NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Dodelijk

2News.be / Trefwoorden / Dodelijk

Dodelijk ongeval op filmset - Regieassistent krijgt voorwaardelijke straf voor rol dodelijk schietincident op set 'Rust'
Vandaag, 00:18 Skynet
Regieassistent David Halls heeft vrijdag een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden gekregen voor zijn aandeel in het dodelijk schietincident op de filmset van 'Rust', waarbij cameravrouw Halyna Hutchins om het leven kwam. Halls, die eerder al schuldig had gepleit, kreeg ook een boete.


Treinongeval Griekenland - "Tragische menselijke fout" lag aan de basis van dodelijk ongeval, zegt premier
2 Maart, 00:02 Skynet Buitenland
Het treinongeluk in Griekenland dat dinsdagavond 38 mensenlevens eiste, is te wijten aan een "tragische menselijke fout". Dat zegt de Griekse eerste minister, Kyriakos Mitsotakis, woensdagavond in een televisietoespraak.


Dodelijk ongeval op filmset - Alec Baldwin pleit onschuldig aan onvrijwillige doodslag
24 Februari, 00:00 Skynet Buitenland
De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft donderdag onschuldig gepleit aan doodslag na de fatale schietpartij op de set van de film 'Rust' in 2021.


Alec Baldwin behoudt hoofdrol in Rust ondanks vervolging wegens schietincident
25 Januari, 00:36 NU.NL - Film
Alec Baldwin behoudt de hoofdrol in de film Rust, hoewel de acteur wordt vervolgd voor het onopzettelijk neerschieten van cameravrouw Halyna Hutchins. Dat meldt persbureau Reuters.


Alec Baldwin vervolgd voor dodelijk schietincident op filmset
20 Januari, 00:07 NOS nieuws

Acteur Alec Baldwin wordt vervolgd voor het dodelijke schietincident op een filmset, in oktober 2021. De openbaar aanklager in de Amerikaanse staat New Mexico heeft dat bekendgemaakt. Baldwin wordt dood door schuld ten laste gelegd.

Baldwin schoot bij opnames van de western-film Rust met een wapen waarvan hij dacht dat het ongeladen was, maar dat scherpe patronen bevatte. Hij raakte cameravrouw Halyna Hutchins, die aan haar verwondingen overleed. Een andere medewerker, Joel Souza, werd ook geraakt, maar overleefde het.

De acteur zegt dat hij niet wist dat het wapen met echte kogels geladen was. Naar de zaak is meer dan een jaar onderzoek gedaan, hiervoor werd een speciaal aanklager aangesteld. Onderzocht werd onder meer hoe echte kogels op de set en in het wapen konden belanden.

Gevangenisstraf

De officier van justitie in New Mexico lichtte vandaag toe dat er voldoende bewijs verzameld is om Baldwin en andere crewleden te vervolgen. De wetgeving van New Mexico schrijft voor dat dood door schuld bestraft kan worden met een gevangenisstraf van maximaal 18 maanden en een boete van 5000 dollar.

Baldwin zelf heeft altijd volgehouden dat hem geen blaam treft. Hij voerde aan dat de kogels nooit op de set hadden mogen belanden en dat hem was verteld dat het wapen veilig was voor gebruik. Zijn advocaat heeft dat vandaag herhaald. Hij spreekt in een verklaring van "een blunder van justitie". "We gaan dit aanvechten en we gaan dit winnen."
Celstraffen tot 14 jaar voor dodelijk woninginbraak
14 December 2022, 00:16 NOS nieuws

Twee mannen zijn veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf voor hun rol bij een dodelijke inbraak in Breukelen. Volgens de rechter is bewezen dat de mannen begin dit jaar de 67-jarige bewoner van het huis met een hamer en koevoet hebben doodgeslagen.

Bij de inbraak waren in totaal vijf mannen betrokken, die toen tussen de 19 en 21 jaar oud waren. Ze drongen op 18 januari het huis binnen omdat ze dachten dat de bewoner, die een bekende verschijning was in Breukelen, veel contanten in huis had. Toen ze zagen dat hij in de huiskamer lag te slapen en wakker werd, sloegen ze op de vlucht.

Oog in oog

Twee dagen later probeerden ze het opnieuw. Ze kwamen toen oog in oog te staan met de bewoner die een hamer bij zich had, vermoedelijk omdat hij de inbrekers had horen binnenkomen. Er ontstond een worsteling, waarbij de bewoner met zijn eigen hamer en de koevoet van de inbrekers werd doodgeslagen. Zijn lichaam werd later gevonden door een buurman.

Volgens de rechtbank is bewezen dat de twee inbrekers de bewoner hebben gedood, schrijft RTV Utrecht. Een derde inbreker is veroordeeld tot zes jaar cel. De chauffeur van de vluchtauto kreeg 1,5 jaar cel waarvan 6 maanden voorwaardelijk en de man die de inbrekers tipte dat er geld in de woning lag, kreeg 6 maanden cel.

Vorige week brandde de woning van de gedode man af. Of er sprake is van brandstichting wordt onderzocht.
Trucker in beroep tegen veroordeling na dodelijk ongeval met fietsster Kato (12) in Zwevegem: ?Een kaakslag voor de nabestaanden?
15 November 2022, 00:02 HLN.BE
De 56-jarige vrachtwagenchauffeur die op 18 september 2020 in Zwevegem betrokken was bij het dodelijke ongeval waarbij fietsster Kato Vandenbogaerde (12) uit Zwevegem het leven liet, gaat in beroep tegen zijn veroordeling. In eerste aanleg vond de trucker al dat hij geen schuld trof aan het ongeval omdat hij de fietsster niet raakte. De politierechter oordeelde toen anders.


Condroz: Hoei in rouw na dodelijk ongeval
12 November 2022, 00:08 Autosport
De Rally van de Condroz, de voorlaatste manche van het BRC, werd in de slotfase opgeschrikt door een dodelijk ongeval. Daarbij kwamen twee mensen om het leven.

Lees meer: Condroz: Hoei in rouw na dodelijk ongeval


Thierry Henry vindt de VAR maar niks: ?Het is dodelijk voor de spelvreugde?
29 September 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De voormalige Franse international Thierry Henry, nu assistent-bondscoach bij de Rode Duivels, vindt dat in het voetbal te veel tijd wordt verloren met beslissingen van de VAR.
Dodelijk schietincident Alec Baldwin was ongeluk volgens medisch onderzoeker
22 Augustus 2022, 00:10 NU.NL - Film
Het dodelijke schietincident op de filmset van Rust, waar acteur Alec Baldwin bij betrokken was, is door een medisch onderzoeker bestempeld als ongeluk. Die conclusie volgt uit een autopsie en verschillende politierapporten die dinsdag openbaar zijn gemaakt, meldt CBC News.


Ford moet miljardenbedrag betalen na dodelijk ongeval
21 Augustus 2022, 00:03 AutoBlog

Wegkomen met broddelwerk zit er niet zomaar meer in voor bedrijven in Amerika. Een rechter heeft bepaald dat Ford een miljardenbedrag moet betalen aan de nabestaanden van een echtpaar dat omkwam in een F-250. Verantwoording nemen voor fouten, iedereen roeptoetert er tegenwoordig over, maar niet zelden zijn degenen er lessen over geven de grootste boosdoeners. […]

Dit artikel Ford moet miljardenbedrag betalen na dodelijk ongeval verscheen eerst op Autoblog.nl.
Netflix reageert voor het eerst op dodelijk ongeluk van acteurs The Chosen One
27 Juni 2022, 00:10 NU.NL - Film
Netflix kwam maandagavond met een eerste reactie op het ongeluk waarbij twee acteurs van de serie The Chosen One om het leven zijn gekomen. De streamingservice noemt de crash van het busje met de cast en crew een tragisch ongeval.


Hevige onweders eisen dodelijk slachtoffer in noorden van Frankrijk
5 Juni 2022, 00:06 Skynet
Bij hevige onweders in Frankrijk is zaterdag een vrouw van in de dertig om het leven gekomen. Elders in het land kwamen 4.500 huishoudens zonder elektriciteit te zitten.


19 Mei 2022, 00:07 Volkskrant
Volgens producent zal film ?Rust? ondanks dodelijk ongeval toch afgewerkt worden
17 Mei 2022, 00:02 HLN.BE
Zeven maanden geleden stierf cameravrouw Halyna Hutchins tijdens de opnames van de western ?Rust?. De opnames werden meteen stilgelegd, maar volgens producent Anjul Nigam zal de film wel degelijk afgewerkt worden. Dat schrijft ?The Hollywood Reporter?.


Geen treinverkeer tussen Froyennes en Moeskroen na dodelijk ongeval
4 April 2022, 00:05 Skynet
Het treinverkeer tussen Froyennes en Moeskroen is zondagavond onderbroken als gevolg van een aanrijding rond 19 uur ter hoogte van Estaimbourg. Dat is vernomen van een woordvoerster van spoorwegnetbeheerder Infrabel. Een trein kwam in aanrijding met een auto. De bestuurder van de auto was op slag dood, meldde de brandweer.


Wapensmid film Rust klaagt leverancier munitie aan na dodelijk schietincident
14 Januari 2022, 00:08 NU.NL - Film
Hannah Gutierrez-Reed, de wapensmid van de film Rust, zegt dat ze het fatale ongeluk op de set had kunnen voorkomen als ze op de bewuste dag bij de opnames aanwezig had mogen zijn om Alec Baldwin instructies te geven. Dat blijkt woensdag uit rechtbankpapieren in handen van onder meer The Wrap.


Alec Baldwin verschijnt voor het eerst in het openbaar na dodelijk schietincident
16 December 2021, 00:06 NU.NL - Film
Alec Baldwin is donderdag voor het eerst sinds het dodelijke schietincident op de set van de film Rust weer in het openbaar verschenen. De acteur presenteerde het liefdadigheidsevenement Ripple of Hope Award Gala.


Vier vragen over het drama dat zich voltrok op het festival van Travis Scott
11 November 2021, 00:05 NU.NL - Muziek
Travis Scott, Drake en Live Nation worden allemaal aangeklaagd voor het drama dat zich voltrokken heeft tijdens het Astroworld-festival in de Amerikaanse stad Houston in het eerste weekend van november. NU.nl beantwoordt vier vragen over wat er is gebeurd tijdens het muziekevenement.


Alec Baldwin oefende met pistool tijdens dodelijk incident op filmset
27 Oktober 2021, 00:07 NU.NL - Film
Het fatale incident op de set van de film Rust waarbij acteur Alec Baldwin cameravrouw Halyna Hutchins doodschoot, gebeurde tijdens een repetitie. Dat schrijven Amerikaanse media maandag op basis van de getuigenverklaring van regisseur Joel Souza.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn