NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Endurance

2News.be / Trefwoorden / Endurance

AF Corse met drie bolides naar de GT World Challenge Europe Endurance Cup
10 Maart, 00:03 Autosport
AF Corse komt dit jaar met drie Ferrari?s 296 GT3 naar de GT World Challenge Europe Endurance Cup. Twee wagens worden met de hulp van Francorchamps Motors ingezet in de Pro klasse. Een derde Ferrari, waarop we landgenoten Louis en Jef Machiels terugvinden, komt uit in de Bronze Cup.

Lees meer: AF Corse met drie bolides naar de GT World Challenge Europe Endurance Cup


Circuit Zolder pakt uit met een sterke kalender voor groeiend nationaal uithoudingskampioenschap Belcar Endurance Championship
20 December 2023, 00:03 Autosport
Het seizoen 2023 ligt nog maar net achter ons en we kunnen nu al vooruitblikken op het Belcar-seizoen 2024. Zes meetings verdeeld over Circuit Zolder, Spa-Francorchamps en l?Anneau du Rhin zullen zorgen voor een mooi seizoen voor de snelste GT- en toerwagens in ons land. Hoe dan ook, na de prijsuitreiking van 15 december 2023 volgt de traditionele rustperiode en midden mei start het seizoen 2024 dan in volle hevigheid en dat samen met de Belgische manche van de TCR Europe.

Lees meer: Circuit Zolder pakt uit met een sterke kalender voor groeiend nationaal uithoudingskampioenschap Belcar Endurance Championship


De prijsuitreiking van de Belcar Skylimit Sprint Cup 2023 in beeld gebracht
20 December 2023, 00:01 Autosport
Foto's: De prijsuitreiking van de Belcar Skylimit Sprint Cup 2023 in beeld gebracht


Zes F1 sprintraces in 2024, geen Spa-Francorchamps
6 December 2023, 00:00 Autosport
Net als dit jaar zullen zes Grote Prijzen volgend seizoen voorafgegaan worden door een sprintrace. De FIA heeft zijn keuze voor volgend seizoen bekendgemaakt en, opvallend, het circuit van Spa-Francorchamps is er niet meer bij.

Lees meer: Zes F1 sprintraces in 2024, geen Spa-Francorchamps


Nieuwssprokkels uit de endurance racerij, week 45
14 November 2023, 00:00 Autosport
Het seizoen zit er voor de meeste teams al zo goed als op, andere kampioenschappen naderen hun seizoenseinde en sommigen beginnen aan hun winterseizoen. Dat betekent dat er steeds meer nieuws naar buiten komt betreffende komend seizoen, en natuurlijk willen wij u dit niet onthouden.

Lees meer: Nieuwssprokkels uit de endurance racerij, week 45


Nieuwssprokkels van de afgelopen week uit de endurance racerij
7 November 2023, 00:00 Autosport
Het seizoen zit voor de meeste teams er al zo goed als op, terwijl sommige kampioenschappen oftewel hun seizoenseinde naderen, oftewel zelfs beginnen aan hun winterseizoen. Dat betekent dat er steeds meer nieuws naar buiten komt betreffende komend seizoen, en natuurlijk willen wij u dit niet onthouden. Een overzicht van het nieuws dat naar buitenkwam de afgelopen week.

Lees meer: Nieuwssprokkels van de afgelopen week uit de endurance racerij


Belcar Endurance Championship: PK Carsport wint de algemene titel voor Belgium Racing Team en Hamofa Motorsport.
31 Oktober 2023, 00:03 Autosport
Met een heerlijke uithoudingsrace voor meer dan 10.000 toeschouwers viel afgelopen zondag het doek over de editie 2023 van het Belcar Endurance Championship, het nationale, Belgische uithoudingskampioenschap. PK Carsport is de kampioen van de regelmaat, want Bert Longin, Peter Guelinckx en Stienes Longin stonden iedere race op het podium, echter zonder zege, maar mogen zich wel opnieuw kampioen noemen, een achtste titel overigens voor Bert Longin. In de klassen GTB en TA verwelkomt de erelijst van het Belcar Endurance Championship dan weer nieuwe namen, want voor Hamofa Motorsport en GTE Racing is het de eerste nationale bekroning, daar waar JJ Motorsport, net als PK Carsport, niet aan zijn proefstuk toe is.

Lees meer: Belcar Endurance Championship: PK Carsport wint de algemene titel voor Belgium Racing Team en Hamofa Motorsport.


Algemene titel in Belcar Endurance Championship en titels in GTA, TA en TB worden pas uitgedeeld na slotmanche op Circuit Zolder
2 Oktober 2023, 00:00 Autosport
Oschersleben ligt achter de rug en het is nog even wachten tot de finale van het Belcar Endurance Championship. Een stand van zaken in het kampioenschap is dus zonder meer op zijn plaats. Vooraan leidt PK Carsport nog steeds de debatten, evenwel zonder zege tot dusver dit seizoen en Belgium Racing Team zal er alles aan doen om alsnog de titel te veroveren, al zal dat niet makkelijk zijn. Ondertussen zijn er al enkele kampioenen bekend, waaronder de dames Juna-Jane De Keersmaecker en Julie Kenis die de Ladies Trophy op zak mochten steken.

Lees meer: Algemene titel in Belcar Endurance Championship en titels in GTA, TA en TB worden pas uitgedeeld na slotmanche op Circuit Zolder


Oschersleben: 18 deelnemers voor de voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship.
25 September 2023, 00:03 Autosport
Oschersleben ligt niet bij de deur en zoals verwacht maken niet alle teams uit de Belcar Series de verplaatsing naar Duitsland. Daarbij houdt de Porsche Carrera Cup Benelux tevens haar finale op de Red Bull Ring. Als gevolg komen er in Oschersleben slechts 18 wagens aan de start waarvan slechts vier behoren tot de topklasse.

Lees meer: Oschersleben: 18 deelnemers voor de voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship.


Spa Euro Race: Belcar Endurance Championship stormt de nacht in op zaterdag met avondrace van drie uur
2 Juni 2023, 00:01 Autosport
Dit weekend trekt het Belcar Endurance Championship richting de Belgische Ardennen. De weergoden geven alvast thuis, met heerlijk zomerweer op vrijdag en zaterdag, wanneer de rijders en teams op het circuit van Spa-Francorchamps de 3-uur durende avondrace van het nationale uithoudingskampioenschap afwerken.

Lees meer: Spa Euro Race: Belcar Endurance Championship stormt de nacht in op zaterdag met avondrace van drie uur


New Race Festival: Porsche Endurance Trophy Benelux ziet Belgium Racing de dubbel behalen in de eerste wedstrijd van het seizoen
19 Mei 2023, 00:01 Autosport
Porsche is en blijft hofleverancier van de GT-klassen in het Belcar Endurance Championship en de competitie in de competitie, de Porsche Endurance Trophy Benelux zorgde tijdens de opener van het seizoen voor heel wat spanning en spektakel. Nadat Dylan Derdaele in de Porsche 911 GT3 Cup ? Type 992 ? van Belgium Racing Team op zaterdag de polepositie behaalde, reed de Limburger op zondag, samen met zijn teamgenoot Michael Cool naar de zege in de eerste race van het seizoen. De tweede afspraak van dat seizoen 2023 volgt op 2 en 3 juni op Spa-Francorchamps.

Lees meer: New Race Festival: Porsche Endurance Trophy Benelux ziet Belgium Racing de dubbel behalen in de eerste wedstrijd van het seizoen


Xwift Racing Events concentreert zich nu op de start van het Belcar Endurance Championship
12 Mei 2023, 00:01 Autosport
Xwift Racing Events beleeft drukke tijden, met achtereenvolgens de opener van de GT4 European Series in Monza, de thuisrace van de 24H Series op het bekende circuit van Spa in de Belgische Ardennen en de opener van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder. De Oost-Vlaamse autosportstructuur zet op een doordachte en professionele manier de stap van de nationale naar de internationale autosport, wat niet wegneemt dat de autosport in eigen land ook nog steeds met rood in de agenda aangestipt staat. Dat bewijst Xwift Racing Events met de deelname dit weekend aan de opener van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder.

Lees meer: Xwift Racing Events concentreert zich nu op de start van het Belcar Endurance Championship


New Race Festival opent seizoen van het Belcar Endurance Championship, met een weekend vol autosport
12 Mei 2023, 00:01 Autosport
Het autosportseizoen op Circuit Zolder is al even begonnen, maar voor de start van het Belcar Endurance Championship is het wachten tot komend weekend. Op de Limburgse omloop komen de grote kanonnen aan de start voor een echte endurancerace van maar liefst drie uur, een wedstrijd waar naast snelheid, ook strategie en uithouding een doorslaggevende rol zullen spelen. Samen met de lange opener van het nationale uithoudingskampioenschap, wordt er vooral gesprint, met de Belcar Skylimit Sprint Cup, de Belcar Historic Cup en de MitJet International. Maar ook wie in de paddock van Circuit zolder gaat kijken, zal zich dit weekend geen minuut vervelen! See you in Zolder!

Lees meer: New Race Festival opent seizoen van het Belcar Endurance Championship, met een weekend vol autosport


CREVENTIC organiseert eerste endurance race op Vila Real stratencircuit
5 Mei 2023, 00:00 Autosport
Deze zomer organiseert CREVENTIC een endurance race op het stratencircuit van Vila Real. Het zal gaan om een race over 6 uren die echter over twee manches van drie uren gesplit wordt, een op zaterdag en een op zondag. Het event zal plaats vinden gedurende het weekend van 15 en 16 juli.

Lees meer: CREVENTIC organiseert eerste endurance race op Vila Real stratencircuit


G&A Racing met sterk trio naar het Belcar Endurance Championship
5 Mei 2023, 00:00 Autosport
Dat er dit jaar duidelijk meer interesse is voor de GTB klasse kon u al lezen in een voorafgaand artikel. Vooral de nieuwe BMW M4 GT4 heeft de voorkeur bij enkele teams, temeer daar men met die wagen ook kan deelnemen aan de BMW Sports Trophy. Ook G&A Racing is weer van de partij en dat met onder meer een M4 GT4 die gezien de sterke rijdersbezetting op niets minder mikt dan de klassetitel.

Lees meer: G&A Racing met sterk trio naar het Belcar Endurance Championship


Buga-Auto/Glow/Mstc met Abarth 500 Assetto Corse naar Belcar Endurance Championship
28 April 2023, 00:07 Autosport
Al in 2015 zette Buga Auto een Abarth 500 in voor de 24 uren van Zolder en sindsdien was de wagen een graag geziene bolide in zowel het Belcar Endurance Championship als de Belcar Skylimit Sprint Cup. Voor 2023 keert het team terug naar het Belcar Endurance Championship en dat met de welgekende Abarth 500 Assetto Corse.

Lees meer: Buga-Auto/Glow/Mstc met Abarth 500 Assetto Corse naar Belcar Endurance Championship


BE Motorsport neemt deel aan het Belcar Endurance Championship in 2023
21 April 2023, 00:01 Autosport
BE Motorsport maakte woensdag bekend dat het dit jaar deelneemt aan het Belcar Endurance Championship met een Porsche Cayman GT4 Clubsport 981. Vorig jaar behaalde het team de tweede plaats in de GTB Klasse met Didier Beyens en Stephen Beyens als piloten.

Lees meer: BE Motorsport neemt deel aan het Belcar Endurance Championship in 2023


Monza: Team WRT toont kleuren voor Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Cup
21 April 2023, 00:01 Autosport
Ook de Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Cup gaat dit weekend van start op het circuit van Monza. Met meer dan 50 inschrijvingen belooft ook de editie 2023 van de endurance cup een succes te worden. Onder de deelnemende wagens ook vier BMW?s M4 GT3 ingezet door Team WRT. Net voor de aanvang van het weekend toonde Team WRT de liveries van de vier wagens, die ieder een eigen kleur krijgen.

Lees meer: Monza: Team WRT toont kleuren voor Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Cup


Ook VDW Motorsport keert terug naar Belcar Endurance Championship
28 Maart 2023, 00:03 Autosport
Stilaan vult de startgrid voor het Belcar Endurance Championship zich. Zo bevestigde deze week VDW Motorsport dat het dit jaar opnieuw aan de start komt van het kampioenschap en dat met de vertrouwde BMW E46.

Lees meer: Ook VDW Motorsport keert terug naar Belcar Endurance Championship


Hamofa Motorsport ook dit jaar aan de start van het Belcar Endurance Championship
21 Maart 2023, 00:05 Autosport
Vorig seizoen was Hamofa Motorsport een van de smaakmakers in de TA klasse van het Belcar Endurance Championship en dit jaar tekenen ze opnieuw present met de BMW M2 CS Racing.

Lees meer: Hamofa Motorsport ook dit jaar aan de start van het Belcar Endurance Championship

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn