NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Eist


Grote brand in hoofdstad van Bangladesh eist zeker 43 levens
1 Maart, 00:02 NOS nieuws

Zeker 43 mensen zijn in de hoofdstad van Bangladesh om het leven gekomen bij een grote brand. Dat bevestigt de Bengaalse minister van Gezondheid.

Het vuur woedde in een gebouw van zeven verdiepingen in een drukke straat van Dhaka. In het pand zaten meerdere restaurants die toen de brand uitbrak vol zaten met gasten. Het vuur zou zich snel hebben verspreid doordat er meerdere gastanks op iedere verdieping stonden. Doordat het vuur zich zo snel verspreidde zijn mensen in paniek uit het gebouw gesprongen.

De brand brak rond 21.45 uur lokale tijd op de eerste verdieping uit in het restaurant "Kacchi Bhai". Kort na middernacht was de brand onder controle.

Hulpdiensten hebben tientallen mensen zwaargewond naar het ziekenhuis in Dhaka gebracht.
KIJK. DJ Khaled eist dat hij gedragen wordt door bodyguards om zijn schoenen niet vuil te maken
28 Februari, 00:01 HLN.BE
DJ Khaled (48) heeft op Instagram een video gedeeld waarin twee bodyguards hem moeten dragen van zijn auto naar het podium. De DJ moest optreden in Miami Beach en wou duidelijk niet dat er zand in zijn schoenen kwam. ?Ik wil mijn Jordans niet vuilmaken, kan iemand me komen helpen??, roept hij vooraleer de twee bodyguards komen toegesneld. Ondertussen maakt de video online heel wat reacties los. ?Wat een clown, draag gewoon een ander paar schoenen? en ?Hij weet duidelijk niet hoe kleinerend hij doet?, valt er te lezen.


Conducteur eist dat reizigers van overbevolkte trein stappen: ?En dreigde er zelfs politie bij te halen?
21 Februari, 00:02 HLN.BE
Een aantal reizigers heeft dinsdag een overvolle trein moeten verlaten in het station van Beveren. Volgens de NMBS was dit om veiligheidsredenen. Bij de pendelaars klinkt er wel gemor. ?Indien er niet vrijwillig werd afgestapt dreigde men er zelfs de politie bij te halen?, getuigt Rembert Goossens.


NU+ | Parasite-regisseur eist onderzoek naar dood acteur: 'Willen de waarheid'
16 Januari, 00:10 NU.NL - Film
Een groep Zuid-Koreaanse artiesten, vertegenwoordigd door regisseur Bong Joon-ho, eisen autoriteiten onderzoek te doen naar de dood van acteur Lee Sun-kyun. Volgens de groep heeft de politie onjuist gehandeld in het onderzoek naar Lee vanwege illegaal drugsgebruik.


OM eist vier jaar cel voor Genesis Market-gebruiker die ton zou hebben gestolen
26 December 2023, 00:00 Tweakers
Het Nederlands Openbaar Ministerie eist vier jaar cel voor een 32-jarige man uit Almere die via darknetmarktplaats Genesis Market persoonsgegevens zou hebben gekocht en zo naar verluidt circa 100.000 euro buitmaakte. De verdachte ontkent betrokkenheid.


PS eist ?concrete daden? van Conner Rousseau na ?walgelijke? uitspraken: ?Dit is onwaardig voor iemand die zich progressief noemt?
17 November 2023, 00:02 HLN.BE
PS-fractieleider Ahmed Laaouej noemt de uitspraken van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau ?walgelijk? en overduidelijk racistisch?. De zusterpartij eist ?concrete daden? na het uitlekken van nieuwe citaten. Covoorzitter Nadia Naji van Groen is teleurgesteld en ziet op persoonlijk vlak nog maar weinig raakvlakken met Rousseau. ?We zijn een bondgenoot kwijt.?


ACV Puls eist harde garanties over de 300 miljoen voor kinderopvangplan
19 September 2023, 00:03 Skynet Economie
Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) kondigde zaterdag haar plan aan om tegemoet te komen aan de noden in de kinderopvang. "De 330 miljoen euro extra per jaar om de ratio te verlagen naar minder kinderen per kinderbegeleider, waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd van de kinderen, is een erg belangrijke stap. Dit bedrag is absoluut het minimum. Hier mag de Vlaamse regering niet meer aan raken", stelt vakbond ACV Plus in een reactie.


9 September 2023, 00:05 Volkskrant
Waakhond eist op korte termijn verbetering bij inzameling flesjes en blikjes
9 September 2023, 00:04 NOS nieuws

De verpakkingsbranche krijgt tot begin volgende maand om een verbeterplan in te dienen om voldoende plastic flessen met statiegeld in te zamelen. Dat laat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) weten. De toezichthouder heeft de brancheorganisatie Stichting Afvalfonds Verpakkingen vandaag officieel gewaarschuwd dat het doel om flesjes in te zamelen niet wordt gehaald.

In de brief schrijft de ILT dat er een analyse en verbeterplan wordt verwacht waarmee de inzameldoelen wel worden gehaald. Slechts 68 procent in plaats van het wettelijk vastgelegde inzameldoel van 90 procent wordt nu gehaald. "Dat is een overtreding", benadrukt de ILT

Daarbij heeft de ILT bij het Afvalfonds ook cijfers gevorderd over onder meer inzamelcijfers per merk, het aantal flessen dat vrijwillig onder het statiegeldsysteem valt en de hoeveelheid inzamelautomaten en andere inzamelpunten.

Vervolgstappen

Voor het aanleveren van het verbeterplan krijgt het fonds tot begin oktober de tijd, laat een woordvoerder van de ILT desgevraagd weten. "De ILT zal de gevorderde gegevens van het Afvalfonds Verpakkingen analyseren en gebruiken bij het beoordelen van het verbeterplan. Daarna kijkt ILT of het aanleiding geeft tot vervolgstappen." Op de precieze vervolgstappen wil de ILT nog niet vooruitlopen.

Demissionair staatssecretaris Heijnen uitte vanmorgen haar onvrede over de inzameling van flesjes met statiegeld. Dat slechts 68 procent is gehaald, noemde zij "ronduit teleurstellend.

Heijnen verklaarde er bij het Afvalfonds Verpakkingen op te hebben aangedrongen om snel verbetering te laten zien. Het Afvalfonds is opgericht door het bedrijfsleven en regelt de inzameling van plastic flessen en blikjes. Pas volgend jaar komen cijfers over de inname van blikjes met statiegeld.

De invoering van de inzameling van blikjes verliep niet zonder problemen:
Storm Daniel eist derde mensenleven in Griekenland, meerdere mensen vermist: ?Nog nooit zo veel regen op 1 dag?
7 September 2023, 00:01 HLN.BE
Storm Daniel lijkt een van de krachtigste stormen te worden die Griekenland ooit gekend heeft. Weermodellen gaven aan dat er in 48 uur tijd een jaarhoeveelheid aan regen kon vallen, maar die kwam in 24 uur tijd al naar beneden. In Zagora viel zelfs 754 millimeter, een nationaal record. Er is intussen sprake van zeker drie doden en drie vermisten. Buurlanden Turkije en Bulgarije delen in de klappen en telden al elf doden. En het is nog niet voorbij. Ook vandaag kregen de Grieken te maken met een storm die onvermoeibaar doorraast. Code rood blijft van kracht. Na woensdag zou de storm zelfs een medikaan kunnen worden.


Vlaams Belang eist ontslag van Rudi Vervoort wegens overlast aan Noordstation
5 September 2023, 00:03 Skynet
Naar aanleiding van een reportage in het duidingsprogramma Terzake op VRT 1 over de overlast in de wijken aan het Brusselse Noordstation eist Vlaams Belang het ontslag van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). Dat heeft de radicaal-rechtse partij maandagavond gemeld in een persbericht.


?Privacywaakhond eist transparantie van bedrijven die tweets verzamelen voor de overheid?
5 September 2023, 00:00 Emerce
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) eist van sociale media-monitoringbedrijven dat gebruikers van X (voorheen Twitter) duidelijkheid krijgen over welke organisaties hun berichten hebben verzameld en ingezien. Uit onderzoek van AG Connect, Binnenlands Bestuur en iBestuur blijkt dat berichten van nagenoeg alle Nederlandse gebruikers op het platform verzameld zijn voor overheidsorganisaties.


Maleisisch festival eist 2 miljoen pond van The 1975 na protestzoen
16 Augustus 2023, 00:07 NU.NL - Muziek
Het Maleisische Good Vibes Festival eist 2 miljoen pond (ruim 2,3 miljoen euro) aan schadevergoeding van The 1975. Betaalt de Britse band niet binnen zeven dagen, dan neemt de organisator juridische stappen in het Verenigd Koninkrijk.


Franse persagentschap AFP sleept Twitter voor de rechter en eist vergoeding: ?Ze weigeren manifest om te onderhandelen?
3 Augustus 2023, 00:02 HLN.BE
Het Franse persagentschap AFP sleept korteberichtjesdienst Twitter voor de rechter. AFP wil een vergoeding voor het gebruik van zijn inhoud op het sociaal netwerk, zo blijkt woensdag uit een persbericht.


Ex-Nissan-baas eist 1 miljard dollar compensatie, maar is niet uit op wraak
19 Juli 2023, 00:08 NU.NL - Economie
Voormalig Nissan-topman Carlos Ghosn is met zijn rechtszaak tegen de Japanse autofabrikant niet uit op wraak. Het is volgens hem een poging de mensen die tegen hem samenspanden ter verantwoording te roepen.


EU eist mogelijk dat Google deel van zijn advertentie-tech verkoopt
14 Juni 2023, 00:05 Techzine
Moederbedrijf van Google Alphabet zal mogelijk een deel van zijn advertentie-technologie moeten afstaan door toedoen van de EU. Het zou grote gevolgen kunnen hebben voor de tech-industrie. Een bron met directe kennis van de zaak onthulde deze informatie maandag aan Reuters en wierp licht op de mogelijke maatregelen om de machtige positie van de techgigant […]


Meta moet alle info geven die de EU voor antitrustonderzoek eist, oordeelt hof
25 Mei 2023, 00:00 Tweakers
Het Europees Gerechtshof heeft besloten dat de Europese Commissie het recht heeft om interne Facebook-documenten van Meta op te vragen. De techgigant vond dat er veel irrelevante bestanden werden opgevraagd met gevoelige informatie, maar het hof is het daar niet mee eens.


Kort geding over datalek: Blauw eist openheid van softwareleverancier Nebu
9 April 2023, 00:11 NU.NL - Tech
Een groot datalek kwam vorige week aan het licht, en daarover vindt dinsdagmiddag bij de rechtbank van Rotterdam een kort geding plaats. Marktonderzoeksbureau Blauw wil van softwareleverancier Nebu weten welke data is uitgelekt en hoe dat heeft kunnen gebeuren. Dat bedrijf hult zich tot nu toe in stilzwijgen.


Ook Noord-Drenthe eist miljarden voor gevolgen Groningse gaswinning
9 April 2023, 00:05 NU.NL - Economie
Drie gemeenten in het noorden van Drenthe willen dat het Rijk met een flinke zak geld over de brug komt. Zo moeten de gevolgen van de gaswinning daar worden aangepakt. Donderdag zijn de plannen aan staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) gestuurd. Eerder kwam de provincie Groningen al met een eis voor een forse compensatie uit Den Haag.


Marktonderzoeker Blauw eist opheldering van softwareleverancier in datalekzaak
5 April 2023, 00:04 NOS nieuws

Het is nog altijd onduidelijk of data van marktonderzoeker Blauw, en daarmee die van klanten als NS en VodafoneZiggo, gestolen zijn bij het datalek van softwareleverancier Nebu. Dat bleek tijdens een kort geding vandaag in de Rotterdamse rechtbank. Die verwacht komende donderdag uitspraak te doen.

"Er is heel veel besproken, maar we weten nog steeds niet om welke data het gaat", zei Blauw-directeur Jos Vink na afloop. "Dat is heel frustrerend. Nu is alsnog afgesproken dat ze meer informatie gaan geven, laten we hopen dat die ook komt."

Vorige week werd duidelijk dat gegevens van ten minste twee miljoen klanten hier potentieel bij betrokken zijn. Inmiddels hebben meer dan twintig klanten van marktonderzoekers aangegeven geraakt te zijn. Vandaag meldde warmtebedrijf Ennatuurlijk dat het bij hen om bijna 20.000 klanten gaat, bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn om 95.000 klanten. In tegenstelling tot bij pensioenfonds PME gaat het daar niet om inkomensgegevens.

Dat er data zijn gedownload staat vast. Maar 3,5 week na de aanval bleek het voor Nebu nog niet mogelijk om te zeggen of daar klantgegevens van Blauw bij zitten. Nog los van de vraag hoe dit zit bij andere Nederlandse marktonderzoekers.

31 uur toegang

De zaak was juist aangespannen door Blauw om antwoord te krijgen op die vraag. De advocaten van de marktonderzoeker zeiden in hun pleidooi dat er 31 uur lang toegang is geweest tot de systemen van Nebu. In die periode is er gedurende 45 minuten data gedownload.

Welke data, dat konden de advocaten van Nebu niet aangeven. "Nebu heeft alle informatie gegeven waarover het beschikt", zeiden de advocaten. De softwareleverancier erkende wel dat de communicatie in het begin niet goed is geweest. Volgens het bedrijf is dat vervolgens wel verbeterd. Blauw ziet dat anders.

Medewerkers van het Canadese moederbedrijf van Nebu volgden de zitting via een videoverbinding, er was niemand van het bedrijf fysiek aanwezig. De medewerkers die meeluisterden, lieten het verder over aan de Nederlandse advocaten, die overigens pas gisteravond laat waren ingeschakeld, zo meldde de rechter.

Wachtwoordmanager en rapport

De advocaten van Nebu gaven verder aan dat er een account van een wachtwoordmanager, LastPass, was gehackt. Daardoor was het voor onbevoegden mogelijk geweest om in te loggen bij de softwareleverancier.

Verder bleek er een zes pagina's tellend rapport te bestaan over de aanval. Die werd tijdens de zitting verstrekt aan Blauw en aan de rechter. De inhoud daarvan is onbekend. De rechter sprak van "bevindingen waar een stuk informatie achterligt", het zou gaan om bijlagen met bijvoorbeeld forensische bewijzen. Volgens de directeur van Blauw bevat dit rapport voor hen weinig nieuws.

De advocaten van Nebu bevestigden vervolgens dat het rapport alle informatie bevat die bekend is bij Nebu, al kon niet worden uitgesloten dat er achterliggende stukken zijn. De suggestie van de rechter om gezamenlijk forensisch onderzoek te laten uitvoeren, wat meer duidelijkheid zou moeten geven aan Blauw, zagen de partijen niet meteen zitten.

De advocaten van Nebu wilden desgevraagd aan de NOS geen commentaar geven.

Andere marktonderzoekers

De zaak trok ook de aandacht van ten minste twee andere marktonderzoekers. Zij hadden vertegenwoordigers naar de zitting gestuurd, maar waren geen partij. Naast Blauw is in ieder geval ook USP getroffen. Om welke andere partijen het gaat, is nog altijd niet duidelijk.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn