NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Eist


ACV Puls eist harde garanties over de 300 miljoen voor kinderopvangplan
19 September, 00:03 Skynet Economie
Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) kondigde zaterdag haar plan aan om tegemoet te komen aan de noden in de kinderopvang. "De 330 miljoen euro extra per jaar om de ratio te verlagen naar minder kinderen per kinderbegeleider, waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd van de kinderen, is een erg belangrijke stap. Dit bedrag is absoluut het minimum. Hier mag de Vlaamse regering niet meer aan raken", stelt vakbond ACV Plus in een reactie.


9 September, 00:05 Volkskrant
Waakhond eist op korte termijn verbetering bij inzameling flesjes en blikjes
9 September, 00:04 NOS nieuws

De verpakkingsbranche krijgt tot begin volgende maand om een verbeterplan in te dienen om voldoende plastic flessen met statiegeld in te zamelen. Dat laat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) weten. De toezichthouder heeft de brancheorganisatie Stichting Afvalfonds Verpakkingen vandaag officieel gewaarschuwd dat het doel om flesjes in te zamelen niet wordt gehaald.

In de brief schrijft de ILT dat er een analyse en verbeterplan wordt verwacht waarmee de inzameldoelen wel worden gehaald. Slechts 68 procent in plaats van het wettelijk vastgelegde inzameldoel van 90 procent wordt nu gehaald. "Dat is een overtreding", benadrukt de ILT

Daarbij heeft de ILT bij het Afvalfonds ook cijfers gevorderd over onder meer inzamelcijfers per merk, het aantal flessen dat vrijwillig onder het statiegeldsysteem valt en de hoeveelheid inzamelautomaten en andere inzamelpunten.

Vervolgstappen

Voor het aanleveren van het verbeterplan krijgt het fonds tot begin oktober de tijd, laat een woordvoerder van de ILT desgevraagd weten. "De ILT zal de gevorderde gegevens van het Afvalfonds Verpakkingen analyseren en gebruiken bij het beoordelen van het verbeterplan. Daarna kijkt ILT of het aanleiding geeft tot vervolgstappen." Op de precieze vervolgstappen wil de ILT nog niet vooruitlopen.

Demissionair staatssecretaris Heijnen uitte vanmorgen haar onvrede over de inzameling van flesjes met statiegeld. Dat slechts 68 procent is gehaald, noemde zij "ronduit teleurstellend.

Heijnen verklaarde er bij het Afvalfonds Verpakkingen op te hebben aangedrongen om snel verbetering te laten zien. Het Afvalfonds is opgericht door het bedrijfsleven en regelt de inzameling van plastic flessen en blikjes. Pas volgend jaar komen cijfers over de inname van blikjes met statiegeld.

De invoering van de inzameling van blikjes verliep niet zonder problemen:
Storm Daniel eist derde mensenleven in Griekenland, meerdere mensen vermist: ?Nog nooit zo veel regen op 1 dag?
7 September, 00:01 HLN.BE
Storm Daniel lijkt een van de krachtigste stormen te worden die Griekenland ooit gekend heeft. Weermodellen gaven aan dat er in 48 uur tijd een jaarhoeveelheid aan regen kon vallen, maar die kwam in 24 uur tijd al naar beneden. In Zagora viel zelfs 754 millimeter, een nationaal record. Er is intussen sprake van zeker drie doden en drie vermisten. Buurlanden Turkije en Bulgarije delen in de klappen en telden al elf doden. En het is nog niet voorbij. Ook vandaag kregen de Grieken te maken met een storm die onvermoeibaar doorraast. Code rood blijft van kracht. Na woensdag zou de storm zelfs een medikaan kunnen worden.


Vlaams Belang eist ontslag van Rudi Vervoort wegens overlast aan Noordstation
5 September, 00:03 Skynet
Naar aanleiding van een reportage in het duidingsprogramma Terzake op VRT 1 over de overlast in de wijken aan het Brusselse Noordstation eist Vlaams Belang het ontslag van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). Dat heeft de radicaal-rechtse partij maandagavond gemeld in een persbericht.


?Privacywaakhond eist transparantie van bedrijven die tweets verzamelen voor de overheid?
5 September, 00:00 Emerce
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) eist van sociale media-monitoringbedrijven dat gebruikers van X (voorheen Twitter) duidelijkheid krijgen over welke organisaties hun berichten hebben verzameld en ingezien. Uit onderzoek van AG Connect, Binnenlands Bestuur en iBestuur blijkt dat berichten van nagenoeg alle Nederlandse gebruikers op het platform verzameld zijn voor overheidsorganisaties.


Maleisisch festival eist 2 miljoen pond van The 1975 na protestzoen
16 Augustus, 00:07 NU.NL - Muziek
Het Maleisische Good Vibes Festival eist 2 miljoen pond (ruim 2,3 miljoen euro) aan schadevergoeding van The 1975. Betaalt de Britse band niet binnen zeven dagen, dan neemt de organisator juridische stappen in het Verenigd Koninkrijk.


Franse persagentschap AFP sleept Twitter voor de rechter en eist vergoeding: ?Ze weigeren manifest om te onderhandelen?
3 Augustus, 00:02 HLN.BE
Het Franse persagentschap AFP sleept korteberichtjesdienst Twitter voor de rechter. AFP wil een vergoeding voor het gebruik van zijn inhoud op het sociaal netwerk, zo blijkt woensdag uit een persbericht.


Ex-Nissan-baas eist 1 miljard dollar compensatie, maar is niet uit op wraak
19 Juli, 00:08 NU.NL - Economie
Voormalig Nissan-topman Carlos Ghosn is met zijn rechtszaak tegen de Japanse autofabrikant niet uit op wraak. Het is volgens hem een poging de mensen die tegen hem samenspanden ter verantwoording te roepen.


EU eist mogelijk dat Google deel van zijn advertentie-tech verkoopt
14 Juni, 00:05 Techzine
Moederbedrijf van Google Alphabet zal mogelijk een deel van zijn advertentie-technologie moeten afstaan door toedoen van de EU. Het zou grote gevolgen kunnen hebben voor de tech-industrie. Een bron met directe kennis van de zaak onthulde deze informatie maandag aan Reuters en wierp licht op de mogelijke maatregelen om de machtige positie van de techgigant […]


Meta moet alle info geven die de EU voor antitrustonderzoek eist, oordeelt hof
25 Mei, 00:00 Tweakers
Het Europees Gerechtshof heeft besloten dat de Europese Commissie het recht heeft om interne Facebook-documenten van Meta op te vragen. De techgigant vond dat er veel irrelevante bestanden werden opgevraagd met gevoelige informatie, maar het hof is het daar niet mee eens.


Kort geding over datalek: Blauw eist openheid van softwareleverancier Nebu
9 April, 00:11 NU.NL - Tech
Een groot datalek kwam vorige week aan het licht, en daarover vindt dinsdagmiddag bij de rechtbank van Rotterdam een kort geding plaats. Marktonderzoeksbureau Blauw wil van softwareleverancier Nebu weten welke data is uitgelekt en hoe dat heeft kunnen gebeuren. Dat bedrijf hult zich tot nu toe in stilzwijgen.


Ook Noord-Drenthe eist miljarden voor gevolgen Groningse gaswinning
9 April, 00:05 NU.NL - Economie
Drie gemeenten in het noorden van Drenthe willen dat het Rijk met een flinke zak geld over de brug komt. Zo moeten de gevolgen van de gaswinning daar worden aangepakt. Donderdag zijn de plannen aan staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) gestuurd. Eerder kwam de provincie Groningen al met een eis voor een forse compensatie uit Den Haag.


Marktonderzoeker Blauw eist opheldering van softwareleverancier in datalekzaak
5 April, 00:04 NOS nieuws

Het is nog altijd onduidelijk of data van marktonderzoeker Blauw, en daarmee die van klanten als NS en VodafoneZiggo, gestolen zijn bij het datalek van softwareleverancier Nebu. Dat bleek tijdens een kort geding vandaag in de Rotterdamse rechtbank. Die verwacht komende donderdag uitspraak te doen.

"Er is heel veel besproken, maar we weten nog steeds niet om welke data het gaat", zei Blauw-directeur Jos Vink na afloop. "Dat is heel frustrerend. Nu is alsnog afgesproken dat ze meer informatie gaan geven, laten we hopen dat die ook komt."

Vorige week werd duidelijk dat gegevens van ten minste twee miljoen klanten hier potentieel bij betrokken zijn. Inmiddels hebben meer dan twintig klanten van marktonderzoekers aangegeven geraakt te zijn. Vandaag meldde warmtebedrijf Ennatuurlijk dat het bij hen om bijna 20.000 klanten gaat, bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn om 95.000 klanten. In tegenstelling tot bij pensioenfonds PME gaat het daar niet om inkomensgegevens.

Dat er data zijn gedownload staat vast. Maar 3,5 week na de aanval bleek het voor Nebu nog niet mogelijk om te zeggen of daar klantgegevens van Blauw bij zitten. Nog los van de vraag hoe dit zit bij andere Nederlandse marktonderzoekers.

31 uur toegang

De zaak was juist aangespannen door Blauw om antwoord te krijgen op die vraag. De advocaten van de marktonderzoeker zeiden in hun pleidooi dat er 31 uur lang toegang is geweest tot de systemen van Nebu. In die periode is er gedurende 45 minuten data gedownload.

Welke data, dat konden de advocaten van Nebu niet aangeven. "Nebu heeft alle informatie gegeven waarover het beschikt", zeiden de advocaten. De softwareleverancier erkende wel dat de communicatie in het begin niet goed is geweest. Volgens het bedrijf is dat vervolgens wel verbeterd. Blauw ziet dat anders.

Medewerkers van het Canadese moederbedrijf van Nebu volgden de zitting via een videoverbinding, er was niemand van het bedrijf fysiek aanwezig. De medewerkers die meeluisterden, lieten het verder over aan de Nederlandse advocaten, die overigens pas gisteravond laat waren ingeschakeld, zo meldde de rechter.

Wachtwoordmanager en rapport

De advocaten van Nebu gaven verder aan dat er een account van een wachtwoordmanager, LastPass, was gehackt. Daardoor was het voor onbevoegden mogelijk geweest om in te loggen bij de softwareleverancier.

Verder bleek er een zes pagina's tellend rapport te bestaan over de aanval. Die werd tijdens de zitting verstrekt aan Blauw en aan de rechter. De inhoud daarvan is onbekend. De rechter sprak van "bevindingen waar een stuk informatie achterligt", het zou gaan om bijlagen met bijvoorbeeld forensische bewijzen. Volgens de directeur van Blauw bevat dit rapport voor hen weinig nieuws.

De advocaten van Nebu bevestigden vervolgens dat het rapport alle informatie bevat die bekend is bij Nebu, al kon niet worden uitgesloten dat er achterliggende stukken zijn. De suggestie van de rechter om gezamenlijk forensisch onderzoek te laten uitvoeren, wat meer duidelijkheid zou moeten geven aan Blauw, zagen de partijen niet meteen zitten.

De advocaten van Nebu wilden desgevraagd aan de NOS geen commentaar geven.

Andere marktonderzoekers

De zaak trok ook de aandacht van ten minste twee andere marktonderzoekers. Zij hadden vertegenwoordigers naar de zitting gestuurd, maar waren geen partij. Naast Blauw is in ieder geval ook USP getroffen. Om welke andere partijen het gaat, is nog altijd niet duidelijk.
Storm Freddy eist meer dan vijfhonderd levens in zuidelijk Afrika
19 Maart, 00:02 Gazet v. Antwerpen

In het zuidoosten van Afrika zijn inmiddels meer dan vijfhonderd mensen omgekomen door de tropische storm Freddy. Dat komt zaterdag naar voren uit de meest recente gegevens van de autoriteiten van Malawi, Mozambique en Madagaskar.
OM eist 22 jaar tegen Henk R., beter bekend als de Zwarte Cobra
15 Februari, 00:08 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van 22 jaar tegen de van moord verdachte Henk R., alias de Zwarte Cobra. Hij zou opdracht hebben gegeven voor de moord in 1993 op een man in Antwerpen. Daarbij kwam ook de vriendin van de man om het leven.

Volgens het OM had de 71-jarige R. een schuld bij het slachtoffer in verband met een drugsdeal. Getuigen zouden hebben bevestigd dat R. opdracht voor de moord heeft gegeven, omdat hij liquideren goedkoper vond dan betalen.

Toen het slachtoffer in de nacht van 8 op 9 mei zijn auto wilde parkeren, openden de uitvoerders van de moord het vuur. Ook zijn vriendin die naast hem zat, werd daarbij gedood.

Eerder veroordeeld

Twee uitvoerders van de aanslag zijn eerder tot levenslang veroordeeld. R. zat op dat moment een straf van twintig jaar uit in de Verenigde Staten wegens de smokkel van xtc-pillen. Toen hij in 2021 in Nederland terugkwam werd hij aangehouden, omdat hij hier nog een straf moest uitzitten voor een andere drugszaak. Het OM besloot toen te onderzoeken of hij alsnog voor de moord in Antwerpen kon worden vervolgd.

De in Paramaribo R. geboren R. stond in de jaren 90 bekend als een grote wiet- en hasjhandelaar. In de jaren 70 hield hij zich bezig met inbraken en had hij de reputatie dat hij overal binnen kon komen.
Shell eist schadevergoeding van Greenpeace wegens bezetting boorplatform
12 Februari, 00:05 NU.NL - Economie
Shell eist een schadevergoeding van 113.000 euro van Greenpeace omdat vier activisten van de milieuorganisatie een boorplatform hebben bezet. De schade zou zijn ontstaan doordat de activisten zonnepanelen en een windturbine op het boorplatform hebben geplaatst. Shell wil ook dat de activisten het platform verlaten.


Man eist bijna 2 miljoen euro van vrouw omdat ze romantische relatie met hem afwees en ?emotioneel trauma veroorzaakte?
3 Februari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Een man in Singapore heeft een voormalige vriendin aangeklaagd omdat zij hem na jaren vriendschap afgewezen heeft. De man diende daarom een klacht in en eist nu een schadevergoeding van meer dan 2 miljoen euro.
VS overheid eist afsplitsing Google DSP, DFP, AdX
30 Januari, 00:10 Emerce
Het Amerikaanse ministerie van Justitie en acht staten dienen een klacht in tegen Google vanwege machtsmisbruik op de reclamemarkt. Kleinere rivalen krijgen geen kans zich te ontwikkelen en raken gesmoord.


Borrell eist "nultolerantie" in corruptiezaak Europees Parlement bij bezoek aan Marokko
8 Januari, 02:25 Skynet Economie
Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid, heeft tijdens een bezoek aan Rabat gewaarschuwd dat "er geen straffeloosheid kan zijn" in het corruptieschandaal dat vorige maand losbarstte in het Europees Parlement en waarbij ook Marokko betrokken zou zijn.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn