaf 1 april wordt dat tarief dus permanent.


Energie-update: Koud begin maart zorgt voor hoogste gasverbruik sinds januari
11 Maart, 01:11 NU.NL - Economie
Deze winter geeft NU.nl je regelmatig een overzicht van de ontwikkeling van de gasprijs, het gasverbruik en de vulling van de gasopslagen in Nederland. Dit zijn de cijfers van de afgelopen week in drie grafieken.


Energie-update: Gasverbruik duikt nog verder onder jaargemiddelde
19 Februari, 00:27 NU.NL - Economie
Deze winter geeft NU.nl je regelmatig een overzicht van de ontwikkeling van de gasprijs, het gasverbruik en de vulling van de gasopslagen in Nederland. Dit zijn de cijfers van de afgelopen week in drie grafieken.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn