NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Doden


Al negen lichamen geborgen na breuk gletsjer in India, minstens 100 mensen vermist

Na de breuk van een gletsjer in het noorden van India en de daaropvolgende overstromingen, zijn al negen lichamen geborgen. Dat meldt de politie. Mogelijk zijn 100 tot 150 mensen vermist.
Minstens drie doden en 150 vermisten
7 Februari, 12:35 Skynet
In het noorden van India zijn al drie lichamen geborgen nadat een stuk van een gletsjer is afgebroken. Dat veroorzaakte hevige overstromingen. Honderdvijftig mensen zijn nog vermist.


Veel slachtoffers door afbreken gletsjer in India
7 Februari, 09:55 NOS nieuws

In India zijn waarschijnlijk veel slachtoffers gevallen doordat een deel van een gletsjer in de Himalaya is afgebroken. Het ijs kwam terecht in een stuwmeer bij een dam, waardoor grote overstromingen ontstonden. Veel mensen werden door het water meegesleurd en worden vermist. Een lokale functionaris zegt dat er gevreesd wordt voor 100 tot 150 doden.

De gletsjer ligt in de noordelijke deelstaat Uttarakhand, langs de grens met China. Het ijs kwam terecht in de rivier Alaknanda. Veel mensen die langs de rivier op zoek waren naar sprokkelhout of hun vee langs de rivier lieten grazen, werden door de vloedgolf verrast.

Op filmpjes die omstanders op social media hebben gezet is te zien hoe het water naar beneden kolkt:

Een deel van de dam is verwoest en veel apparatuur werd door het water meegesleurd. Reddingswerkers zijn naar het gebied gestuurd en de Indiase luchtmacht helpt met het evacueren van mensen.
Ontsnapte tijgers doden medewerker Indonesische zoo
6 Februari, 11:56 HLN.BE
In een zoo in de Indonesische provincie Kalimantan zijn twee tijgers ontsnapt. Een van de dieren doodde een werknemer die de tijgers probeerde tegen te houden. Dat melden lokale media zaterdag.


Ontsnapte tijgers doden medewerker Indonesische zoo
6 Februari, 11:56 HLN.BE
In een zoo in de Indonesische provincie Kalimantan zijn twee tijgers ontsnapt. Een van de dieren doodde een werknemer die de tijgers probeerde tegen te houden. Dat melden lokale media zaterdag.


Drie doden bij "ernstige incidenten" aan Schots ziekenhuis
5 Februari, 12:44 HLN.BE
Bij drie "ernstige incidenten? in de Schotse stad Kilmarnock zijn donderdagavond drie mensen om het leven gekomen. Twee vrouwen stierven aan hun verwondingen, deels door messteken, en een man bij een auto-ongeval, zo deelt de politie vrijdag mee.


Drie doden bij "ernstige incidenten" aan Schots ziekenhuis
5 Februari, 12:44 HLN.BE
Bij drie "ernstige incidenten? in de Schotse stad Kilmarnock zijn donderdagavond drie mensen om het leven gekomen. Twee vrouwen stierven aan hun verwondingen, deels door messteken, en een man bij een auto-ongeval, zo deelt de politie vrijdag mee.


Brussels miljardenplan om aantal doden door kanker ? 1,3 miljoen in 2020 ? te verlagen
2 Februari, 21:52 Volkskrant
De Europese Commissie bindt de strijd aan met kanker in Europa. Komende jaren wil ze 4 miljard euro uitgeven om het aantal doden door kanker ? vorig jaar ruim 1,3 miljoen mensen ? te verlagen. Daarnaast wil de Commissie de grote verschillen in sterfte door kanker tussen de rijkere en armere lidstaten aanpakken.


Minstens veertien doden bij busongeval in Pakistan
2 Februari, 07:38 Skynet
Bij een busongeval in Pakistan zijn vandaag zeker veertien mensen om het leven gekomen. Dat heeft de plaatselijke politie meegedeeld. Er zijn ook tien passagiers gewond geraakt, sommige van hen zijn er ernstig aan toe.


Minstens twaalf doden na schipbreuk twee boten in Colombia
1 Februari, 01:02 Skynet
Ten minste twaalf mensen, onder wie zeven kinderen, zijn zaterdagavond om het leven gekomen toen twee boten schipbreuk leden in de buurt van de Colombiaanse stad Tumaco, nabij de grens met Ecuador. Dat hebben de lokale autoriteiten zondag gemeld.


Twaalf doden bij verkeersongeval met mini-bus en vrachtwagen in Rusland
30 Januari, 12:30 HLN.BE
In de Russische stad Syzran lieten twaalf mensen het leven in een verkeersongeval tussen een vrachtwagen en een mini-bus. Elf passagiers raakten zwaargewond.


Verschillende doden bij aanslag in Afghanistan
30 Januari, 11:03 Skynet
Bij een aanslag van de taliban op een legerbasis in de oostelijke Afghaanse provincie Nangarhar zijn verschillende militairen om het leven gekomen. Volgens een raadslid zijn zeker veertien soldaten omgekomen, terwijl volgens de provincieregering er acht doden vielen.


Balans van cycloon Eloise in zuiden van Afrika loopt op tot 21 doden
29 Januari, 10:56 Skynet
De balans van cycloon Eloise, die vorig weekend vooral Mozambique maar ook zijn buurlanden teisterde, is opgelopen tot 21 doden. Meer dan 270.000 mensen zijn door de cycloon getroffen, zo hebben de Verenigde Naties bekendgemaakt.


Zeker zes doden na chemisch lek in voedselverwerkingsbedrijf VS
28 Januari, 19:56 Skynet
In de Amerikaanse staat Georgia zijn zeker zes mensen omgekomen na een chemisch lek in een voedselverwerkend bedrijf in Hall County, bij Atlanta. Dat melden lokale media.


Passagiersbus en vrachtwagen botsen in Kameroen: 53 doden
27 Januari, 20:24 NOS nieuws

In het westen van Kameroen zijn 53 mensen omgekomen bij een botsing tussen een bus en een vrachtwagen. Ook raakten 29 mensen gewond, onder wie meerdere kinderen.

Het ongeluk gebeurde afgelopen nacht in de buurt van de stad Dschang. Een vrachtwagen, die illegaal brandstof vervoerde, reed met hoge snelheid tegen de bus, waarin tientallen passagiers zaten. Beide voertuigen vlogen in brand. De chauffeur zou zijn ontkomen.

De minister van Vervoer laat het incident onderzoeken om "vast te stellen wie verantwoordelijk is" en "de juiste maatregelen te nemen". Hij heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden en wenste de gewonden, die in het ziekenhuis van Dschang zijn opgenomen, een spoedig herstel.

Vaker dodelijke ongelukken

De bus was eigendom van een regionaal reisbureau dat het vervoer tussen steden verzorgt. Vorige maand was er ook al een ernstig busongeluk in het centraal-Afrikaanse land. Toen kwamen 37 mensen om, onder wie vier kinderen.

Dodelijke verkeersongevallen komen regelmatig voor in Kameroen, onder meer door slecht onderhoud aan voertuigen en wegen.

Het nablussen en het bergen van de lichamen nam uren in beslag:
Negen doden gevonden in Chinese mijn na explosie
25 Januari, 11:12 NOS nieuws

Reddingswerkers in China hebben in een goudmijn de lichamen van negen mijnwerkers gevonden. Dat brengt het dodental door een explosie in de mijn in de provincie Shandong twee weken geleden, op tien. Er wordt nog naar een mijnwerker gezocht.

"We blijven zoeken totdat we hem gevonden hebben. We geven niet op", zei de burgemeester op een persconferentie. Gisteren werden elf van de in totaal 22 mijnwerkers gered. Een van hen was ernstig verzwakt.

Een week geleden gaven de slachtoffers een eerste teken van leven. Overlevenden waren erin geslaagd een briefje omhoog te krijgen.

Leidinggevenden van de mijn zijn gearresteerd, omdat ze na de explosie meer dan 24 uur hebben gewacht voordat het incident werd gemeld. De oorzaak van de explosie in de mijn is nog onduidelijk.
Corona zorgt indirect voor forse stijging doden bij woningbrand
25 Januari, 11:00 HLN.BE
Ook al zijn rookmelders verplicht, toch is het aantal fatale woningbranden in 2020 fors gestegen. Wat is de oorzaak van deze stijging en wat als je zelf met brandschade te maken krijgt? Bouwsite Livios zocht het voor uit en geeft je de belangrijkste info mee, inclusief tips om brand thuis te vermijden.


Coronavirus - Portugal rondt kaap van 10.000 doden
23 Januari, 18:38 Skynet
Aan de vooravond van presidentsverkiezingen zijn in Portugal zaterdag recordcijfers opgetekend wat betreft het coronavirus. Op 24 uur tijd werden er 15.333 besmettingen geregistreerd, het hoogste aantal sinds de corona-uitbraak. Er vielen ook 274 doden - ook een record -, waardoor de dodentol voorbij de kaap van 10.000 ging (tot 10.194). Dat heeft de Portugese gezondheidsautoriteit bekendgemaakt.


Zelfmoordaanslag met tientallen doden maakt einde aan relatieve rust in Bagdad
21 Januari, 20:26 Volkskrant
Een dubbele zelfmoordaanslag op een markt in de Iraakse hoofdstad Bagdad maakte donderdag een einde aan bijna drie jaar van relatieve veiligheid. Bij de explosies vielen zeker 32 doden en ruim 70 gewonden.


Dodentol van gasexplosie in Madrid loopt op: 4 slachtoffers

De balans van de enorme explosie die woensdag een gebouw in het centrum van Madrid verwoestte, is tot vier doden opgelopen na het overlijden van een zwaargewonde priester woensdagnacht, zo hebben de religieuze autoriteiten donderdag gemeld. De explosie was aan een gaslek te wijten.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn