NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Echt


GEZIEN? ?James De Musical?: ?Prima entertainment, maar is het leven van Natalia echt een musical waard??
26 November, 00:02 HLN.BE
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Vandaag bekijkt Bram De Brabander ?James De Muscial? op Play4, een showprogramma waarin James Cooke - jawel - een musical maakt over hete leven van acht BV?s. ?Tempo primeerde op diepgang, waardoor potentieel interessante anekdotes vakkundig de kiem in gesmoord werden.?


Politiechef Rotterdam: 'Voordat agent gericht schiet, moet er echt wat gebeuren'
21 November, 00:04 NOS nieuws

Relschoppers die gisteravond in Rotterdam met onder meer vuurwerk en stenen de confrontatie zochten met de politie, hadden alleen dat als doel. Dat zegt de Rotterdamse politiechef Fred Westerbeke in een reactie tegen de NOS: "Ik wil dit niet zien als demonstranten. Dit zijn wat mij betreft criminelen die pogingen hebben gedaan mijn politiemensen te verwonden of zelfs dood te maken."

Volgens Westerbeke zijn er momenten geweest dat agenten echt in het nauw zijn gedreven door relschoppers. Dat is ook de reden dat er door de politie waarschuwingsschoten zijn gelost en er zelfs gericht is geschoten, aldus de politiechef: "Voordat een politieman zijn wapen trekt en schiet, en zelfs gericht schiet, moet er echt wat gebeuren. Dan moet er een situatie zijn ontstaan waarin ze dachten: ik kan me hier alleen nog uit redden door dat laatste middel te gebruiken."

Hieronder drie video's van de rellen, Een waar duidelijk te zien is hoe de politie werd belaagd. En twee video's die op social media worden gedeeld van momenten waarop geschoten zou zijn:

De rijksrecherche doet nu onderzoek naar het gebruik door de politie van de dienstwapens. Op sociale media circuleren geruchten dat er mensen zijn overleden door politiekogels. Westerbeke ontkent dat met klem: "Dat klopt echt niet. Er zijn wel mensen door politiekogels geraakt en dat geeft natuurlijk altijd naar letsel."

Westerbeke spreekt van een "explosie van geweld met heel zwaar, grof, vuurwerk". De politie was niet voldoende voorbereid, zegt hij. Er was gerekend op een demonstratie van 50 tot 100 man, van een groep die vaker had gedemonstreerd tegen het coronabeleid: "Die demonstratie is ordinair gekaapt door relschoppers."

Aanwezigen werden onder meer via Telegram-groepen aangemoedigd om deel te nemen. Bij deze gebeurtenissen had de politie daar geen zicht op, zegt Westerbeke: "We kunnen dat heel vaak wel zien, maar ook niet altijd. Op internet zijn veel plekken waar je niet gemakkelijk bij kan."

Ook demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid reageerde vandaag op de rellen:

Korpschef Henk van Essen van de Nationale Politie ziet dat de politie de laatste tijd vaker geconfronteerd wordt met geweld: "Er is vaker sprake van intimidatie en de drempel om geweld te gebruiken is verlaagd. Daar heeft niet alleen de politie last van, ook politici, wetenschappers en journalisten krijgen ermee te maken."

Hij roept de maatschappij ook op zich daar sterk tegen uit te spreken: 'We moeten hier een grens trekken. Het is een kleine groep, maar de zwijgende meerderheid moet zeggen dat we dit als samenleving niet pikken."

Om rellen zoals gisteren te voorkomen is er vandaag meer politie op straat op verschillende plekken, zegt Van Essen: "We hebben opgeschaald om signalen op te kunnen vangen, mensen aan te spreken en zo vroeg mogelijk in te grijpen."
"Belangrijk dat telewerk echt weer ingevoerd wordt op bedrijven"
17 November, 00:06 Skynet Economie
De vierde coronagolf tekent zich steeds duidelijker af op de werkvloer. Met de huidige besmettingscijfers is het daarom zeer belangrijk dat er nog meer wordt ingezet op telewerk. Dat heeft Lode Godderis, professor arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven, verklaard op de persconferentie van Sciensano en het Crisiscentrum over het coronavirus.


Actieradius Mercedes EQS beter dan Tesla in het echt
17 November, 00:04 AutoBlog

Met een Mercedes kom je verder op een lading dan met een Tesla. Actieradius is een beetje het nieuwe ‘aantal pk’s’ geworden. Waar het vroeger belangrijk was om de grotere motor te hebben met meer cilinders, is dat nu niet meer relevant. Alle elektrische auto’s zijn behoorlijk snel. Ze zijn sowieso (erg) snel daar waar […]

The post Actieradius Mercedes EQS beter dan Tesla in het echt appeared first on Autoblog.nl.
Staan universiteiten echt machteloos tegenover de stroom buitenlandse studenten?
6 November, 00:05 Volkskrant
De Nederlandse universiteiten zeggen machteloos te staan tegen een almaar groeiend probleem: de grote instroom van buitenlandse studenten. Vooral internationale nieuwkomers stuwden de Nederlandse studentenpopulatie naar nieuwe recordhoogten, blijkt uit donderdag verschenen cijfers. Kunnen de universiteiten werkelijk niets doen?


SBO Zonnebos Brasschaat is ?Strafste School van 2021?: ?Wij voelen ons hier echt thuis?
30 Oktober, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Het zat eraan te komen. Na de koninklijke ontvangst vorige week verkozen juryleden Sander Gillis en Laura Govaerts SBO Zonnebos Brasschaat tot ?Strafste School van 2021?. Sander en Laura (van de organiserende radiozender MNM) ondervonden tijdens hun bezoek dat Zonnebos een warme school is waar iedereen kan groeien en schitteren. Bij directie en leerlingen overheerste een gevoel van euforie.
Coronasterfte neemt snel toe, maar voor een ijsje gaat de Rus echt geen prik halen
16 Oktober, 00:06 Volkskrant
De sterftecijfers door corona lopen snel op in Rusland. Toch aarzelen de meeste mensen om zich te laten vaccineren, ondanks de lokkertjes van de overheid: geld, make-up-tasjes of chocoladeijs. ?Er is geen bewijs dat Spoetnik werkt.?


Bewindspersonen over de formatie: het wordt echt een ander kabinet
2 Oktober, 00:06 NOS nieuws

De bewindspersonen van het demissionaire kabinet zijn blij dat er een gisteren een doorbraak in de formatie is bereikt en dat de onderhandelingen over een nieuwe coalitie nu eindelijk kunnen beginnen. Ze benadrukken dat er geen sprake van is dat het huidige kabinet, dat in januari aftrad vanwege de toeslagenaffaire, gewoon doorgaat.

Volgens minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) wordt het "helemaal niet dezelfde club". Ze wijst erop dat er de vier partijen na de verkiezingen "in andere verhoudingen tot elkaar staan". In de huidige coalitie is het CDA de op een na grootste partij, maar aan de formatietafel wordt dat nu D66.

"We zijn nooit de verkiezingen in gegaan met deze coalitie," zegt de D66-minister, "en we zijn er ook niet met deze coalitie uit gekomen." Wat haar betreft is de uitkomst, na ruim zes maanden gedoe, dat vier partijen over hun bezwaren heen zijn gestapt en constructief zeggen: "Wij denken dat we eruit kunnen komen."

'Nieuw programma, nieuwe mensen'

Ook VVD-minister Dekker (Rechtsbescherming) hamert erop dat er geen sprake is van doorgaan op de oude voet. "Er komt een nieuw kabinet, met een nieuw programma en ook met nieuwe mensen waarschijnlijk."

De meeste bewindspersonen wilden vanmorgen voor aanvang van de ministerraad geen antwoord geven op de vraag of zij deel willen uitmaken van het volgende kabinet. Het stadium van de 'poppetjes' is nog niet aangebroken, vinden ze.

Alleen staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) zegt onomwonden dat hij het na vier jaar nog veel zin heeft om zijn werk voort te zetten. "Ik heb het uitstekend naar mijn zin en er is nog genoeg te doen. Ik zit nog vol energie."

Minister Blok van Economische Zaken geeft als enige aan dat hij echt geen minister meer wil worden.
Nieuws: BMW i Vision Circular wil echt alles recycleren
7 September, 00:00 Auto55
Materialen hergebruiken wordt in de toekomst nog belangrijker. Dat is de boodschap die BMW de wereld instuurt met de i Vision Circular, een originele vooruitblik op de stadsauto van 2040. Innovatieve oplossingenMomenteel bevatten BMW-wagens ongeveer 30 procent hergebruikte materialen, wat geleidelijk zou moeten stijgen richting 50 procent. Maar deze i Vision Circular gaat hieri...

Lees meer


Delcroix groeit naar zijn beste niveau na lange revalidatie: ?Knieblessure was echt balen?
19 Augustus, 00:02 HLN.BE
En of hij er zin in heeft. Hannes Delcroix (22) wil na maanden blessureleed naar de Conference League. En nadien naar het WK.


We zijn gevaccineerd, dus hoe lang nog met dat mondmasker? ?Ik durf het echt niet meer te zeggen?
14 Augustus, 00:01 Gazet v. Antwerpen

En plots zitten we in een straatje zonder eind. We hebben onze vaccinatiegraad van plus 70 procent, maar we lopen nog allemaal met ons mondmasker rond. Nog wel voor even. Welk perspectief hebben we dan nog? Welk doel om voorop te stellen? Filosoof Damiaan Denys: ?We zitten in de overgangsfase naar de normaliteit. We hebben minder nood aan virologen nu, meer aan langetermijndoelen. Zoals: gezonder leven en weerbaarder worden.?
Was het echt een sterk tweede kwartaal 2021 voor PostNL?
10 Augustus, 00:01 Emerce
PostNL heeft in het tweede kwartaal van 2021 11 procent meer pakketten verstuurd dan een jaar eerder: 95 miljoen. Dit is 12 procent minder dan het eerste kwartaal van 2021. Was het echt een sterker tweede kwartaal 2021 voor PostNL? Walther Ploos van Amstel, lector City Logistics aan de Hogeschool van Amsterdam, heeft zo zijn twijfels.


Teamsprinters weerstaan immense druk: 'We zijn nu echt de beste'
4 Augustus, 00:06 NU.NL - Sport
Ze waren deze olympische cyclus een van de speerpunten van sportkoepel NOC*NSF, kregen een extra renner ten koste van de wegploeg en waren al jaren ongeslagen op grote toernooien. Op de Olympische Spelen van Tokio weerstonden de Nederlandse teamsprinters dinsdag die grote druk en wonnen ze de belangrijkste gouden medaille van allemaal.


Nergens is de schade zo groot als in Valkenburg: ?De stroming is echt sterk, je wordt zo meegezogen?
17 Juli, 00:07 Volkskrant
Zuid-Limburg wordt al drie dagen geteisterd door extreme wateroverlast. En nergens is de schade tot nu toe zo groot als in Valkenburg. ?Die hele autobaan van water knalt door het midden van ons stadje.?


Morgenochtend code oranje; Rijkswaterstaat en NS: reis alleen als dat echt nodig is
7 Februari, 17:48 NOS nieuws

Door de sneeuw en vrieskou adviseren Rijkswaterstaat en de Nederlandse Spoorwegen om ook morgenochtend niet op pad te gaan tenzij dat echt noodzakelijk is. Het KNMI heeft code oranje afgegeven tot morgenmiddag 12.00 uur.

Volgens Rijkswaterstaat blijven met name in het midden en noorden van het land de rijomstandigheden onverminderd gevaarlijk. Wie vanwege bijvoorbeeld een cruciaal beroep toch de weg op moet, wordt opgeroepen om de rijstijl aan te passen.

Ondanks de 30 miljoen kilo strooizout die afgelopen 24 uur over de wegen zijn verspreid, is een deel van de snelwegen nog altijd moeilijk begaanbaar, meldt Rijkswaterstaat. Vandaag leidden de sneeuw en vrieskou al tot tientallen ongelukken.

Mondjesmaat treinen

De Nederlandse Spoorwegen willen morgen proberen om het treinverkeer "mondjesmaat" op te starten. Op welke trajecten dat gebeurt is nog onduidelijk, zegt een woordvoerder. "Alles hangt af van hoe het vannacht gaat met de sneeuw. Morgenochtend weten we hopelijk meer."

Vandaag liet de NS geen enkele trein rijden. Vooral wissels vroren vast door het winterse weer.

Regionale vervoerders

Enkele regionale vervoerders konden in de loop van de dag wel de dienstregeling opstarten. Het gaat onder meer om de treinen van Arriva in Groningen en Friesland, de MerwedeLingeLijn tussen Dordrecht en Gorinchem en de treinen tussen Zwolle en Kampen.

Het KNMI besloot eind van de middag om code oranje af te geven vanaf middernacht tot morgenmiddag om 12.00 uur. Vanavond geldt nog voor het hele land code rood.
Word jij ook zo vaak wakker ?s nachts? Slaapcoach legt uit hoe dat komt en wat je eraan kan doen: ?Medicatie is echt af te raden?
7 Februari, 10:16 HLN.BE
Een snurkende partner, nachtmerries of een toiletbezoek: er zijn tal van oorzaken waardoor we ?s nachts wakker worden. Hoe val je daarna weer snel in slaap? ?Kijk vooral niet constant naar de klok, maar sta op en ga een half uur iets compleet onnuttigs doen?, zegt slaapcoach Ellen Smets die advies geeft om snel weer in dromenland te vertoeven.


Word jij ook zo vaak wakker ?s nachts? Slaapcoach legt uit hoe dat komt en wat je eraan kan doen: ?Medicatie is echt af te raden?
7 Februari, 10:16 HLN.BE
Een snurkende partner, nachtmerries of een toiletbezoek: er zijn tal van oorzaken waardoor we ?s nachts wakker worden. Hoe val je daarna weer snel in slaap? ?Kijk vooral niet constant naar de klok, maar sta op en ga een half uur iets compleet onnuttigs doen?, zegt slaapcoach Ellen Smets die advies geeft om snel weer in dromenland te vertoeven.


Gezondheidsraad: vragen naar vaccinatiebewijs alleen als het echt niet anders kan
4 Februari, 09:19 NOS nieuws

Winkels, bedrijven, horeca en andere private partijen mogen bezoekers straks in principe vragen om aan te tonen dat ze gevaccineerd zijn. Wel moet dat aan strikte voorwaarden voldoen, zegt de Gezondheidsraad in een advies over dit vraagstuk. De overheid moet er toezicht op houden dat die voorwaarden worden nageleefd.

Zo vindt de Gezondheidsraad dat een vaccinatiebewijs pas mag worden gevraagd als dat "een gerechtvaardigd doel" dient en als er echt geen andere optie is om dat doel te bereiken. Hoe die voorwaarden precies gedefinieerd worden, moet de overheid bepalen in wetgeving of door brancheorganisaties richtlijnen op te laten stellen.

In het advies laat de Gezondheidsraad zich ook uit over de wat de overheid zou mogen doen om Nederlanders te stimuleren zich te laten vaccineren. Een vaccinatieplicht is uit den boze, staat in het advies, omdat dat op dit moment wettelijk niet mogelijk is. Het kabinet heeft eerder ook gezegd dat helemaal niet te willen.

Wel werd er een politiek debat gevoerd over wat een indirecte vaccinatieplicht genoemd wordt: dat houdt in dat mensen die gevaccineerd zijn bepaalde dingen wel weer mogen zonder beperking, zoals naar de kroeg of een museum gaan, terwijl mensen die niet gevaccineerd zijn geweigerd kunnen worden.

De Gezondheidsraad benoemt dat als het het verschil tussen 'dwang' en 'drang'. Drang, waarbij Nederlanders indirect zouden worden aangezet om zich te laten vaccineren, zou onder bepaalde omstandigheden wel mogen, maar daarbij moet altijd de afweging van de overheid zijn of het inperken van individuele keuzevrijheid opweegt tegen de collectieve gezondheidswinst die ermee behaald wordt.

Daarmee doelt de Gezondheidsraad op het bereiken van groepsimmuniteit. Als genoeg mensen zich laten inenten, zo zeggen experts, dan valt de verspreiding van het virus grotendeels tegen te gaan.
Onze opinie. Gaan we het echt blauwblauw laten omdat we niet willen ingrijpen in de keuzevrijheid van de Belg?
4 Februari, 04:05 HLN.BE
De Belg iets opleggen? Dat ligt gevoelig. Zeker als het over vaccins gaat. En toch mogen we dat taboe niet uit de weg gaan. Want de weigeraars van het coronavaccin vinden we niet op een of ander duister online platform, wars van elke waarheid. Maar nota bene in de woonzorgcentra.


De avondklok afschaffen? ?Dat zou ik echt ontzettend, enorm?, niet adviseren?
2 Februari, 20:27 Volkskrant
De basisschool en kinderopvang weer open, vooruit. Maar ook de winkels weer open als afhaalloket en wellicht een einde aan de avondklok? Dat gaat veel wetenschappers te ver.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn