NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Economische

2News.be / Trefwoorden / Economische

CO2-uitstoot in Nederland is gedaald ondanks economische groei
24 November 2023, 00:04 NU.NL - Economie
De CO2-uitstoot in ons land is sinds 2010 gedaald ondanks dat de economie de afgelopen jaren groeide. Huishoudens gebruiken steeds minder fossiele brandstoffen zoals gas. En dat is goed voor het klimaat.


Belgische economische Inspectie ontvangt 7.000 meldingen van frauduleuze webshops
23 November 2023, 00:00 Emerce
De Belgische Economische Inspectie heeft dit jaar al bijna 7000 meldingen binnengekregen over frauduleuze webshops. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie.


IMF ziet economische groei in Nederland afremmen, terwijl inflatie hoog blijft
11 Oktober 2023, 00:02 NU.NL - Economie
De economische groei van Nederland en meerdere andere Europese landen komt bijna tot stilstand, voorspelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De prijzen voor consumenten blijven waarschijnlijk nog een tijd behoorlijk stijgen.


Brussel voorspelt minder economische groei in Nederland dit jaar
13 September 2023, 00:05 NU.NL - Economie
De Europese Commissie heeft de verwachte economische groei van Nederland flink naar beneden bijgesteld voor dit jaar. Door de hoge inflatie in het eerste half jaar hebben huishoudens minder te besteden dan eerder gedacht. Tegelijkertijd liep de export terug.


Nationale Bank verwacht economische groei met 0,2 procent in derde kwartaal
12 September 2023, 00:05 Skynet Economie
De Nationale Bank verwacht een groei van de Belgische economie in het derde kwartaal met 0,2 procent. Dat blijkt uit een nieuwe raming door de centrale bank.


Minder Gronings gas leidt tot economische krimp in de provincie
23 Augustus 2023, 00:04 NU.NL - Economie
De Groningse economie is in de maanden april, mei en juni flink gekrompen. Dat komt door de afbouw van de gaswinning in de provincie.


Economische activiteit in eurozone kent grotere krimp
25 Juli 2023, 00:07 Skynet Buitenland
De economische activiteit in de eurozone heeft volgens de PMI-index van handelsinformatiebedrijf S&P Global in juli een grotere krimp gekend. Een lagere productie in de industrie weegt op de bedrijvigheid.


Economische krimp was begin dit jaar toch iets minder pijnlijk
25 Juni 2023, 00:05 NU.NL - Economie
De Nederlandse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar op kwartaalbasis met 0,3 procent gekrompen, in plaats van met de eerder geraamde 0,7 procent. Dat komt door gunstigere exportcijfers en extra informatie over investeringen.


Rabobank verwacht dit jaar een economische groei van 0,6 procent
11 Juni 2023, 00:06 NU.NL - Economie
De Nederlandse economie groeit dit jaar waarschijnlijk met 0,6 procent en in 2024 met 0,9 procent. Dat verwachten economen van de Rabobank ondanks de economische krimp in het eerste kwartaal.


IMF vreest voor meer hongersnood bij kleinste economische groei sinds 1990
9 April 2023, 00:05 NU.NL - Economie
De wereldeconomie blijft de komende jaren in het laagste tempo sinds de jaren negentig groeien en dat doet vooral de allerarmste landen pijn. Daar dreigt dan ook meer honger en armoede te ontstaan, waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF).


Groeitempo IT-sector blijft stabiel ondanks langzamere economische groei
29 Maart 2023, 00:02 Emerce
De IT-sector groeit in 2023 naar verwachting met 4,5 procent. De groei wordt voornamelijk gedreven door de stijgende vraag naar cyberbeveiligingsdiensten en IT-dienstverlening. Het groeitempo van de sector blijft gelijk aan de groei van vorig jaar, ondanks de langzamere economische groei, doordat IT-diensten zo belangrijk blijven voor bedrijven en andere instellingen. Datblijkt uit het nieuwe vooruitzicht IT-sector van ING Research.


19 Maart 2023, 00:07 Volkskrant
EU-landen stemmen in met 'antidwanginstrument' tegen economische intimidatie
20 November 2022, 00:07 Skynet Economie
De Europese Unie wordt binnenkort uitgerust met een zogenoemd antidwanginstrument. Dat is een juridisch instrument waarmee zal kunnen worden gereageerd op economische intimidatie door derde landen. De Europese lidstaten hebben het Commissievoorstel daarover goedgekeurd.


'Ook Ackermans & van Haaren kan niet werken in een economische woestijn'
1 September 2022, 00:02 De Tijd
20:31 Ondanks de oorlog en de hoge inflatie zit Ackermans & van Haaren nog op koers om dit jaar met recordcijfers af te sluiten. Tegelijk waarschuwt de investeringsmaatschappij voor een verkeerde aanpak van...


Zorgelijke cijfers: hoge inflatie, armoede neemt toe en economische groei remt af
22 Augustus 2022, 00:05 NU.NL - Economie
De nieuwste cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) over de economie geven een somber beeld. De koopkracht krijgt een enorme tik, de economische groei remt af en steeds meer mensen krijgen te maken met armoede.


Belgische economische missie VS - "Amerikaanse investeringsgolf op komst"
12 Juni 2022, 00:08 Skynet Buitenland
Er is een golf van investeringen op komst van Amerikaanse bedrijven in Vlaanderen. Dat zegt Luc Strybol, economisch vertegenwoordiger van Vlaanderen in de VS. "Investeringen zoals we die niet meer hebben gezien sinds de jaren zestig", klinkt het.


VK scherpt economische sancties tegen Rusland en Belarus aan
9 Mei 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Het Verenigd Koninkrijk heeft zondag zijn importtarieven op platina en palladium uit Rusland en Belarus verhoogd. De maatregel is onderdeel van een nieuw pakket economische sanctiemaatregelen die als doel hebben het oorlogsbudget van de Russische president Vladimir Poetin te verkleinen. Rusland is een belangrijke producent van platina en palladium.


Kabinet steekt 5 miljard euro in 28 projecten voor economische groei
18 April 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Het kabinet steekt 5 miljard euro uit het Nationaal Groeifonds in 28 projecten die moeten zorgen voor langdurige economische groei. Dat heeft minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) donderdag bekendgemaakt. Het kabinet neemt het advies over van de beoordelingscommissie onder leiding van oud-bewindsman Jeroen Dijsselbloem.


Taliban aan de macht - Wereldbank ziet "alternatieve weg" om economische ramp in Afghanistan te vermijden
17 April 2022, 00:07 Skynet Economie
De Wereldbank heeft het talibanregime in Afghanistan opgeroepen om de mensenrechten te respecteren en een "gezond" economisch beleid te voeren. Dat is nodig om een economisch herstel in het land mogelijk te maken, zo luidt het woensdag in een rapport.


China mikt op economische groei van 5,5 procent, laagste percentage in 30 jaar
8 Maart 2022, 00:06 NU.NL - Economie
De Chinese regering heeft zich voor 2022 een economische groei van 5,5 procent van het bruto nationaal product ten doel gesteld. Het gaat om het laagste percentage in meer dan dertig jaar tijd.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn