NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Democraten

2News.be / Trefwoorden / Democraten

McConnell staakt verzet tegen akkoord met Democraten over delen van de macht in de Senaat
Vandaag, 05:36 HLN.BE
De Republikeinse fractievoorzitter in de Amerikaanse Senaat, Mitch McConnell, heeft zijn verzet opgegeven tegen een akkoord met zijn Democratische tegenhanger Chuck Schumer over het delen van de macht in het hogerhuis van het Amerikaanse parlement. McConnell hield het akkoord dagenlang tegen, maar liet zijn belangrijkste eis maandag lokale tijd vallen.


Democraten vermoeden hulp van binnenuit bij bestorming Capitool
14 Januari, 21:49 Volkskrant
Diverse Democraten beschuldigen hun Republikeinse collega?s en politieagenten van hulp bij de bestorming van het Capitool. Daders zouden zijn rondgeleid en er werd gevreesd dat schuilplaatsen van Democratische politici zouden worden verraden. De geruchten voeden het onderlinge wantrouwen.


Afzetten zal Democraten niet lukken - voorkomen dat Trump weer president wordt misschien wel
12 Januari, 12:19 Volkskrant
De Democraten zijn maandag begonnen met hun poging president Donald Trump af te zetten. Hoewel de kans klein is dat dit zal slagen, gezien het verzet van de Republikeinen, lukt het de Democraten mogelijk wel om Trump te verbieden ooit nog president te worden.


Democraten dienen formeel artikel voor impeachment van Donald Trump in
11 Januari, 17:18 Gazet v. Antwerpen

De Democraten hebben maandag iets na 17 uur Belgische tijd in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden formeel een artikel ingediend voor de impeachment van president Donald Trump. Net ervoor hadden ze ook een resolutie ingediend waarin ze aan vicepresident Mike Pence vroegen om de president af te zetten.
Pelosi wil haast maken met het afzetten van Trump
11 Januari, 13:16 Volkskrant
Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, wil snel een afzettingsprocedure in gang zetten tegen president Donald Trump, als hij niet binnen enkele dagen uit zijn ambt wordt gezet. Dat schreef ze zondag in een brief aan haar collega?s.


Democraten zetten afzetting Donald Trump in gang: hoeveel kans maken ze?

De Democraten hebben maandag twee scenario?s in gang gezet om president Donald Trump af te zetten. Waarom doen ze dat, nu Trump toch nog maar enkele dagen in het Witte Huis mag zitten? Maken ze nu meer kans dan bij hun vorige poging tot impeachment? En doen ze hier eigenlijk wel goed aan? Bart Kerremans, hoogleraar Amerikaanse politiek (KU Leuven), geeft antwoord.
Maandag beginnen Democraten aan afzettingsprocedure van Trump
10 Januari, 09:36 Gazet v. Antwerpen

De Democraten zullen maandag in het Amerikaanse Huis van afgevaardigden een wetsartikel voorstellen dat de impeachment van de Amerikaanse president Donald Trump mogelijk moet maken.
Democraten pakken na het Witte Huis ook controle over Congres
7 Januari, 10:02 Volkskrant
De Democraten hebben na het Witte Huis ook de controle teruggepakt over het Amerikaanse Congres. Beide vacante Senaatszetels uit Georgia zijn woensdag volgens de grote Amerikaanse nieuwsmedia gewonnen door Democraten.


Democraten naderen Senaatsmeerderheid waar het succes van Bidens presidentschap van afhangt
7 Januari, 07:06 Volkskrant
Republikeinen en Democraten strijden in Georgia om de twee zetels van de staat in de Amerikaanse Senaat. Wie beide zetels wint beheerst de Senaat, en daarmee het presidentschap van Joe Biden.


Democraten winnen cruciale Senaatszetels in Georgia, opsteker voor Biden
7 Januari, 07:06 NOS nieuws

De Democraten hebben in de Amerikaanse staat Georgia de verkiezingen voor twee Senaatszetels gewonnen, melden CNN, NBC en AP. Daarmee hebben zowel de Democraten als Republikeinen 50 zetels in de machtige Senaat. Door de beslissende stem bij stemmingen van aankomend vicepresident Kamala Harris, is de Senaat in de praktijk in handen van de Democraten.

De overwinning geeft aankomend president Biden de ruimte zijn beleidsplannen waarschijnlijk probleemloos door te voeren. Zijn partij heeft namelijk ook de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, hoewel de Democraten bij de verkiezingen in november enkele zetels kwijtraakten.

Bij die verkiezingen behaalde geen van de kandidaten voor de twee Senaatszetels in Georgia een meerderheid. Daarom werd gisteren een run off, een nieuwe verkiezingsdag, gehouden. Dat werd zoals verwacht een nek-aan-nekrace, waarbij de tegenstanders elkaar slechts tienduizenden stemmen ontliepen.

Blue sweep

Vanochtend werd al duidelijk dat de Democratische kandidaat Raphael Warnock zijn Republikeinse tegenstander Kelly Loeffler heeft verslagen. Na het tellen van bijna alle stemmen is nu duidelijk geworden dat de andere Senaatszetel naar de Democraat Jon Ossoff gaat.

Warnock sprak vanochtend van een historisch moment, omdat niet werd verwacht dat de Democraten in het van oudsher Republikeinse bolwerk zouden winnen en daarmee een blue sweep zouden veroorzaken. De zuidelijke staat heeft sinds 2005 geen Democratische senator meer gehad.

Biden won in november nipt in Georgia. Meerdere hertellingen hebben die winst bevestigd, maar Trump weigert zich erbij neer te leggen. Eind vorige week kwam via de Washington Post een gesprek naar buiten van Trump met de hoogste Republikeinse verkiezingschef in de staat, waarin de president hem vraagt voldoende stemmen 'te vinden' om alsnog te winnen.

Beide partijen hebben enorme bedragen in de campagne voor de Senaatszetels van Georgia gestoken. Alles bij elkaar gaat het om een recordbedrag van ongeveer 1 miljard dollar, ruim 800 miljoen euro.
Zo bespeelden Russische trollen de VS via Facebook
11 Mei 2018, 21:24 Volkskrant
Eindelijk is duidelijk met wat voor advertenties de Russen de Amerikaanse verkiezingen hebben geprobeerd te beïnvloeden. De onderzoekscommissie van het Amerikaanse congres heeft meer dan drieduizend advertenties vrijgegeven.


Republikeinen zien geen bewijs voor samenwerking Trump en Russen. Democraten woedend
27 April 2018, 20:42 Volkskrant
Contacten die medewerkers van Trump met de Russen hadden zien de Republikeinen niet als bewijs voor samenwerking. De Democraten verwijten de Republikeinen dat ze als 'advocaat' van Trump optreden. Er is geen enkel bewijs van samenwerking tussen de Russen en het campagneteam van Donald Trump. Dat is de conclusie van het eindrapport  van een onderzoekscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaard


Democratische partij klaagt Trump-campagne en Rusland aan wegens samenzwering
20 April 2018, 16:30 Volkskrant
De Amerikaanse Democratische partij heeft een aanklacht ingediend tegen Rusland, het campagneteam van president Trump en Wikileaks vanwege een vermeende samenzwering om de presidentsverkiezingen van 2016 te beïnvloeden. De aanklacht is ingediend in New York. In de aanklacht worden hoge functionarissen binnen de Trumpcampagne ervan beschuldigd samengewerkt te hebben met de Russische overheid en de


Democraten en Republikeinen bereiken compromis over begroting, met onder meer geld voor Trumps muur
22 Maart 2018, 06:00 Gazet v. Antwerpen

In de Verenigde Staten hebben de Republikeinen en de Democraten in het Congres woensdag een akkoord bereikt over een federale begroting tot het einde van het fiscaal jaar 2018, dat eindigt op 30 september. De financieringswet van 1,3 biljoen dollar bevat onder meer geld voor een deel van de befaamde grensmuur met Mexico ? president Donald Trumps grootste verkiezingsbelofte ?, maar ook de Democraten halen hun slag binnen.
Zelf vond Trump het een 'heel goed gesprek', maar Democraten én Republikeinen laken omstreden felicitatie aan Poetin
21 Maart 2018, 11:24 Volkskrant
President Trump had dinsdag amper het gesprek beëindigd met president Poetin of hij werd direct overladen met kritiek vanwege zijn felicitatie-telefoontje aan de Russische leider. Ondanks adviezen van zijn adviseurs, feliciteerde hij Poetin toch met zijn herverkiezing. Daarbij repte hij met geen woord over de zenuwgasaanval in Londen op de dubbelspion Sergej Skripal en diens dochter. Trump toonde


Hoe Mussolini de fascistische staat uitvond: zelfs de democraten hielpen een handje
20 Maart 2018, 01:36 Volkskrant
Hij geldt als de uitvinder van de fascistische staat. Maar over hoe hij precies die macht vestigde, is niet zoveel bekend. Rients Verschoor (28) dook in de archieven en ontdekte: zelfs democraten hielpen Mussolini een handje. Benito Mussolini: zijn naam is algemeen bekend. Net als zijn schepping, het fascisme. Maar aan de manier waarop hij de, uiteindelijk absolute, macht in Italië verwierf, wordt


Democraten VS willen Twitter, Whatsapp en Apple dagvaarden om privéberichten
18 Maart 2018, 10:06 Tweakers
De Amerikaanse Democratische Partij is van plan om verscheidene techbedrijven, waaronder Twitter, Whatsapp en Apple, te dagvaarden in het onderzoek naar Russische inmenging in de verkiezingen. Ze willen van mensen gelieerd aan Trump hun privéberichten inzien.


Democraten winnen belangrijke voorverkiezingen in Rupublikeins bolwerk Pennsylvania
14 Maart 2018, 06:24 Volkskrant
Conor Lamb, een gematigde Democraat, heeft de overwinning geclaimd in de verkiezingen voor een plek in het Huis van Afgevaardigden voor de Amerikaanse staat Pennsylvania. Hij won maar nips van de Republikeinse kandidaat Rick Saccone. De verkiezing van Lamb wordt gezien als een graadmeter voor de tussentijdse verkiezingen half november. Het goede resultaat van Lamb, een 33-jarige oud-marinier, is e


Rusland-onderzoek - Voor Democraten in inlichtingencommissie is onderzoek naar Russische inmenging niet rond
14 Maart 2018, 02:30 Skynet
De Democraten in het Huis van Afgevaardigden willen hun onderzoek naar Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016 voortzetten. "We zullen ons best doen om door te gaan met het werk", zei de leidende Democraat in de inlichtingencommissie van het Huis, Adam Schiff, dinsdagavond. Hij is ervan overtuigd dat er wel degelijk bewijzen zijn van afspraken tussen het campagneteam van Donald Trump en Moskou.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn