NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Doodslag

2News.be / Trefwoorden / Doodslag

Alec Baldwin toch vervolgd voor doodslag na fataal schietincident op filmset Rust
23 Januari, 00:09 NU.NL - Film
Alec Baldwin wordt toch vervolgd voor het schietincident waarbij cameravrouw Halyna Hutchins omkwam. De grand jury in de Amerikaanse staat New Mexico klaagt Baldwin alsnog aan, nadat in oktober vorig jaar nieuwe feiten in de zaak zijn ontdekt.


Twintiger verdacht van doodslag op moeder en broer in Marchienne-au-Pont
12 September 2023, 00:02 Skynet
De onderzoeksrechter van Charleroi heeft maandag een jongeman van 22 jaar aangehouden, op verdenking van doodslag op zijn moeder en broer zondag in Marchienne-au-Pont, zo bevestigt het parket van Charleroi. De verdachte werd opgepakt in Brussel, waar hij de trein wilde nemen naar Frankrijk.


Fransen klagen Philips aan voor doodslag vanwege slechte slaapapneuapparaten
18 Juni 2023, 00:05 NU.NL - Economie
Een groep van ruim tweehonderd Fransen klaagt Philips aan vanwege de gebreken in de slaapapneuapparaten. In de aanklacht wordt het bedrijf onder meer beschuldigd van doodslag, misleiding en het in gevaar brengen van levens.


Onderzoek voor doodslag na overlijden van negentiger in Martelange
2 Maart 2023, 00:02 Skynet Buitenland
In het Luxemburgse Martelange is woensdag in haar woning het levenloze lichaam van een vrouw, geboren in 1930, aangetroffen. Dat maakte het parket van Luxemburg bekend. Er is een onderzoek naar doodslag geopend.


Dodelijk ongeval op filmset - Alec Baldwin pleit onschuldig aan onvrijwillige doodslag
24 Februari 2023, 00:00 Skynet Buitenland
De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft donderdag onschuldig gepleit aan doodslag na de fatale schietpartij op de set van de film 'Rust' in 2021.


Vijf politieagenten pleiten onschuldig voor doodslag op zwarte Amerikaan Tyre Nichols
18 Februari 2023, 00:05 Skynet Buitenland
De vijf politieagenten die aangeklaagd zijn voor doodslag op de zwarte Amerikaan Tyre Nichols, hebben onschuldig gepleit voor een rechter in Memphis in de Amerikaanse staat Tennessee. Nichols overleed drie dagen na zijn hardhandige arrestatie op 7 januari in het ziekenhuis.


Drie tieners verdacht van doodslag op Haagse snackbareigenaar
8 Februari 2023, 00:08 NOS nieuws

De drie minderjarigen die werden opgepakt na een dodelijke steekpartij in Den Haag worden verdacht van doodslag en openlijke geweldpleging, meldt het Openbaar Ministerie. Twee meisjes van 15 en 17 en een jongen van 17 zijn verdachten in de zaak.

Het drietal is vandaag voor de raadkamer verschenen en blijft zeker dertig dagen langer vast. Het OM denkt dat de tieners als groep hebben gehandeld, zegt Omroep West.

Het steekincident gebeurde in Houtwijk in het Haagse stadsdeel Loosduinen, waar het slachtoffer en zijn familie een cafetaria hebben. Bij het incident kwam eind januari de 39-jarige Wei Chen om het leven in de buurt van de snackbar waarvan hij eigenaar was.

Buurt verbijsterd

De drie worden verdacht van het op straat slaan en schoppen van Wei en zijn 41-jarige vrouw. Daarna zouden ze de man met een mes hebben gestoken. Agenten troffen Wei Chen zwaargewond aan, maar konden niets meer doen. De drie werden in de ochtend na de steekpartij aangehouden. Het motief is onbekend.

Buurtbewoners zijn verbijsterd, zeiden ze vorige week tegen de NOS. "Het was een heel lieve man, en zijn gezin ook. Het was altijd druk in de zaak."

Afgelopen vrijdag liepen honderden mensen een stille tocht voor het slachtoffer. Bij zijn snackbar werden bloemen neergelegd.

Beelden van de herdenking:
Alec Baldwin officieel aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag
1 Februari 2023, 00:01 HLN.BE
Het Openbaar Ministerie in de Amerikaanse staat New Mexico heeft de 64-jarige acteur Alec Baldwin officieel aangeklaagd na de dodelijke schietpartij op de filmset van 'Rust'. Ook Hannah Gutierrez-Reed, de wapenverantwoordelijke voor de film, wordt aangeklaagd. Ze worden beschuldigd van onvrijwillige doodslag.


Ex-politieman die zwarte vrouw in haar woning in Texas doodschoot schuldig aan doodslag
17 December 2022, 00:05 Skynet Buitenland
In de Verenigde Staten heeft een jury de voormalige politieagent Aaron Dean donderdag schuldig bevonden aan de doodslag op Atatiana Jefferson. De 28-jarige zwarte vrouw werd in oktober 2019 door Dean, een witte politieman, doodgeschoten in haar eigen woning in Fort Worth, Texas. De ex-agent riskeert tot 20 jaar cel. De strafmaat wordt op een later tijdstip bepaald.


29 September 2022, 00:04 Volkskrant
Ex-politieagent zegt medeplichtig te zijn aan doodslag op George Floyd
19 Mei 2022, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Een ex-politieagent van de Amerikaanse stad Minneapolis heeft gezegd schuldig te zijn aan medeplichtigheid aan doodslag op George Floyd. Thomas Lane was in mei 2020 een van de drie agenten die toekeken toen collega Derek Chauvin zijn knie negen minuten op de nek van George Floyd zette, waarna de zwarte man overleed.
Assisen Brussel - S.G. krijgt 25 jaar voor doodslag op 23-jarige sekswerker Eunice Osayande
28 Januari 2022, 00:04 Skynet
Het hof van assisen in Brussel heeft donderdag S.G veroordeeld tot 25 jaar cel wegens doodslag op Eunice Osayande.


Assisen Brussel - Man schuldig aan doodslag op huisgenoot
16 December 2021, 00:01 Skynet Belgie
De jury van het Brusselse hof van assisen heeft woensdagavond Marek Krawczy (63) schuldig bevonden aan de doodslag op zijn huisgenoot. De 36-jarige Radoslaw Barwiejuk werd op 8 januari 2019 dood aangetroffen in een appartement in de Berckmansstraat in Sint-Gillis.


Assisen Brussel - Sami Akhbriche schuldig aan doodslag
25 November 2021, 00:00 Skynet Belgie
Het Brusselse hof van assisen heeft Sami Akhbriche woensdagavond schuldig bevonden aan doodslag op Osama Ben Alla. Het slachtoffer werd in mei 2015 door het hoofd geschoten. Zijn lichaam werd in het Brusselse kanaal gegooid, waar het tien dagen later werd aangetroffen.


ASSISEN. Ramzes Takaev (48) schuldig aan doodslag op Pascal Bauwens (40): ?Er is niet de minste twijfel dat hij het slachtoffer neersloeg?
19 November 2021, 00:00 HLN.BE
In het Brugse assisenhof is Ramzes Takaev (48) uit Izegem schuldig bevonden aan doodslag op Pascal Bauwens (40). De Kortrijkzaan werd bijna vier jaar geleden het hoofd ingeslagen in zijn woning in Kortrijk. Takaev, die klant was bij Bauwens, heeft altijd ontkend dat hij iets te maken had met zijn dood. Volgens de Tsjetsjeen zat hij op het toilet toen de feiten plaatsvond.


Man in de cel voor poging doodslag tijdens achtervolging op E40
20 Juli 2021, 00:04 Skynet
De Brugse onderzoeksrechter heeft een 38-jarige Fransman aangehouden op verdenking van poging tot doodslag tijdens een achtervolging op de E40. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte reed meermaals in de richting van een motorrijder van de douane.


Vijf jaar voorwaardelijk voor gijzeling en poging doodslag
4 Februari 2021, 14:30 Gazet v. Antwerpen

Een man uit Putte heeft vijf jaar gevangenisstraf opgelopen voor de gijzeling van een vrouw en de poging doodslag op zijn eigen vriendin. De rechter gaf de man wel nog een kans en sprak de straf met probatie-uitstel uit.
Assisen Gent - Khawri krijgt 28 jaar cel voor doodslag
28 Januari 2021, 21:20 Skynet
Said Subhan Khawri, de 21-jarige Iraanse man die schuldig bevonden werd aan doodslag op de 36-jarige Afghaan Roohullah Safi in 2019 in Gent, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 jaar. Dat heeft het Gentse hof van assisen donderdagavond beslist.


Vader en zoons verdacht van moord of doodslag op 14-jarige Lotte uit Almelo
27 Januari 2021, 17:36 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie verdenkt de vader en twee minderjarige zoons die zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Lotte uit Almelo van moord dan wel doodslag. Daarnaast beschuldigt het OM hen van het verstoppen van het lichaam van het slachtoffer. De drie verdachten blijven nog zeker dertig dagen langer vast voor onderzoek.

Het lichaam van het slachtoffer werd op 10 januari na een melding gevonden in een sloot achter een bedrijventerrein aan Het Wendelgoor in Almelo. Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat het meisje door een misdrijf om het leven is gekomen. Over de doodsoorzaak heeft justitie nog altijd geen mededelingen gedaan.

De rechtbank is het met het OM eens dat er momenteel nog genoeg redenen zijn om de drie verdachten in de cel te houden. Ze zitten in zogenoemde beperkingen, wat inhoudt dat ze - met uitzondering van hun advocaten - geen enkel contact met de buitenwereld mogen hebben, meldt RTV Oost.

Het onderzoek van de politie en het OM is nog in volle gang. Inmiddels hebben zich meerdere getuigen gemeld die mogelijk iets over de zaak kunnen zeggen, onder wie een bestuurder van een blauwe Mercedes die was gezien ten tijde van het misdrijf. De automobilist wordt gezien als een mogelijk belangrijke getuige.
Jongemannen riskeren tot vijf jaar cel voor poging tot doodslag
21 Januari 2021, 16:12 Gazet v. Antwerpen

Drie jongemannen uit Antwerpen stonden donderdag voor de rechtbank in Mechelen terecht voor poging tot doodslag. Tijdens een ruzie in de Sint-Katelijnestraat in Mechelen in de zomer van 2019 kreeg het slachtoffer enkele rake klappen en werd er ook uitgehaald met een scherp voorwerp. De beklaagden riskeren tot vijf jaar cel.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn