NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Dienst

2News.be / Trefwoorden / Dienst

Woensdag, 00:06 Volkskrant
FIOD en OM halen IPTV-dienst offline die 10.000 zenders en Netflix aanbood
25 Mei, 00:01 Tweakers
De Nederlandse FIOD heeft samen met het Openbaar Ministerie een grote IPTV-dienst offline gehaald. De dienst bood 10.000 tv-zenders en streams van streamingdiensten als Netflix en Viaplay aan voor tien euro per maand.


Sommige Nederlandse HBO Max-klanten lijken dienst niet meer te kunnen gebruiken
25 Mei, 00:00 Tweakers
Sommige Nederlandse klanten met HBO Max kunnen de streamingdienst ogenschijnlijk niet meer gebruiken. HBO Max wijzigde naar Max in de Verenigde Staten, maar heeft dat naar het zich laat aanzien per ongeluk ook gedaan bij sommige gebruikers in in Nederland.


Illegale dienst voor internet-tv die vanuit Den Helder opereerde ontmanteld
24 Mei, 00:03 NOS nieuws

De FIOD en het Openbaar Ministerie hebben in samenwerking met Europol een grote illegale dienst voor internet-tv uit de lucht gehaald. Vier personen zijn aangehouden in Almere en Den Helder, hun woningen zijn doorzocht.

Bij de dienst, die werd aangeboden vanuit een datacenter in Den Helder, waren meer dan een miljoen mensen uit heel Europa aangesloten. Zij hadden via internet toegang tot ruim 10.000 tv-zenders en streamingdiensten als Disney+. Netflix, Viaplay en Videoland. Met een kastje en een abonnement van zo'n 10 euro per maand kregen abonnees toegang. Dat abonnement kon tegen contante betaling worden afgesloten via onder meer belwinkels.

Het datacenter is vandaag doorzocht en stilgelegd. Ook zijn bedrijfspanden en woningen doorzocht in Amsterdam, Den Haag, Almere, Enschede, Hengelo en Den Helder. Er is beslag gelegd op grote bedragen contant geld dat daar mogelijk werd witgewassen, vijf auto's, bankrekeningen, computerapparatuur en administratie.

'Grootste onderzoek naar digitale piraterij ooit'

De techniek van IPTV, het kijken van televisie via het internet, is op zichzelf niet illegaal in Nederland. Het is wel strafbaar om abonnementen aan te bieden en af te sluiten als voor die films en series geen licentievergoeding is betaald.

Stichting Brein, die opkomt voor de houders van auteursrechten, spreekt van "het grootste strafrechtelijke onderzoek door FIOD en Openbaar Ministerie naar digitale piraterij in Nederland ooit". Volgens de organisatie hebben de aanbieders alleen in Nederland al tientallen miljoenen euro's aan schade aangericht.
Vergiftiging Iraanse schoolmeisjes - Iraanse geheime dienst gaat niet uit van georganiseerd dadernetwerk, maar van hysterie
29 April, 00:04 Skynet Buitenland
De Iraanse geheime dienst denkt niet dat een georganiseerd netwerk achter de mysterieuze golf van vergiftigingen bij schoolmeisjes zit. De dienst gaat wel uit van een nationale hysterie, klinkt het in een rapport waarover de Iraanse media vrijdag berichten.


Apple brengt Pay Later-dienst uit in Verenigde Staten
30 Maart, 00:26 Tweakers
Apple heeft zijn dienst genaamd Pay Later uitgebracht in de Verenigde Staten. Vooralsnog is dit het enige land waar de dienst beschikbaar is. Het gaat om uitgestelde betalingen bij het plaatsen van bestellingen via Apple Pay.


Google biedt vpn-dienst voortaan ook aan bij goedkoop One-abonnement
10 Maart, 01:02 Tweakers
Google maakt zijn vpn voortaan ook beschikbaar voor goedkopere Google One-abonnementen. Voorheen was de vpn alleen bruikbaar bij het duurste abonnement, maar de dienst wordt ook beschikbaar voor het Basis-abonnement van twee euro per maand.


GitHub-dienst voor secret scanning nu algemeen beschikbaar
6 Maart, 00:09 Techzine
De dienst is ontworpen om gelekte informatie te detecteren in de gehele publicatiegeschiedenis van een repository, inclusief gevoelige gegevens zoals API-sleutels, accountwachtwoorden, authenticatietokens en andere vertrouwelijke informatie die aanvallers kunnen gebruiken om netwerken te doorbreken, gegevens te stelen of zich voor te doen als een bedrijf. Volgens GitHub zoeken bedreigingsactoren vaak naar authenticatiegeheimen in openbare […]


'Apple-dienst voor uitgesteld betalen kijkt naar bestelgeschiedenis van klanten'
16 Februari, 00:01 Tweakers
Apple wil in de komende weken de Pay Later-dienst beschikbaar maken voor klanten, schrijft Bloomberg. Het gaat om uitgestelde betalingen bij het plaatsen van bestellingen via Apple Pay. Daarbij zou het bedrijf voor de kredietwaardigheid kijken naar de bestelgeschiedenis.


Jonge stemmers maken steeds meer de dienst uit in Top 2000
18 December 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
De Top 2000 heeft enigszins het imago dat het een feestje van witte oude mannen is, maar dat is dit jaar toch een beetje anders. Zo is het onder jonge festivalgangers populaire Goldband (foto) de hoogste nieuwe binnenkomer en staan ook de YouTubers Bankzitters dankzij hun jonge fans meerdere keren op de lijst.


NTT lanceert Sustainability-as-a-Service, dienst voor CO2-reductie
29 September 2022, 00:04 Techzine
NTT introduceert Sustainability-as-a-Service, een aankomende oplossing voor het monitoren, meten en rapporteren van de vooruitgang van klimaatdoelstellingen. De beschikbaarheid en releasedatum zijn onbekend, maar de inhoud staat in steen. De aankomende oplossing stelt organisaties in staat om uitstoot te monitoren, de impact van initiatieven te testen en de vooruitgang van klimaatdoelstellingen te controleren. Sustainability-as-a-Service NTT […]


Russen googelen massaal naar manieren om onder militaire dienst uit te komen
26 September 2022, 00:10 NU.NL - Tech
In Rusland is de zoekopdracht "hoe breek je een hand" woensdag trending geworden nadat president Vladimir Poetin een gedeeltelijke militaire mobilisatie heeft afgekondigd. Veel Russen die mogelijk in aanmerking komen voor militaire dienst zoeken naar manieren om eronderuit te komen.


Protesten Iran - Iraanse geheime dienst beweert bomaanslagen tijdens protesten te hebben verijdeld
25 September 2022, 00:10 Skynet Buitenland
De Iraanse geheime dienst heeft naar eigen zeggen tijdens de recente betogingen verschillende bomaanslagen verijdeld. De aanslagen zouden gepland geweest zijn door aanhangers van de monarchie en leden van de Volksmoedjahedien in de stad Tabriz in het noordwesten van het land, schrijft het Iraanse persagentschap Mehr zaterdag. De verdachten konden worden opgepakt.


PostNL neemt in Nederland duizenden extra pakketbezorgers in dienst
28 Augustus 2022, 00:07 Skynet Economie
PostNL gaat in Nederland sterker inzetten op eigen pakketbezorgers in plaats van te rekenen op zelfstandige onderaannemers. Het bedrijf kondigt aan dat het in de komende jaren duizenden extra bezorgers in dienst gaat nemen.


Marktplaats stopt met Gelijk Oversteken en werkt aan alternatieve dienst
18 April 2022, 00:11 NU.NL - Tech
Marktplaats werkt aan een alternatief voor zijn dienst Gelijk Oversteken, waarmee het geld van de koper pas aan de verkoper werd overgemaakt bij ontvangst van het pakket. Hoewel het alternatief er nog niet is, heeft Marktplaats al wel besloten om te stoppen met Gelijk Oversteken.


Proton na externe audit: betaalde VPN-dienst houdt geen logs bij
15 April 2022, 00:01 Tweakers
Proton heeft een audit laten uitvoeren op zijn ProtonVPN-dienst. Een onafhankelijk securitybedrijf concludeert daarin dat de dienst inderdaad geen logs bijhoudt van verkeer van gebruikers. Bij de gratis dienst wordt er wel een netwerkinspectie gedaan om bittorrentverkeer tegen te gaan.


Opnieuw commotie in Downing Street: echtgenote Boris Johnson zou de dienst uitmaken
8 Februari 2022, 00:08 Volkskrant
Een slappe man die betoverd wordt door een op macht beluste echtgenote. Op deze manier is Boris Johnson neergezet in een te verschijnen biografie over zijn vrouw Carrie. Ondertussen probeert de belegerde premier te bewijzen dat hij wel degelijk de baas is in huis.


VPN-dienst VPNLab offline gehaald door internationale politiediensten
21 Januari 2022, 00:09 NU.NL - Tech
VPNLab is offline gehaald, omdat cybercriminelen de VPN-dienst misbruikten voor ransomewareaanvallen en andere online criminaliteit. Er werden vijftien servers offline gehaald in een internationale operatie waar onder meer Europol en de Nederlandse politie bij betrokken waren.


Mobiele providers verzetten zich tegen Apples vpn-dienst Private Relay
11 Januari 2022, 00:00 Tweakers
Mobiele providers Vodafone, Telefonica, Orange en T-Mobile zouden een brief naar de Europese Commissie gestuurd hebben waarin ze zich verzetten tegen Apples Private Relay. Ze willen dat de vpn-dienst geblokkeerd wordt.


Cato Networks vernieuwt SASE-dienst, word waakhond van cloudsecurity
10 Januari 2022, 00:06 Techzine
De SASE-dienst van Cato Networks is vernieuwd met een gigantische update. De organisatie sleutelde aan de management app om meer queries van netwerkgebeurtenissen toe te staan. Een nieuwe security-analyse van 5.000 veelgebruikte cloudapplicaties helpt te overwegen of een app veilig genoeg is om op het netwerk uit te rollen. Twee dashboards bieden een strakker inzicht […]

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn