NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Dodentol

2News.be / Trefwoorden / Dodentol

Aardbeving Marokko - Dodentol loopt nog verder op tot 2.862
12 September 2023, 00:03 Skynet
In Marokko is de dodentol na de aardbeving van vrijdag verder opgelopen. Volgens een nieuwe balans van het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken maandag zijn nu al 2.862 doden en 2.562 gewonden geteld. Een eerdere balans maakte melding van 2.681 doden en 2.501 gewonden.


Dodentol bomexplosie in Pakistan loopt op tot 54
1 Augustus 2023, 00:04 Skynet Buitenland
De dodentol van de bomexplosie in het noordwesten van Pakistan op zondag is opgelopen tot minstens 54. Bijna de helft van de dodelijke slachtoffers is minderjarig, meldt de politie maandag. Terreurorganisatie IS eiste de aanslag ondertussen op.


Treinongeval India - Dodentol blijft stijgen: meer dan 200 doden en 900 gewonden
3 Juni 2023, 00:02 Skynet
De dodentol van het treinongeval in het oosten van India blijft stijgen. Minstens 207 mensen zijn om het leven gekomen. Ongeveer 900 mensen zijn gewond geraakt. Dat heeft Pradeep Kumar Jeena, de zogenaamde chief secretary of hoogste ambtenaar van de deelstaat Odisha, zaterdag gemeld aan de Indiase persbureaus ANI en PTI.


Dodentol tornado's in VS stijgt naar 29
3 April 2023, 00:03 HLN.BE
Bij tientallen tornado's en hevige stormen in de Verenigde Staten zijn dit weekeinde zeker 29 doden gevallen. Het noodweer heeft een reeks staten tussen het Meer van Michigan in het noorden tot aan de Golf van Mexico in het zuiden getroffen en grote schade veroorzaakt. Honderdduizenden mensen zaten dit weekeinde zonder stroom.


Dodentol gezonken veerboot Gabon opgelopen tot 21
15 Maart 2023, 00:03 Skynet
Na de schipbreuk van een veerboot in Gabon vorige week zijn intussen 21 doden geteld. Dat meldt de procureur van de Afrikaanse republiek. In een eerdere balans was sprake van zes doden.


Hoge dodentol na aardbeving deels gevolg van Turkse bouwwoede
8 Februari 2023, 00:03 De Tijd
19:17 Turkije racet tegen de klok om overlevenden van de aardbevingen van maandag zo snel mogelijk van onder het puin te halen. Experts sluiten niet uit dat het natuurgeweld aan ruim 10.000 mensen het leven...


Ingestorte brug in India - Dodentol loopt op tot minstens zestig slachtoffers
31 Oktober 2022, 00:04 Skynet Buitenland
Minstens zestig mensen zijn zondag in India om het leven gekomen toen een hangbrug boven een rivier in de staat Gujarat is ingestort. Dat heeft een lokale gezagsdrager, Brijesh Merja, verklaard. Volgens hem konden ruim 80 mensen in veiligheid worden gebracht. Er zijn nog veel vermisten.


Dodentol loopt op tot meer dan 300
3 Augustus 2021, 00:05 Skynet Buitenland
Bij de overstromingen van de afgelopen week zijn in Centraal-China tot nu toe 302 doden geteld. Nog vijftig mensen zijn vermist, melden de lokale autoriteiten maandag. In een vorige balans was nog sprake van een honderdtal doden.


Dodentol stijgt tot 192 na moessonregens India, 25 mensen zijn nog vermist
27 Juli 2021, 00:05 Skynet Buitenland
Nadat meer lichamen zijn teruggevonden is de dodentol na de zware moessonregens in het westen van India gestegen tot 192. Dat melden de autoriteiten. Nog 25 mensen zijn vermist.


Dodentol van gasexplosie in Madrid loopt op: 4 slachtoffers
21 Januari 2021, 10:36 Gazet v. Antwerpen

De balans van de enorme explosie die woensdag een gebouw in het centrum van Madrid verwoestte, is tot vier doden opgelopen na het overlijden van een zwaargewonde priester woensdagnacht, zo hebben de religieuze autoriteiten donderdag gemeld. De explosie was aan een gaslek te wijten.
Dodentol in rusthuis in Mol stijgt tot 33
7 Januari 2021, 17:31 Skynet
In wzc Hemelrijck in Mol zijn de voorbije weken al 33 bewoners overleden nadat ze positief testten op het coronavirus. Dat bevestigt uitbater Armonea. De COVID-uitbraak kwam er na een bezoek van een hulpsint - een vrijwilliger van het woonzorgcentrum - die een superverspreider bleek, al blijven er twijfels bestaan over een oorzakelijk verband.


Vliegtuigcrash Cuba - Tweede zwarte doos gevonden
25 Mei 2018, 04:24 Skynet
De onderzoekers naar de crash vorige vrijdag van een passagiersvliegtuig nabij Havana in Cuba, hebben de tweede zwarte doos van het toestel teruggevonden. Dat hebben de autoriteiten in Havana dinsdag gezegd.


Dodelijkste aanslag in drie maanden treft Kaboel
22 April 2018, 15:18 De Tijd
16:56 Bij een aanslag in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn minstens 57 doden en 119 gewonden gevallen. Het is de dodelijkste aanslag sinds januari, toen een ambulance vol springstoffen een honderdtal mense...


Doden en gewonden bij zelfmoordaanslag aan administratief centrum in Kaboel
22 April 2018, 07:12 Skynet
Een kamikaze heeft zich zondag opgeblazen in de Afghaanse hoofdstad Kaboel aan een administratief centrum dat stemkaarten uitgeeft voor de verkiezingen. Bij de zelfmoordaanslag zijn zeker vier doden en vijftien gewonden gevallen.


?Dit is de nachtmerrie van elke ouder?: dodentol van busramp met hockeyteam loopt op, massale steunactie
8 April 2018, 12:42 Gazet v. Antwerpen

Minstens vijftien mensen zijn omgekomen in Canada nadat een bus werd aangereden door een vrachtwagen. Aan boord zat ook een ijshockeyteam met veel jonge spelers, de meeste slachtoffers zijn dan ook tussen 16 en 20 jaar oud. De nabestaanden zijn in shock en heel het land rouwt om het grote verlies. Dankzij een crowdfunding werd ondertussen al meer dan 2 miljoen euro opgehaald om de ouders op elke mogelijke manier te steunen.
Slachtoffers Münster geïdentificeerd, dader had curieus wapenarsenaal
8 April 2018, 03:42 NOS nieuws

De Duitse politie heeft de twee dodelijke slachtoffers in Münster geïdentificeerd. Het zijn een vrouw van 51 uit Lüneburg (bij Hamburg) en een 65-jarige man uit de regio Borken, vlak bij de Nederlandse grens.

Ze kwamen om het leven toen een kampeerbusje gisteren op een terras in het centrum van Münster opzettelijk op een groep mensen inreed. Naast twee doden zijn er twintig gewonden, van wie enkele nog in levensgevaar zijn.

De politie heeft bevestigd dat de bestuurder vermoedelijk een man van 48 uit Münster was, die zichzelf even later in zijn wagen heeft doodgeschoten. Zijn motief is nog onduidelijk, maar gisteren werd al gezegd dat er geen aanwijzingen voor terrorisme zijn. Volgens Duitse media had de man psychische problemen.

Verdachte draden

De dader blijkt een curieus wapenarsenaal te hebben gehad. Naast het wapen waarmee hij zichzelf doodschoot, had de man een nepvuurwapen en illegaal knalvuurwerk in zijn auto liggen. De politie ging bij het onderzoek heel voorzichtig te werk, omdat er in het interieur verdachte draden te zien waren. Waar die voor dienden, is onduidelijk.

's Avonds werd ook de woning van de man doorzocht, nadat speciale eenheden de voordeur met explosieven hadden geopend. In het huis vonden agenten nog meer zwaar vuurwerk en als decoratie een onklaar gemaakte kalasjnikov.

Oecumenische dienst

Vanavond wordt in de dom van Münster een herdenkingsdienst voor de slachtoffers gehouden. De oecumenische dienst wordt geleid door de bisschop van Münster.

De minister-president van Noordrijn-Westfalen, Armin Laschet, brengt vandaag een bezoek aan Münster, net als Horst Seehofer, de minister van Binnenlandse Zaken van de bondsregering.
Aardbeving in Papoea-Nieuw-Guinea kostte 67 levens

De hevige aardbeving die vorige week Papoea-Nieuw-Guinea trof, heeft aan minstens 67 mensen het leven gekost. Dat meldt de hulporganisatie Rode Kruis. Duizenden mensen zijn door de aardschok dakloos geworden en hebben geen toegang meer tot water en eten, zegt de organisatie nog.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn