NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Dus


Trop is te veel, dus waarom gaan mensen te ver met botox? Cosmetisch chirurg: ?Ook fillers zijn niet zo onschuldig?
22 Juli, 00:03 HLN.BE
?Ik wil niet gemeen zijn, maar wat is er gebeurd met het gezicht van Kristin Davis?? Op Twitter raken mensen niet uitgepraat over de actrice die Charlotte speelt in de reboot van ?Sex and the City?. Waarschijnlijk heeft ze iets te veel botox en fillers laten inspuiten, klinkt het. Cosmetisch chirurg Jan Vermeylen is voorstander van zulke rimpelbestrijders, maar waarschuwt voor overconsumptie. Hij legt uit waarom mensen tegen beter weten in niet kunnen stoppen, en wat daar de gezondheidsrisico?s van zijn.


Nieuwe studie: ?Elektrische wagens zijn altijd beter voor milieu, ook als ze dus opgeladen worden met vuile stroom?
22 Juli, 00:02 HLN.BE
Een nieuwe studie heeft een van de grootste mythes rond elektrische wagens ontkracht. Zelfs al worden ze opgeladen met vuile stroom, dan nog blijken ze beter te zijn voor het milieu dan een auto met verbrandingsmotor.


Jongeren trekken massaal op feestvakantie: ?We zijn allemaal getest, dus het kan geen kwaad, denk ik?
1 Juli, 00:06 HLN.BE
Reisbureaus krijgen veel jongeren over de vloer voor lastminutereizen naar typische feestplekken in het buitenland. Vooral in Spanje en Griekenland, waar de discotheken en clubs al open zijn. VTM NIEUWS-reporter Julie Colpaert brengt verslag uit van zo?n feestplek, het Spaanse Lloret de Mar.


Cybercompagnie landmacht: ?We schieten op mensen, dus we mogen ook hacken?
26 Juni, 00:06 Volkskrant
De landmacht wil de operationele eenheden in het veld verrijken met een ?digitale dimensie?. Hoe ziet dat eruit in een oorlogssituatie? ?Sniffing data, malware droppen, de mogelijkheden zijn legio.?


Ze konden alleen wat cola buitmaken, dus richten gefrustreerde inbrekers dan maar ravage aan in kantine korfbalclub
4 Februari, 05:30 Gazet v. Antwerpen

Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een brandblusapparaat leeggespoten in de kantine van korfbalclub KC Temse in de Clement de Landtsheerlaan. De ravage is aanzienlijk. ?Omdat er weinig te rapen viel, werd dan maar schade aangericht?, vermoedt voorzitter Peter Borghgraef.
Het water stijgt, dus stieren, koeien en paarden worden op het droge gebracht
3 Februari, 21:27 Volkskrant
Het water in de rivieren bereikt waarschijnlijk dit weekeinde zijn hoogste punt. Rijkswaterstaat en de gemeenten nemen maatregelen. Kuddebeheerder Tanja de Bode brengt vee uit de uiterwaarden bij Poederoijen naar hoger gelegen gebieden. ?We kunnen ze pas verplaatsen als het water echt dichtbij komt.?


Vaarwel miskopen en frustratie voor de kleerkast: zo vind je de juiste kledingstijl voor jou. ?Mode is een marketingtruc, vergeet dus alles wat je denkt te weten?
3 Februari, 09:42 HLN.BE
Ook last van een overvolle kleerkast maar ?niets om aan te trekken?? ?Style shrink? Manon Meijers to the rescue. Ze leert je met zeven praktische tips vloeiend kledingstukken lezen en je eigen stijl ontwikkelen, ontdaan van regels en voorschriften. ?Want modevoorschriften zijn vrijwel altijd bullshit.?


Geen reuzenstoet en dus nam vzw de tijd om reuzen te restaureren: ?Veel oog voor detail?
3 Februari, 05:18 Gazet v. Antwerpen

Vrijdagavond worden de twee vernieuwde reuzen van Het Schelleke in Rupelmonde voorgesteld. Philomena en Celest zijn de twee oudste Rupelmondse reuzen en waren dringend toe aan een restauratie. De vzw nam de tijd voor de restauratie omdat de ommegang afgelopen jaar door corona natuurlijk niet kan doorgaan.
Provinciehuis verbruikt 74% minder energie (en bespaart dus 460.000 euro per jaar)
2 Februari, 18:18 Gazet v. Antwerpen

Het nieuwe provinciehuis op de Koningin Elisabethlei in Antwerpen ziet er niet alleen een stuk beter uit dan zijn voorganger. Er wordt 74% minder energie gebruikt. En dat scheelt jaarlijks honderdduizenden euro.
Afvalboot Cetacea ruimt dokken op: ?Meer mensen wonen aan water, dus meer afval?
26 Januari, 18:18 Gazet v. Antwerpen

De Stadshaven wil het water in de Antwerpse dokken proper maken. Daarom vaart de nieuwe Cetacea nu rond in de dokken om drijfvuil en waterpollutie op te vissen. De afvalboot kan zelfs olie uit het water filteren.
Nog nooit werden zo veel afsluitingen verkocht en dus breiden Anke en Nick uit: ?Helft van alle slagbomen komt van ons?
22 Januari, 06:06 Gazet v. Antwerpen

Wanneer niet iedereen nog zomaar overal binnen en buiten mag lopen, zoals in deze coronatijden, worden er meer en meer afsluitingen geplaatst. Bam Technics is gespecialiseerd in afsluitingen en opent een nieuwe vestiging in Kallo.
?Mijn dochter van 3 is besmet met de Britse variant. Test dus ook erg jonge kinderen, aub!?: moeder vraagt Sint-Truiden om strategie aan te passen
21 Januari, 18:48 HLN.BE
Er wordt breed getest onder leerkrachten en leerlingen in Sint-Truiden, nu daar de gevreesde Britse coronavariant al enkele dagen rond raast. Maar niet bij kinderen jonger dan 6 jaar, en dat is voor Elke Kellens (36) een grote fout. ?Mijn dochter Jamina (3) heeft positief getest op die Britse variant, net als haar vader ? die zelfs een ?superverspreider? is. Wie weet hoeveel mensen wij besmet hadden indien we niet zelf naar de huisarts getrokken waren voor een test??


Yasmine Marchals zoontje heeft diabetes, dus moest ze anders leren bakken: 3 slimme recepten uit haar boek ?Ongewoon zoet?
20 Januari, 11:18 HLN.BE
Als fervente bakster deelde Yasmine Marchal op haar blog ?Tartes Yaya? alles wat lekker en zoet is. Toen zoontje Ilyas diabetes type 1 bleek te hebben, gooide ze haar bakexperimenten om door vetten, suikers en vezels slim te combineren en het toch lekker te houden. Zo kan iedereen ervan genieten. Haar succesrecepten heeft ze gebundeld in ?Ongewoon zoet? en wij mogen exclusief drie recepten uit het boek prijsgeven. Van koekjes over kokosrotjes tot taart: met de slimme ingrepen van Yasmine zijn die heerlijke zoetigheden een pak minder ongezond.


ALLEMAAL ANTWERPEN: ?Ik kan niet goed koken, dus heb ik me verdiept in koffie?
19 Januari, 04:42 Gazet v. Antwerpen

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Niki Goor (33).
Niels Destadsbader: ?Blijkbaar hangt mijn zelfbeeld dus voor een stuk vast aan het applaus dat ik krijg?
17 Januari, 14:42 HLN.BE
De coronacrisis zet Niels Destadsbader (32) aan het denken, vertelt hij in het Radio 2-programma ?De Rotonde?. ?Stel dat dit allemaal voorgoed wegvalt, wat ga ik dan doen??


?De EU is er niet, dus zijn wij dood?
15 Januari, 18:48 De Tijd
19:31 De 40.000 medewerkers van de EU in Brussel werken van thuis uit. Dat betekent geen pint in The Hairy Canary en geen diplomatiek masseerwerk bij een espresso. Het Quartier Europe bloedt leeg. De vast...


Prijzen voor Schotse vis kelderen door grensgedoe brexit, maar volgens notoire brexiteer zijn de vissen nu wel ?Brits en dus gelukkiger?
14 Januari, 15:18 HLN.BE
?Het belangrijkste is: we hebben onze vis terug. Het zijn nu Britse vissen, en dus zijn ze beter en gelukkiger.? Dat was vanmiddag de repliek van de bekende Britse brexiteer Jacob Rees-Mogg in het parlement in Londen, na de kritiek dat de visprijzen door de problemen aan de grenzen gekelderd zijn. Omdat er na de brexit meer administratie nodig is bij de grensovergangen en de procedures tijd in beslag nemen, is de vis minder vers eens hij in Europa aankomt.


Meer thuiswerk, dus ook kleiner gemeentehuis in Heist-op-den-Berg?
8 Januari, 04:31 Gazet v. Antwerpen

De gemeente heeft het arbeidsreglement zo aangepast dat thuiswerk voor het gemeentepersoneel ook in de toekomst voor een stuk kan blijven bestaan. Dat zou ook wel eens gevolgen kunnen hebben voor het nieuwe administratieve centrum van Heist-op-den-Berg.
Geen school dus alle tijd om bergen kerstbomen te verzamelen
7 Januari, 07:06 NOS nieuws

De tel houdt hij al lang niet meer bij, want het zijn er volgens de 16-jarige Martijn uit Vianen inmiddels 'te veel'. "Tachtig? Negentig?", schat hij. Hij moet op een ladder gaan staan om zijn buit te kunnen overzien. Lopen in de tuin is al lang onmogelijk.

Veel kinderen zamelden vandaag kerstbomen in. Het is Driekoningen, traditioneel de dag om je kerstboom de deur uit te doen. In de meeste gemeenten krijg je 50 cent voor een ingeleverde kerstboom. Nu de scholen dicht zijn, verzamelen kinderen er meer dan ze normaal gesproken doen.

"We vinden het leuk, verdienen er wat mee en maken de buurt schoon", vertelt Martijn tegen RTV Utrecht. Zijn uit de hand gelopen hobby heeft hij overgenomen van zijn oudere broers. Nu zij op de middelbare school zitten, zijn ze ermee gestopt. Martijn zit op de praktijkschool en neemt de taak over.

De gemeente is blij met jongens als hij. "Het scheelt ons een hoop werk. Als we al deze bomen los moesten ophalen, zouden we wel een paar dagen bezig zijn", zegt Ans Smits van Reinigingsdienst Waardlanden. "Er zullen weinig afgedankte kerstbomen in de openbare ruimte rondslingeren."

De moeder van Martijn heeft ze inmiddels allemaal geteld: het zijn er 105. Net iets meer dan de verzameling van Naut (11) en Dex (6) uit Raamsdonkveer. Zij kwamen met 91 kerstbomen thuis. "Dit hadden we niet verwacht", schatert hun moeder.

Normaal gesproken kunnen kinderen prijzen winnen met het ophalen van bomen uit de buurt. Door de coronabeperkingen ging dat niet door.

"We hadden ze daarom vijftig cent per boom beloofd", vertelt moeder Karin Dubbelman-van Onzenoort aan Omroep Brabant. "Dat ze dan met zoveel bomen thuis komen, hadden we nou ook weer niet gedacht."

Het fanatieke duo was tien dagen zo'n zes uur per dag bezig. Ze bonden alle bomen achter hun skelter en in een mum van tijd lag de tuin vol.

"Voorbijgangers stopten om te vragen wat er aan de hand was. Ook kwamen buurtbewoners spontaan hun boom aanbieden."

In Raamsdonkveer kunnen kinderen ook prijzen winnen met het ophalen van kerstbomen in hun buurt. Dat ging dit jaar niet door, maar hun actie bleef toch niet onopgemerkt. Ze kregen vanmiddag een cadeau van wethouder Kevin van Oort, die even langs kwam. "Zo'n topprestatie verdient aandacht", aldus de wethouder.
?De teller in Frankrijk staat op 500 gevaccineerden, afgerond 0 procent van de bevolking dus?
7 Januari, 07:06 Volkskrant
Een lockdown mag het nog niet heten, maar in twintig Franse departementen haalde de regering de teugels vorige week weer wat strakker aan. Vanaf zes uur ?s avonds is het verboden op straat te zijn. Hoe vergaat het correspondent Daan Kool?

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn