NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Doden


Zeker honderd doden door noodweer in Indiase deelstaat Maharashtra
Zaterdag, 00:01 NOS nieuws

Noodweer in de westelijke Indiase deelstaat Maharashtra heeft de afgelopen dagen aan zeker honderd mensen het leven gekost. Volgens de eerste berichten ging het om 36 slachtoffers, maar dat aantal is inmiddels bijgesteld.

Bij aardverschuivingen door de regen kwamen in het westen van Maharashtra 54 mensen om. In de stad Satara vielen daarnaast 27 doden door het instorten van gebouwen, of doordat zij werden meegesleurd door het water.

Meer dan duizend mensen die door de overstromingen in de problemen waren gekomen, zijn gered. Zij zaten onder meer vast op daken van woningen en bussen. Nog eens zeker dertig mensen zijn vermist.

De neerslag is inmiddels in hevigheid afgenomen, maar hoogwater dreigt meer slachtoffers te maken. Premier Modi heeft gezegd dat de situatie door de autoriteiten nauwgezet wordt gevolgd. De marine, het leger en de kustwacht helpen bij de reddingswerkzaamheden.

India kampt tijdens het regenseizoen vaker met natuurgeweld. Vorige week kwamen in de miljoenenstad Mumbai ook al dertig inwoners om het leven door aardverschuivingen. Experts zeggen dat regenval door klimaatverandering heviger is geworden.
Aantal doden na overstromingen bijgesteld naar 36, nog 11 mensen vermist
Zaterdag, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Na de verwoestende overstromingen zijn er in ons land ondertussen 36 dodelijke slachtoffers gevallen. Ook zijn er nog steeds elf mensen waar momenteel geen spoor van is.
Duitsland met tientallen doden zwaar getroffen door noodweer: ?Dit is erger dan de oorlog?
17 Juli, 00:07 Volkskrant
In Duitsland zijn tientallen doden gevallen door de watersnood. Het heuveldorp Schuld is door de rivier de Ahr in een ravage veranderd. Bewoners weten niet wat hun is overkomen. ?Das ist Wahnsinn.?


?Er zijn negen doden geborgen in een tehuis voor zwaar gehandicapten. Wat is daar gebeurd??
17 Juli, 00:07 Volkskrant
In Duitsland zijn minstens 81 mensen om het leven gekomen door de overstromingen. Ondertussen is bondskanselier Angela Merkel op staatsbezoek in Washington. We bellen met Duitsland-correspondent Sterre Lindhout, die vanuit Berlijn naar het rampgebied afreist.


Biden: 'Sociale media doden mensen'
17 Juli, 00:02 De Tijd
22:58 De Amerikaanse president, Joe Biden, schoot vrijdag met scherp op socialemediabedrijven. Hij verweet hen 'mensen te doden' omdat ze niet streng genoeg optreden tegen desinformatie rond het coronavirus...


Minstens 24 doden bij busongeval in Bolivia
13 Juli, 00:05 Skynet
In het zuidoosten van Bolivia is een bus in een ravijn gestort. Minstens 24 mensen kwamen om, terwijl er ook een tiental gewonden vielen. Twee van hen verkeren in kritieke toestand, zo meldt de politie. Eerder gewaagde de nationale directeur van de wegpolitie, Juan Carlos Espinoza, nog van 18 doden.


'Gewapende mannen doden 45 burgers in Nigeria'
10 Juli, 00:03 NOS nieuws

In het noordwesten van Nigeria hebben gewapende militanten zeker 45 mensen gedood. Inwoners van de stad Faru hebben dat gezegd tegen persbureau Reuters. Onbekend is wie achter de aanval zit.

"De gewapende bandieten bestormden Faru op meer dan honderd motoren. Ze schoten in het wilde weg op mensen", zegt een inwoner van de stad.

Een medewerker van een ziekenhuis zegt dat veiligheidstroepen en de lokale burgerwachten tientallen lichamen naar binnen brachten. Ook zouden er zeker elf gewonden zijn.

Kostschool

Invallen, moorden en massale ontvoeringen voor losgeld, van met name schoolkinderen, komen regelmatig voor in het noordwesten van Nigeria. Zondagnacht nog werden naar schatting 150 leerlingen van een christelijke kostschool ontvoerd nadat een gewapende groep mannen beveiligers had overmeesterd.

Het geweld in de regio leidt tot zorgen omdat extremistische groeperingen als Boko Haram en de West-Afrikaanse tak van Islamitische Staat terrein winnen. Zij kunnen profiteren van het ontbreken van goed bestuur en zo opstanden aanwakkeren.
Al vier doden en nog minstens 64 vermisten na modderstroom in Japan
6 Juli, 00:06 Skynet Buitenland
Na een enorme modderstroom zaterdag in het centrum van Japan, zijn al vier lichamen gevonden en zijn nog minstens 64 mensen vermist. Dat blijkt vandaag uit een nieuwe balans van de autoriteiten. De reddingsoperatie wordt morgen op 06.00 uur (maandag 23.00 uur Belgische tijd) voortgezet.


Gebouw ingestort bij Miami Beach - Nu al elf doden geteld
29 Juni, 00:03 Skynet
De gedeeltelijke instorting van een appartementsgebouw van twaalf verdiepingen in de Amerikaanse staat Florida, heeft nu al zeker aan elf mensen het leven gekost. Reddingswerkers troffen maandag een elfde lichaam aan tussen het puin, aldus burgemeester van Miami-Dade County Levina Cana maandagavond (plaatselijke tijd).


Al negen lichamen geborgen na breuk gletsjer in India, minstens 100 mensen vermist

Na de breuk van een gletsjer in het noorden van India en de daaropvolgende overstromingen, zijn al negen lichamen geborgen. Dat meldt de politie. Mogelijk zijn 100 tot 150 mensen vermist.
Minstens drie doden en 150 vermisten
7 Februari, 12:35 Skynet
In het noorden van India zijn al drie lichamen geborgen nadat een stuk van een gletsjer is afgebroken. Dat veroorzaakte hevige overstromingen. Honderdvijftig mensen zijn nog vermist.


Veel slachtoffers door afbreken gletsjer in India
7 Februari, 09:55 NOS nieuws

In India zijn waarschijnlijk veel slachtoffers gevallen doordat een deel van een gletsjer in de Himalaya is afgebroken. Het ijs kwam terecht in een stuwmeer bij een dam, waardoor grote overstromingen ontstonden. Veel mensen werden door het water meegesleurd en worden vermist. Een lokale functionaris zegt dat er gevreesd wordt voor 100 tot 150 doden.

De gletsjer ligt in de noordelijke deelstaat Uttarakhand, langs de grens met China. Het ijs kwam terecht in de rivier Alaknanda. Veel mensen die langs de rivier op zoek waren naar sprokkelhout of hun vee langs de rivier lieten grazen, werden door de vloedgolf verrast.

Op filmpjes die omstanders op social media hebben gezet is te zien hoe het water naar beneden kolkt:

Een deel van de dam is verwoest en veel apparatuur werd door het water meegesleurd. Reddingswerkers zijn naar het gebied gestuurd en de Indiase luchtmacht helpt met het evacueren van mensen.
Ontsnapte tijgers doden medewerker Indonesische zoo
6 Februari, 11:56 HLN.BE
In een zoo in de Indonesische provincie Kalimantan zijn twee tijgers ontsnapt. Een van de dieren doodde een werknemer die de tijgers probeerde tegen te houden. Dat melden lokale media zaterdag.


Ontsnapte tijgers doden medewerker Indonesische zoo
6 Februari, 11:56 HLN.BE
In een zoo in de Indonesische provincie Kalimantan zijn twee tijgers ontsnapt. Een van de dieren doodde een werknemer die de tijgers probeerde tegen te houden. Dat melden lokale media zaterdag.


Drie doden bij "ernstige incidenten" aan Schots ziekenhuis
5 Februari, 12:44 HLN.BE
Bij drie "ernstige incidenten? in de Schotse stad Kilmarnock zijn donderdagavond drie mensen om het leven gekomen. Twee vrouwen stierven aan hun verwondingen, deels door messteken, en een man bij een auto-ongeval, zo deelt de politie vrijdag mee.


Drie doden bij "ernstige incidenten" aan Schots ziekenhuis
5 Februari, 12:44 HLN.BE
Bij drie "ernstige incidenten? in de Schotse stad Kilmarnock zijn donderdagavond drie mensen om het leven gekomen. Twee vrouwen stierven aan hun verwondingen, deels door messteken, en een man bij een auto-ongeval, zo deelt de politie vrijdag mee.


Brussels miljardenplan om aantal doden door kanker ? 1,3 miljoen in 2020 ? te verlagen
2 Februari, 21:52 Volkskrant
De Europese Commissie bindt de strijd aan met kanker in Europa. Komende jaren wil ze 4 miljard euro uitgeven om het aantal doden door kanker ? vorig jaar ruim 1,3 miljoen mensen ? te verlagen. Daarnaast wil de Commissie de grote verschillen in sterfte door kanker tussen de rijkere en armere lidstaten aanpakken.


Minstens veertien doden bij busongeval in Pakistan
2 Februari, 07:38 Skynet
Bij een busongeval in Pakistan zijn vandaag zeker veertien mensen om het leven gekomen. Dat heeft de plaatselijke politie meegedeeld. Er zijn ook tien passagiers gewond geraakt, sommige van hen zijn er ernstig aan toe.


Minstens twaalf doden na schipbreuk twee boten in Colombia
1 Februari, 01:02 Skynet
Ten minste twaalf mensen, onder wie zeven kinderen, zijn zaterdagavond om het leven gekomen toen twee boten schipbreuk leden in de buurt van de Colombiaanse stad Tumaco, nabij de grens met Ecuador. Dat hebben de lokale autoriteiten zondag gemeld.


Twaalf doden bij verkeersongeval met mini-bus en vrachtwagen in Rusland
30 Januari, 12:30 HLN.BE
In de Russische stad Syzran lieten twaalf mensen het leven in een verkeersongeval tussen een vrachtwagen en een mini-bus. Elf passagiers raakten zwaargewond.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn