NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Demir


Beslissing Demir stresstest voor Vlaamse regering
14 November, 00:02 De Tijd
13:19 Dat CD&V en Open VLD niet op de hoogte waren dat minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) de vergunning voor de gascentrale van Vilvoorde zou weigeren, wekt wrevel. 'Dit is geen voorbeeld van loyaal g...


Zuhal Demir gaat niet naar klimaattop in Glasgow wegens coronabesmetting op kabinet: ?Hoe rot is dit??

Vlaams klimaatminister Zuhal Demir (N-VA) trekt zondag niet naar Glasgow voor de klimaattop. Haar kabinetschef is besmet met het coronavirus, en dus is internationaal reizen uitgesloten voor Demir. ?Heel rot na drie weken hard werken aan dat klimaatplan?, zegt de minister. ?Maar we kunnen geen risico?s nemen.?
Vlaanderen legt deel van 3M tijdelijk stil
30 Oktober, 00:02 De Tijd
23:55 Het Amerikaanse chemiebedrijf 3M heeft onvoldoende bewezen dat het geen schadelijke chemische PFAS-stoffen meer uitstoot in Zwijndrecht, stelt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Daarom l...


Demir weigert ook vergunning voor gascentrale Tessenderlo
16 Oktober, 00:02 De Tijd
21:58 Vlaams minister Zuhal Demir weigert een vergunning voor een gascentrale in Tessenderlo, omdat de stikstofuitstoot gebrekkig in kaart wordt gebracht. Eerder had ze ook die voor een gascentrale in Dilse...


Zuhal Demir: ?Er komen nog stikstofarresten. Scherper en strenger?
11 September, 00:01 De Tijd
01:30 Vroeger schoot Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) al eens uit haar sloffen tegen de groenen, maar nu krijgen ook de Vlaamse werkgevers een veeg uit de pan. ?Dat Voka- voorzitter Wouter De ...


Grimbergse buurtbewoners hopen op hulp van minister Demir tegen nieuwe verkaveling
11 Augustus, 00:01 Skynet Belgie
Meer dan 120 buurtbewoners uit Grimbergen hebben via een persbericht de hulp ingeroepen van Vlaams minister van Omgeving, Zuhal Demir. De gemeente Grimbergen wil namelijk doorzetten met vernieuwde plannen voor een grote verkaveling, die volgens de buurtbewoners zal zorgen voor wateroverlast. Demir had na de grote watersnood in juli aangekondigd geen bouwvergunningen meer te willen in overstromingsgevoelige gebieden.


Minister Demir:"Klimaatrapport zegt wat we allemaal al wisten"
10 Augustus, 00:03 Skynet
"Dit klimaatrapport zegt eigenlijk wat we allemaal al wisten: met een overaanbod aan papieren beloften en een gebrek aan inspanningen op het terrein geraken we er niet. Integendeel", zegt Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA) vandaag in een reactie op het nieuwe klimaatrapport.


Demir wil nultolerantie voor geweld tegen chauffeurs De Lijn
8 Februari, 03:49 Skynet
Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir vraagt samen met haar collega's van de andere deelstaten een nultolerantie voor geweld tegen chauffeurs van het openbaar vervoer. Ze kondigt aan dat het College van procureurs-generaal de vraag op vrijdag 12 februari bespreekt.


Zuhal Demir investeert 50 miljoen euro in betere bescherming tegen overstromingen
4 Februari, 16:56 Skynet
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) maakt 50 miljoen euro vrij om extra buffer- en wachtbekkens aan te leggen, zodat het risico op overstroming verminderd wordt. Dat heeft Demir vandaag bekendgemaakt tijdens een bezoek aan wachtbekken Zuunbeek in de Vlaams-Brabantse gemeente Sint-Pieters-Leeuw.


Zuhal Demir (N-VA): "Beslissing Raad van State bevestigt Vlaams standpunt"
2 Februari, 15:50 Skynet
De Raad van State bevestigt het Vlaamse standpunt dat enkel vakantieparken en kampeerterreinen sluiten niet te verantwoorden is. Dat zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) in een reactie op het arrest van de Raad van State dat de federale overheid in het ongelijk stelde om een onderscheid te maken tussen vakantieparken en campings enerzijds en alle andere logies anderzijds, voor wat de coronamaatregelen betreft.


De Zeven Vragen aan Zuhal Demir: stel hier jouw vraag aan de Vlaamse minister van N-VA
26 Januari, 13:48 HLN.BE
Zaterdag zie je op HLN.be opnieuw een aflevering van ons online programma De Zeven Vragen. Daarin stelt Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, zeven scherpe en originele vragen aan een politicus. Deze week is dat Zuhal Demir, Vlaams minister van Omgeving, Justitie, Toerisme en Energie. En jij kan zelf ook een vraag inzenden.


Demir maakt compensatiebedragen zonnepanelen bekend
22 Januari, 17:19 De Tijd
18:01 De simulatietool voor de compensatie van de eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter staat online op tellercompensatie.be. Dat meldt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). Een gemidd...


Zware werkstraf voor Genkenaar die in mail naar minister Zuhal Demir dreigt haar ?te zullen verkrachten?
22 Januari, 13:36 HLN.BE
De 24-jarige Genkenaar die op 16 november vorig jaar een schokkende mail had gestuurd naar Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA), waarin hij onder meer dreigde haar te zullen verkrachten, is daarvoor veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur. ?Hallucinant hoe deze man een vrouw het zwijgen wilde opleggen?, klonk het in een eerste reactie.


Demir: ?Eigenaars van zonnepanelen zullen eenmalig gecompenseerd worden?
15 Januari, 16:00 Gazet v. Antwerpen

De beslissing van het Grondwettelijk Hof omtrent de terugdraaiende teller heeft grote gevolgen voor gezinnen. Nu heeft Vlaams Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) aangekondigd dat er een compensatie komt. De Gezinsbond sprak eerder op de dag van een zware schending van het vertrouwen en vraagt een compensatie voor de getroffen gezinnen.
Grondwettelijk Hof vernietigt recht op vijftien jaar terugdraaiende teller bij zonnepanelen

Het Grondwettelijk Hof heeft de Vlaamse regeling rond de terugdraaiende elektriciteitsmeter vernietigd. Gebruikers mogen wel de voordelen behouden die ze tot op vandaag hebben genoten.
Coronavirus - Demir schiet energiescanbedrijven te hulp
13 Januari, 06:02 Skynet Belgie
Vlaams minister van Energie Zuhal Demir maakt 700.000 euro vrij om 24 energiescanbedrijven door de coronacrisis te loodsen. Door de coronamaatregelen zijn er geen huisbezoeken mogelijk en dus stonden die bedrijven de voorbije maanden grotendeels op non-actief. Volgens N-VA-minister Demir zijn de bedrijven belangrijk in de aanpak van energiearmoede en krijgen ze daarom in 2021 tijdelijk hogere vergoedingen voor de uitgevoerde energiescans.


Zuhal Demir wil voor zomer met concreet stikstofplan komen
8 Januari, 04:30 Gazet v. Antwerpen

?Ik wil vermijden dat we in toestanden terechtkomen zoals in Nederland?, zo zei Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) woensdag in het Vlaams Parlement. Ze antwoordde op ongeruste parlementsleden na grote stikstofproblemen in Nederland, die ook in ons land grote stukken van de economie zouden kunnen lamleggen.
Demir wil voor de zomer met definitief stikstofplan komen
7 Januari, 07:24 Skynet Economie
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wil voor het zomerreces met een definitief stikstofplan komen. Dat zei ze in het Vlaams Parlement na vragen van Annick De Ridder (N-VA) en Maurits Vande Reyde (Open Vld).


PVDA wil containerpark gratis maken
De Heistse afdeling van de linkse partij PVDA heeft donderdagavond in het CC de resultaten bekendgemaakt van een bevraging die ze hebben gedaan bij 526 Heistenaars.


Çavaria is tevreden met plan Demir tegen homo- en transfoob geweld, maar ?er is nood aan overkoepelende visie en extra middelen?
11 Mei 2018, 08:42 Gazet v. Antwerpen

Holebi- en transgendervereniging çavaria is tevreden met het actieplan van staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) tegen homo- en transfoob geweld, dat een brede aanpak nastreeft en ook de oorzaken van de problematiek wil aanpakken. Wel vraagt de vereniging zich af wie de verschillende acties zal coördineren, en wijst ze erop dat er voor nieuwe maatregelen ook extra middelen nodig zijn.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn