NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Ecb


Fed verhoogt rente opnieuw met 0,75 procentpunt
Het stelsel van Amerikaanse centrale banken, de Federal Reserve of Fed, heeft woensdag het belangrijkste rentetarief opnieuw met 0.75 procentpunt verhoogd. Op die manier wil de Fed de stijgende inflatie onder controle krijgen.


Renteverhoging ECB voor een deel al voorzien en verwerkt
25 Juli, 00:05 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft voor het eerst in elf jaar een renteverhoging aangekondigd. De bedoeling is dat we daar in Europa allemaal wat van merken, maar voor een deel is de verhoging al verwerkt. Zelfs een grotere stap dan normaal is, van 0,5 procentpunt, kan nauwelijks een verrassing genoemd worden.


ECB neemt stevige rentestap van 0,5 procentpunt om inflatie te beteugelen
25 Juli, 00:05 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank (ECB) gaat haar rente met 0,5 procentpunt verhogen, zo heeft ze donderdag bekendgemaakt. De rente komt daardoor uit op 0,0 procent en is voor het eerst in acht jaar niet meer negatief. De centrale bank hoopt op deze manier de inflatie af te remmen. Ook zorgt het er waarschijnlijk voor dat we binnenkort weer wat rente op ons spaargeld krijgen.


Verhoogt de ECB eindelijk de rente? Vandaag weten we het (misschien)
13 Juni, 00:03 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank (ECB) vergadert woensdag en donderdag in Amsterdam. Hoog op de agenda staat het rentebeleid. Veel analisten, maar zeker ook consumenten, hopen dat de toezichthouder eindelijk met een renteverhoging komt. Komt die er inderdaad? En waarom is dit zo belangrijk?


ECB vreest voor trager herstel als ze te snel optreedt tegen hoge inflatie
12 Februari, 00:08 NU.NL - Economie
Als de Europese Centrale Bank (ECB) te snel reageert op de hoge inflatie, zou dat het economische herstel uit de crisis kunnen vertragen. Dat zegt ECB-voorzitter Christine Lagarde tegen de Duitse krantengroep Redaktionsnetzwerk Deutschland. Volgens haar lost verhoging van de rente "geen van de huidige problemen" op.


ECB blijft erbij dat hogere prijzen tijdelijk fenomeen zijn
29 September 2021, 00:03 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank (ECB) laat zich niet van de wijs brengen door de snel oplopende inflatie en wil de coronasteunmaatregelen niet te snel afbouwen. ECB-voorzitter Christine Lagarde volhardt erin dat de inflatiepiek tijdelijk is.


ECB-president Lagarde: geen ?afbouw? maar ?herijking? opkoopprogramma
11 September 2021, 00:06 Volkskrant
De Europese Centrale Bank (ECB) zal het opkoopprogramma van obligaties in het laatste kwartaal van 2021 geleidelijk verminderen. Analisten denken dat het daarbij zal gaan om een vermindering van 5 tot 20 miljard euro per maand.


DNB-president Klaas Knot pleit voor afbouw steunmaatregelen ECB
1 September 2021, 00:03 NU.NL - Economie
De inflatievooruitzichten van de eurozone zijn wellicht genoeg verbeterd om de crisissteunmaatregelen door de Europese Centrale Bank (ECB) af te bouwen. Ook het obligatieopkoopprogramma dat loopt tot en met maart kan na afloop worden stopgezet. Dat zei president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) in een interview met persbureau Bloomberg.


Italiaanse regering onder oud ECB-baas Mario Draghi komt stapje dichterbij
6 Februari 2021, 17:17 Skynet
De voormalige baas van de Europese Centrale Bank Mario Draghi krijgt de voorwaardelijke steun van de links-populistische Vijfsterrenbeweging en de extreemrechtse Lega om een nieuwe Italiaanse regering te vormen.


Forse stijging Europese inflatie goed nieuws voor ECB
3 Februari 2021, 12:37 De Tijd
13:22 De inflatie in de eurozone is in januari veel meer gestegen dan verwacht. Maar die versnelling zal niet leiden tot een snelle afbouw van de stimulus van de Europese Centrale Bank (ECB).


Italiaanse president kijkt naar ex-ECB-baas Draghi om regering te leiden
2 Februari 2021, 22:26 De Tijd
23:06 De Italiaanse president, Sergio Mattarella, heeft Mario Draghi woensdagmiddag bij zich ontboden. Meer dan waarschijnlijk vraagt hij de oud-voorzitter van de Europese Centrale Bank een regering van nat...


ECB-toezichthouders waarschuwen banken voor stijgende kredietrisico?s
28 Januari 2021, 10:12 HLN.BE
De toezichthouders van de Europese Centrale Bank (ECB) waarschuwen de banksector voor een mogelijke golf aan kredietverzuim door de coronacrisis. Dat melden ze vandaag in een persbericht.


ECB bundelt interne krachten in strijd tegen klimaatverandering
25 Januari 2021, 11:32 Skynet
De Europese Centrale Bank (ECB) moet een belangrijkere rol spelen in de strijd tegen de klimaatverandering. Centrale banken zijn weliswaar geen hoofdrolspelers om de globale opwarming tegen te houden, aldus ECB-voorzitter Christine Lagarde tijdens een onlineconferentie. "Het feit dat we niet aan het stuur zitten, betekent niet dat we de klimaatverandering gewoon kunnen negeren of dat we geen rol spelen in de strijd ertegen."


'ECB moet meer rekening houden met klimaat en ongelijkheid'
22 Januari 2021, 17:19 De Tijd
17:46 Organisaties van het Belgische middenveld vinden dat de Europese Centrale Bank (ECB) niet alleen mag focussen op prijsstabiliteit.


12 Januari 2021, 10:06 De Tijd
ECB waarschuwt voor stijgend risicogedrag beleggers
24 Mei 2018, 09:30 De Tijd
11:23 De lage risicopremies en het stijgend risicogedrag op de meeste financiële markten vereisen aandacht, zegt de Europese Centrale Bank (ECB) in een rapport over financiële stabiliteit.


Dexia-CEO: 'De ECB helpt ons een heel eind'
16 Mei 2018, 15:24 De Tijd
16:50 Dexia-CEO Wouter Devriendt heeft goed nieuws voor de 11 miljoen Belgen die de restbank stutten en slecht nieuws voor de 11 moedige aandeelhouders die nog naar de jaarvergadering trokken.


'ECB-Belgen' minimaliseren groeivertraging
7 Mei 2018, 19:30 De Tijd
21:23 Frankfurt lijkt via zijn Belgen beleggers diets te maken dat de vervaldatum van de jarenlange stimulus wel degelijk nadert.


Grote Griekse banken scoren redelijk bij stresstest ECB
5 Mei 2018, 14:42 NOS nieuws

De vier grootste banken van Griekenland hebben een stresstest van de Europese Centrale Bank (ECB) goed doorstaan. Er zijn geen grote problemen naar voren gekomen. Nieuwe kapitaalinjecties zijn waarschijnlijk niet nodig.

Uit de stresstest blijkt dat de kapitaalbuffers van de Alpha Bank, Eurobank, NBG en Piraeus Bank redelijk op orde zijn. In het slechtste economische scenario dat is onderzocht raken de banken in 2020 in totaal 15,5 miljard euro kwijt.

De Piraeus Bank is er van de vier banken het slechtst aan toe. Topman Megalou zegt in reactie op de stresstest dat hij maatregelen wil nemen om de financiële stabiliteit van zijn bank te verbeteren.

Noodsteun

De ECB voerde de stresstest uit om te kijken hoe de banken ervoor staan, in aanloop naar het einde van de Europese noodsteun voor Griekenland. Vanaf augustus moet Athene financieel weer op eigen benen staan.

Ook banken in andere eurolanden worden onderworpen aan een stresstest door de ECB. De resultaten daarvan worden bekend in november.
Wegglijdende inflatie zet ECB onder druk
3 Mei 2018, 10:30 De Tijd
12:20 Omdat 2.369 miljard euro stimulus niet volstaat om de inflatie duurzaam op te tillen gaat de ECB zo goed als zeker nog langer en meer schulden opkopen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn