NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Deel


Dries Roelvink wil serieuze poging doen om deel te nemen aan Songfestival
24 Juni, 11:40 NU.NL - Muziek
Dries Roelvink is momenteel bezig met het componeren van een nummer dat hij wil inzenden voor de Songfestival-selectie. De zanger vertelde in De 538 Ochtendshow dat het een orkestraal nummer wordt.


Deel basisscholen vanwege winterweer toch niet open morgen
7 Februari, 18:24 NOS nieuws

Een aanzienlijk aantal basisscholen blijft morgen dicht vanwege het winterweer. Net nu ze weer open mogen na de 'lockdown', blijven er onder meer scholen dicht in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leiden, in de regio's Zaanstreek en Waterland en in het oosten van het land.

In Amsterdam blijven meer dan honderd scholen dicht die zijn aangesloten bij de Federatie Openbaar Primair Onderwijs Amsterdam.

"Wij denken dat het niet gaat lukken om iedereen morgenochtend op tijd op school te krijgen en dat het onverantwoord is", laat voorzitter Herbert de Bruijne aan Het Parool weten. De scholen vinden het risico op ongelukken door gladheid te groot. Bovendien wonen leerkrachten vaak niet in de buurt van de school en is het onzeker of ze op tijd kunnen komen. Op de Amsterdamse scholen zitten meer dan 30.000 leerlingen.

Pure overmacht

Ook in de regio Waterland vrezen ze voor ongelukken. "We doen dit echt voor de veiligheid van de docenten en de leerlingen", zegt Noor van Doesburg van scholenkoepel Opspoor tegen NH Nieuws. "We betreuren het natuurlijk enorm."

In Overijssel worden leerlingen van meerdere scholen voor speciaal onderwijs getroffen. Taxibedrijven in de provincie zeggen dat ze vanwege de gladheid niemand vervoeren.

Grote schuldige is het winterweer, zegt Ad Veen van de sectororganisatie voor het primair onderwijs (PO-Raad). "Het is jammer, want we hoopten dat scholen open zouden gaan. Het is pure overmacht", zegt hij. "Vooral in grote steden blijven scholen dicht. Leraren zijn afhankelijk van het openbaar vervoer en de dienstregeling voor morgen is niet optimaal."

Enkele scholen geven leerlingen een dag langer thuisonderwijs.
Zeven Belgen nemen deel aan WK in Cortina d'Ampezzo
7 Februari, 13:45 Skynet Sport
Maandag begint in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo het WK alpijnse ski. De hele skiwereld is opgelucht dat het WK ondanks de wereldwijde coronacrisis kan plaatsvinden. Zeven Belgen nemen deel.


De Ronde van Vrouwenvoetballand, deel 2: De ambitie van de KRC Genk Ladies, 1-3 tegen Standard tijdens de examens
7 Februari, 09:16 HLN.BE
Genk Ladies heeft met 1-3 verloren van Standard. Voor het team van tieners van Guido Brepoels wordt het heel moeilijk om de play-offs te halen. ?Niet zo erg,? hoorde je vrijdag al hier en daar. ?Daar zijn we nu nog niet klaar voor.? In die uitspraak zit eigenlijk tegelijk heel veel ambitie. Want na nu komt straks. Op zijn Ronde Van Vrouwenvoetballand was Dirk Deferme in Zwartberg.


Deel van Nederlanders met overgewicht krijgt derde prik wegens ?te korte? naald
5 Februari, 11:30 Gazet v. Antwerpen

Een deel van de Nederlanders met overgewicht heeft de eerste coronaprik met een te korte naald gekregen en kan daarom bij de tweede injectie een uitnodiging voor een derde vaccinatie verwachten. Dat bevestigen de Gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD) Drenthe en de landelijke GGD GHOR.
Rupert Grint heeft groot deel van eigen Harry Potter-films nooit gezien
4 Februari, 21:02 NU.NL - Film
Rupert Grint, die in de acht Harry Potter-films de rol vertolkte van Ron Weasley, heeft het overgrote deel van de succesvolle reeks nooit gezien. In gesprek met Variety vertelt de 32-jarige acteur dat hier mogelijk verandering in komt nu hij een kind heeft.


Lufthansa leent geld en betaalt deel staatskrediet terug
4 Februari, 18:27 HLN.BE
De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft vers kapitaal opgehaald met de uitgifte van obligaties, en is van plan een stuk van de staatssteun vervroegd terug te betalen.


Deel van krijtrotsen van Dover brokkelt af in zee
4 Februari, 14:50 Skynet
Een toevallige voorbijganger heeft op video kunnen vastleggen hoe enorme hoeveelheden krijt afbrokkelden van de krijtrotsen van Dover. Volgens Britse media is het pas de derde keer in 20 jaar dat een ineenstorting van deze omvang werd geregistreerd.


Willebroekse Julie (25) neemt deel aan The Voice na gastric bypass: ?Nu ik 86 kilo minder weeg, durf ik tonen wat ik kan?
4 Februari, 12:18 HLN.BE
Het televisieprogramma ?The Voice? gaat vanaf vrijdag 5 februari weer op zoek naar de beste stem van Vlaanderen. Ook de Willebroekse Julie Rochtus (25) waagt haar kans tijdens de eerste ?Blind Auditions?. ?Ik voelde tien jaar geleden al dat ik op het podium thuishoor, maar mijn overgewicht speelde mij parten. Nu ik 86 kilo minder weeg, durf ik mij eindelijk helemaal te smijten.?


Deel werknemers zegt meer thuis te kunnen werken, maar mag of wil dat niet
4 Februari, 11:03 NU.NL - Economie
Eind vorig jaar werkte bijna de helft van de werknemers thuis; ruim een derde deed dat volledig en zo'n 15 procent deels thuis en deels op locatie. Van de werknemers die niet of niet volledig thuiswerken, zegt een op de zeven dat wel te kunnen, maar dat van de baas niet te mogen of zelf niet te willen. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van TNO over werken tijdens de coronacrisis.


Drie Belgen krijgen startbewijs voor WK schaatsen: naast Bart Swings nemen ook Stien Vanhoutte en Sandrine Tas deel
3 Februari, 07:54 Gazet v. Antwerpen

Schaatsster Stien Vanhoutte zal tijdens de wereldkampioenschappen afstanden uitkomen op de 500 meter. Sandrine Tas neemt deel aan de massastart. Bart Swings schaatst de 1500 meter, de 5000 meter en de massastart. Dat blijkt uit een lijst die de Internationale Schaats Unie (ISU) heeft gepubliceerd.
KNVB wil Regio Cup in plaats van competitie voor groot deel amateurvoetbal
2 Februari, 11:01 NU.NL - Sport
Voor de amateurvoetballers die uitkomen in de zogenoemde B-categorie wordt de competitie dit seizoen niet meer hervat. Zodra de overheid toestemming geeft, gaat de KNVB van start met de Regio Cup: kleinschalige en regionale toernooien voor amateurverenigingen, met minder lange reisafstanden en de kans op lokale derby's.


WannaWork van politica Sihame El Kaouakibi wordt deel van Vivaldis Interim
2 Februari, 04:36 Gazet v. Antwerpen

WannaWork, een jobplatform voor meer diversiteit op het werk van onderneemster en Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi, wordt onderdeel van het Antwerpse Vivaldis Interim.
Zuhal Demir (N-VA): "Beslissing Raad van State bevestigt Vlaams standpunt"
2 Februari, 15:50 Skynet
De Raad van State bevestigt het Vlaamse standpunt dat enkel vakantieparken en kampeerterreinen sluiten niet te verantwoorden is. Dat zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) in een reactie op het arrest van de Raad van State dat de federale overheid in het ongelijk stelde om een onderscheid te maken tussen vakantieparken en campings enerzijds en alle andere logies anderzijds, voor wat de coronamaatregelen betreft.


Deel Zuiderring afgesloten na kop-staartaanrijding met vrachtwagens
1 Februari, 14:18 Gazet v. Antwerpen

Op de Zuiderring in Mol deed zich maandagnamiddag een kop-staartaanrijding voor tussen twee vrachtwagens.
Tweede deel van Netflix-reeks ?Lupin' in de maak
28 Januari, 17:18 HLN.BE
Fans van de Netflix-serie ?Lupin' mogen hun hartje ophalen. Deze zomer zal het tweede deel van de succesreeks, met Omar Sy (43) in de hoofdrol, al op de streamingdienst te zien zijn.


Verrassing van formaat: Zdenek Stybar start op WK veldrijden in Oostende

Van een aangename verrassing gesproken: drievoudig wereldkampioen veldrijden Zdenek Stybar (Deceuninck - Quick-Step) staat zondag aan de start van het WK veldrijden. Dat heeft zijn team zonet gemeld.
Coronavirus - Lockdown in deel van Hongkong nu aantal gevallen toeneemt
23 Januari, 04:38 Skynet
Hongkong zet de zware middelen in om een uitbraak van het coronavirus in een van de armste en dichtstbevolkte wijken aan te pakken. In de Jordan-wijk, op het schiereiland Kowloon, geldt met onmiddellijke ingang een lockdown, werd zaterdagochtend (plaatselijke tijd) aangekondigd. Zowat 10.000 bewoners zijn getroffen door de lockdown.


Banken openen deel geldstortautomaten weer na plofkraakrisico's
22 Januari, 16:19 NU.NL - Economie
Banken heropenen maandag verspreid over het land veertig geldstortautomaten voor ondernemers. De automaten zullen uit veiligheidsoverwegingen tijdens de openingsuren permanent worden bewaakt en iedere dag worden geleegd. Zo moet worden voorkomen dat ze doelwit van plofkraken worden.


Intel: 7nm-processors verschijnen in 2023 maar we besteden deel uit
22 Januari, 07:36 Tweakers
Volgens Intel zijn de oorzaken van de problemen met zijn 7nm-productie van chips gevonden en verschijnen de eerst producten in 2023 in consumentensystemen. Een toenemend deel van de productie besteedt Intel echter uit.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn