NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Economische

2News.be / Trefwoorden / Economische

Belgische economische missie VS - "Amerikaanse investeringsgolf op komst"
Er is een golf van investeringen op komst van Amerikaanse bedrijven in Vlaanderen. Dat zegt Luc Strybol, economisch vertegenwoordiger van Vlaanderen in de VS. "Investeringen zoals we die niet meer hebben gezien sinds de jaren zestig", klinkt het.


VK scherpt economische sancties tegen Rusland en Belarus aan
9 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
Het Verenigd Koninkrijk heeft zondag zijn importtarieven op platina en palladium uit Rusland en Belarus verhoogd. De maatregel is onderdeel van een nieuw pakket economische sanctiemaatregelen die als doel hebben het oorlogsbudget van de Russische president Vladimir Poetin te verkleinen. Rusland is een belangrijke producent van platina en palladium.


Kabinet steekt 5 miljard euro in 28 projecten voor economische groei
18 April, 00:03 NU.NL - Economie
Het kabinet steekt 5 miljard euro uit het Nationaal Groeifonds in 28 projecten die moeten zorgen voor langdurige economische groei. Dat heeft minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) donderdag bekendgemaakt. Het kabinet neemt het advies over van de beoordelingscommissie onder leiding van oud-bewindsman Jeroen Dijsselbloem.


Taliban aan de macht - Wereldbank ziet "alternatieve weg" om economische ramp in Afghanistan te vermijden
17 April, 00:07 Skynet Economie
De Wereldbank heeft het talibanregime in Afghanistan opgeroepen om de mensenrechten te respecteren en een "gezond" economisch beleid te voeren. Dat is nodig om een economisch herstel in het land mogelijk te maken, zo luidt het woensdag in een rapport.


China mikt op economische groei van 5,5 procent, laagste percentage in 30 jaar
8 Maart, 00:06 NU.NL - Economie
De Chinese regering heeft zich voor 2022 een economische groei van 5,5 procent van het bruto nationaal product ten doel gesteld. Het gaat om het laagste percentage in meer dan dertig jaar tijd.


Europese Unie klaagt China aan wegens economische sancties tegen Litouwen
29 Januari, 00:06 NU.NL - Economie
De Europese Unie heeft donderdag bij wereldhandelsorganisatie WTO een zaak tegen China aangespannen ter ondersteuning van Litouwen. China zit de export uit het EU-land dwars nu Taiwan een diplomatieke post mag openen in de Litouwse hoofdstad Vilnius. China ziet het eiland als een afvallige provincie.


Erdogan: 'We zetten economische doctrine op de kop'
26 December 2021, 00:02 De Tijd
12:49 Na een week met spectulair koersherstel voor de lira, kraait Turks president Erdogan victorie: 'Gedaan met inflatie bekampen via hoge rentes'


Tijdens gesprekken in de wasserette legde Nobellaureaat Guido Imbens de basis voor zijn economische theorie
16 Oktober 2021, 00:06 Volkskrant
Guido Imbens is de derde Nederlander die de Nobelprijs voor de Economie wint. Als jonge docenten spraken hij en medewinnaar Joshua Angrist elke zaterdag af bij de wasserette om filosofische gesprekken te voeren. Daar legden zij de basis voor een betere econometrie.


Rusland en Belarus verstevigen economische band: Poetins invloed bij buren reikt steeds verder
11 September 2021, 00:06 Volkskrant
De president van Belarus, Alexander Loekasjenko, heeft zich opnieuw verzekerd van meer steun uit Rusland. Door onder andere een lening van 540 miljoen euro en steeds verstrekkendere economische integratie, verstevigt de Russische president Vladimir Poetin nog meer zijn greep op het buurland.


Economische bedrijvigheid in eurozone kent sterkste groei in vijftien jaar
24 Juni 2021, 10:57 NU.NL - Economie
De economische bedrijvigheid in de eurozone laat in juni de sterkste groei zien in vijftien jaar, nu het herstel van de coronacrisis steeds meer aan vaart wint. Dat meldt de Britse marktonderzoeker Markit.


Leger Myanmar arresteert prominent lid van partij afgezette Aung San Suu Kyi
5 Februari 2021, 08:29 Volkskrant
De rechterhand van de afgezette regeringsleider Aung San Suu Kyi is vrijdag opgepakt, enkele dagen nadat het leger van Myanmar de macht greep en Suu Kyi arresteerde.


Eurostat raamt economische krimp van 6,4 procent voor EU in 2020
2 Februari 2021, 11:01 NU.NL - Economie
Het bruto binnenlands product (bbp) van de EU is in 2020 naar schatting met 6,4 procent gekrompen, zo blijkt uit een dinsdag gepresenteerde raming van Eurostat. De krimp in het vierde kwartaal kwam vanwege aangescherpte coronamaatregelen uit op 4,8 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.


Zorgen om coronavirus remt economische activiteit af in China
31 Januari 2021, 10:26 NU.NL - Economie
De inkoopmanagersindex (PMI), een eerste graadmeter voor economisch herstel, lag in China in januari op een lager niveau dan in de maand ervoor. Dat meldt het Nationaal Bureau voor de Statistiek (NBS) zondag. De daling geldt voor zowel de industrie als de dienstensector.


27 Januari 2021, 15:30 De Tijd
Bas van ?t Wout volgt Wiebes op als minister van Economische Zaken
19 Januari 2021, 11:02 Volkskrant
Demissionair staatssecretaris Bas van ?t Wout (Sociale Zaken) volgt Eric Wiebes op als minister van Economische Zaken en Klimaat, bevestigen ingewijden na berichtgeving van De Telegraaf. Wiebes zei afgelopen vrijdag niet verder te willen als demissionair minister, nadat het kabinet aftrad vanwege het vernietigende rapport over de toeslagenaffaire.


Energieleverancier Mega "verrast" door onderzoek economische inspectie
19 Januari 2021, 07:54 Skynet Belgie
De energieleverancier Mega zegt verrast te zijn door de aankondiging dat de economische inspectie een onderzoek zal voeren naar zijn beleid rond slapende contracten. Wij werken in overeenstemming met de wet, reageert het bedrijf. Het heeft naar eigen zeggen ook een actieplan om de transparantie te verbeteren.


Regering vraagt Economische Inspectie onderzoek naar "misleidende praktijken" MEGA
16 Januari 2021, 04:55 Skynet
De federale regering vraagt de Economische Inspectie onderzoek te verrichten naar energieleverancier MEGA en zijn beleid rond slapende contracten. Ministers Tinne Van der Straeten en Pierre-Yves Dermagne en staatssecretaris Eva De Bleeker hebben de inspectie daarover aangeschreven. Ze verwijten het bedrijf misleidende praktijken te voeren.


Economische voorspoed bespaart kabinet hoofdpijn over gasinkomsten
28 Mei 2018, 12:54 Volkskrant
Goedemiddag, De economische voorspoed verlost het kabinet voorlopig van het probleem van de teruglopende inkomsten uit het Gronings gas. Intussen tracht minister Blok het momentum rond MH17 te benutten.


Alle economische seinen op groen: Nederlander heeft weer werk en laat het geld rollen
15 Mei 2018, 20:48 Volkskrant
De Nederlandse economie draait als een tierelier. Dat is zo ongeveer de korte samenvatting van de laatste economische cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.


Finse wetenschappers: ?Economische ontwikkeling maakt de planeet juist groener?
14 Mei 2018, 19:00 Volkskrant
Niet alleen verhoogde concentraties CO2 in de atmosfeer dragen bij aan een groenere wereld. Volgens Finse onderzoekers houdt de vergroening van de planeet vooral ook verband met de economische en technologische ontwikkeling in veel landen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn