Heineken maakte minder winst ondanks duurdere biertjes Heineken heeft in de eerste helft van 2023 minder bier verkocht. Het bedrijf verhoogde de prijzen, maar kon daarmee een lagere winst niet voorkomen.
|
Duurdere melkproducten helpen zuivelindustrie aan derde meer omzet In een jaar met "enorme uitdagingen" heeft de Belgische zuivelindustrie haar omzet met 30 procent zien toenemen, tot meer dan 7 miljard euro. Dat blijkt vrijdag uit het jaarverslag van de Belgische confederatie van de zuivelindustrie (BCZ). Zij pleit voor "rechtszekerheid en perspectief" voor de Vlaamse melkveehouders in de hele stikstofdiscussie.
|
Flinke loonsverhoging schoonmakers vanwege duurdere boodschappen Zo'n 125.000 schoonmakers en glazenwassers in ons land krijgen een loonsverhoging van in totaal 6,25 procent dit jaar en nog eens 8,5 procent in 2024 bovenop hun lopende cao. Werkgeversclub Schoonmakend Nederland en de vakbonden hopen op deze manier het koopkrachtverlies van de werknemers te compenseren.
|
Duurdere iPhone beperkt omzetdaling van Apple Apple heeft in het afgelopen kwartaal minder omzet gedraaid dan in dezelfde periode vorig jaar. Er gingen minder computers en tablets over de toonbank. Het bedrijf verdiende wel meer geld aan de verkoop van iPhones en diensten zoals de verkoop van apps in de App Store.
|
Voedselprijzen op wereldmarkt stijgen voor het eerst in een jaar, door duurdere suiker Voor de eerste keer in een jaar tijd zijn de voedselprijzen op de wereldmarkt gestegen. Het ging om een lichte stijging in april, voornamelijk door duurdere suiker, blijkt uit het maandoverzicht van de FAO, de VN-organisatie voor voeding en landbouw.
|
Kabinet overweegt duurdere brandstof en hogere aanschafbelasting benzineauto's Het rijden in een benzine- of dieselauto wordt vanaf volgend jaar mogelijk flink duurder voor particulieren. Minister Jetten voor Klimaat en Energie heeft het kabinet twee lastenverhogingen voorgelegd om de klimaatdoelen te halen. Dat bevestigen bronnen uit coalitiekringen aan de NOS. Sommige partijen in het kabinet vinden de plannen echter te ver gaan en willen dat ze worden afgezwakt. Jetten wil verplichten om duurdere biobrandstof met gewone brandstoffen te mengen waardoor benzine en diesel zo'n 5 tot 10 cent per liter duurder worden. Dat moet leiden tot minder gereden kilometers. Deze maatregel kan al vanaf 2024 ingevoerd worden. Verder wordt een verhoging van de aanschafbelasting op nieuwe benzine- en dieselauto's (bpm) vanaf 2025 besproken. Het gaat waarschijnlijk om een verdubbeling van de bpm per auto. Dit moet de schatkist miljarden euro's opleveren. Daar staat een lastenverlichting tegenover voor kopers van tweedehands elektrische auto's. Zakelijke leaseauto's moeten vanaf 2025 allemaal elektrisch zijn. Gat op de begroting Het doel is uiteindelijk dat er helemaal geen 'fossiele kilometers' meer worden gereden. Daarmee komt het halen van de klimaatdoelen dichterbij. Maar het levert tegelijkertijd een financieel probleem op: de vergroening van het wagenpark kost het kabinet geld vanwege het geven van aankoopsubsidies. Daarnaast loopt de schatkist brandstofaccijnzen mis. Vanaf 2030 moet het verlies aan inkomsten gecompenseerd worden door het nieuw in te voeren rekeningrijden voor alle auto's. Tot die tijd moet het kabinet alternatieve inkomsten zoeken, zoals dus de verhoging van de bpm. Politiek gevoelig De voorstellen liggen politiek gevoelig, zeker voor een partij als de VVD, die doorgaans opkomt voor de belangen van automobilisten. Jetten heeft vandaag van sommige partijen in het kabinet gehoord dat de autobezitter door deze plannen te hard geraakt wordt. Die partijen vinden dat de plannen moeten worden afgezwakt. Daar zal de komende dagen discussie over gevoerd worden binnen het kabinet. Het is de vraag hoe hoog de partijen die discussie willen laten oplopen, maar duidelijk is dat de benzinerijder niet aan maatregelen ontkomt.
|
Lowlands ondanks duurdere kaarten binnen kwartier uitverkocht Ondanks kaartjes van 300 euro is Lowlands ook dit jaar weer razendsnel uitverkocht. De kaartverkoop begon om 11.00 uur en veertien minuten later waren alle 60.000 tickets uitverkocht, vertelt festivaldirecteur Eric van Eerdenburg aan NU.nl.
|
Duurdere grondstoffen en stijgende energieprijzen nekken horecaondernemers Horecaondernemers hebben flink last van stijgende energieprijzen, zo blijkt uit een rondgang van NU.nl. Sommige ondernemers hebben te maken met explosief stijgende energieprijzen. Ondertussen worden grondstoffen steeds duurder en gaan de huren omhoog, constateert branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
|
Hoelang kan deze inflatie nog blijven duren? Financieel expert Paul D?Hoore beantwoordt al uw vragen over het duurdere leven Het leven wordt opnieuw duurder: de inflatie is in mei nog verder gestegen, van 8,31 procent naar 8,97 procent tegenover vorig jaar. Daarmee bereikt ze het hoogste niveau sinds augustus 1982, toen de inflatie uitkwam op 9,02 procent. Wij legden al uw vragen over het heikele thema voor aan onze financieel expert Paul D?Hoore.
|
Onderzoekers verwachten duurdere voeding door klimaatplan EU Door de klimaatmaatregelen van de zogeheten Green Deal neemt de opbrengst van landbouwgewassen waarschijnlijk af. De prijzen van agrarische producten zullen hierdoor omhooggaan, concludeert Wageningen University na onderzoek.
|
Prijzen silicium ook over de kop, duurdere elektronica De prijzen voor gas, olie, koper en aluminium schoten al omhoog en daar komt nu ook silicium bij. Dat is de grondstof van tal van elektronica.
|
Vrees voor duurdere koolzaadolie en tarwemeel door slechte oogst In Canada valt de oogst van koolzaad en tarwe nog lager uit dan verwacht. Het Canadese bureau voor de statistiek heeft zijn verwachtingen dinsdag naar beneden bijgesteld. De koolzaadoogst valt op basis van nieuwe cijfers 34 procent lager uit, die van tarwe 41 procent lager. Hierdoor is er minder export mogelijk, waardoor de prijzen van koolzaadolie en tarwemeel mogelijk oplopen.
|
Nieuw op 1 februari: meer gezinnen hebben recht op sociaal tarief, GAS-boetes voor snelheidsovertredingen, De Lijn en NMBS verhogen aantal ticketprijzen Vanaf 1 februari hebben veel meer gezinnen recht op het laagste tarief voor elektriciteit en gas. De Lijn en de NMBS verhogen enkele ticketprijzen. Ook kunnen Vlaamse steden en gemeenten vanaf dan GAS-boetes uitschrijven voor lichte snelheidsovertredingen in zones 30 en 50. Een overzicht.
|
LG overweegt om te stoppen met het maken van smartphones LG overweegt om te stoppen met het maken van smartphones. Dat liet ceo Kwon Bong-Seok in een interne memo weten aan het personeel van het bedrijf. De smartphonedivisie van het bedrijf draait al enkele jaren verlies.
|
Wall Street laaft zich aan sterke consument 17:54 Een weifelend Wall Street gaat licht hoger temidden van sterke resultaten van winkelketen Macy's. Een stijgende rente en inflatievrees weegt echter op de aandelenmarkt.
|
Bpost wil duurdere postzegel voor snelle bezorging 01:00 Vanaf 2019 zal de postbode volgens Koen Van Gerven, de topman van Bpost, niet meer dagelijks voorbij elke brievenbus passeren.
|
GfK: West-Europeanen kopen duurdere smartphones West-Europeanen kopen steeds duurdere modellen smartphones. Dat claimt analistenbureau GfK op basis van eigen inschattingen. Inmiddels geeft een West-Europeaan gemiddeld 444 euro uit aan een smartphone.
|
Brecht en Amsterdam liggen plots vlak bij elkaar: ?Duurdere trein, maar snellere trein? Een warme Brusselse wafel en blauw-gele Amsterdamse tulpen. Daarmee werden de eerste intercity-reizigers in station Noorderkempen vanochtend verwend. Ook Paul Depla, de burgemeester van Breda, werd getrakteerd. Hij nam de Beneluxtrein en reikte om 9u de hand van zijn Brechtse collega Luc Aerts op spoor 2. ?Vanaf vandaag zijn we nog dichter bij elkaar?, klonkt het.
|