NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Ecb


ECB moet volgens bestuurslid reageren op minder hoge prijsstijgingen
6 Februari, 00:04 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank moet reageren op de minder hard stijgende consumentenprijzen, zei bestuurslid Mario Centeno tijdens een conferentie. "De inflatie daalt heel snel, eigenlijk sneller dan die steeg. Het monetaire beleid zou daarop moeten reageren."


ECB-rente hoeft van DNB-president Klaas Knot niet snel omlaag
22 December 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De ECB hoeft haar rentetarieven niet snel te verlagen nu de inflatie daalt, vindt DNB-president Klaas Knot. Hij denkt namelijk dat de inflatie komend jaar weer kan oplopen omdat lonen van Europeanen komend jaar zullen stijgen.


ECB houdt rente ongewijzigd omdat prijzen steeds minder stijgen
15 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente voor de tweede keer op rij ongewijzigd na een ongekende serie verhogingen in het afgelopen anderhalf jaar. Die waren bedoeld om de inflatie onder controle krijgen. Inmiddels stijgen prijzen inderdaad minder hard.


ECB dreigt met boetes voor banken in verband met klimaatrisicobeheersing
23 November 2023, 00:04 Skynet Economie
De Europese Centrale Bank heeft een twintigtal kredietverstrekkers bedreigd met boetes wegens tekortkomingen bij hun klimaatrisicobeheersing. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen.


ECB-bestuurder waarschuwt: 'Gok niet op renteverlaging in eerste helft 2024'
20 September 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Het is onwaarschijnlijk dat de Europese Centrale Bank (ECB) begin volgend jaar de rente gaat verlagen. Dat zei Martins Kazaks, president van de centrale bank van Letland en ECB-bestuurder, op een conferentie in het Spaanse Santiago de Compostella.


Renteverhogingen ECB bereiken doel: lenen is duur en onaantrekkelijk
26 Juli 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Geld lenen bij banken wordt steeds minder aantrekkelijk, merkt de Europese Centrale Bank (ECB). Banken zijn strenger en maken lenen duurder. En dat is precies de bedoeling van de reeks renteverhogingen van de ECB, die deze week een vervolg krijgt.


Tweakers Podcast #275 - Rekeningrijders, Robin Hood-rechtszaken en ECB-euro's
30 Juni 2023, 00:01 Tweakers
Deze week praten Wout Funnekotter, Jurian Ubachs, Arnoud Wokke en Tijs Hofmans over de geannuleerde VR-bril van Google, sappige details uit de Microsoft-FTC-rechtszaak, rekeningrijden, de massaclaim tegen Amazon en het plan van de ECB voor de digitale euro.


ECB verhoogt rente verder naar hoogste niveau sinds 2001, Fed pauzeert even
18 Juni 2023, 00:05 NU.NL - Economie
De rente van de Europese Centrale Bank gaat voor de achtste keer op rij omhoog en komt daarmee uit op 3,5 procent. Zo hoopt de ECB de inflatie onder de duim te krijgen. De Amerikaanse centrale bankenkoepel heeft uit angst voor een recessie de rentestijgingen juist gepauzeerd.


President Bundesbank verwacht renteverhoging ECB na de zomer
18 Juni 2023, 00:05 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank (ECB) zal de rente na de zomer mogelijk verder verhogen om de hoge inflatie in de eurozone tegen te gaan. Dat zegt president Joachim Nagel van de Bundesbank.


ECB-directeur Isabel Schnabel: 'We riskeren vaker periodes van sterk stijgende voedingsprijzen'
7 Juni 2023, 00:00 De Tijd
01:00 Isabel Schnabel gelooft dat de strijd tegen de inflatie geen recessie zal veroorzaken. De Duitse, die uitgegroeid is tot een toonaangevend directielid bij de Europese Centrale Bank, kijkt in een exclu...


ECB-president Lagarde vindt inflatie nog steeds te hoog en zint op renteverhoging
4 Juni 2023, 00:05 NU.NL - Economie
De inflatie in de eurozone is nog steeds te hoog, waardoor een strikter monetair beleid noodzakelijk is. Dat heeft president Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag gezegd.


DNB-president Knot wil dat ECB de rente tot en met juli blijft verhogen
28 Mei 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank (ECB) zal de rentetarieven in de eurozone ook in juni en juli nog moeten verhogen om de hoge inflatie onder controle te krijgen. De inflatie blijkt namelijk hardnekkiger dan verwacht, benadrukt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) in een interview met vier grote Europese kranten.


Onderzoek ECB: Klimaatverandering kan inflatie aanjagen
28 Mei 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.


ECB haalt alles uit de kast om inflatie eurozone terug te brengen tot 2 procent
21 Mei 2023, 00:04 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank (ECB) gaat er alles aan doen om de inflatie in de eurozone terug te brengen tot 2 procent. Dat heeft ECB-president Christine Lagarde vrijdag gezegd.


ECB verhoogt rente nog met 25 basispunten: "we pauzeren niet", zegt Lagarde
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de rente donderdag opnieuw verhoogd, voor de zevende keer op rij, maar ditmaal slechts met 25 basispunten. Dat heeft de ECB in Frankfurt bekendgemaakt. Het belangrijkste rentetarief in de eurozone staat nu op 3,75 procent, het hoogste niveau sinds oktober 2008.


DNB-president Knot: 'ECB moet er alles aan doen om inflatie te verlagen'
9 Maart 2023, 01:03 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank moet aan de slag om de inflatie weer naar 2 procent te brengen. Dat zegt Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank (DNB). Volgens hem moet de ECB de rente niet alleen in maart, maar nog vaker verhogen om de inflatie te beteugelen.


ECB verhoogt opnieuw de rente om inflatie te bestrijden
6 Februari 2023, 01:03 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogt zijn rente voor de vijfde keer in korte tijd. Het gaat om een verhoging van 0,5 procentpunt. De centrale bank heeft ook aangekondigd dat de rente in maart weer met een 0,5 procentpunt zal stijgen.


Klaas Knot: 'Tweede helft renteverhogingen ECB is pas begonnen'
27 December 2022, 00:03 De Tijd
18:42 De haviken bij de Europese Centrale Bank (ECB) maken van de kerstluwte gebruik om hun strenge boodschap kracht bij te zetten. Zo waarschuwt Klaas Knot, de voorzitter van de Nederlandse centrale bank, ...


ECB beslist vandaag over vierde rentestap in strijd tegen hoge inflatie
18 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogt vandaag waarschijnlijk voor de vierde keer in korte tijd zijn rente. Daarmee wil de Europese toezichthouder de gierende inflatie van dit moment in toom houden. Vermoedelijk schroeft de ECB de rente met 0,5 procentpunt op naar 2 procent.


ECB verhoogt rente opnieuw, maar minder fors
17 December 2022, 00:06 Skynet Economie
De Europese Centrale Bank heeft haar belangrijkste rentetarief zoals verwacht opnieuw verhoogd. Na twee verhogingen met 75 basispunten, doet ze er nu maar 50 basispunten bij.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn