NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Dollar

2News.be / Trefwoorden / Dollar

NYT: massale vertrek adverteerders kost X naar verwachting tot 75 miljoen dollar
28 November, 00:01 Tweakers
Meer dan honderd adverteerders hebben zich naar verluidt teruggetrokken van X, nadat er onlangs in een rapport werd gesteld dat het platform advertenties van grote bedrijven naast 'pronazicontent' plaatste. Deze massale terugloop zou X dit jaar tot 75 miljoen dollar kunnen kosten.


Humane onthult AI Pin-assistent voor 699 dollar exclusief LTE-abonnement
13 November, 00:01 Tweakers
Humane heeft een draagbare AI-assistentgadget uitgebracht onder de naam AI Pin. Het apparaatje kost in de Verenigde Staten 699 dollar, waarbij nog een LTE-abonnement van 24 dollar per maand moet worden afgesloten. Er is nog niets bekend over eventuele beschikbaarheid in de Benelux.


Apple schikt met overheid VS voor 25 miljoen dollar wegens oneerlijke wervingen
13 November, 00:01 Tweakers
Apple heeft een schikking van 25 miljoen dollar, omgerekend 23 miljoen euro, getroffen met het Amerikaanse ministerie van Justitie. Het bedrijf wordt beschuldigd van het houden van een discriminerende wervingscampagne, waarbij het immigranten zonder verblijfsvergunning voortrok.


WeWork, ooit gewaardeerd op 47 miljard dollar, vraagt faillissement aan
8 November, 00:00 Emerce
Kantoorverhuurder WeWork heeft uitstel van betaling aangevraagd. De ooit hoogvliegende startup die mede is opgericht door Adam Neumann en werd gefinancierd door SoftBank, BlackRock en Goldman Sachs, heeft het tij tegen.


Juf VS die door 6-jarige was neergeschoten mag 40 miljoen dollar eisen
5 November, 00:06 NOS nieuws

Een lerares die in de Amerikaanse staat Virginia werd neergeschoten door een 6-jarige leerling, mag een rechtszaak beginnen waarin ze 40 miljoen dollar eist van een scholenkoepel. Volgens de lerares is die nalatig geweest en werden waarschuwingen over de jongen genegeerd.

De beslissing van de rechtbank in Newport News betekent dat lerares Abby Zwerner veel meer geld kan claimen dan alleen een schadevergoeding voor de ernstige verwondingen die ze opliep bij de schietpartij in haar klaslokaal in januari.

De advocaten van de scholenkoepel hadden geprobeerd de rechtszaak te blokkeren met het argument dat Zwerner alleen in aanmerking kwam voor een zogenoemde "werknemerscompensatie". Die zou haar recht hebben gegeven op bijna tien jaar loon en levenslange medische zorg.

Het schoolbestuur betoogde dat de verwondingen van Zwerner rechtstreeks verband hielden met haar werk en daarom onder de werknemersvergoeding vielen. "Het risico van deze baan is dat een leraar gewond raakt door toedoen van een leerling, wat helaas geregeld voorkomt en de laatste tijd steeds vaker", zei de advocaat van de school in een verklaring.

Maar de rechter oordeelde dat de verwondingen die Zwerner heeft opgelopen door de schietpartij niet voortkwamen uit haar werk en daarom niet onder de werknemerscompensatiedekking vallen. "Het risico om door een leerling te worden neergeschoten is niet eigen aan of typisch voor een leraar in de eerste klas", zei de rechter volgens persbureau AP.

'Vaak voorkomend'

Zwerner werd voor de ogen van haar leerlingen neergeschoten door de jongen van 6 en raakte zwaargewond. De jongen had het vuurwapen meegenomen van huis. Het was van zijn moeder, die het legaal in haar bezit had. De lerares lag bijna twee weken in het ziekenhuis en onderging meerdere operaties, nadat een kogel haar hand en borst had geraakt.

De lerares beweert dat de schoolleiding meerdere waarschuwingen genegeerd had dat de jongen die dag een pistool had meegenomen. Ook zou niets gedaan zijn met eerdere zorgen over het "verontrustende gedrag" van de jongen. Hij zou zich thuis en op school gewelddadig hebben gedragen, zo zou hij bijvoorbeeld ook zijn kleuterjuf "gewurgd" hebben.

Hoger beroep

De advocaten van de lerares zeiden dat de aanval van de jongen specifiek op haar gericht was en de rechter oordeelt ook dat op Zwerner "persoonlijk" is geschoten. De rechter merkte op dat de jongen het wapen vanaf het begin van de schooldag tot vlak voor het einde bij zich hield.

"Pas toen de leerling weer in het klaslokaal van Zwerner was, besloot hij een keer te vuren en daarbij haar aan te vallen", schreef de rechter van Newport News. "Hij heeft geen enkel moment een andere leerling, leraar of beheerder van de school bedreigd met het vuurwapen."

Persbureau AP meldt dat de rechtszaak voorlopig gepland staat voor januari 2025. De advocaten van het schoolbestuur gaan in hoger beroep tegen de beslissing van de rechter.
Cashberg Warren Buffett bereikt recordpeil van 157 miljard dollar
5 November, 00:00 De Tijd
18:49 De cashberg van Berkshire Hathaway heeft een nieuw record van 157,2 miljard dollar bereikt. Dat komt zowel door de hogere rente als door een gebrek aan interessante investeringsopportuniteiten.


'Google betaalde 18 miljard dollar voor zoekmachinedeal met Apple in 2021'
30 Oktober, 00:02 Tweakers
Google heeft Apple in 2021 18 miljard dollar betaald om de standaardzoekmachine in Safari te zijn. Dat melden ingewijden aan The New York Times. De zoekmachinedeal tussen Google en Apple kwam onlangs in opspraak wegens een Amerikaanse antitrustzaak rondom Google Search.


Alphabet wil 2 miljard dollar in AI-start-up Anthropic investeren
30 Oktober, 00:00 Tweakers
Google-moederbedrijf Alphabet wil 2 miljard dollar in AI-start-up Anthropic investeren. Dat bedrijf maakt een concurrent voor OpenAI's ChatGPT. Eerder stak Alphabet al 300 miljoen dollar in het bedrijf.


Microsoft krijgt aanslag achterstallige belasting van 29 miljard dollar
15 Oktober, 00:00 Tweakers
De Amerikaanse belastingdienst heeft Microsoft een aanslag gegeven van 28,9 miljard dollar voor achterstallige belastingbetalingen tussen 2004 en 2013. Het techbedrijf beweert dat deze aanslag onterecht is en tekent beroep aan. Dit proces duurt naar verwachting nog jaren.


Regering VS stelt 7 miljard dollar subsidie beschikbaar voor bouw waterstofhubs
15 Oktober, 00:00 Tweakers
De Verenigde Staten stellen zeven miljard dollar aan subsidie beschikbaar voor de bouw van regionale waterstofhubs. Op die locaties moet onder meer via elektrolyse waterstof gemaakt worden. Er zijn plannen voor zeven hubs, die worden gebouwd op verschillende locaties in de VS.


Sandalenmerk Birckenstock levert op de beurs tot 1,6 miljard dollar op
4 Oktober, 00:02 NU.NL - Economie
Het sandalenmerk Birkenstock gaat de beurs op met ongeveer 32,2 miljoen aandelen voor een uitgifteprijs tussen de 44 en 49 dollar, maakt het bedrijf bekend. Dat kan Birkenstock tot wel 1,6 miljard dollar opleveren.


Birkenstock wil tot 1,58 miljard dollar ophalen met beursgang
3 Oktober, 00:04 Skynet Economie
De Duitse sandalenfabrikant Birkenstock wil tot 1,58 miljard dollar ophalen met zijn beursgang in New York. Dat blijkt maandag uit een document dat gepubliceerd werd op de website van de Amerikaanse regulator SEC. Volgens gespecialiseerde media zou de beursintroductie op Wall Street op 11 oktober plaats kunnen vinden.


Cisco wil loganalysebedrijf Splunk overnemen voor 28 miljard dollar
24 September, 00:02 Tweakers
Cisco heeft een overeenkomst met loganalysebedrijf Splunk gesloten om laatstgenoemde over te nemen voor 28 miljard dollar. Het securitybedrijf wil hiermee naar eigen zeggen 'de volgende generatie van op AI gebaseerde beveiliging en observability' mogelijk maken.


Tinder komt met abonnement voor 500 dollar per maand voor 'actiefste' gebruikers
24 September, 00:00 Tweakers
Tinder komt met een Select-abonnement dat 499 dollar per maand kost. Hiermee krijgen gebruikers nieuwe 'vip'-zoek-, -match- en -gespreksfuncties, al worden er nog geen verdere details gegeven door het platform.


Katy Perry verkoopt muziekrechten voor 225 miljoen dollar
20 September, 00:05 NU.NL - Muziek
Katy Perry heeft de rechten van haar muziek verkocht. De zangeres volgt daarmee verschillende andere artiesten op die onlangs hetzelfde deden. De overeenkomst met Litmus Music levert haar 225 miljoen dollar (zo'n 211 miljoen euro) op.


Zeldzame opnames The Beatles leveren bij veiling mogelijk 500.000 dollar op
20 September, 00:05 NU.NL - Muziek
Veilinghuis Gotta Have Rock and Roll veilt deze week zeldzame geluidsopnames van The Beatles. Wie de opnames van de iconische groep wil bemachtigen, moet daar wel een hoop geld voor overhebben. Ze leveren naar verwachting tussen de 300.000 en 500.000 dollar (280.000 tot 467.000 euro) op.


Golficoon Mickelson kampte met gokverslaving: 'Hij zette ruim miljard dollar in'
20 September, 00:04 NU.NL - Sport
Golficoon Phil Mickelson kampte jarenlang met een zware gokverslaving. De 53-jarige Amerikaan betuigt op sociale media spijt voor het leed dat hij heeft aangericht bij zijn naasten.


Databricks haalt in recente investeringsronde half miljard dollar op
16 September, 00:07 Techzine
Databricks heeft in een recente Series I-investeringsronde een bedrag van meer dan 469 miljoen euro (500 miljoen dollar) weten op te halen. De waarde van de data lakehouse- en AI-specialist komt hiermee op het eerder gewenste bedrag van 43 miljard dollar. Databricks wilde al enige tijd de marktwaarde van het bedrijf op 43 miljard dollar […]


Steven Spielberg en vrouw doneren miljoen dollar aan schrijversstaking
13 September, 00:11 NU.NL - Film
Regisseur Steven Spielberg en zijn vrouw, actrice Kate Capshaw, helpen de vakbonden achter de schrijversstaking in Hollywood met een donatie van 1 miljoen dollar.


Beurswaarde Apple daalt met 200 miljard dollar na beperkingen China
9 September, 00:02 NOS nieuws

De beurswaarde van Apple is met 200 miljard dollar gedaald na berichten dat China het gebruik van iPhones door overheidsmedewerkers wil inperken. Het aandeel daalde de afgelopen dagen met ruim 6 procent. Daarbij moet worden aangetekend dat de beurswaarde nog altijd zo'n 2,8 biljoen dollar is, ofwel 2800 miljard dollar. Ook de beurskoersen van een aantal leveranciers van Apple daalden.

The Wall Street Journal meldde woensdag dat overheidsmedewerkers in China voor hun werk niet langer gebruik mogen maken van iPhones en telefoons van andere buitenlandse merken. Persbureau Bloomberg meldt dat het verbod ook geldt voor werknemers van staatsbedrijven en overheidsinstellingen. Eerder werd duidelijk dat bepaalde ambtenaren van de Chinese regering al te maken hadden met restricties voor het gebruik van de populaire telefoon.

18 procent van de omzet

China is de op twee na belangrijkste afzetmarkt voor Apple en daarmee goed voor 18 procent van de omzet van de techgigant. Daarnaast is China het land waar de meeste Apple-producten worden geproduceerd.

In Peking hield het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zich op de vlakte. "Producten en diensten van elk land zijn welkom op de Chinese markt, mits ze zich houden aan de Chinese wetten en regels", zei een woordvoerster. Vanuit Apple is geen verklaring gekomen.

De berichten over de restricties komen in aanloop naar nieuwe modellen van de iPhone, die naar verwachting volgende week worden gepresenteerd. Onlangs lanceerde ook het Chinese Huawei zijn nieuwste toestel, dat qua kracht en snelheid de concurrentie met de iPhone moet kunnen aangaan.

Tussen China en de VS zijn oplopende spanningen over onder meer chiptechnologie. De Amerikanen hebben stevige sancties opgelegd aan Peking om te voorkomen dat de Chinese chipsector te hard groeit. In Nederland gelden er sinds 1 september nieuwe beperkingen voor de export van chipmachines van fabrikant ASML uit Veldhoven.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn