NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Dinsdag

2News.be / Trefwoorden / Dinsdag

Duits treinpersoneel staakt dinsdag voor de zesde keer
12 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
De meeste internationale treinen van en naar Duitsland komen dinsdag te vervallen vanwege een nieuwe staking. Het is de zesde keer in een maandenlang arbeidsconflict dat het werk op het Duitse spoor wordt neergelegd.


Dilemma op dinsdag: Winterbanden, ja of nee?
8 November 2023, 00:01 AutoBlog

Het is weer tijd voor een dilemma op dinsdag. Deze keer is de vraag of je wel of geen winterbanden onder je auto schroeft. Het is er weer de tijd voor, snert, de kachel aan, winterjas over je lijf en natuurlijk ook de winterbandendiscussie. Want over weinig dingen wordt meer gediscussieerd dan over winterbanden. Of […]

Dit artikel Dilemma op dinsdag: Winterbanden, ja of nee? verscheen eerst op Autoblog.nl.
Mark Gurman: Apple gaat dinsdag accessoires met USB-C-aansluiting aankondigen
30 Oktober 2023, 00:02 Tweakers
Bloomberg-journalist Mark Gurman voorspelt dat Apple tijdens het aankomende Scary Fast-evenement vernieuwde accessoires voorzien van USB-C-poorten gaat aankondigen. De Apple Magic Trackpad, Magic Mouse en het Magic Keyboard zouden zo'n aansluiting krijgen.


Acteurs en filmstudio's gaan dinsdag weer in gesprek
26 Oktober 2023, 00:07 NU.NL - Film
Vertegenwoordigers van de stakende Hollywoodacteurs en de filmstudio's gaan dinsdag door met de onderhandelingen. Vorige week werden de gesprekken stopgezet omdat de vakbond en de studio's niet tot een overeenstemming konden komen.


Dilemma dinsdag: Voor altijd gratis een EV, of liever een dure V8?
25 Oktober 2023, 00:01 AutoBlog

Iets nieuws, een dilemma op de dinsdag. Wat zou jij liever hebben, voor altijd een gratis EV, of liever een V8 waar je wel flink voor in de buidel moet tasten? Het zijn van die kwesties waar je je het hoofd over kan breken. De mobiliteitsoplossing voor de toekomst. Want de kans is groot dat […]

Dit artikel Dilemma dinsdag: Voor altijd gratis een EV, of liever een dure V8? verscheen eerst op Autoblog.nl.
Aanslag in Brussel - GO!-scholen in Brussel blijven dinsdag dicht
17 Oktober 2023, 00:02 Skynet
De scholen van het gemeenschapsonderwijs (GO!) blijven morgen/dinsdag gesloten. Dat heeft gedelegeerd bestuurder Koen Pelleriaux gezegd aan VRT. Er zal wel opvang voorzien worden voor leerlingen die niet thuis kunnen blijven.


Vuelta - Remco Evenepoel heeft "bewust veel tijd verloren"
13 September 2023, 00:03 Skynet Belgie
Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) finishte dinsdag in de zestiende Vueltarit op 14:16, als 148e van 150 renners. "Zoals aangekondigd heb ik me bewust kalm gehouden en heb ik me snel laten uitzakken", verklaarde de Belgische kampioen. "Normaal gezien moeten ze bij Jumbo-Visma nu wel weten dat ik geen bedreiging meer vorm voor het klassement."


Rapper Akwasi geeft in aanloop naar Ketikoti dinsdag Anton de Kom-lezing
3 Juli 2023, 00:09 NU.NL - Muziek
Rapper en schrijver Akwasi geeft dinsdagavond de jaarlijkse Anton de Kom-lezing in het Verzetsmuseum Amsterdam. Het is een van de vaste evenementen in aanloop naar Ketikoti op 1 juli.


Stakingsactie bij Brusselse Iris Ziekenhuizen op dinsdag 30 mei
27 Mei 2023, 00:04 Skynet Economie
De Brusselse Iris Ziekenhuizen zullen dinsdag 30 mei aan minimumdienst functioneren door een stakingsactie. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront vrijdag. Het personeel eist meer middelen en betere arbeidsomstandigheden.


Trump verwacht dinsdag arrestatie, roept op tot protest
19 Maart 2023, 00:06 NOS nieuws

De Amerikaanse oud-president Trump verwacht dat hij dinsdag gearresteerd wordt. Hij laat dat weten op zijn eigen socialemedianetwerk Truth Social. "De veruit populairste Republikeinse kandidaat en oud-president van de Verenigde Staten van Amerika wordt volgende week dinsdag gearresteerd", schrijft hij in een bericht met alleen maar hoofdletters.

Trump is verwikkeld in meerdere juridische onderzoeken. De zaak waarnaar Trump nu verwijst, speelt in Manhattan, New York, en draait om het betalen van zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels, met wie hij een relatie zou hebben gehad. Trump zegt dat hij uit gelekte berichten kan opmaken dat hij dinsdag wordt opgepakt.

In de post gaat Trump, die zich opnieuw kandidaat heeft gesteld voor het presidentschap, eerst tekeer over de staat waarin de Verenigde Staten verkeren: "We zijn nu een derdewereldland en stervende." Ook herhaalt hij zijn claim dat de presidentsverkiezingen zijn gestolen.

Daarna gaat het over het onderzoek naar het betalen van zwijggeld. Hij noemt het Openbaar Ministerie in Manhattan corrupt en betaald door de progressieve zakenman George Soros. Hij spreekt de verwachting uit te worden gearresteerd, maar maakt niet duidelijk waarop hij dat precies baseert.

Daarna roept hij op tot verzet: "Protesteer en neem het land terug!" Amerikaanse media zien daarin een parallel met de bestorming van het Capitool twee jaar geleden.

Het Openbaar Ministerie in Manhattan is door Amerikaanse media om commentaar gevraagd, maar wil niet reageren.

Stormy Daniels beweert in 2006 seks te hebben gehad met Trump, toen diens vrouw Melania net bevallen was. In 2016 betaalde Trumps advocaat Cohen 130.000 dollar zwijggeld, naar eigen zeggen uit eigen zak. Trump ontkent dat hij ooit iets met Daniels heeft gehad.

De advocaat ging drie jaar de gevangenis in nadat hij had toegegeven campagnewetten te hebben overtreden door fraude te plegen voor zijn baas. Onderzoekers van het OM keken daarna ook of Trump soortgelijke overtredingen had begaan om zwijggeld te betalen. Ze spraken daarvoor onder meer met Daniels en Cohen.

Amerikaanse media meldden eerder al dat een arrestatie in de lucht hing. Justitie zou overleggen met de Secret Service, die de beveiliging van Trump verzorgt, om die procedure vlekkeloos te laten verlopen.
Vrederechter buigt zich dinsdag over bezetting gebouw door asielzoekers
19 Maart 2023, 00:03 De Tijd
19:17 De vrederechter zal zich dinsdag buigen over de bezetting door een 70-tal asielzoekers van de toekomstige kantoren van het Nationaal Crisiscentrum aan de Koning Albert II-laan. De Regie der Gebouwen ...


N-VA en Open Vld geven CD&V tot dinsdag om tot inkeer te komen: stikstofakkoord of kruis over coalitie
6 Maart 2023, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Vlaamse regering zit in een nooit geziene crisis. Ook zondagavond slaagden de drie meerderheidspartijen N-VA, Open Vld en CD&V er niet in om het eens te raken over een regeling rond stikstof. De partij van Sammy Mahdi krijgt nu nog even de tijd om een definitief antwoord te geven. Maar als het nee is, zetten de christendemocraten zich buiten de regering, luidt het.
Bij NS ook in- en uitchecken met de contactloze betaalpas, creditcard of mobiel
30 Januari 2023, 00:10 Emerce
Vanaf 31 januari kunnen treinreizigers die vol tarief tweede klas reizen - naast de OV-chipkaart ? bij NS ook in- en uitchecken met de contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. Zijn hoeven niet meer langs een kaartautomaat om een kaartje te kopen of saldo te laden.


Zaak overheid VS tegen Microsoft om overname Activision Blizzard begint dinsdag
3 Januari 2023, 00:00 Tweakers
Dinsdag is de eerste hoorzitting in de rechtszaak van de Amerikaanse toezichthouder FTC tegen Microsoft om de overname van Activision Blizzard. De FTC vraagt de rechter de overname van de game-uitgever tegen te houden.


Helft van de treinen rijdt vandaag
4 December 2022, 00:05 Skynet Economie
De alternatieve treindienst verloopt vandaag zoals aangekondigd: zowat de helft van de treinen rijdt. Dat werd vernomen bij spoorwegmaatschappij NMBS.


Britse netbeheerder waarschuwt voor mogelijke stroomtekorten dinsdag
29 November 2022, 00:02 HLN.BE
National Grid, de Britse distributienetbeheerder, heeft maandag even gewaarschuwd voor een mogelijk tekort aan elektriciteit maandag- en dinsdagavond in het Verenigd Koninkrijk. Eerst leek men van plan om aan gezinnen te vragen om vrijwillig minder stroom af te nemen in ruil voor een vergoeding, maar dat plan is intussen weer opgeborgen.


Tweede loket met vastelastensteun voor startende bedrijven opent dinsdag
6 Juni 2022, 00:06 NU.NL - Economie
Bedrijven die zijn opgericht zijn tussen 30 juni 2020 en 30 september 2021 kunnen vanaf dinsdag de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen. Daarmee betaalt de overheid een deel van de vaste lasten van die bedrijven. De steun telt in tegenstelling tot eerdere rondes wel mee voor de inkomsten- en omzetbelasting van de bedrijven.


Vakbonden VRT kondigen staking aan op dinsdag 31 mei
22 Mei 2022, 00:09 Skynet Economie
Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij de VRT kondigt een staking aan op dinsdag 31 mei. De vakbonden wil op die dag een stakingspost oprichten en verwacht acties tussen 10 en 13 uur. Dat meldt ACOD VRT woensdag.


Tanken wordt dinsdag weer iets goedkoper
15 Maart 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Tanken wordt dinsdag voor de meeste automobilisten weer iets goedkoper doordat de gemiddelde adviesprijzen voor benzine en diesel dalen. Dat meldt consumentencollectief UnitedConsumers, dat de adviesprijzen van grote oliemaatschappijen bijhoudt. De gemiddelde prijs voor lpg stijgt wel iets.


Sociaal overleg politie - Verlinden legt nieuw voorstel op tafel, politiebonden beraden zich
22 December 2021, 00:05 Skynet Economie
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft dinsdag tijdens een overleg met de politievakbonden over het sectoraal akkoord een "nieuw en laatste voorstel" op tafel gelegd. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront na afloop. De vakbonden nemen het voorstel in overweging en zullen hun leden bevragen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn