NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Droogte

2News.be / Trefwoorden / Droogte

Droogte remt scheepvaart over Panamakanaal nog verder af
2 November 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Door droogte kunnen de komende maanden veel minder schepen over het Panamakanaal varen. Afgelopen zomer moesten schepen soms zelfs weken wachten op doorgang tot een van de drukste waterwegen ter wereld.


Vertraging scheepvaart op Panamakanaal loopt verder op door droogte
23 Augustus 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Schepen die door het Panamakanaal willen varen, moeten steeds langer wachten. Door de droogte en lage waterstanden in Panama is een grote opstopping ontstaan. De wachttijd voor schepen loopt flink op.


Vlaamse regering erkent droogte van 2022 als ramp
3 Juni 2023, 00:05 Skynet Economie
Op voorstel van Vlaams minister-president Jan Jambon heeft de Vlaamse regering de droogte van 2022 erkend als ramp. Alle 251 gemeenten van waaruit schademeldingen werden ingediend, komen in aanmerking om erkend te worden, zo staat te lezen in de beslissingen van de Vlaamse regering.


Portugese regering rantsoeneert water in zuiden vanwege droogte
3 Juni 2023, 00:04 Skynet Buitenland
De Portugese regering heeft besloten water te rantsoeneren in het oosten van de Algarve. De toeristische regio in het zuiden kreunt namelijk onder de droogte. Het doel is om op termijn het gebruik van grondwater met 15 procent te verminderen.


Arizona beperkt bouw van nieuwe huizen in strijd tegen droogte
3 Juni 2023, 00:04 Skynet Buitenland
De bouw van huizen die water oppompen uit de bodem die reeds overbelast is, wordt verboden in de buurt rond Phoenix, een van de grootste Amerikaanse steden in de staat Arizona. De autoriteiten hopen op die manier de gevolgen van droogte en opwarming van de aarde tegen te gaan.


26 April 2023, 00:07 Volkskrant
Bijna helft van Spanje ook in herfst bedreigd door droogte
27 November 2022, 00:03 Skynet Buitenland
De droogte die in Spanje ook in de herfst aanhoudt, heeft in grote delen van het land een hachelijke toestand op het vlak van water teweeggebracht. Van de totale oppervlakte van het land wordt ondertussen 46,6 procent door een tekort aan neerslag getroffen, zo heeft de openbare televisiezender RTVE gemeld op gezag van het ministerie van Milieu in Madrid.


Goed wijnjaar voor Franse boeren, elders in Europa juist minder door droogte
19 September 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Europese wijnboeren produceren dit jaar ondanks de droogte naar verwachting ongeveer evenveel wijn als vorig jaar. Met name in Frankrijk, het op een na belangrijkste wijnland van Europa, is de opbrengst goed.


Appels, peren en aardappelen dit jaar kleiner dan anders door droogte
22 Augustus 2022, 00:05 NU.NL - Economie
Aardappelen, suikerbieten en fruitsoorten als appels en peren zullen dit jaar kleiner zijn door de extreme droogte, verwacht boerenorganisatie ZLTO. De recente regenval is weliswaar goed geweest voor de landbouw, maar het tekort aan water is zo groot dat het niet door enkele regenbuien is opgelost, zegt een woordvoerder.


Crisisteam besluit: landelijk geen extra maatregelen tegen droogte
11 Augustus 2022, 00:05 NOS nieuws

Ondanks de tropische temperaturen van de komende dagen zijn er voorlopig landelijk geen extra maatregelen nodig tegen de droogte. Dat is de uitkomst van overleg vandaag door het nationale Managementteam Watertekorten (MTW). Regionaal kunnen er wel aanvullende maatregelen worden genomen.

Sinds vorige week is er officieel een watertekort en bepaalt het MTW hoe het water wordt verdeeld. "Door het neerslagtekort, de temperatuur en wind neemt de droogte tot en met zondag verder toe", laat het crisisteam in een verklaring weten. De kans op een landelijke hittegolf is groot.

Vanaf maandag kans op buiten

Ondanks die vooruitzichten is het huidige maatregelpakket volgens het MTW afdoende. "Het wordt de komende dagen heet, maar vanaf maandag is er weer meer kans op buien", verduidelijkt een woordvoerder. De situatie is nog niet extreem genoeg voor nieuwe maatregelen, die ingrijpende gevolgen of bijeffecten kunnen hebben. Het MTW komt in principe volgende week woensdag weer bij elkaar.

Moeten we in de toekomst anders met waterbeheer omgaan? In Apeldoorn is vorig jaar een ondergrondse 'waterkelder' aangelegd, met ruimte voor 200.000 liter regenwater. Het is de bedoeling dat dat op termijn wordt gebruikt om het groen in de stad water te geven:

Gisteren meldde Rijkswaterstaat dat de hoeveelheid rivierwater in de Maas en de Rijn de laatste dagen snel is gedaald. Mogelijk wordt bij Lobith in de Rijn de laagste waterstand sinds het droge jaar 2018 bereikt. Vier jaar geleden was het regentekort het meest extreem sinds het recordjaar 1976.

In het MTW zijn Rijkswaterstaat, de waterschappen, drinkwaterbedrijven, provincies en de betrokken ministeries vertegenwoordigd. Het schaarse water wordt nu volgens wettelijke afspraken verdeeld om zo dijken, veengebieden en kwetsbare natuur te beschermen.
Vrijwilligers redden (weer) duizenden vissen van droogte
11 Augustus 2022, 00:04 NOS nieuws

Vrijwilligers hebben vandaag samen met Staatsbosbeheer en Sportvisserij Oost-Nederland duizenden vissen gered uit een uiterwaard van de IJssel bij Fortmond. De kolk waarin de vissen zwommen, dreigde droog te vallen door de aanhoudende warmte en droogte.

Naar schatting is vandaag zo'n 7000 kilo vis gevangen, schrijft RTV Oost. Het gaat vooral om brasems. Daarnaast zijn ook snoeken en meervallen gevangen. De kolk die vandaag werd leeggevist, heeft een oppervlakte van circa 500 meter bij 100 meter. Het vissen gebeurde met een groot sleepnet dat door het water werd gehaald.

De vissen gingen vervolgens in watertanks een auto in en werden daarna door de vrijwilligers uitgezet in de IJssel, waar ze vandaan komen. "Het is zonde als ze allemaal doodgaan natuurlijk. Daar offer ik graag mijn vrije dag voor op", zegt een van de vrijwilligers tegen RTV Oost.

Eind juli hebben vrijwilligers ook al geholpen met het redden van honderden vissen uit een kolk bij de Waal in de buurt van het Gelderse Druten.
Enkele maanden geleden nog waterpret, nu sterven vissen door droogte in vijver: ?Intriest om te zien?
9 Augustus 2022, 00:03 HLN.BE
De waterplas in de groene omgeving van de wijk langs de Architect Vanhoornelaan in Moorsele staat zo goed als volledig droog door de extreme en aanhoudende hitte. En dat terwijl kinderen in april nog genoten van waterspelletjes in de vijver. Tientallen vissen liggen ondertussen dood te rotten langs de waterkant. ?Er moet op korte en lange termijn een oplossing komen?, klinkt het bij buurtbewoners.


Zeeuwse aardappelen en uien lijden onder extreme droogte
8 Augustus 2022, 00:04 NU.NL - Economie
Boeren in Zeeland die aardappels, uien en suikerbieten kweken, hebben enorm last van de droogte. Het is zelfs zo erg, dat de planten soms amper doorkomen.


Wanneer ons drinkwater duurder wordt, dan staat dat los van de droogte
8 Augustus 2022, 00:04 NU.NL - Economie
Ons drinkwater is de afgelopen jaren al wat duurder geworden en wordt in de toekomst nog duurder, maar dat komt niet door de droogte waar we in toenemende mate mee te maken hebben. Dat zegt een woordvoerder van de Vereniging van waterbedrijven in Nederland (Vewin) desgevraagd.


Boten aan de grond en opstuivend zand: 8x droogte in beeld
4 Augustus 2022, 00:04 NOS nieuws

Door de aanhoudende droogte is sinds vandaag officieel sprake van een watertekort in Nederland. De meeste burgers zullen van dat tekort vooralsnog weinig merken, maar langs rivieren en in de natuur is het tekort aan water overduidelijk. Acht foto's die een beeld geven van de droogte in Nederland.
Italiaanse regering roept noodtoestand uit vanwege droogte in vijf noordelijke regio?s
5 Juli 2022, 00:01 HLN.BE
De Italiaanse regering roept vanwege de ernstige droogte de noodtoestand uit in vijf regio's van het land. Dat heeft de ministerraad maandagavond besloten, meldt het kabinet van premier Mario Draghi.


AC Milan en Saelemaekers zijn na elf jaar droogte opnieuw Italiaans landskampioen
23 Mei 2022, 00:01 Skynet Sport
AC Milan heeft zondagavond op autoritaire wijze de Italiaanse landstitel naar zich toegetrokken op de 38e en laatste speeldag in de Serie A. Sassuolo had in eigen huis geen verhaal en moest een duidelijke 0-3 nederlaag incasseren.


Noord-Korea schakelt ambtenaren in om gevolgen droogte in te perken
8 Mei 2022, 00:07 Skynet Economie
Noord-Korea schakelt ambtenaren en bedienden in om de gevolgen van de droogte voor de landbouw binnen de perken te houden. Dat meldden de staatsmedia woensdag.


5 Mei 2022, 00:08 Volkskrant
'Droogte niet dramatiseren, maar stilaan wel regen nodig'
5 Mei 2022, 00:04 De Tijd
21:04 Vlaanderen slaagt er onvoldoende in regenwater op te vangen. Dat maakt dat het alarmniveau voor waterschaarste al na amper twee droge maanden omhooggaat. De landbouw ondervindt de eerste hinder van he...

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn