NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Droog


Dow Jones houdt het droog
19 Augustus, 00:01 De Tijd
22:11 De Bel20 kende de slechtste week sinds juni. Het gure renteklimaat lichtte vooral vastgoedaandelen als Immobel, Nextensa en Atenor een voetje.


Bodem in Europa stuk minder droog dan vorig jaar, behalve in Spanje
13 Mei, 00:04 Skynet Buitenland
De droogte in de bodem is op het Europese continent veel minder uitgesproken dan een jaar geleden, maar in Spanje is de situatie veel erger. Dat blijkt uit gegevens van de Europese klimaatdienst Copernicus, die het Franse persbureau AFP analyseerde.


Weerbericht Bahrein: Coureurs staan voor warm en droog openingsweekend
3 Maart, 00:05 NU.NL - Sport
De Formule 1-coureurs hoeven dit weekend bij de openingsrace in Bahrein niet bang te zijn voor een regenbui. Weerplaza praat je bij over de weersverwachting rond de eerste Grand Prix van het seizoen.


Amper een druppel regen de afgelopen maanden en de temperaturen stijgen: ?Droog voorjaar is slechts aanloop?
12 Mei 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Er viel afgelopen maanden amper een druppel regen en de temperaturen stijgen. De kleine onverharde oppervlakte in Vlaanderen is kurkdroog. ?Water is kansloos om in de bodem te sijpelen?, zegt weerman Frank Deboosere.
Droog en zonnig weer
25 Augustus 2021, 00:01 Skynet Belgie
Vandaag en morgen krijgen we twee vrij zonnige en droge dagen met temperaturen rond de normalen voor de tijd van het jaar. Lokaal kan er volgende nacht wat ochtendgrijs gevormd worden. Dat meldt het KMI.


Sigmaplan hield stad in 2020 136 keer droog (maar tijdens storm Ciara was het nipt)
29 Januari 2021, 15:30 Gazet v. Antwerpen

De gecontroleerde overstromingsgebieden die zijn aangelegd binnen het Sigmaplan bewezen in 2020 al 136 keer hun nut. Zo kon worden belet dat de Antwerpenaars natte voeten kregen door overstromingen tijdens de storm Ciara.
Lichte sneeuw in Ardennen, droog met opklaringen elders
26 Januari 2021, 06:18 HLN.BE
Op de Ardense hoogten kan er vandaag nog wat lichte sneeuw vallen, maar elders blijft het meestal droog en zijn er opklaringen. Volgende nacht trekt er echter een nieuwe neerslagzone over het land, zo voorspelt het KMI.


Weer meer droog en fris weer
22 Januari 2021, 12:02 Skynet
Deze namiddag verlaat de laatste (winterse) neerslag de Gaume en wordt het overal droog. In het zuidoosten van het land blijft het nog meestal zwaarbewolkt. Elders wisselen opklaringen af met hoge of middelhoge wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 2 graden op de toppen en 7 graden in het centrum en westen, voorspelt het KMI.


Weerbericht - Droog en later op de dag ook opklaringen
22 Januari 2021, 06:31 Skynet Belgie
Het is vrijdag meestal droog met eerst veel hoge wolken. Later komen er vanuit het westen opklaringen. Vooral in het uiterste oosten van het land kan nog neerslag vallen, onder de vorm van regen of sneeuw. De maxima schommelen tussen 1 en 5 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 6 of 7 graden elders. Dat meldt het KMI.


Weerbericht - Droog in het westen, kans op buien in het oosten
17 Januari 2021, 06:49 Skynet
Zondag begint meestal zwaarbewolkt met enkele regenbuien, of aanvankelijk nog enkele lokale winterse buien. Overal kunnen mistbanken ontstaan. In de loop van de dag wordt het meestal droog over de westelijke landshelft met soms opklaringen. Over het oostelijke deel blijft de kans op buien de hele dag bestaan. In de Ardennen is het grijs met veel lage wolken en mist; de buien vallen daar nog steeds als sneeuw. De maxima schommelen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 6 graden aan zee. Dat meldt het KMI.


Tienduizenden toeschouwers houden het droog tijdens Heiligdomsvaart
27 Mei 2018, 15:54 NOS nieuws

Op een zonovergoten Vrijthof in Maastricht is de eerste omgang van de Heiligdomsvaart geweest, een bedevaart die eens in de zeven jaar wordt gehouden en terug gaat tot 1391.

Op de tribunes volgden tienduizenden belangstellenden de processie van geestelijken en gelovigen die heiligenbeelden en relieken (botjes en andere overblijfselen van lichamen van heiligen) meedroegen. Even dreigde het evenement door noodweer in het water te vallen, maar het bleef precies tot het einde van de ommegang droog in Maastricht.

Praalwagens

Vele Maastrichtse groeperingen, begeleid door harmonieën, fanfares en koren, namen deel aan de religieuze stoet. Ook waren er veel middeleeuwse kostuums te zien en was middeleeuwse muziek te horen. Op praalwagens werden Bijbelse verhalen uitgebeeld. De wagens waren allemaal door vrijwilligers gemaakt.

Ook uit Duitsland en België waren pelgrims naar Maastricht gekomen om hun heiligenbeelden en relieken te tonen. Er waren zelfs pelgrims uit Kazachstan en Armenië. In dat laatste land werd Sint Servaas, de patroonheilige van Maastricht, geboren.

Noodkist

Het hoogtepunt van de ommegang was het tonen van de relieken van Sint Servaas. In het borstbeeld van de heilige is een deel van zijn schedel verwerkt. Ook worden overblijfselen van hem bewaard in de zogenoemde noodkist. Deze kist wordt in tijden van nood door het centrum van Maastricht gedragen om de stad of de wereld tegen onheil te beschermen. De laatste keer gebeurde dat in 1991, aan het begin van de Golfoorlog.

Normaal zijn beide relikwieën alleen te zien in de schatkamer van de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht.

Tweede ommegang

De Heiligdomsvaart stond in het teken van barmhartigheid: Doe goed en zie niet om. Komende zondag wordt de tweede ommegang gehouden. Gedurende de rest van de week zijn er verschillende activiteiten, vieringen en tentoonstellingen in de stad. Maastricht rekent op 175.000 bezoekers.
Droog, maar frisser
17 Mei 2018, 05:30 Skynet
Het is vandaag gevoelig frisser maar droog. De dag begint op vele plaatsen met lage wolkenvelden waar de zon geleidelijk aan door breekt. In het noordwesten blijft het gedeeltelijk bewolkt. De maxima liggen tussen 12 tot 18 graden. Dat meldt het KMI.


Wisselvallig weekend voor de boeg: zaterdag droog en warm, zondag nat
11 Mei 2018, 10:30 Gazet v. Antwerpen

Vrijdagnamiddag is het zonnig met stapelwolken. In het oosten is er meer stapelbewolking en kan er aanvankelijk een buitje vallen. Zaterdag begint vervolgens droog, maar in de loop van de namiddag kunnen er buien vallen. Zondag beïnvloedt een storing vanuit Frankrijk ons weer met perioden van regen.
Weekend begint droog en eindigt nat
11 Mei 2018, 10:18 Skynet Belgie
Deze namiddag is het zonnig met stapelwolken. In het oosten is er meer stapelbewolking en kan er aanvankelijk een buitje vallen. De maxima liggen tussen 17 graden in Hoog-België en 20 of 21 graden in het centrum van het land. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuidoostelijke of veranderlijke richtingen, meldt het KMI.


Tijdelijk droog weer op komst
10 Mei 2018, 22:30 Volkskrant
Een hogedrukgebied bevindt zich dicht bij Nederland. Het hoog is niet heel krachtig, maar zorgt wel tijdelijk voor droog weer. Het wordt eventjes ook weer warmer, na een vrij koele Hemelvaartsdag. Vanochtend kan er mist voorkomen, maar die lost al snel op. Vervolgens schijnt de zon geregeld en het blijft droog. De wind draait geleidelijk naar het zuidoosten en is zwak tot matig, 2 of 3 Bft. Het wordt 16 tot 18 graden in de kustprovincies en lokaal 20 graden in het zuidoosten.


Een goede grasmat heeft droog weer, een winderige omgeving en veel licht nodig
4 Mei 2018, 09:18 Volkskrant
John Hendriks voorziet voetbalstadions van gras, van hier tot Iran. Hij heeft ook tips voor de tuin. 'Wij waren vier boerenzonen, opgegroeid met de voeten in de klei. Maar in het boeren zat in de jaren zeventig al geen toekomst meer. Gras - dat was een ander verhaal. In die tijd werd er veel gebouwd. De mensen waren allang blij dat ze een huis hadden en dachten: die tuin, dat doen we later wel. Ze


Het weer: droog en zonnig - de lente keert terug
1 Mei 2018, 19:30 Volkskrant
De afgelopen dagen is er flink wat regen gevallen, maar dat gaat de komende dagen veranderen. Het wordt droog en de zon gaat vanaf vrijdag uitbundig schijnen. Woensdagavond en -nacht moeten we nog wel rekening houden met wat lichte regen. Een zwak front trekt dan van west naar oost over het land. Tot de avond is het prima weer. Woensdagochtend is het op de meeste plaatsen zonnig, vanmiddag zijn er


Weerbericht: week eindigt warm en droog
30 April 2018, 11:24 Skynet
Het blijft deze namiddag en -avond winderig en regenachtig. Met maxima rond 13 graden in het centrum is het ook vrij fris. Deze nacht wordt het geleidelijk droger vanuit het zuiden. De minima schommelen tussen 1 en 6 graden. Aan het einde van de week is er beterschap in zicht, met temperaturen die boven de 20 graden uitkomen. Dat meldt het KMI vandaag.


Het weer van donderdag: geregeld zon met af en toe een bui (en Koningsnacht blijft droog)
26 April 2018, 00:18 Volkskrant
Een westelijke stroming voert donderdag koele en onstabiele oceaanlucht aan. De wolkenluchten wisselen snel. De zon schijnt geregeld, maar verspreid over het land valt er ook een bui met kans op onweer. De temperatuur loopt donerdagmiddag uiteen van 11 graden in het noorden van het land tot 15 in het zuiden. Daarbij waait een matige tot vrij krachtige zuidwesten- tot westenwind. In de loop van de


Weerbericht - Week start droog en bewolkt
23 April 2018, 05:24 Skynet
In het zuidoosten van het land is het maandagochtend nog zwaarbewolkt met mogelijk een laatste druppel regen. Elders is het droog met brede opklaringen, meldt het KMI. In de loop van de dag neemt de bewolking overal toe, maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 13 of 14 graden aan zee en in de Ardennen en 17 of 18 graden in de Kempen. De wind waait matig en aan zee af en toe vrij krachtig uit westelijke richtingen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn