NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Doden


Minstens zes doden na ontploffing autobom in Mogadishu
Donderdag, 00:05 Skynet Buitenland
Ten minste zes mensen zijn om het leven gekomen nadat een autobom ontplofte in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Dat melden veiligheidsfunctionarissen en getuigen aan het Franse persbureau AFP.


Kazachstan: 5000 mensen opgepakt, 164 doden sinds geweldsuitbarsting
10 Januari, 00:04 NOS nieuws

Na de rellen en demonstraties in Kazachstan zijn ruim 5000 mensen gearresteerd, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in het land bekendgemaakt. Volgens de Kazachse autoriteiten zijn er 164 doden zijn gevallen. Dit melden verschillende Russische media. In Almaty, de grootste stad van Kazachstan, zijn 103 mensen omgekomen.

"Tot nu toe zijn in heel Kazachstan 5135 mensen gearresteerd", citeert het Russische persbureau Interfax de Kazachse waarnemend minister van Binnenlandse Zaken Jerlan Toergoembajev. Die sprak met het lokale televisiestation Chabar 24. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart tegen de gearresteerden die verdacht worden van verschillende strafbare feiten.

Volgens het ministerie zijn 125 vooronderzoeken gestart naar het gebruik van geweld tegen overheidsfunctionarissen, vandalisme, moorden, en naar overvallen en diefstallen. Toergoembajev vertelde ook dat er tijdens de rellen ongeveer 400 voertuigen vernield zijn, voornamelijk politieauto's. Daarnaast zouden politie-uniformen zijn afgepakt en gebruikt om misdaden te plegen en "het gezag van de autoriteiten te ondermijnen".

Hoogverraad

De afgelopen dagen waren er protesten in meerdere steden in Kazachstan waarbij de nationale ordetroepen vaak hard ingrepen. De protesten begonnen als een lokaal verzet tegen een verdubbeling van de brandstofprijzen in het westen van het land, maar sloegen al snel over naar vrijwel heel Kazachstan.

President Tokajev draaide de prijsverhoging terug, maar daarmee was de geest niet terug in de fles. De woede van de demonstranten richtte zich tegen de zware leefomstandigheden in het algemeen, corruptie en een regime dat al decennialang in het zadel zit en geen politieke concurrentie duldt. In Almaty en enkele andere zuidelijke steden liep het protest uit op de bestorming van overheidsgebouwen en schermutselingen met de politie. Daar maakten ook plunderaars massaal gebruik van de ontstane chaos.

Zestien leden van de veiligheidstroepen zouden volgens de binnenlandse autoriteiten zijn omgekomen. Daarnaast raakten ongeveer 1300 politieagenten, militairen en andere leden van de veiligheidsautoriteiten gewond bij de schermutselingen. De Kazachse president Tokajev zei vrijdag dat de orde in zijn land was hersteld na dagen van onrust.

De binnenlandse veiligheidsdienst KNB meldde dat oud-premier Karim Masimov is opgepakt op verdenking van hoogverraad. Ook een onbekend aantal andere voormalige overheidsfunctionarissen is wegens hoogverraad gearresteerd. Het is niet bekend waar de beschuldiging op is gebaseerd. Ook is niet duidelijk hoeveel leden van de politieke elite van het land zijn gearresteerd.
Zeker negentien doden bij brand in appartementencomplex in New York
10 Januari, 00:03 NOS nieuws

Bij een brand in een appartementencomplex in het stadsdeel The Bronx in New York zijn zeker negentien mensen om het leven gekomen, onder wie negen kinderen. Tientallen anderen raakten gewond, doordat ze veel rook hadden ingeademd. Dertien van hen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis, zegt een woordvoerder van burgemeester Eric Adams tegen persbureau AP.

De brand brak uit op de tweede en derde verdieping van het complex, dat in totaal negentien etages telt. Volgens burgemeester Adams van New York ontstond de brand door een elektrische kachel die in een slaapkamer stond. Wat er mis ging, is niet bekend.

Het vuur verspreidde zich snel, mogelijk doordat de deur van het appartement waar de brand uitbrak openstond. De autoriteiten gaan niet uit van brandstichting.

De brandweer was met groot materieel uitgerukt:

Burgemeester Adams van New York noemt de brand een onmetelijke tragedie. "Dit is een van de ergste branden die we in de laatste jaren hebben gezien", zei hij.

'Op iedere verdieping slachtoffers'

Zo'n tweehonderd brandweerlieden werden opgeroepen om de brand te bestrijden. Volgens commandant Daniel Nigro van de New Yorkse brandweer troffen zij op iedere verdieping slachtoffers aan. "Dit is ongekend in onze stad." Hij liet weten dat op elke verdieping rookmelders aanwezig waren.

Nigro spreekt van een van de ergste branden in de recente geschiedenis van New York. Op een persconferentie trok hij de vergelijking met een hevige brand in clubgebouw Happy Land in 1990, waarbij 87 mensen omkwamen. Die brand was aangestoken.
'Junta in Myanmar richt bloedbad aan, tientallen doden'
26 December 2021, 00:03 NOS nieuws

In Myanmar zijn volgens hulporganisaties en mediaberichten de verbrande lichamen van tientallen mensen gevonden. De slachtoffers zijn burgers die hun dorpen probeerden te ontvluchten vanwege gevechten door het leger van Myanmar, meldt de Karen Human Rights Group aan het Duitse persbureau DPA. Die organisatie spreekt van 35 doden.

Ook Save the Children zegt dat er slachtoffers zijn gevallen. De hulporganisatie maakt melding van de dood van zeker 38 mensen. Ook twee medewerkers van Save the Children worden vermist. "De militairen dwongen naar verluidt mensen uit hun auto's, arresteerden sommigen, doodden anderen en hebben hun lichamen verbrand", meldt de organisatie.

Save the Children spreekt van een schending van het internationaal humanitair recht. Tegen persbureau AP zegt een bewoner van de plaats Mo So, in de oostelijk gelegen staat Kayah, dat de burgers op de vlucht waren vanwege gevechten tussen het leger en rebellengroepen. Een getuige meldt dat sommige lichamen dusdanig zijn verbrand, dat ze niet meer te herkennen zijn. Nabij Mo So is een vluchtelingenkamp.

'Verdachte voertuigen'

De regering heeft niet gereageerd op de berichten, maar in de staatskrant Myanma Alinn wordt melding gemaakt van guerrillagroepen die gereden zou hebben in zeven "verdachte" voertuigen. Ze zouden veiligheidstroepen hebben aangevallen, toen ze het bevel kregen te stoppen. De staatskrant bericht dat de inzittenden op weg waren naar een training om tegen het Myanmarese leger te vechten.

Eerder deze maand werden regeringstroepen ook al beschuldigd van het vermoorden van willekeurige mensen in een dorp. Een oppositieleider zei dat de burgers levend verbrand werden en op sociale media gingen gruwelijke beelden rond van een stapel verkoolde lijken. Lokale rebellen hadden op een kruispunt in een dorp een explosief tot ontploffing gebracht. Een legereenheid trok daarna het dorp in om wraak te nemen.

De BBC meldde maandag dat het leger bij meerdere aanvallen op dorpen tientallen mannen heeft gemarteld en gedood. De legerleiding, die in februari de macht in het land greep, ontkende de berichten niet. Bij de gewelddadigheden in het land zijn naar schatting zeker 1300 doden gevallen.
Doden en gewonden bij ontploffing in Pakistaans riool
19 December 2021, 00:04 NOS nieuws

Bij een gasexplosie in Karachi in Pakistan zijn meerdere doden en gewonden gevallen. De schattingen lopen uiteen: volgens de politie hebben zeker twaalf mensen de ontploffing niet overleefd, lokale autoriteiten spreken van ten minste vijftien doden.

De Pakistaanse politie vermoedt dat de explosie is veroorzaakt door een gaslek in een rioleringssysteem onder een bankgebouw in Karachi, de grootste stad van het land. Het ontsnappende gas vatte door een nog onbekende oorzaak vlam.

Een ooggetuige hielp samen met anderen 15 mensen onder het puin vandaan:

Het bankgebouw boven de rioolafvoer waar de explosie plaatsvond, is grotendeels verwoest. Ook geparkeerde auto's en een tankstation tegenover het gebouw raakten zwaar beschadigd.

Explosie-experts onderzoeken de oorzaak van de ontploffing. Een politiewoordvoerder zei eerder dat de onderzoekers niet uitsluiten dat de explosie het werk was van militanten. "We komen met meer duidelijkheid zodra zij hun werk hebben afgerond", kondigde hij aan.
Drie dagen nationale rouw in Guatemala na migrantendrama met 55 doden
12 December 2021, 00:05 NOS nieuws

In Guatemala zijn drie dagen van nationale rouw afgekondigd na de dood van 55 migranten bij een ongeluk met een truck in Mexico. Meer dan honderd mensen raakten gewond. De meeste slachtoffers komen uit Guatemala. Vanaf vandaag hangen de vlaggen in dat land drie dagen lang halfstok.

Het ongeluk was donderdag in het zuiden van Mexico, in de deelstaat Chiapas. De slachtoffers zaten in een vrachtwagen die kantelde in een bocht, vermoedelijk doordat de chauffeur te hard reed. Naar schatting waren er zo'n 160 mensen aan boord, die waarschijnlijk op weg waren naar de VS. Behalve om Guatemalanen ging het om mensen uit Honduras, Mexico, Ecuador en de Dominicaanse Republiek.

Overlevenden vertelden dat ze in de vrachtwagen waren gestapt bij de grens tussen Mexico en Guatemala. Ze zouden tussen de 2500 en 3500 dollar hebben betaald om naar de staat Puebla te worden vervoerd, in het midden van Mexico. Eenmaal daar zouden ze mogelijk door andere mensensmokkelaars naar de grens met de VS worden gebracht.

"Degenen die stierven waren de mensen die binnen tegen de zijkanten van de oplegger stonden", zei een jonge migrant uit Guatemala die gewond in het ziekenhuis lag tegen persbureau AP. "Godzijdank stonden wij in het midden."

Een andere Guatemalaan had met zijn zwager besloten om samen de gevaarlijke reis naar de VS te maken. Zelf werd hij bij het ongeluk uit de vrachtwagen geslingerd en overleefde, de zwager stierf ter plaatse. "Het is verschrikkelijk dat hij nu niet meer terugkomt."

Afspraken over aanpak mensensmokkelaars

Latijns-Amerikaanse landen hebben afgesproken om samen te werken bij het opsporen en vervolgen van degenen die voor het truckdrama verantwoordelijk zijn. De bedoeling is onder meer dat ze onderling informatie over de zaak uitwisselen.

Ook roepen de landen de VS op om te investeren in ontwikkelingshulp voor Midden-Amerika, zodat mensen minder snel in de verleiding komen om hun heil elders te zoeken.
Staten VS zwaar getroffen door tornado's, zeker zeventig doden in Kentucky
12 December 2021, 00:04 NOS nieuws

De tornado's en het extreme noodweer hebben in de Amerikaanse staat Kentucky aan tientallen mensen het leven gekost. Gouverneur Beshear van de staat zegt dat het dodental boven de zeventig ligt en naar verwachting zal oplopen tot meer dan honderd.

Hij spreekt van de meest verwoestende tornado uit de geschiedenis van Kentucky en heeft de noodtoestand afgekondigd, waardoor er extra geld vrijkomt voor noodhulp. De tornado was actief in een gebied van ruim 350 kilometer lang, bijna 57.000 mensen zitten zonder stroom.

President Biden heeft de getroffen staten, zes in totaal, steun toegezegd van de federale overheid. Hij zei dat zijn regering er alles aan zal doen om te helpen. Biden spreekt van een van de ergste tornado's in de Amerikaanse geschiedenis.

Een verslaggever van lokale nieuwszender WDBR News meldt op Twitter dat de stad Mayfield in Kentucky zo goed als weggevaagd is. "Zo'n beetje elk gebouw is vernietigd." In de stad wonen bijna 10.000 mensen.

Dit zijn dronebeelden uit Mayfield:

Eerder was al duidelijk dat het dak van een kaarsenfabriek in Mayfield was ingestort, waar op dat moment 110 mensen aanwezig waren. Dat kwam terecht op medewerkers, gevreesd wordt dat tientallen van hen het niet hebben overleefd. De politie heeft tot dusver veertig mensen levend onder het puin vandaan gehaald.

Verslaggevers en journalisten die ter plekke zijn, twitteren beeldmateriaal van de ravage in Mayfield:

De landelijke weerdienst zegt dat er 36 tornado's zijn gemeld die de staten Illinois, Kentucky, Tennessee, Missouri en Arkansas en Mississippi hebben geteisterd.

In een magazijn van webwinkel Amazon in Edwardsville in Illinois zijn zeker twee mensen omgekomen nadat het dak was ingestort. Onduidelijk is nog of dat door een tornado kwam of door ander noodweer.

Verschillende mensen zitten in dat magazijn nog vast. Er wordt gevreesd voor tientallen dodelijke slachtoffers.
Vrees voor meer dan honderd doden na verwoestende tornado?s in de VS
12 December 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Vierentwintig tornado?s hebben vrijdagavond (lokale tijd) een gigantische ravage veroorzaakt in de Verenigde Staten. Verschillende gebouwen zijn ingestort en reddingswerkers zoeken nog altijd naar slachtoffers. De gouverneur van de Amerikaanse staat Kentucky, Andy Beshear, zei zopas dat er zeker al 70 doden gevallen zijn. Gevreesd wordt dat in vijf Staten die getroffen zijn meer dan honderd doden vielen.
Vier doden, onder wie twee jonge kinderen, bij brand in kraakpand in Barcelona
1 December 2021, 00:06 Skynet Buitenland
Bij een brand in een gekraakt voormalig bankfiliaal in Barcelona zijn dinsdagochtend twee volwassenen, een baby en een driejarig kind om het leven gekomen. Dat heeft de brandweer van de tweede stad van Spanje bekendgemaakt. Het vuur is intussen gedoofd.


Meer dan vijftig doden bij explosie in Siberische koolmijn
26 November 2021, 00:02 HLN.BE
Bij de ontploffing in een Siberische koolmijn zijn 52 mensen omgekomen, zo hebben de Russische staatspersbureaus Tass en Ria Novosti overeenstemmend op gezag van hulpverleners gemeld. Eerder was sprake van veertien dodelijke slachtoffers.


Tientallen doden bij geweldsexplosie in gevangenis Ecuador
14 November 2021, 00:03 NOS nieuws

Bij een geweldsexplosie in de beruchte Litoral-gevangenis in Ecuador zijn minstens 68 gevangenen om het leven gekomen.

Twee maanden geleden vielen bij een bendeoorlog in dezelfde gevangenis 118 doden. Bendeleden kropen toen door zelfgemaakte gangen om leden van een rivaliserende bende in een andere vleugel aan te vallen.

Ook nu zouden drugsbendes die met elkaar strijden om de macht in de gevangenis, slaags zijn geraakt.

Omwonenden van de gevangenis in de kuststad Guayaquil hoorden urenlang schotenwisselingen en explosies. Zwaarbewapende eenheden van de militaire politie zijn de gevangenis binnengegaan en hebben wapens en explosieven in beslag genomen.

Op sociale media circuleren beelden die in de gevangenis zouden zijn gemaakt. Daarop is te zien dat er lijken op de grond liggen, sommige volledig verbrand.

President Guillermo Lassa riep vorige maand de noodtoestand uit om een eind te maken aan de drugscriminaliteit en het straatgeweld in Ecuador. Leger en politie hebben daardoor ruime bevoegdheden om de veiligheid op straat te waarborgen.

In de Litoral-gevangenis zitten 8500 gedetineerden.
"De 41 doden bij overstromingen waren eerste Belgische klimaatslachtoffers"
3 November 2021, 00:03 Skynet Belgie
Premier Alexander De Croo heeft vandaag de wereldleiders toegesproken op de klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP26) in Glasgow. "De klimaatverandering slaat hard toe, ook in Europa", wond hij er geen doekjes om. "Het is tijd voor actie, vanaf vandaag."


Tientallen doden bij aanval op markt door Nigeriaanse bende
19 Oktober 2021, 00:03 Skynet Buitenland
"Tientallen" personen zijn gisterenavond omgekomen bij een aanval op een markt in het noordwesten van Nigeria. Dat bevestigen lokale autoriteiten maandag. Een gewapende bende overviel de markt van het dorp Goronyo, waar op dat moment veel volk aanwezig was.


Vijf doden na aanval met pijl en boog in Noorwegen, agent in de rug geschoten: ?We onderzoeken of het om terreur gaat?
14 Oktober 2021, 00:01 HLN.BE
Er zijn vijf doden en twee gewonden gevallen bij een aanval met pijl en boog in de Noorse stad Kongsberg. Dat maakte de politie bekend. Een agent in burger werd volgens lokale media in de rug geschoten. De dader sloeg op verschillende plekken toe. Ruim een half uur nadat hij zijn moordende raid gestart was, kon hij aangehouden worden. De politie zal nu onderzoeken of er sprake is van terrorisme, laat een woordvoerster op een persconferentie weten.


34 doden bij aanval op dorp in noordwesten van Nigeria
28 September 2021, 00:05 Skynet Buitenland
Vierendertig burgers zijn zondagavond gedood door gewapende mannen bij de aanval op een dorp in de staat Kaduna, in het noordwesten van Nigeria. Dat hebben de lokale autoriteiten maandag bekendgemaakt. Er vielen ook zeven gewonden.


Meer dan 80 doden na overstromingen in Soedan
14 September 2021, 00:04 Skynet
Overstromingen als gevolg van hevige regens hebben in Soedan aan meer dan 80 mensen het leven gekost en duizenden huizen beschadigd of vernield. Dat heeft een Soedanese ambtenaar maandag bekendgemaakt.


Eerste balans zone 30 Brussel: minder ongevallen, zwaargewonden en doden
1 September 2021, 00:03 Skynet Belgie
De eerste balans van de zone 30 die sinds 1 januari geldt in het Brussels gewest oogt positief. De gemiddelde gemeten snelheid nam af en als gevolg daarvan daalde het aantal ongevallen met een vijfde. Het aantal zwaargewonden en doden nam zelfs met een kwart af. "Een kleine inspanning van bestuurders zorgt voor gewonnen levens en bespaarde miserie, dag na dag", zegt Brussels minister van Mobiliteit en Verkeersveiligheid Elke Van den Brandt.


Koppel klemgereden en bedreigd met ijzeren staaf op E40: ?Hier hadden doden kunnen vallen?
28 Augustus 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Straffe beelden van verkeersagressie langs de E40 in Loppem. Daar reed een man namelijk een koppel in een Porsche klem. Hij stapte uit met een ijzeren staaf en stapte op de auto af. ?Hij had ons voordien van de baan proberen te rijden. Hier hadden letterlijk doden kunnen vallen?, aldus de slachtoffers.
Minstens vijf doden bij een brand op een boorplatform in Mexico
24 Augustus 2021, 00:04 Skynet
Bij een brand op een boorplatform in de Golf van Campeche, langs de kusten van Mexico, zijn zondag minstens vijf mensen om het leven gekomen en zes mensen gewond geraakt. Zeker twee mensen zijn vermist. Dat heeft het staatsbedrijf Petoleos Mexicanox (Pemex) maandag gemeld.


Twee doden bij crash van sportvliegtuigje in noorden van Frankrijk
24 Augustus 2021, 00:04 Skynet
Maandag zijn twee mensen omgekomen toen hun sportvliegtuigje crashte in Wambrechies, in het noorden van Frankrijk. Het ging om de inzittenden van het toestel: een 31-jarige vlieginstructeur en zijn 75-jarige passagier. Dat bevestigen parket en brandweer.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn