NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Doden


Tientallen doden bij aanval op markt door Nigeriaanse bende
Gisteren, 00:03 Skynet Buitenland
"Tientallen" personen zijn gisterenavond omgekomen bij een aanval op een markt in het noordwesten van Nigeria. Dat bevestigen lokale autoriteiten maandag. Een gewapende bende overviel de markt van het dorp Goronyo, waar op dat moment veel volk aanwezig was.


Vijf doden na aanval met pijl en boog in Noorwegen, agent in de rug geschoten: ?We onderzoeken of het om terreur gaat?
Donderdag, 00:01 HLN.BE
Er zijn vijf doden en twee gewonden gevallen bij een aanval met pijl en boog in de Noorse stad Kongsberg. Dat maakte de politie bekend. Een agent in burger werd volgens lokale media in de rug geschoten. De dader sloeg op verschillende plekken toe. Ruim een half uur nadat hij zijn moordende raid gestart was, kon hij aangehouden worden. De politie zal nu onderzoeken of er sprake is van terrorisme, laat een woordvoerster op een persconferentie weten.


34 doden bij aanval op dorp in noordwesten van Nigeria
28 September, 00:05 Skynet Buitenland
Vierendertig burgers zijn zondagavond gedood door gewapende mannen bij de aanval op een dorp in de staat Kaduna, in het noordwesten van Nigeria. Dat hebben de lokale autoriteiten maandag bekendgemaakt. Er vielen ook zeven gewonden.


Meer dan 80 doden na overstromingen in Soedan
14 September, 00:04 Skynet
Overstromingen als gevolg van hevige regens hebben in Soedan aan meer dan 80 mensen het leven gekost en duizenden huizen beschadigd of vernield. Dat heeft een Soedanese ambtenaar maandag bekendgemaakt.


Eerste balans zone 30 Brussel: minder ongevallen, zwaargewonden en doden
1 September, 00:03 Skynet Belgie
De eerste balans van de zone 30 die sinds 1 januari geldt in het Brussels gewest oogt positief. De gemiddelde gemeten snelheid nam af en als gevolg daarvan daalde het aantal ongevallen met een vijfde. Het aantal zwaargewonden en doden nam zelfs met een kwart af. "Een kleine inspanning van bestuurders zorgt voor gewonnen levens en bespaarde miserie, dag na dag", zegt Brussels minister van Mobiliteit en Verkeersveiligheid Elke Van den Brandt.


Koppel klemgereden en bedreigd met ijzeren staaf op E40: ?Hier hadden doden kunnen vallen?
28 Augustus, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Straffe beelden van verkeersagressie langs de E40 in Loppem. Daar reed een man namelijk een koppel in een Porsche klem. Hij stapte uit met een ijzeren staaf en stapte op de auto af. ?Hij had ons voordien van de baan proberen te rijden. Hier hadden letterlijk doden kunnen vallen?, aldus de slachtoffers.
Minstens vijf doden bij een brand op een boorplatform in Mexico
24 Augustus, 00:04 Skynet
Bij een brand op een boorplatform in de Golf van Campeche, langs de kusten van Mexico, zijn zondag minstens vijf mensen om het leven gekomen en zes mensen gewond geraakt. Zeker twee mensen zijn vermist. Dat heeft het staatsbedrijf Petoleos Mexicanox (Pemex) maandag gemeld.


Twee doden bij crash van sportvliegtuigje in noorden van Frankrijk
24 Augustus, 00:04 Skynet
Maandag zijn twee mensen omgekomen toen hun sportvliegtuigje crashte in Wambrechies, in het noorden van Frankrijk. Het ging om de inzittenden van het toestel: een 31-jarige vlieginstructeur en zijn 75-jarige passagier. Dat bevestigen parket en brandweer.


?De doden uit Afghanistan kunnen niet praten, daarom vertel ik mijn verhaal?
21 Augustus, 00:01 De Tijd
01:30 Omdat hij voor een internationale organisatie werkte, vermoordden de taliban zijn vader en staken ze zijn huis in brand. Op de vlucht naar Europa moest hij zijn zoontje in het zand begraven. Nu woont ...


Tientallen doden bij terreuraanslag in Burkina Faso
19 Augustus, 00:01 HLN.BE
Bij een terreuraanslag in het West-Afrikaanse Burkina Faso zijn zeker 47 burgers, leden van de veiligheidsdiensten en aanhangers van een regeringsgetrouwe militie om het leven gekomen. Ook zijn 16 terroristen gedood, bericht staatsagentschap Agence d'Information du Burkina (AIB) vandaag.


Conflict Afghanistan - Duits legervliegtuig in Kaboel geland voor evacuatiemissie
17 Augustus, 00:03 Skynet
Op de luchthaven van Kaboel is daarnet een A400M transportvliegtuig van de Duitse luchtmacht geland om te beginnen met de evacuatie van Duitse burgers uit Afghanistan. Dat hebben veiligheidsbronnen gemeld aan het Duitse persagentschap dpa.


Taliban doden in Kabul hoofd communicatie Afghaanse regering
7 Augustus, 00:04 NOS nieuws

De Taliban hebben het hoofd van het Centrum voor Media en Informatie van de Afghaanse regering gedood. Dawa Khan Menapal werd doodgeschoten toen hij voor het vrijdagmiddaggebed onderweg was naar een moskee in hoofdstad Kabul. Voorheen was hij plaatsvervangend woordvoerder van de Afghaanse president Ashraf Ghani.

Het is de tweede aanslag in twee dagen tijd met een vertegenwoordiger van de Afghaanse regering als doelwit. Woensdag ontplofte een bom in de zwaar beveiligde wijk Sherpur in Kabul. De aanslag was gericht tegen minister van Defensie Bismillah Khan, maar hij was niet thuis. De bom kostte het leven aan zeker acht burgers en twintig mensen raakten gewond.

Een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken noemde de aanslag tegen persbureau AFP barbaars en laf. Hij karakteriseerde Menapal als "een jonge man die een rots in de branding was tegen de propaganda van de vijand en die altijd een grote steun is geweest voor de Afghaanse regering".

VN-veiligheidsraad bespreekt situatie

In de VN-Veiligheidsraad wordt vandaag gesproken over de situatie in Afghanistan. De gesprekken gaan onder meer over de snelle opmars van de Taliban sinds de westerse troepen zich uit het land hebben teruggetrokken. Intussen zijn verschillende steden in het westen en zuiden van het land in hun handen.
'42 doden na gekapseisde boot voor kust Westelijke Sahara'
7 Augustus, 00:03 NOS nieuws

Voor het leven van zeker 42 migranten, onder wie zeker dertig vrouwen en acht kinderen, wordt gevreesd nadat een boot is gekapseisd voor de kust van de Westelijke Sahara. De boot was niet lang daarvoor vertrokken in onrustig vaarwater vanuit de kuststad Dakhla, zegt een Spaanse migrantenrechtenactivist tegen persbureau AP.

Op Twitter zegt de activist van Walking Borders dat ze een van de tien overlevenden heeft gesproken. Die zei dat ze onderweg waren naar de Canarische Eilanden. Die groep van tien zou twee kinderen zijn verloren. Ze gaat ervan uit dat de 42 migranten zijn omgekomen.

De Marokkaanse overheid, die een groot deel van de Westelijk Sahara bestuurt, kon het nieuws nog niet bevestigen, schrijft het persbureau. Lokale media meldden wel dat er twaalf lichamen zijn aangespoeld voor de kust van Dakhla en dat vissers tien opvarenden hadden gered.

Verdrinkingen komen daar vaak voor

Zo'n vijfhonderd kilometer noordelijker, in de buurt van de havenstad Laayoune, heeft de Marokkaanse marine dertig migranten uit zee gered, schrijft het Marokkaanse persbureau MAP. Marineschepen zoeken daar in de buurt nog naar tientallen mensen. Spaanse reddingswerkers zeggen dat ze 63 mensen voor de kust van de Canarische Eilanden hebben gered.

Dat migranten verdrinken in dat stuk van de Atlantische Oceaan is niet uitzonderlijk. Dat er nu mogelijk zoveel vrouwen en kinderen zijn omgekomen, is dat wel.

Volgens het migratiebureau van de Verenigde Naties zijn er in het eerste halfjaar van 2021 zeker 250 migranten verdronken op weg naar de Spaanse eilanden. Volgens Walking Borders gaat het echter om bijna 2000 migranten.
Twee doden bij verkeersongeluk in IJsselstein
31 Juli, 00:02 NOS nieuws

Bij een verkeersongeluk in IJsselstein zijn twee doden gevallen. Een personenauto is frontaal op een taxibusje gebotst op de Weg der Verenigde Naties.

De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend, maar het gaat volgens de politie om twee mannen. Zij zaten in de personenauto, die waarschijnlijk op de verkeerde weghelft is gekomen. De bestuurder van het taxibusje is ter controle naar het ziekenhuis gebracht, maar hij is fysiek in orde. In het busje zaten geen passagiers.

De politie heeft de weg vanwege onderzoek tijdelijk afgezet.
Zeker honderd doden door noodweer in Indiase deelstaat Maharashtra
24 Juli, 00:01 NOS nieuws

Noodweer in de westelijke Indiase deelstaat Maharashtra heeft de afgelopen dagen aan zeker honderd mensen het leven gekost. Volgens de eerste berichten ging het om 36 slachtoffers, maar dat aantal is inmiddels bijgesteld.

Bij aardverschuivingen door de regen kwamen in het westen van Maharashtra 54 mensen om. In de stad Satara vielen daarnaast 27 doden door het instorten van gebouwen, of doordat zij werden meegesleurd door het water.

Meer dan duizend mensen die door de overstromingen in de problemen waren gekomen, zijn gered. Zij zaten onder meer vast op daken van woningen en bussen. Nog eens zeker dertig mensen zijn vermist.

De neerslag is inmiddels in hevigheid afgenomen, maar hoogwater dreigt meer slachtoffers te maken. Premier Modi heeft gezegd dat de situatie door de autoriteiten nauwgezet wordt gevolgd. De marine, het leger en de kustwacht helpen bij de reddingswerkzaamheden.

India kampt tijdens het regenseizoen vaker met natuurgeweld. Vorige week kwamen in de miljoenenstad Mumbai ook al dertig inwoners om het leven door aardverschuivingen. Experts zeggen dat regenval door klimaatverandering heviger is geworden.
Aantal doden na overstromingen bijgesteld naar 36, nog 11 mensen vermist
24 Juli, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Na de verwoestende overstromingen zijn er in ons land ondertussen 36 dodelijke slachtoffers gevallen. Ook zijn er nog steeds elf mensen waar momenteel geen spoor van is.
Duitsland met tientallen doden zwaar getroffen door noodweer: ?Dit is erger dan de oorlog?
17 Juli, 00:07 Volkskrant
In Duitsland zijn tientallen doden gevallen door de watersnood. Het heuveldorp Schuld is door de rivier de Ahr in een ravage veranderd. Bewoners weten niet wat hun is overkomen. ?Das ist Wahnsinn.?


?Er zijn negen doden geborgen in een tehuis voor zwaar gehandicapten. Wat is daar gebeurd??
17 Juli, 00:07 Volkskrant
In Duitsland zijn minstens 81 mensen om het leven gekomen door de overstromingen. Ondertussen is bondskanselier Angela Merkel op staatsbezoek in Washington. We bellen met Duitsland-correspondent Sterre Lindhout, die vanuit Berlijn naar het rampgebied afreist.


Biden: 'Sociale media doden mensen'
17 Juli, 00:02 De Tijd
22:58 De Amerikaanse president, Joe Biden, schoot vrijdag met scherp op socialemediabedrijven. Hij verweet hen 'mensen te doden' omdat ze niet streng genoeg optreden tegen desinformatie rond het coronavirus...


Minstens 24 doden bij busongeval in Bolivia
13 Juli, 00:05 Skynet
In het zuidoosten van Bolivia is een bus in een ravijn gestort. Minstens 24 mensen kwamen om, terwijl er ook een tiental gewonden vielen. Twee van hen verkeren in kritieke toestand, zo meldt de politie. Eerder gewaagde de nationale directeur van de wegpolitie, Juan Carlos Espinoza, nog van 18 doden.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn