NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Doden


Minstens 25 doden bij busongeval in Peru
Dinsdag, 00:01 Skynet
Bij busongeval zijn in Peru minstens 25 mensen omgekomen. De bus kwam in een ravijn terecht in het Andesgebergte, zo melden de lokale autoriteiten.


Zeven doden bij nieuwe gevechten in Palestijns vluchtelingenkamp in Libanon
14 September, 00:00 HLN.BE
Bij gevechten tussen rivaliserende groepen in een Palestijns vluchtelingenkamp in het zuiden van Libanon zijn woensdag zeven mensen, waaronder burgers, om het leven gekomen en zestien anderen gewond geraakt. Dat blijkt uit berichten van de Palestijnse Rode Halvemaan.


Busje botst op boom Lunteren: twee doden, een zwaargewonde
9 September, 00:01 NOS nieuws

In Lunteren zijn twee mensen om het leven gekomen bij een auto-ongeluk. Het busje waarin ze zaten botste halverwege de avond tegen een boom. Een van de slachtoffers is de bestuurder. Een derde inzittende van het busje raakte zwaargewond.

Het ongeluk gebeurde rond 21.40 uur in het buitengebied van Lunteren. De politie onderzoekt wat er voor de crash is gebeurd.

Het betrokken busje was van een Pools autoverhuurbedrijf, is te zien op foto's. Over de identiteit van de slachtoffers is niets bekend.
Doden en talrijke gewonden door verdrukking bij stadion Madagaskar
26 Augustus, 00:02 NOS nieuws

In Madagaskar zijn minstens twaalf mensen omgekomen door verdrukking bij de entree van het nationale stadion. Ook zijn er ongeveer tachtig gewonden gevallen, zegt premier Christian Ntsay.

In het stadion in hoofdstad Antananarivo vond de openingsceremonie van de Indian Ocean Island Games plaats, een sportevenement voor eilandstaten in de Indische Oceaan. In het stadion waren zo'n 50.000 aanwezigen.

Het is niet bekend wat de aanleiding was voor het gedrang bij het stadion. De Malagassische president Rajoelina riep bij de ceremonie op tot een minuut stilte, schrijft persbureau AFP. Hij spreekt over "een tragische gebeurtenis".

In 2019 vond er ook een incident plaats in een stadion in Madagaskar. Toen kwamen zeker vijftien mensen om het leven.
Twaalf doden bij ongeval met reisbus in Turkije
22 Augustus, 00:05 Skynet Buitenland
Bij een zwaar ongeval met een reisbus zijn in Turkije twaalf mensen om het leven gekomen en negentien anderen gewond geraakt. Dat meldt staatspersagentschap Anadolu maandag. De bus raakte om iets na middernacht van de baan.


Zeker vijf doden nadat riolennet in Moskou overstroomt
22 Augustus, 00:04 Skynet Buitenland
Vijf personen die zondag deelnamen aan een geleide rondleiding door het riolennetwerk van Moskou zijn dood aangetroffen. Anderen zijn nog vermist nadat er stortregens waren uitgebroken, melden lokale media maandag.


Zeker twaalf doden bij ontploffing in tankstation in Dagestan
15 Augustus, 00:02 Skynet
Bij een explosie gevolgd door een brand in een tankstation in Dagestan, een autonome republiek van Rusland in de Kaukasus, zijn maandagavond minstens twaalf doden en tientallen gewonden gevallen. Dat heeft het ministerie van Noodsituaties bekendgemaakt.


12 Augustus, 00:04 Volkskrant
Twee doden bij verkeersongeval in Ter Heijde
12 Augustus, 00:02 NOS nieuws

Bij een auto-ongeluk in het Zuid-Hollandse dorp Ter Heijde zijn twee mensen omgekomen. Het gaat vermoedelijk om een eenzijdig ongeval, twittert de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 13.30 uur. Mogelijk is de bestuurder onwel geraakt en tegen een geparkeerde auto gereden. Naar de oorzaak van het ongeval loopt nog een onderzoek.

Beide slachtoffers zaten in de auto. Een van hen werd door de hulpdiensten gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. De bestuurder werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij 's avonds eveneens overleed. Verder is bij het ongeval niemand gewond geraakt.
Bewoners springen uit brandende flat in Berlijn: twee doden
29 Juli, 00:03 NOS nieuws

Bij een brand in een flatgebouw in Berlijn zijn twee mensen omgekomen. Ze waren uit het gebouw gesprongen om aan het vuur te ontsnappen.

Volgens Duitse media was de brand uitgebroken in een woning op de twaalfde verdieping van een complex in het stadsdeel Kreuzberg. De brandweer heeft nog geprobeerd de slachtoffers te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

De twee slachtoffers zouden huurders zijn, een man en een vrouw. De man zou nog ongeveer twintig minuten aan een balkon hebben gehangen voordat hij zich liet vallen. Een opvangkussen van de brandweer was toen nog niet helemaal klaar, waardoor zijn val niet genoeg werd afgeremd. Beide slachtoffers overleden op de plek van het ongeval.

Naast de twee doden zijn er volgens de brandweer ook meerdere gewonden. De brand is inmiddels geblust.
Al 37 doden na instorting gebouw in Kameroen
25 Juli, 00:03 Skynet
Bij de instorting van een appartementsgebouw in Douala, de economische hoofdstad van Kameroen, zijn zeker 37 doden en 21 gewonden gevallen. Vijf gewonden zijn in kritieke toestand. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de brandweer en lokale autoriteiten.


Drie doden en zes gewonden bij schietpartij in Auckland
20 Juli, 00:06 HLN.BE
In Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland, zijn donderdagochtend lokale tijd drie doden gevallen bij een schietpartij in een gebouw in aanbouw in het centrum van de stad. Onder de doden is de vermoedelijke schutter. Daarnaast vielen er ook zeker zes gewonden, onder wie een politieagent. Drie van de gewonden zijn er ernstig aan toe. Dat melden de lokale autoriteiten. De schietpartij vond plaats in de marge van de FIFA Women?s World Cup, het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen, dat vandaag in dezelfde stad van start gaat.


Zes doden bij vliegtuigcrash in Colombia
20 Juli, 00:06 HLN.BE
Vijf leden van een politieke partij en de piloot van een klein vliegtuig zijn woensdag omgekomen toen hun vliegtuig neerstortte in Colombia. Dat melden de Colombiaanse autoriteiten.


Minstens veertien doden bij aardverschuiving in Colombia
19 Juli, 00:03 Skynet
Bij een aardverschuiving in het centrum van Colombia zijn sinds maandagavond minstens veertien mensen om het leven gekomen. Er zijn wellicht nog elf mensen vermist, zo hebben de hulpdiensten dinsdag meegedeeld.


Moesson in India: zeker 29 doden bij overstromingen en aardverschuivingen
11 Juli, 00:04 Skynet Buitenland
Overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van hevige moessonregens in het noorden van India hebben minstens 29 mensen het leven gekost en bepaalde gebieden van de wereld afgesneden. Dat hebben lokale autoriteiten maandag bekendgemaakt.


Zeker 27 doden door busongeluk in Mexico
6 Juli, 00:02 NOS nieuws

Bij een busongeluk in Mexico zijn zeker 27 mensen om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde in de staat Oaxaca, in het zuiden van het land. De bus viel volgens de autoriteiten ruim 25 meter naar beneden.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken is onder de slachtoffers een kind van anderhalf jaar oud. Volgens minister Romero zijn er ook twintig gewonden, van wie er een aantal slecht aan toe zijn.

Hoogstwaarschijnlijk is de buschauffeur de macht over het stuur verloren. "Het lijkt erop dat vermoeidheid en een gebrek aan vaardigheden het ongeluk heeft veroorzaakt", zegt de minister. De bus was op weg van Mexico-Stad naar het plaatsje Yosondua, een rit van zo'n negen uur.
Doden bij vuurgevecht nabij Amerikaans consulaat in Jeddah
29 Juni, 00:01 NOS nieuws

Bij een vuurgevecht bij het Amerikaanse consulaat in de Saudische stad Jeddah zijn twee mensen omgekomen. Het gaat om de schutter en een particuliere beveiliger.

"Een persoon in een auto stopte bij het gebouw van het Amerikaanse consulaat in Jeddah en stapte uit met een vuurwapen in zijn hand. Daarop namen beveiligers het initiatief om met hem af te rekenen. Het vuurgevecht resulteerde in zijn overlijden", aldus een woordvoerder van de lokale politie.

De beveiliger was een Nepalees in dienst van het bedrijf dat het consulaat beveiligt. Hij raakte zwaargewond en overleed later aan zijn verwondingen.

Er zijn geen Amerikaanse staatsburgers slachtoffer geworden van de schietpartij, meldt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Wat het motief was van de schutter, is niet bekend. "De Amerikaanse ambassade en het consulaat blijven in contact met Saudische autoriteiten die het incident onderzoeken", aldus het ministerie.

Het incident gebeurde terwijl in het land een grote islamitische bedevaart gaande is, waarbij meer dan 1,8 miljoen gelovigen naar Mekka komen. Die stad ligt op ongeveer 70 kilometer van Jeddah.
Doden en vermisten nadat vissersboot zinkt voor kust van Filipijnen
24 Juni, 00:03 Skynet Buitenland
Voor de kust van de Filipijnen zijn twee vissers overleden nadat hun boot zonk, zeven anderen worden nog vermist. Dat meldt de kustwacht vrijdag, terwijl ze benadrukt dat de zoekacties worden voortgezet.


Russische piloot die crash met 41 doden veroorzaakte krijgt celstraf
21 Juni, 00:05 NOS nieuws

Een Russische piloot heeft een gevangenisstraf van zes jaar gekregen voor een vliegtuigcrash waarbij 41 doden vielen. Het ongeluk gebeurde in 2019 bij een noodlanding op een vliegveld in Moskou. De gezagvoerder krijgt ook een vliegverbod van drie jaar.

Denis Evdokimov werd beschuldigd van het niet naleven van veiligheidsregels. Zo zou de Soechoj Superjet 100 bij de noodlanding door zijn toedoen over de landingsbaan zijn "gestuiterd". Daardoor zou het onderstel van het vliegtuig kapot zijn gegaan en er zou een brandstoflek zijn ontstaan.

Bliksem

Het vliegtuig vloog van Moskou naar Moermansk met 78 passagiers aan boord, toen het werd geraakt door bliksem. Dat gebeurde al na een half uur. het vliegtuig keerde daarom terug naar de hoofdstad. Toen de piloot een noodlanding wilde maken op de luchthaven Sjeremetjevo, vloog de achterkant van het vliegtuig in brand.

Van de 78 inzittenden hebben 37 het ongeluk overleefd. Zij konden via een glijbaan het vliegtuig verlaten.

Onduidelijk is of Evdokimov in hoger beroep gaat. Wel spreekt hij de beschuldigingen tegen, zo meldt een Russisch persbureau.
Bus met bruiloftsgasten verongelukt ten noorden van Sydney: tien doden en elf gewonden
12 Juni, 00:00 HLN.BE
In de Australische Hunter-regio, ten noorden van Sydney, zijn bij een busongeluk tien mensen om het leven gekomen, elf anderen raakten gewond. Dat meldt de Australische politie. In de bus zaten volgens lokale media mensen die terugkwamen van een bruiloftsfeest in een wijnboerderij ten noorden van Sydney.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn