NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Druk


Willow Smith ervaart druk door prestaties ouders
21 Juli, 00:05 NU.NL - Muziek
Zangeres Willow Smith (20) ervaart veel druk om in de voetsporen van haar ouders, acteur Will Smith en actrice Jada Pinkett Smith, te treden. Dit vertelt ze in een interview met Apple Music 1.


Thijs Zonneveld geeft inkijk in hoe Jumbo-Visma de druk op Vingegaard bewust en slim heeft afgehouden: ?Geslaagd met vlag en wimpel?
15 Juli, 00:01 HLN.BE
Columnist Thijs Zonneveld is onder de indruk van Jonas Vingegaard. De jonge Deen rijdt een fenomenale Tour de France, en dat in zijn eerste beurt. Hij kwam naar Frankrijk als rechterhand van Primoz Roglic, maar sinds diens valpartij is Vingegaard de kopman. Iets waar hij zelf niet op zat te wachten overigens want hij heeft nauwelijks ervaring als leider. Bij Jumbo-Visma zijn ze er echter meesterlijk in geslaagd om de druk af te houden. Blik op de aanpak van de Nederlandse topformatie.


Van Veldhoven vertrekt, Kaag en Koolmees zijn druk: kabinet heeft opeens drie vacatures
10 Juli, 00:06 Volkskrant
Het demissionaire kabinet Rutte III krijgt in de laatste maanden alsnog een wisseling van de wacht. Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat wordt directeur Europa voor het World Resources Institute en legt daarom haar werk in Den Haag per 19 juli neer.


De Boer voelde druk toenemen: 'Geen gezonde situatie voor mij en selectie'
30 Juni, 00:04 NU.NL - Sport
Frank de Boer denkt dat hij er goed aan heeft gedaan om dinsdag per direct op te stappen als bondscoach van het Nederlands elftal. De Noord-Hollander voelt zich verantwoordelijk voor het mislukte EK van Oranje.


Aruba kiest: partijen onder druk door corruptieschandalen
26 Juni, 00:04 NOS nieuws

Aruba gaat vandaag naar de stembus. Twaalf politieke partijen doen mee. Analisten verwachten dat de strijd vooral gaat tussen regeringspartij MEP van Evelyn Wever-Croes en oppositiepartij AVP van voormalig premier Mike Eman. Drie partijen zijn nieuw.

De verkiezingen zijn een gevolg van de beslissing van minister-president Evelyn Wever-Croes eind maart om het ontslag van haar regering in te dienen. Dat gebeurde nadat bekend was geworden dat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek was begonnen naar misbruik van publieke gelden door coalitiepartij POR.

Volgens politiek analist Karel Arends maken kleinere partijen nu meer kans op een zetel. "De politieke campagnes van de grote partijen trekken veel minder publiek dan normaal. Er hangt een zweem van corruptie en vriendjespolitiek rond MEP en AVP. Ik denk dat deze partijen de eerdere aantallen stemmen van hun vaste kern niet halen dit keer. AVP weet dat, die heeft zelf een kort geding aangespannen tegen de Kiesraad om het kiesregister in handen te krijgen. Daarmee kunnen ze tijdens de verkiezingsdag AVP-stemmers ophalen van huis, als die nog niet hebben gestemd."

Corruptieschandaal

Aruba is in de ban van een groot corruptieschandaal waarbij de AVP betrokken is. Een oud-minister zit in voorarrest en partijleider Mike Eman heeft iedereen opgeroepen om juist op deze man te stemmen. Dat zou een signaal geven aan het Openbaar Ministerie, dat zich te veel zou bemoeien met de verkiezingen.

"En dat zijn de mensen zat. Meer dan 400 miljard gulden is de afgelopen decennia omgegaan in het bruto nationale product, maar dat zie je niet. Wie goed bevriend was met de grote partijen is inmiddels miljonair geworden, dat zie je wel. Mensen vragen zich af waarom Aruba arm blijft, aldus Arends."

Heronderhandelen met Den Haag

De regering van Evelyn Wever-Croes is in de aanloop naar de verkiezingen uiteindelijk overstag gegaan voor druk uit Nederland en wilde de komende zes jaar met Nederlands geld de economie hervormen en investeren in onderwijs en gezondheidszorg. In ruil daarvoor geeft Nederland begrotingssteun nu corona de economie heeft platgelegd. Zonder deze steun kan de overheid in Oranjestad haar rekeningen niet meer betalen.

De meeste partijen in Aruba onderkennen de afhankelijkheid van Nederland, maar beloven de kiezer dat ze gaan heronderhandelen met Den Haag, een strategie die waarschijnlijk niet gaat werken. De afspraken met Nederland zijn in beton gegoten, nu er een Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling komt dat door Den Haag wordt geleid.

"Een overwinning van de MEP ligt daarom wel in het verlengde van het Nederlands belang, maar is niet in het belang van Aruba", zegt Arends. "Er zit nauwelijks intelligent kader binnen de MEP en AVP, mensen die het eiland vooruit kunnen helpen. Wat dat betreft is de hoop gevestigd op een paar kleine partijen, waar meer deskundigheid zit dan bij de twee grote partijen samen."
ANNO 2021. Ex-sportpresentator Robin Janssens: "Na het faillissement viel er een druk van mijn schouders"
8 Februari, 05:51 HLN.BE
Elke dag gaat ?Het Laatste Nieuws? op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Robin Janssens (50), ex-presentator van sportprogramma?s bij VRT en VTM, en nu zaakvoerder bij hamburgerketen ?Burgerij?. ?Wanneer ik lees dat Eric Goens op het open kanaal van Play Sports een aantal mooie reeksen zal maken, kriebelt het.?


Brandweer dag lang druk met redden koeien uit gierkelder
7 Februari, 22:26 NOS nieuws

In een boerderij in het Limburgse dorp Lemiers zijn zestien koeien in een gierkelder terechtgekomen. Vier runderen hebben het niet overleefd.

Het is niet duidelijk hoe de dieren vanochtend in de gierkelder terecht zijn gekomen. De brandweer is de hele dag bezig geweest om ze er met een kraan uit te takelen.

Rond 16.00 uur waren acht koeien bevrijd:

Vanavond meldde de brandweer dat alle zestien koeien uit de gierkelder waren gehaald. Toen werd duidelijk dat vier dieren dood waren. De andere zijn nagekeken door een veearts.
Emiel Verstrynge doet wat van Thibau Nys werd verwacht: ?Ik kon starten zonder druk: een groot voordeel?
5 Februari, 08:12 HLN.BE
Een eerstejaarsbelofte die meteen zijn mannetje staat in het veld? Emiel Verstrynge (19) doet deze winter wat eigenlijk van leeftijdsgenoot Thibau Nys werd verwacht. ?Hij stond veel meer onder druk.?


Jaarboek van gemeentemuseum is aan tweede druk toe, met dank aan postkaarten
3 Februari, 05:18 Gazet v. Antwerpen

Het jaarboek van het Gemeentemuseum is aan een tweede druk toe en dat is uitzonderlijk. Het boek werd eind november voorgesteld en na amper een maand waren alle 150 exemplaren de deur uit. ?Ik werk hier nog maar enkele jaren, maar ik heb begrepen dat het heel zelden gebeurt dat het boek zo snel uitverkocht is?, zegt Elke Koppen van het museum.
Malinwa (zonder Van Damme) in de beker: ?Dit laten we niet schieten?

KV Mechelen is terug van weggeweest in de Croky Cup. Nadat de Kakkers vorig seizoen hun titel niet konden verdedigen ? Operatie Propere Handen weet u wel ? doen ze nu een gooi naar een derde Belgische beker. Eerste horde woensdagnamiddag: de Brusselse traditieclub RWDM, waarvoor Mechelen-coach Wouter Vrancken op zijn hoede is. ?Zij kunnen, net als wij twee jaar geleden, op de verrassing spelen.?
Snellere daling besmettingen verlaagt ook druk in het ziekenhuis
1 Februari, 13:39 Volkskrant
De snellere daling van het aantal besmettingen veroorzaakt inmiddels ook enige verlichting in de ziekenhuizen.


Coronacrisis zet budgetten van dierenasielen onder zware druk
1 Februari, 03:24 Gazet v. Antwerpen

Tal van erkende dierenasielen trekken aan de alarmbel. In normaler omstandigheden vullen ze hun budgetten aan met inkomsten uit eigen activiteiten, maar de coronacijfers maken het met de dag moeilijker om iets te organiseren. Ook in de Mechelse regio begint dat door te wegen. De asielen vragen zich af hoe lang ze er nog in blijven slagen om altijd opnieuw creatief te zijn.
Rolex 24: veel neutralisaties in Daytona, Cadillac vooraan
30 Januari, 23:42 Autosport
Chip Ganassi Racing heeft zijn terugkeer in de prototypeklasse van de Noord-Amerikaanse uithoudingsraces niet gemist. Na iets meer dan twee uur racen - al was dat grotendeels onder gele vlag - leidt de Cadillac DPi van Renger van der Zande, ex-F1-rijder Kevin Magnussen en Scott Dixon. In GTD strijden de Belgen vooraan mee.

Lees meer: Rolex 24: veel neutralisaties in Daytona, Cadillac vooraan


Sanne Cant start in Oostende zonder druk: "Niets moet"
29 Januari, 15:08 Skynet
Sanne Cant kroonde zich al drie keer tot wereldkampioene, maar de Belgische kampioene start zaterdag zonder druk. "Ik heb dit seizoen nog geen enkele keer op het podium gestaan tegen die vrouwen", zegt ze. "Dus ik moet nu niet vertellen dat ik op het podium mik. Ik voel me goed, maar ik start zonder stress. Niets moet."


Wout van Aert verkent WK-parcours: ?De druk ligt bij Mathieu?

Wout van Aert (26) verkende donderdagmorgen het WK-parcours in Oostende. Maar hij wilde liever vooraf de pers te woord staan, niet na de verkenning. ?Sorry hoor, maar uitleg geven nadat ik mij eerst in het zweet heb gereden en kou zit te lijden, dat ga ik niet doen.? Terecht: Van Aert wil niks aan het toeval overlaten en gaat zondag voor een vierde regenboogtrui.
27 Januari, 21:48 De Tijd
Drie maanden na dodelijk ongeval wordt druk kruispunt veiliger: ?Iedereen zal wel een beetje meer geduld moeten hebben?
27 Januari, 12:12 Gazet v. Antwerpen

Het kruispunt van de Plezantstraat met de Spoorweglaan, de R42, wordt weldra ?conflictvrij? en krijgt een aangepaste verkeerslichtenregeling. Op het kruispunt kwam vorig jaar nog een fietsster van 27 om het leven bij een dodehoekongeval.
BOIC hoopt atleten na prioritaire groepen te vaccineren: "Maar willen geen druk zetten"
27 Januari, 07:57 Skynet
Team Belgium heeft bij de overheid een vraag ingediend om haar atleten net na de prioritaire groepen te kunnen laten vaccineren. Dat bracht Het Nieuwsblad deze morgen naar buiten en werd door BOIC-woordvoerder Matthias Van Baelen bevestigd aan Belga. Het zou gaan om 400 tot 500 vaccins. Ze zijn bedoeld voor de atleten die op de 'long list' van het BOIC staan, en hun entourage. "Maar we willen geen druk zetten", benadrukte Van Baelen. "We willen enkel de juiste info aanleveren aan de overheid."


26 Januari, 23:26 HLN.BE
?Het virus zet meer druk, maar 2021 wordt beter dan 2020?
26 Januari, 11:18 Gazet v. Antwerpen

Er is een stijgende trend in het aantal besmettingscijfers, ook de ziekenhuisopnames stijgen. De sterftecijfers stabiliseren. ?Het virus zet duidelijk meer en meer druk, maar 2021 wordt beter dan 2020?, zei viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn