NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Dicht


Zo'n 120 Nederlandse tandartspraktijken komende dagen dicht door cyberaanval
Maandag, 00:10 NU.NL - Tech
Nederlandse tandartspraktijken van Colosseum Dental Benelux blijven de komende dagen dicht, omdat het bedrijf is getroffen door een cyberaanval. Dat meldt RTL Nieuws vrijdag. Het gaat om ongeveer 120 praktijken.


Gedumpt afval houdt Nederlandse snelweg dicht, aannemers bedreigd
31 Juli, 00:07 Skynet Economie
In Nederland is de snelweg A1 van Hengelo richting Apeldoorn ter hoogte van Voorst afgesloten voor het verkeer, naar alle waarschijnlijkheid tot het einde van de middag. Dat zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De snelweg is dicht door afval dat daar gisteren is gedumpt als protest tegen het stikstofbeleid van de Nederlandse overheid.


28 Juli, 00:06 Volkskrant
Euro en dollar dansen dicht om elkaar heen en zijn bijna evenveel waard
11 Juli, 00:04 NU.NL - Economie
De euro staat momenteel bijna gelijk met de dollar: 1 euro is op dit moment zo'n 1,02 dollar waard. Hoe minder de euro waard is, hoe duurder import wordt en hoe meer de prijzen in de supermarkt dus oplopen.


16 Juni, 00:08 Volkskrant
Hoe dicht zijn wij bij smartglasses?
23 Mei, 00:10 NU.NL - Tech
Nooit meer iets opzoeken op je telefoon, omdat alle informatie direct in je zichtveld verschijnt. Dat is de droom van augmented reality, de techniek waarmee digitale informatie over de buitenwereld wordt geprojecteerd. Techgiganten werken hard aan speciale smartglasses die dit mogelijk maken. Toekomstmuziek, of binnenkort verkrijgbaar?


?Ik doe geen oog dicht door dat onderzoek?: cynische Johan Derksen toont middelvinger bij terugkeer
17 Mei, 00:01 HLN.BE
Johan Derksen lijkt zich niet bepaald druk te maken om het onderzoek dat het Openbaar Ministerie naar hem doet. ?Er is een PV opgemaakt, ze hebben mijn verhaal aangehoord en nu wordt beslist wat ermee gedaan zal worden. Nou, je begrijpt dat ik geen oog dichtdoe?, klonk het sarcastisch in ?Vandaag Inside?. De presentator stak ook zijn middelvinger op naar alle mensen in talkshows die excuses van hem eisten. Het publiek beloonde hem met een applaus.


28 April, 00:08 Volkskrant
Kolencentrale Onyx op Maasvlakte toch niet dicht
1 April, 00:07 NOS nieuws

De kolencentrale Onyx op de Maasvlakte gaat toch niet dicht. Minister Jetten voor Klimaat en Energie schrijft aan de Tweede Kamer dat de eigenaar, de Amerikaanse investeerder Riverstone, het sluitingsplan heeft ingetrokken. De centrale blijft in ieder geval nog een jaar in bedrijf, zegt de directie.

In november vorig jaar kwam het kabinet met Riverstone overeen dat de centrale dicht zou gaan. Volgens het kabinet was dat een belangrijke stap om de doelen uit het Urgenda-vonnis te halen. Kolencentrales stoten veel kooldioxide uit, de Onyx-centrale produceert per jaar 3 megaton CO2. Als compensatie voor de sluiting zou de eigenaar 212,5 miljoen euro subsidie krijgen.

Dat werd alom gezien als een goede deal voor Riverstone, omdat de investeerder de centrale een paar jaar daarvoor voor minder, ongeveer 200 miljoen, zou hebben gekocht van het Franse energiebedrijf Engie.

'Zeer teleurgesteld'

Minister Jetten schrijft aan de Tweede Kamer dat hij "zeer teleurgesteld" is over het besluit van Riverstone om de centrale langer open te houden. "Het is een slechte beslissing voor het klimaat. Er lag een goed pakket aan afspraken en een passende subsidieregeling. Om die reden vind ik het onverstandig dat Onyx Power terugkomt op deze afspraak."

Jetten geeft in zijn brief niet aan wat de reden is voor het besluit van Riverstone. In een schriftelijke verklaring schrijft het bedrijf dat nog steeds niet duidelijk is of de Europese Commissie wel akkoord gaat met de subsidie voor de sluiting. Die zou gezien kunnen worden als ongeoorloofde staatsteun.

Europese goedkeuring was een voorwaarde voor de deal, maar Jetten houdt er rekening mee dat het voor de investeerder ook aantrekkelijker is om de centrale open te houden, nu de gasprijzen zo hoog zijn, zegt hij in een toelichting. Volgens hem heeft Riverstone formeel het recht om geen gebruik te maken van de regeling.

35 procent

Het besluit van Riverstone betekent niet dat de centrale weer op volle kracht kan gaan draaien, beklemtoont Jetten. De overige kolencentrales in Nederland mogen sinds 1 januari van dit jaar op maximaal 35 procent van hun capaciteit draaien. Voor het overige deel krijgen ze compensatie. Uiterlijk vandaag moest daarvoor de aanvraag ingediend zijn.

Die regeling gaat nu ook gelden voor de Onyx-centrale. Jetten denkt dat het heel goed mogelijk is dat de opbrengst van die compensatieregeling, die is gebaseerd op de huidige hoge energieprijzen, voor Riverstone hoger uitkomt dan het eerder overeengekomen afkoopbedrag van 212, 5 miljoen euro.

De productiebeperking levert wel een besparing op van ongeveer 2 megaton CO2 per jaar, terwijl volledige sluiting 3 megaton minder uitstoot zou hebben betekend.

Russisch gas

Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle kolencentrales in Nederland dicht zijn in 2030. Dat moet zo'n 7 procent schelen in de totale uitstoot van broeikasgassen.

Het voorlopig openblijven van de Onyx-centrale op de Maasvlakte kan het kabinet ook goed uitkomen, nu het minder afhankelijk wil zijn van Russisch gas. Maar volgens Jetten is die centrale niet nodig voor de leveringszekerheid van elektriciteit in Nederland.
Milieufederaties: 150.000 woningen worden te dicht bij Schiphol gebouwd
29 Maart, 00:04 NU.NL - Economie
In de regio rondom luchthaven Schiphol worden in de komende jaren zeker 150.000 woningen gebouwd die niet aan de geluidseisen van wereldgezondheidsorganisatie WHO voor een gezond leven voldoen. Dat blijkt uit een analyse van Natuur en Milieufederatie Noord-Holland en Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland.


Flanders Classics fietst het gat dicht: Gelijk prijzengeld voor mannen en vrouwen in RvV
22 Februari, 00:02 Skynet Belgie
De winnares van de Ronde van Vlaanderen zal dit jaar even veel prijzengeld ontvangen als haar mannelijke collega. Dat maakte Flanders Classics maandag bekend in de gebouwen van hoofdsponsor KPMG in Zaventem. Het maakt van "Vlaanderens Mooiste" de best betalende eendagskoers in het vrouwenwielrennen.


Slot: 'Niemand had verwacht dat Feyenoord dicht bij PSV en Ajax zou staan'
23 December 2021, 00:05 NU.NL - Sport
Trainer Arne Slot vindt dat Feyenoord de eigen verwachtingen heeft overtroffen in de eerste seizoenshelft in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen woensdag met 0-3 bij Heerenveen en bleven daardoor in het spoor van titelkandidaten PSV en Ajax.


A2 bij Vianen tijdelijk dicht vanwege arrestaties en onderzoek na achtervolging
19 December 2021, 00:04 NOS nieuws

Bij een achtervolging op de A2 zijn twee mensen gearresteerd. De snelweg bij Vianen was in beide richtingen tijdelijk dicht vanwege politieonderzoek. Eerder bestond namelijk het vermoeden dat er tijdens de achtervolging explosief materiaal uit een auto was gegooid. Dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn.

De twee arrestaties zijn gedaan naar aanleiding van een lopend onderzoek, laat politie Amsterdam weten.

Eerder meldde de politie al dat agenten een auto wilden controleren, waarna die op hoge snelheid wegreed. Toen werd er een tas uit de auto gegooid. Omdat de agenten het idee hadden dat er explosief materiaal in de tas kon zitten, was het Team Explosieven Verkenning opgeroepen om de inhoud van de tas te controleren.

Een explosief was het dus niet, maar wat er wel in de tas zat wil de politie nog niet naar buiten brengen. De inzittenden van de auto zijn aangehouden.
Laatste Belgische politieagent getuigt op proces aanslagen Parijs: Hoe dicht stonden Hamza Attou en Mohammed Amri bij Abdeslam?
10 December 2021, 00:02 HLN.BE
Op het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs heeft een laatste Belgische politieagent donderdag een getuigenis afgelegd. Dat gebeurde via videoconferentie.


Rotterdamse kolencentrale gaat dicht, wat te doen met de andere drie?
2 December 2021, 00:01 NU.NL - Economie
De kolencentrale van Onyx Power in Rotterdam gaat - met ruim 200 miljoen euro aan subsidie - vervroegd sluiten. Het demissionaire kabinet zet die stap om de Nederlandse CO2-uitstoot sneller terug te dringen. Maar waarom blijven er nog drie kolencentrales open?


6.000 klassen dicht in Frankrijk door coronabesmettingen
24 November 2021, 00:03 Skynet Buitenland
In Frankrijk zijn momenteel 6.000 klassen gesloten door coronabesmettingen. Dat heeft de Franse minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer dinsdag bevestigd. Vorige week vrijdag ging het nog om zo'n 4.000 klassen die thuis moesten blijven.


24H Zolder: Arnage Competition wint en is Virtual Belcar Series kampioen
23 November 2021, 00:02 Autosport
Arnage Competition wint de Virtual 24 Hours of Zolder. Carlos Diegues, Rodrigo Ferreira en Jimmy Antunes konden in de laatste vier uur het laken compleet naar zich toe trekken, waarmee ze niet alleen de overwinning in de race, maar ook het kampioenschap binnenhalen ten opzichte van Simtag e-Team #2 en GTE Racing. de strijd ging door tot in de finale tien minuten, al verliep dit niet zonder slag of stoot.

Lees meer: 24H Zolder: Arnage Competition wint en is Virtual Belcar Series kampioen


Bioscopen en theaters moeten wat OMT betreft korte tijd dicht
18 November 2021, 00:10 NU.NL - Film
Om de stijgende besmettingscijfers onder controle te krijgen, moeten onder andere bioscopen en theaters hun deuren enkele weken gesloten houden. Dat adviseert het Outbreak Management Team het demissionaire kabinet donderdag.


Supporterscollectief baalt: 'We zijn het enige land waar stadions weer dicht zijn'
18 November 2021, 00:07 NU.NL - Sport
Supporterscollectief Nederland heeft slechts deels begrip voor het besluit om de komende weken verder te voetballen zonder publiek. De organisatie waarbij supportersverenigingen van vrijwel alle profclubs zijn aangesloten snapt dat er wordt ingegrepen, maar is niet te spreken over de manier waarop.


Spanning EU en Belarus in migrantencrisis loopt op: Loekasjenko dreigt gaskraan dicht te draaien
14 November 2021, 00:06 Volkskrant
De Belarussische president Aleksandr Loekasjenko dreigt de gaskraan richting Europa dicht te draaien als de Europese Unie zijn land volgende week extra sancties oplegt vanwege de migrantencrisis.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn