NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Drone


Defensie wil drone-experimenten bij nieuw testcentrum Marknesse
Woensdag, 00:00 Emerce
Defensie wil gebruik gaan maken van het geplande Multimediaal Infrastructuur Testcentrum (MITC) in Marknesse. Dat moet een testcentrum voor drones worden naast het Waterloopbos.


Amerikaanse drone neergestort in Zwarte Zee - Moskou wijst verantwoordelijkheid drone-crash af
Het Russische ministerie van Defensie heeft elke verantwoordelijkheid voor de crash van een Amerikaanse drone in de Zwarte Zee van de hand gewezen. In een persbericht dat via het staatspersagentschap TASS werd verspreid, staat dat de drone niet onder vuur werd genomen of op een andere manier werd aangevallen.


Regels zorgen ervoor dat Amazon nauwelijks per drone pakketten bezorgt
4 Februari, 00:01 Tweakers
Amazon heeft met zijn nieuwe dienst Prime Air in de afgelopen maand bij ongeveer tien adressen in de VS pakketjes per drone bezorgd. Regels rondom het gebruik van drones verhinderen dat Amazon de drones bij meer adressen kan inzetten.


Drone vervoert voor het eerst in Europa menselijk weefsel tussen ziekenhuizen
29 Augustus 2022, 00:07 NU.NL - Tech
Een drone heeft dinsdag voor de eerste keer in Europa menselijk weefsel vervoerd tussen twee ziekenhuizen. De testvlucht in Antwerpen zou een stap moeten zijn naar breder medisch gebruik van drones, meldt het Belgische VRT NWS.


Snapchat stopt met ontwikkeling van Pixy-drone die je automatisch volgt
22 Augustus 2022, 00:11 NU.NL - Tech
Snapchat-moederbedrijf Snap stopt met de ontwikkeling van zijn Pixy-drone, meldt The Washington Post. Het apparaat is bedoeld om zelfstandig foto's en video's te maken, die automatisch naar een telefoon worden gestuurd.


Leider Al-Qaida gedood bij drone-aanval door VS in Afghanistan
2 Augustus 2022, 00:00 HLN.BE
Ayman Al-Zawahiri (71), de leider van het terreurnetwerk Al-Qaida, is door de Amerikanen gedood. Dat gebeurde met een drone-aanval in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Dat bevestigt de Amerikaanse president Biden in een toespraak, nadat het nieuws eerder al door een hoge bron binnen de Amerikaanse regering bekendraakte.


Irak: vijf doden bij drone-aanvallen op Koerdische rebellen
22 Mei 2022, 00:07 Skynet Buitenland
Minstens vijf mensen, onder wie twee burgers, zijn vandaag door drone-aanvallen gedood in Noord-Irak. De aanvallen waren gericht op Turks-Koerdische rebellen en zouden het werk zijn van Turkije, zo zeiden twee plaatselijke functionarissen.


Eerste drone voor Snapchat
1 Mei 2022, 00:03 Emerce
Snapchat-moederbedrijf Snap heeft zijn eerste drone gepresenteerd. Met de Pixy kun je zelfstandig foto's en video's maken, die automatisch naar de telefoon worden gestuurd.


Nederlandse retailer toont specs, afbeelding en prijs DJI Mini 3 Pro-drone
22 April 2022, 00:00 Tweakers
Een Nederlandse retailer heeft details online gezet van wat de DJI Mini 3 Pro-drone zou worden. De listing toont specs, afbeeldingen en een prijs van de nog niet aangekondigde drone van de Chinese fabrikant.


Emerce Health: ?Medische drone in 2023 al realiteit?
8 December 2021, 00:03 Emerce
Als ook pakketjes per drone naar consumenten worden gebracht, kunnen medische spoedbezorgingen in de knel komen. Dat vreest Esther van Ommen van Sanquin, de organisatie die in Nederland de bloedvoorziening verzorgt. Samen met Quirijn de Geus van PostNL spreekt zij over de inzet van medische drones op Emerce Health.


Stuk voor stuk een meesterwerk: de elf opvallendste luchtfoto?s die met een drone gemaakt werden
16 September 2021, 00:01 HLN.BE
Spectaculair en esthetisch bijzonder fraai: de luchtfoto?s op de Drone Photo Awards stellen ook dit jaar niet teleur. Grote winnaar werd Terje Kolaas, met een schitterend plaatje van een groep kleine rietganzen.


Turnhoutse politie zet drone en burgemeester in tegen rellen
27 Januari 2021, 16:54 Gazet v. Antwerpen

De Turnhoutse politie zet alle mogelijke middelen in om rellen in de stad te vermijden. Zelfs de burgemeester wordt ingeschakeld. Hij belt ouders van jongeren die de oproep verspreid hebben persoonlijk op.
Sony toont zijn eerste Airpeak-drone voor filmmakers
11 Januari 2021, 23:24 Tweakers
Sony toont zijn eerste Airpeak-drone, die gericht is op filmmakers. Volgens Sony is het de kleinste drone die een Sony Alpha-camera kan dragen. De fabrikant wil in samenwerking met professionele fotografen en filmmakers Airpeak-drones ontwikkelen.


Ontvoering Halle: ?Drone dropte boeien voor verdachten die zich overgaven?
10 Januari 2021, 20:30 Gazet v. Antwerpen

De ontvoering van een man in Halle zondag is op een wel heel bijzondere manier afgelopen. Toen de politie de woonst waarin de vier ontvoerders zich verschanst hadden onder schot hield, besloten twee van hen zich over te geven. De Speciale Eenheden stuurden een drone hoog die de handboeien voor de verdachten dropten. De mannen boeiden zichzelf en gaven zich over.
Drone gaat begraafplaatsen gedetailleerd fotograferen
8 Mei 2018, 13:30 Gazet v. Antwerpen

In Wuustwezel zal vanaf morgen (woensdag) een drone boven de verschillende begraafplaatsen vliegen. De gemeente ?digitaliseert? alle graven, wat tot een aanzienlijke tijdsbesparing van de ambtenaren moet leiden, zo klinkt het bij het bestuur.
'Ben je lekker aan het barbecueën, hangt er opeens een drone boven je bakkes'
3 Mei 2018, 20:06 Volkskrant
Voor toeristen op de Kinderdijk is er geen mooier souvenir dan een foto of video met een eigen drone. De bewoners worden stapeldol van het irritante geluid en vrezen voor hun privacy. Ze willen een droneverbod. Het was deze zonnige donderdagmorgen al om 8 uur 's ochtends raak. Molenaar Björn den Ouden (40) liet zijn hond Siem uit en merkte het meteen aan het gedrag van de Drentsche Patrijs: een dr


Van camera naar vliegende medicijnkast: dit is de toekomst van de drone
2 Mei 2018, 20:06 NOS nieuws

Een drone die mensen met dementie helpt om op tijd hun medicijn in te nemen. Of honderden minidrones, die als een muggenzwerm door een ingestort gebouw vliegen om te kijken of er nog slachtoffers zijn. Nu misschien nog niet voor te stellen, maar als het aan drone-ontwikkelaars ligt, is dit over een paar jaar de realiteit.

We kennen drones vooral uit films en televisieprogramma's of van adembenemende landschapsfilmpjes. Maar dat drones voor nog veel meer gebruikt kunnen worden, was een van de thema's op het allereerste InAir Amsterdam Drone Film Festival. Bij 'dronetalks' en in workshops ging het vooral om de toekomst van de drone. Want de vliegende objecten kunnen veel meer dan alleen filmen.

Drones die je medicijnen brengt

Zo werken studenten van de Technische Universiteit Eindhoven aan een drone die als assistent kan worden gebruikt in de gezondheidszorg. De drone, genaamd Blue Jay, kan al zelfstandig vliegen. "We hoeven nu alleen nog maar de eindbestemming te geven", zegt Liza Boormans van het studententeam. "De weg daar naartoe kan hij helemaal zelf bepalen, door middel van 'tags' die in de omgeving zijn geplaatst in de omgeving waarmee hij communiceert."

De drone moet uiteindelijk noodsituaties kunnen herkennen, bijvoorbeeld als iemand valt. Ook doen de studenten nu onderzoek naar mogelijkheden om de drone op afstand een ademhaling of hartslag te laten meten. "Voor er professionele hulp arriveert, zou de drone kunnen helpen door alvast hulpmiddelen naar het slachtoffer te vliegen", zegt Boormans.

De studenten laten zien hoe het werkt. Aan de drone wordt een EHBO-tasje bevestigd. Vervolgens vliegt hij zelfstandig naar de andere kant van de kamer, waar hij het tasje afgeeft op de plek waar hij moet zijn. Wat vooral opvalt, is het schermpje aan de voorkant van de drone waar ogen op te zien zijn. Als hij zijn taak heeft volbracht, stralen de ogen een blije emotie uit.

Blue Jay is nog volop in ontwikkeling. "We willen sowieso dat hij nog wat kleiner en stiller wordt", zegt Boormans. "Uiteindelijk willen we de drone zo programmeren dat hij bij iemand met dementie iedere dag op hetzelfde tijdstip de medicijnen komt brengen."

De drone als insect

Een andere manier om drones te gebruiken, is door ze in een zwerm te laten vliegen en met elkaar te laten samenwerken, zoals je vaak bij insecten ziet. Guido de Croon van de TU Delft werkt aan kleine drones die dat zelfstandig kunnen. De drone die hij bij zich heeft, lijkt ook een beetje op een insect.

"Deze drone weegt twintig gram en is daarmee de lichtste drone ter wereld die zelfstandig kan vliegen", zegt De Croon. Hij ziet veel mogelijkheden met de 'technische insecten'. "Ze kunnen bijvoorbeeld ingezet worden in een gebouw dat is ingestort, als je wilt weten of er nog slachtoffers binnen zijn."

Maar ook kunnen de drones handig zijn voor sommige bedrijven. "Ik zie allemaal kleine drones voor me die rondvliegen in kassen die kunnen zien of het fruit al rijp is. Uiteindelijk zouden ze zelfs kunnen bestuiven. Of denk bijvoorbeeld aan magazijnen met hoge stellingen. Ze kunnen de voorraad controleren zonder dat medewerkers daarvoor op ladders hoeven te klimmen."

De mini-drones hebben volgens De Croon nog een ander voordeel. "Ze zijn hartstikke veilig. Mocht er eentje vallen, dan raakt niemand daardoor gewond. Een drone van een kilo wil je niet op je hoofd krijgen. We denken dat ze echt geschikt zijn om binnen rond te laten vliegen."

Voor het daadwerkelijk zover is, moet er nog wel wat gebeuren, zegt De Croon. "We proberen hem nog kleiner te maken en we zijn bezig om de drones te laten samenwerken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ze heel klein en goedkoop worden, dat je er honderd een gebouw in kunt sturen die allemaal rondkijken. Als er dan één of twee vast komen te zitten, maakt dat niets uit. Die anderen komen dan terug met de beelden. Ik hoop dat de techniek binnen een jaar of drie af is."

En de winnaar is...

Behalve dronetalks en workshops was er bij het festival in Vondel CS natúúrlijk ook aandacht voor de waanzinnige beelden die drones kunnen maken. Bijna 300 filmmakers van over de hele wereld, amateurs en professionals, stuurden hun film in om te vertonen - een jury koos de drie allermooiste. Dit zijn ze:
Schoten in Saoedische hoofdstad Riyad: politie schiet drone neer
21 April 2018, 22:12 Skynet
In de Saoedische hoofdstad Riyad hebben schoten zaterdagavond voor opschudding gezorgd. Op video's die op internet verspreid werden, zijn luide schoten te horen in de buurt van het koninklijk paleis. De politie in Riyad sprak later van een "niet toegelaten" drone die neergehaald werd, meldt het door de staat gecontroleerde nieuwsagentschap SPA via zijn officiële Twitter-account.


Trump wil Amerika's dodelijkste drone leveren aan andere landen om op terroristen te jagen
20 April 2018, 15:18 Volkskrant
Bondgenoten en partners van de VS moeten makkelijker aan wapens kunnen komen, en dan vooral aan Amerikaanse wapens. Dat vindt de Amerikaanse president Trump, die de regels voor de aanschaf van wapens door andere landen heeft versoepeld. Mensenrechtenorganisaties maken zich zorgen. Op zijn allereerste werkdag verbaasde de Amerikaanse president Trump zich erover dat de CIA bang was voor burgerdoden


Piloot merkt hoogvliegende drone op tijdens landing op luchthaven: ?Dit is levensgevaarlijk?
16 April 2018, 21:54 Gazet v. Antwerpen

De piloot van een privévliegtuig merkte gisteren tijdens zijn landing op de luchthaven van Deurne een grote drone op, met een diameter van ongeveer 1 meter. ?De piloot vloog op een hoogte van 600 meter?, zegt luchthavencommandant Wim Verbist. ?De drone hing toen 60 meter lager.?Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn