NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Endurance

2News.be / Trefwoorden / Endurance

Spa Euro Race: Belcar Endurance Championship stormt de nacht in op zaterdag met avondrace van drie uur
2 Juni, 00:01 Autosport
Dit weekend trekt het Belcar Endurance Championship richting de Belgische Ardennen. De weergoden geven alvast thuis, met heerlijk zomerweer op vrijdag en zaterdag, wanneer de rijders en teams op het circuit van Spa-Francorchamps de 3-uur durende avondrace van het nationale uithoudingskampioenschap afwerken.

Lees meer: Spa Euro Race: Belcar Endurance Championship stormt de nacht in op zaterdag met avondrace van drie uur


New Race Festival: Porsche Endurance Trophy Benelux ziet Belgium Racing de dubbel behalen in de eerste wedstrijd van het seizoen
19 Mei, 00:01 Autosport
Porsche is en blijft hofleverancier van de GT-klassen in het Belcar Endurance Championship en de competitie in de competitie, de Porsche Endurance Trophy Benelux zorgde tijdens de opener van het seizoen voor heel wat spanning en spektakel. Nadat Dylan Derdaele in de Porsche 911 GT3 Cup ? Type 992 ? van Belgium Racing Team op zaterdag de polepositie behaalde, reed de Limburger op zondag, samen met zijn teamgenoot Michael Cool naar de zege in de eerste race van het seizoen. De tweede afspraak van dat seizoen 2023 volgt op 2 en 3 juni op Spa-Francorchamps.

Lees meer: New Race Festival: Porsche Endurance Trophy Benelux ziet Belgium Racing de dubbel behalen in de eerste wedstrijd van het seizoen


Xwift Racing Events concentreert zich nu op de start van het Belcar Endurance Championship
12 Mei, 00:01 Autosport
Xwift Racing Events beleeft drukke tijden, met achtereenvolgens de opener van de GT4 European Series in Monza, de thuisrace van de 24H Series op het bekende circuit van Spa in de Belgische Ardennen en de opener van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder. De Oost-Vlaamse autosportstructuur zet op een doordachte en professionele manier de stap van de nationale naar de internationale autosport, wat niet wegneemt dat de autosport in eigen land ook nog steeds met rood in de agenda aangestipt staat. Dat bewijst Xwift Racing Events met de deelname dit weekend aan de opener van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder.

Lees meer: Xwift Racing Events concentreert zich nu op de start van het Belcar Endurance Championship


New Race Festival opent seizoen van het Belcar Endurance Championship, met een weekend vol autosport
Het autosportseizoen op Circuit Zolder is al even begonnen, maar voor de start van het Belcar Endurance Championship is het wachten tot komend weekend. Op de Limburgse omloop komen de grote kanonnen aan de start voor een echte endurancerace van maar liefst drie uur, een wedstrijd waar naast snelheid, ook strategie en uithouding een doorslaggevende rol zullen spelen. Samen met de lange opener van het nationale uithoudingskampioenschap, wordt er vooral gesprint, met de Belcar Skylimit Sprint Cup, de Belcar Historic Cup en de MitJet International. Maar ook wie in de paddock van Circuit zolder gaat kijken, zal zich dit weekend geen minuut vervelen! See you in Zolder!

Lees meer: New Race Festival opent seizoen van het Belcar Endurance Championship, met een weekend vol autosport


CREVENTIC organiseert eerste endurance race op Vila Real stratencircuit
5 Mei, 00:00 Autosport
Deze zomer organiseert CREVENTIC een endurance race op het stratencircuit van Vila Real. Het zal gaan om een race over 6 uren die echter over twee manches van drie uren gesplit wordt, een op zaterdag en een op zondag. Het event zal plaats vinden gedurende het weekend van 15 en 16 juli.

Lees meer: CREVENTIC organiseert eerste endurance race op Vila Real stratencircuit


G&A Racing met sterk trio naar het Belcar Endurance Championship
Dat er dit jaar duidelijk meer interesse is voor de GTB klasse kon u al lezen in een voorafgaand artikel. Vooral de nieuwe BMW M4 GT4 heeft de voorkeur bij enkele teams, temeer daar men met die wagen ook kan deelnemen aan de BMW Sports Trophy. Ook G&A Racing is weer van de partij en dat met onder meer een M4 GT4 die gezien de sterke rijdersbezetting op niets minder mikt dan de klassetitel.

Lees meer: G&A Racing met sterk trio naar het Belcar Endurance Championship


Buga-Auto/Glow/Mstc met Abarth 500 Assetto Corse naar Belcar Endurance Championship
28 April, 00:07 Autosport
Al in 2015 zette Buga Auto een Abarth 500 in voor de 24 uren van Zolder en sindsdien was de wagen een graag geziene bolide in zowel het Belcar Endurance Championship als de Belcar Skylimit Sprint Cup. Voor 2023 keert het team terug naar het Belcar Endurance Championship en dat met de welgekende Abarth 500 Assetto Corse.

Lees meer: Buga-Auto/Glow/Mstc met Abarth 500 Assetto Corse naar Belcar Endurance Championship


BE Motorsport neemt deel aan het Belcar Endurance Championship in 2023
21 April, 00:01 Autosport
BE Motorsport maakte woensdag bekend dat het dit jaar deelneemt aan het Belcar Endurance Championship met een Porsche Cayman GT4 Clubsport 981. Vorig jaar behaalde het team de tweede plaats in de GTB Klasse met Didier Beyens en Stephen Beyens als piloten.

Lees meer: BE Motorsport neemt deel aan het Belcar Endurance Championship in 2023


Monza: Team WRT toont kleuren voor Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Cup
21 April, 00:01 Autosport
Ook de Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Cup gaat dit weekend van start op het circuit van Monza. Met meer dan 50 inschrijvingen belooft ook de editie 2023 van de endurance cup een succes te worden. Onder de deelnemende wagens ook vier BMW?s M4 GT3 ingezet door Team WRT. Net voor de aanvang van het weekend toonde Team WRT de liveries van de vier wagens, die ieder een eigen kleur krijgen.

Lees meer: Monza: Team WRT toont kleuren voor Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Cup


Ook VDW Motorsport keert terug naar Belcar Endurance Championship
28 Maart, 00:03 Autosport
Stilaan vult de startgrid voor het Belcar Endurance Championship zich. Zo bevestigde deze week VDW Motorsport dat het dit jaar opnieuw aan de start komt van het kampioenschap en dat met de vertrouwde BMW E46.

Lees meer: Ook VDW Motorsport keert terug naar Belcar Endurance Championship


Hamofa Motorsport ook dit jaar aan de start van het Belcar Endurance Championship
21 Maart, 00:05 Autosport
Vorig seizoen was Hamofa Motorsport een van de smaakmakers in de TA klasse van het Belcar Endurance Championship en dit jaar tekenen ze opnieuw present met de BMW M2 CS Racing.

Lees meer: Hamofa Motorsport ook dit jaar aan de start van het Belcar Endurance Championship


Rutronik Racing met een Porsche naar de GT Endurance Cup
8 Maart, 00:04 Autosport
Rutronik Racing komt naast zijn programma in de NLS, ook uit de GT World Challenge Europe Endurance Cup met een Porsche 911 GT3 R (992). De rijders zijn Thomas Preining, Dennis Olsen en Laurin Heinrich.

Lees meer: Rutronik Racing met een Porsche naar de GT Endurance Cup


Porsche Endurance Trophy Benelux zet samenwerking met Belcar Endurance Championship verder
8 Maart, 00:04 Autosport
Net als de voorbije seizoenen maakt de Porsche Endurance Trophy Benelux ook in 2023 deel van het nationale uithoudingskampioenschap uit, beter gekend als het Belcar Endurance Championship. De competitie voorbehouden aan diverse types Porsche, start tijdens het weekend van 13 en 14 mei op Circuit Zolder. De diverse teams en rijders die Porsche vertegenwoordigen, zullen niet alleen onderling strijden om hoogste eer, de Porsche 911 GT3 Cup ? Type 992 ? zal ook voor de zege in het algemene klassement van het nationale uithoudingskampioenschap strijden en uiteraard is ook de nationale uithoudingstitel het doel van de vertegenwoordigers van het merk Porsche.

Lees meer: Porsche Endurance Trophy Benelux zet samenwerking met Belcar Endurance Championship verder


Paul Ricard: Audi boven op eerste GT World Challenge Europe testdag
8 Maart, 00:02 Autosport
Achtenveertig wagens namen dinsdag de piste om deel te nemen aan de eerste van twee testdagen voor de GT World Challenge Europe op het circuit van Paul Ricard. Zowel in de voormiddag als in de namiddag vonden we een Audi R8 LMS GT3 EvoII terig bovenaan de tabellen. Ging in de morgen die eer naar het exemplaar van Comtoyou Racing dan was na de middag de snelste tijd voor de Tresor Attempto Racing Audi #40.

Lees meer: Paul Ricard: Audi boven op eerste GT World Challenge Europe testdag


Team WRT met vier wagens voor zowel Endurance Cup als Sprint Cup
1 Maart, 00:02 Autosport
Team WRT heeft vandaag zijn deelname aan de Fanatec GT World Challenge Europe helemaal bevestigd. Naast de twee fabriekswagens die het zal inzetten, gaat het ook nog eens twee wagens extra aan de start brengen die uitkomen in zowel de Gold- als Bronze Cup en dit zowel in de Endurance Cup als in de Sprint Cup.

Lees meer: Team WRT met vier wagens voor zowel Endurance Cup als Sprint Cup


Marino Sato maakt overstap naar endurance racerij
5 Februari, 00:04 Autosport
Na drie jaren in de formule 2 zal Marino Sato dit jaar uitkomen in de European Le Mans Series. De Japanner tekende bij United Autosports dat niet minder dan drie LMP2 bolides inzet in de ELMS.

Lees meer: Marino Sato maakt overstap naar endurance racerij


Vijf meetings voor de Porsche Endurance Trophy Benelux 2023
23 December 2022, 00:05 Autosport
Het seizoen 2022 is na de Awards van de diverse Porsche Benelux-kampioenschappen nu wel degelijk volledig in de geschiedenisboeken ingeschreven. Ondertussen werkt de promotor van de diverse series aan het seizoen 2023 en na de kalender van de Porsche Sprint Challenge Benelux, is nu ook de kalender van de Porsche Endurance Trophy Benelux bekend. Met vijf meetings, goed voor meer dan 35 uur raceplezier op drie verschillende circuits, oogt het seizoen 2023 erg goed en uiteraard is het jaarlijkse hoogtepunt opnieuw de 24 Hours of Zolder, ditmaal op 26 en 27 augustus. Afspraak dus in 2023!

Lees meer: Vijf meetings voor de Porsche Endurance Trophy Benelux 2023


Laurens Vanthoor terug bij Pfaff Motorsports voor Michelin Endurance Cup
10 December 2022, 00:02 Autosport
Volgend seizoen is Pfaff Motorsports wederom van de partij in GTD Pro in het IMSA kampioenschap. Het Canadese team won vorig jaar met hun Porsche de allereerste titel in deze klasse, met dank aan Mathieu Jaminet en Matt Campbell. Beide heren zijn nu opgeschoven naar het LMDh-programma van Porsche en zij worden vervangen door Patrick Pilet en Klaus Bachler. In steun voor de endurance races krijgt het duo Laurens Vanthoor, die uitgeleend wordt door Penske Motorsport en alle ronden van het IMSA Michelin Endurance Cup zal betwisten.

Lees meer: Laurens Vanthoor terug bij Pfaff Motorsports voor Michelin Endurance Cup


De bouwwerkzaamheden van de Endurance-tribune en -gradins op het Circuit van Spa-Francorchamps zijn van start gegaan
10 December 2022, 00:02 Autosport
Na een uitzonderlijk jaar op vlak van opkomst bij wedstrijden en sportevenementen, blijft het publiek in het middelpunt van de aandacht staan voor het Circuit. In deze optiek werd er een nieuwe fase van werkzaamheden gestart, om de toeschouwers een hoogwaardige infrastructuur aan te bieden, als aanvulling op de werken die vorig jaar al zijn uitgevoerd.

Lees meer: De bouwwerkzaamheden van de Endurance-tribune en -gradins op het Circuit van Spa-Francorchamps zijn van start gegaan


Keert Pescarolo terug naar het topniveau van de endurance racerij?
3 December 2022, 00:01 Autosport
Dat de nieuwe regels voor de HyperCar en LMDh-klasse veel interesse krijgen van verschillende teams en merken, is een feit. Ook namen die al een roemrijk verleden hebben in Le Mans staan nu te trappelen voor een terugkeer naar de heimat. Zo ook Pescarolo, die overweegt om de grid te vervoegen in 2024.

Lees meer: Keert Pescarolo terug naar het topniveau van de endurance racerij?

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn