NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Duizenden

2News.be / Trefwoorden / Duizenden

Onderzoekers ontdekken kwetsbaarheden die duizenden bluetoothapparaten treffen
5 September, 00:01 Tweakers
Onderzoekers van de Singapore University of Technology en Design hebben zestien kwetsbaarheden ontdekt in bluetoothprotocollen. Via de kwetsbaarheden kan een denial of service uitgevoerd worden, kan een crash uitgelokt worden en kunnen audioapparaten vastlopen.


Op Lesbos zitten nog altijd duizenden Afghanen vast in limbo: ?Er is hier geen hoop?
4 September, 00:05 Volkskrant
Op de Griekse eilanden wachten duizenden Afghaanse vluchtelingen hun jarenlange asielprocedure af. Over een nieuw Europees vluchtelingenbeleid na de machtsovername van de Taliban maken ze zich weinig illusies. ?Er is hier geen hoop.?


Duizenden euro?s kwijt door fraude met kapot geknipte bankkaarten
4 September, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Het is niet nieuw, maar er zijn in Arendonk en Retie opnieuw enkele gevallen gemeld van Helpdesk-fraude. Malafide personen komen bij je thuis langs en ze ontfutselen zowel je bankkaart als je pincode. En dan duurt het vaak amper een paar uur voor heel je rekening is leeggemaakt. De daders, van wie er intussen drie zijn opgepakt, richten zich vooral op oudere mensen. Die hebben vaak niet door dat het om fraudeurs gaat.
Duizenden mensen besmet met corona tijdens EK-finale
21 Augustus, 00:02 De Tijd
21:52 Duizenden mensen zijn besmet geraakt met het coronavirus tijdens de finale van het EK voetbal in Londen. Dat bleek vrijdag uit cijfers die Public Health England heeft vrijgegeven.


Een mislukt experiment? Duizenden supporters raakten besmet met coronavirus tijdens EK-finale in Londen
21 Augustus, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Duizenden mensen zijn besmet geraakt met het coronavirus tijdens de finale van het EK in Londen, zo blijkt uit cijfers die Public Health England vrijdag heeft vrijgegeven.
Met duizenden feestvieren zonder mondmasker mag weer
14 Augustus, 00:02 De Tijd
20:55 Dit weekend vinden de eerste muziekfestivals plaats met meer dan 5.000 bezoekers en zonder afstandsregels. Wie geen Covid Safe Ticket heeft, kan zich laten testen aan de ingang.


Duizenden Turken betogen tegen terugtrekking verdrag vrouwenrechten
3 Juli, 00:08 Volkskrant
In diverse steden in Turkije zijn donderdagavond duizenden demonstranten de straat op gegaan om te protesteren tegen de Turkse terugtrekking uit de Istanbul-Conventie, een internationaal verdrag dat vrouwen moet beschermen tegen geweld.


Weer duizenden Myanmarezen de straat op, politie zet waterkanon in bij onlusten
8 Februari, 07:26 HLN.BE
Duizenden anti-coupdemonstranten zijn vandaag in dorpen en steden in Myanmar opnieuw de straat opgegaan om voor de derde dag op rij te protesteren tegen het afzetten en arresteren van leider Aung San Suu Kyi door het leger. Er wordt intussen ook opgeroepen tot een algemene staking. In de hoofdstad Naypyidaw werd het waterkanon ingezet.


Ministerie herstelt fout vaccinatiecijfers: duizenden prikken dubbel geteld
2 Februari, 14:09 Volkskrant
De nieuwe rekenmethode waar het ministerie van Volksgezondheid zondag mee kwam, zorgde ervoor dat duizenden prikken dubbel zijn geteld. Bij de update van het coronadashboard is de fout hersteld, en komt het totaalcijfer op 343.881 prikken.


Duizenden joden wonen begrafenis rabbijn bij in Jeruzalem

Duizenden ultraorthodoxe joden hebben, ondanks de lockdown, in Jeruzalem de begrafenis bijgewoond van een invloedrijke rabbijn. Minister van Defensie Benny Gantz heeft de feiten scherp veroordeeld.
WO II oververtegenwoordigd in duizenden bodemschatten Goffertpark Nijmegen
30 Januari, 07:07 NOS nieuws

Rantsoenblikken, munitiekisten en zelfs een deur van een Amerikaanse officierswagen: het is een greep uit de voorwerpen die in de afgelopen maanden werden gevonden in de bodem van het Nijmeegse Goffertpark. Nu er geen concerten worden gehouden, greep de gemeente Nijmegen de kans om uitgebreid bodemonderzoek te doen.

In totaal zijn 3650 objecten gevonden, vooral metalen voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog. De vele munitiekisten, van zowel het Duitse als het Britse leger, waren bijna allemaal leeg. Munitie die werd aangetroffen is door de EOD in het park tot ontploffing gebracht.

Verder werden er ook sporen van het dagelijks leven van de militairen gevonden. Onderdelen van een Duitse radio, flessen voor bier, wijn of Engelse dry gin, tandenborstels, munten en een talisman met Sint-Christoffel. Ook zijn er fragmenten van Engelse kranten aangetroffen, meldt Omroep Gelderland.

Kampement

Hoewel er in het verleden vaker explosieven werden gevonden in het park, leverden de materialen volgens de gemeente geen direct gevaar op. Wel veroorzaakten ze vertragingen bij de opbouw van concerten en andere evenementen, zoals toen er voor een concert van Guns N' Roses een granaat werd aangetroffen.

Het Goffertpark in Nijmegen was tijdens de Tweede Wereldoorlog in gebruik door de Wehrmacht, met een luchtafweergeschut in het midden en een oefenweide daaromheen. Nadat Nijmegen door de geallieerden was veroverd, kwam er een overwegend Brits kampement, dat diende als uitvalsbasis voor het Rijnlandoffensief in februari 1945.

De Nijmeegse Truus Peters woont al haar hele leven tegenover het park. "We hebben toen met 27 kinderen op een tank gezeten. Dat weet ik nog heel goed", zegt ze op de website van de gemeente Nijmegen. "We hebben een rondje gemaakt door heel het Goffertpark. Toen de Engelsen hier zaten, was het voor mij eigenlijk een hele leuke tijd, ondanks dat het oorlog was."

Ouder dan WO II

Een aantal vondsten komt uit de tijd voor de Tweede Wereldoorlog. Zo werden kleipijpen en aardewerk gevonden uit de achttiende of negentiende eeuw. Er werd een vondst gedaan uit de Romeinse tijd: een munt, vermoedelijk uit de tijd van Hadrianus, die regeerde van 117-138 na Christus.

Alle vondsten worden in het voorjaar tentoongesteld in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Nu de opgraving is afgerond gaat de gemeente het park weer inzaaien. Dat kan als het langere tijd voldoende warm en droog is, zodat het gras goed kan groeien.
Duizenden PostNL-uitzendkrachten willen ook coronabonus
25 Januari, 07:19 Emerce
Uitzendkrachten die werken voor PostNL hebben vrijdagmiddag de directie van het postbedrijf gevraagd wanneer zij de coronabonus van 250 euro krijgen. Alle vaste medewerkers krijgen zo?n bonus voor het harde werken de afgelopen maanden, maar de uitzendkrachten niet.


?Antwerpse Les? met duizenden woorden en uitdrukkingen: ?Tisonolle!?
22 Januari, 17:18 Gazet v. Antwerpen

Wadisdana?* Antwerpse Lesis het vuistdikke nieuwe naslagwerk van Freddy Michiels (78). De oud-journalist doceert Antwerpse woordenschat, grammatica en humor. En dit zowel voor gevorderden als voor absolute beginners.
Politie gaat massaal meer bodycams kopen
22 Januari, 05:25 De Tijd
06:00 De federale politiediensten kopen 2.900 bodycams aan om hun tussenkomsten te filmen. Dat zijn er een pak meer dan de enkele honderden die in gebruik zijn bij de lokale politiekorpsen.


Datalek Viruswaarheid: duizenden telefoonnummers en e-mailadressen openbaar
18 Januari, 20:19 Volkskrant
De persoonsgegevens van duizenden ondertekenaars van een petitie tegen de lockdown waren door gebrekkige beveiliging van de website van actiegroep Viruswaarheid voor iedereen toegankelijk. Het gaat om zeker zestienduizend formulieren met e-mailadressen en telefoonnummers. Na vragen van de Volkskrant is het lek gedicht.


Verpleegster steelt duizenden euro?s van bejaarden die ze verzorgt: ?Ze misbruikte haar functie voor 200 procent?
18 Januari, 15:12 HLN.BE
Samen op de foto met de mensen die ze verzorgde, terwijl ze hen achter de rug bestal. Een verpleegster beging diefstallen terwijl haar bejaarde slachtoffers een dutje deden of alleen in het bad zaten. Ondertussen bezorgde de dievegge zowel het Wit-Gele Kruis als Familiehulp een slechte naam. De rechter in Ieper legt haar nu een jaar cel met uitstel op. ?Het belangrijkste is dat die vrouw werd gestopt.?


DISCUSSIE. Drie besmettingen, duizenden mensen in quarantaine: de juiste beslissing?

De besmettelijke Britse variant heeft zich nu echt gemanifesteerd in ons land. In het West-Vlaamse Houthulst waren al tientallen besmettingen vastgesteld en zondagavond laat kwam het bericht dat de basisschool Olfa-Elsdonk in Edegem en het Sint-Jozefinstituut in Kontich moeten sluiten na positieve tests.
OVERZICHT. Ene na de andere school sluit door Britse variant: duizenden scholieren in quarantaine
18 Januari, 04:42 HLN.BE
De ene na de andere school sluit in paniek de deuren nadat er besmettingen met de Britse variant werden vastgesteld. Een basisschool in Edegem gaat een week dicht na twee positieve testen en 1.400 scholieren van het Sint-Jozefsinstituut in Kontich moeten tot minstens 24 januari thuis blijven.


Duizenden Portugezen stemmen zondag vervroegd voor presidentsverkiezingen
17 Januari, 13:49 Skynet
Duizenden Portugezen gaan vandaag vervroegd stemmen voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Er was een recordaantal inschrijvingen, drie dagen nadat een tweede algemene lockdown van kracht werd in Portugal in de strijd tegen het coronavirus.


Duizenden Hondurezen te voet op weg naar VS
16 Januari, 22:48 NOS nieuws

Een karavaan van voornamelijk Hondurezen is te voet door Guatemala op weg naar de VS. De uit duizenden migranten bestaande groep ontvlucht het geweld in eigen land en de economische crisis die de coronapandemie met zich meebrengt.

Gisteren passeerden 6000 migranten de grens tussen Honduras en Guatemala. Vandaag kwamen daar 1500 tot 2000 migranten bij. Ze gokken erop dat de VS hen zal toelaten, omdat aankomend president Biden heeft gezegd dat hij zich humaner zal opstellen dan zijn voorganger Trump.

Voor het zover is, hebben ze nog een lange weg te gaan. Na de tocht door Guatemala volgt de veel langere reis door Mexico, voordat ze bij de grens met de VS zijn.

Eerdere karavanen

In de eerste jaren van het presidentschap van Trump vertrokken migranten uit Honduras, El Salvador en Nicaragua ook massaal richting de VS. Trump stuurde duizenden militairen naar de grens met Mexico om hen tegen te houden.

Ook begon hij met de bouw van een muur langs de grens. Die is honderden kilometers lang, maar nog niet af. Het aantal migranten nam af, maar dat kwam ook door andere maatregelen.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn