NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Doden


Schutter (19) bekent racistische moordpartij in Amerikaanse supermarkt: winkel specifiek uitgekozen om vooral zwarte mensen te doden
29 November, 00:02 HLN.BE
Een 19-jarige Amerikaan geeft toe dat hij in mei tien mensen heeft vermoord in een supermarkt in Buffalo, New York. Schutter Payton Gendron bekende vandaag in de rechtbank schuldig te zijn aan onder andere moord en binnenlands terrorisme gemotiveerd door haat. De witte dader schoot bewust voornamelijk zwarte mensen dood.


Politie San Francisco wil robots kunnen inzetten die mensen kunnen doden
25 November, 00:01 Tweakers
De politie van de Amerikaanse stad San Francisco heeft bij een plaatselijk overheidsorgaan een aanvraag ingediend om robots tegen mensen te kunnen gebruiken bij interventies waarbij het leven van politieagenten in gevaar is. In die gevallen zouden de robots ook mensen mogen doden.


Minstens 6 doden bij schietpartij in Walmart in VS: dader had dodenlijst op zak
24 November, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Bij een schietpartij in een Walmart-winkel in het zuidoosten van de Amerikaanse staat Virginia zijn minstens zes dodelijke slachtoffers gevallen. Ook de schutter, de 31-jarige Andre Bing, is overleden. Hij werkte zelf in de zaak en had zijn raid goed voorbereid.
Vliegtuigje neergestort in woonwijk van Colombiaanse stad Medellin: minstens acht doden
22 November, 00:02 HLN.BE
In een woonwijk van de stad Medellin, in het noordwesten van Colombia, is maandag een klein vliegtuigje neergestort. Dat heeft burgemeester Daniel Quintero meegedeeld.


Twee doden door steekincident in Brabantse Cuijk
17 November, 00:04 NOS nieuws

In een huis in Cuijk in Brabant zijn door een steekincident twee doden gevallen, meldt de politie. Er is een traumahelikopter ter plaatse geweest, maar hulpverlening heeft niet mogen baten. De politie meldt dat de twee mensen samen in de woning zijn aangetroffen.

De doden zijn bewoners van 73 en 75 jaar. Alle mogelijke scenario's over de toedracht worden nog open gehouden. Er waren geen andere aanwezigen in het huis op de Korhoenderveld

De forensische opsporing is aanwezig en doet onderzoek:
Minstens negentien doden bij ongeval met minibus in Egypte
13 November, 00:04 Skynet Buitenland
In Egypte zijn minstens negentien mensen omgekomen nadat een minibus was gekanteld op een weg in de Nijldelta. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid. Zes anderen raakten gewond.


Hittegolven veroorzaakten in 2022 minstens 15.000 doden in Europa
8 November, 00:03 HLN.BE
Minstens 15.000 mensen zijn in de Europese regio overleden als gevolg van de hittegolven afgelopen zomer. Dat heeft de Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO meegedeeld. Dat cijfer kan nog verder oplopen, aangezien het nog maar om voorlopige gegevens gaat.


Drie doden bij ongeluk na politieachtervolging Kampen
3 November, 00:04 NOS nieuws

Op de N50 in de buurt van Kampen zijn drie doden gevallen bij een ongeluk, meldt de politie. Over hun identiteit is nog niets bekendgemaakt. Aan het ongeluk met twee auto's ging een politieachtervolging vooraf.

Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval is nog bezig en zal volgens de politie ook nog geruime tijd duren. De weg blijft daarom voorlopig in beide richtingen dicht.

Achtervolging

Aanleiding voor de achtervolging was een geweldsincident in Bedum, in de provincie Groningen. De politie kreeg daarover aan het begin van de avond een melding.

"Een verdachte is daarna gevlucht. Uit onderzoek bleek dat de auto van de verdachte op de N50 was gezien en toen is de achtervolging ingezet", zegt een woordvoerder.

Op beelden is te zien dat een auto zwaar beschadigd naast de weg staat en een andere auto tegen de vangrail.

Boven de plaats van het ongeluk nabij de Overijsselse stad hing enige tijd een politiehelikopter.
Paniek in ?s werelds grootste iPhone-fabriek: werknemers proberen te ontsnappen na geruchten over doden
3 November, 00:00 Gazet v. Antwerpen

In de grootste iPhone-fabriek van de wereld heerst er paniek door het stijgende aantal coronabesmettingen. Uit vrees voor lange lockdowns door het strenge covid-19-beleid in China probeerden mensen al te vluchten, terwijl anderen in erbarmelijke omstandigheden in quarantaine verblijven. ?Productie gaat boven menselijk welzijn?, klinkt het.
Vijf doden bij botsing tussen migrantenboot en boot kustwacht bij Cuba
31 Oktober, 00:05 Skynet Buitenland
Bij de botsing tussen een motorboot met migranten en een boot van de Cubaanse kustwacht zijn minstens vijf doden gevallen. Dat melden de Cubaanse autoriteiten. Achttien mensen konden gered worden.


Dodelijke stormloop Seoel - Al 151 doden, "ramp had niet mogen gebeuren", zegt president
31 Oktober, 00:05 Skynet Buitenland
Na de dodelijke stormloop in Seoel zijn nu al 151 doden en 82 gewonden geteld. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap. President Yoon Suk-yeol spreekt van een "tragedie en een ramp die niet had mogen gebeuren".


Zeker 82 doden bij manifestaties in Iraanse stad Zahedan , meldt Amnesty International
7 Oktober, 00:07 Skynet Buitenland
Minstens 82 mensen zijn sinds vrijdag al om het leven gekomen na de botsingen die vorige week uitbraken in Zahedan, een stad in de zuidoostelijke provincie Sistan en Beloetsjistan. Dat stelt de ngo Amnesty International.


Steekpartij Las Vegas Strip: al twee doden
7 Oktober, 00:05 Skynet
Bij de steekpartij buiten een casino in Las Vegas zouden donderdag twee doden gevallen en zijn minstens zes anderen gewond zijn geraakt. Dat maakte een woordvoerder van de politie van de Amerikaanse metropool bekend. Drie van de zes gewonden zijn er ernstig aan toe. Eerder was sprake van een dode en vijf gewonden.


Zeker vijftien doden na moessonregens in India
21 Augustus, 00:07 Skynet Buitenland
Bij overstromingen en aardverschuivingen na moessonregens zijn in het noorden van India, in de uitlopers van het Himalayagebergte, zeker vijftien mensen om het leven gekomen. Dat hebben de autoriteiten zaterdag aangekondigd.


Busongeval in Marokko: 23 doden en 36 gewonden, nationaliteiten nog niet bekend
18 Augustus, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Bij een ongeval met een bus zijn in Marokko 23 mensen om het leven gekomen en 36 anderen gewond geraakt. Dat melden de lokale autoriteiten woensdag.
Minstens 29 doden bij overstromingen in Afghanistan
16 Augustus, 00:03 HLN.BE
Overstromingen als gevolg van hevige regenval hebben in het oosten van Afghanistan aan tenminste 29 mensen het leven gekost en tientallen huizen verwoest.


11 Augustus, 00:07 Volkskrant
Doden bij anti-overheidsprotesten in Sierra Leone
11 Augustus, 00:04 NOS nieuws

In Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, hebben gewelddadige confrontaties plaatsgevonden tussen de politie en anti-overheidsdemonstranten. Volgens de regering zijn daar zowel burgers als politieagenten bij omgekomen.

De demonstranten vinden dat de overheid niet genoeg doet om de stijgende kosten van levensonderhoud te drukken. Het West-Afrikaanse land heeft te maken met hoge inflatie, waaronder stijgende benzineprijzen. Met leuzen als "Bio must go" richten de actievoerders zich tegen president Julius Maada Bio, die in 2018 de verkiezingen won.

Volgens persbureau Reuters is het internet in Freetown bijna volledig afgesloten. Op sociale media werden eerder beelden gedeeld van demonstrerende menigten en zwaarbewapende soldaten.

Op deze video is te zien hoe een groep demonstranten door de hoofdstad rent:

Het is nog onduidelijk wat de aanleiding was van het geweld en hoe er mensen zijn overleden.

De president zelf heeft nog geen reactie gegeven, maar vicepresident Mohamed Juldeh Jalloh verscheen vandaag op de staatstelevisie om een nationale avondklok af te kondigen. Hij zei dat de overheid actie onderneemt om de orde te herstellen.

Volgens Jalloh hebben "de acties van enkele arrogante demonstranten geleid tot de dood van onschuldige Sierra Leoners, waaronder agenten".

Sierra Leone heeft sinds het einde van een lange burgeroorlog in 2002 een democratisch stelsel. De president en het parlement worden elke vijf jaar door het volk gekozen. Julius Maada Bio won de laatste verkiezingen in 2018 en zijn termijn duurt nog tien maanden.
Twee doden bij schietincident in Roermond
4 Augustus, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Bij een schietpartij in een woning in Roermond (Nederland) zijn woensdagavond twee mensen om het leven gekomen. Het incident deed zich aan het begin van de avond voor in de Roermondse wijk Donderberg. De slachtoffers zijn de bewoonster en een man. Wie ze zijn en wat ze met elkaar te maken hadden wordt nog onderzocht, evenals de vraag wat zich precies heeft afgespeeld.
Aantal doden door noodweer in Iran opgelopen tot meer dan 80
31 Juli, 00:06 Skynet Buitenland
Het aantal doden na het noodweer en overstromingen in Iran is opgelopen tot meer dan 80. Er zijn ook zeker nog 30 vermisten. Dat blijkt zaterdag uit een nieuwe balans van de hulpdiensten.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn