NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Deel


Stripperfilm Magic Mike met Channing Tatum krijgt een derde deel
Donderdag, 00:06 NU.NL - Film
Hoofdrolspeler Channing Tatum, regisseur Steven Soderbergh en schrijver Reid Carolin werken opnieuw samen voor het derde deel van de Magic Mike-films, dat de titel Magic Mike's Last Dance krijgt.


El Kaouakibi dient nieuw ziektebriefje in tot eind februari (maar verliest nu wel deel van loon)
26 November, 00:02 HLN.BE
Voormalig Open Vld-parlementslid Sihame El Kaouakibi heeft een nieuw ziektebriefje ingediend tot eind februari. Dat wil zeggen dat ze 60 procent loon verliest.


ACM vraagt Europese Commissie of KPN deel zakelijk netwerk nog open moet stellen
22 November, 00:01 Tweakers
De Autoriteit Consument & Markt heeft het voorgenomen besluit om de regulering van een deel van KPN's zakelijk kopernetwerk in te trekken voorgelegd aan de Europese Commissie. Mocht de EC het met de ACM eens zijn, dan hoeft KPN dit deel van het netwerk niet meer open te stellen.


Lifehack: Zo deel je makkelijk je wifiwachtwoord met gasten
18 November, 00:11 NU.NL - Tech
Als je vrienden over de vloer hebt, is het wel zo gastvrij om je wifiwachtwoord met ze te delen. Met deze tips lukt dat in een handomdraai.


Mel Gibson zal vijfde deel van 'Lethal Weapon' regisseren
17 November, 00:06 Skynet Buitenland
Na meer dan 23 jaar komt er nu toch nog een vervolg op de actiekomedie 'Lethal Weapon'. De vijfde film in de reeks zal geregisseerd worden door de 65-jarige acteur Mel Gibson, een van de hoofdrolspelers in de films. Dat meldt de Britse tabloidkrant The Sun.


Mercedes SL in AMG trim: alle versies op een rij (deel 2)
2 November, 00:02 AutoBlog

We gaan door met alle Mercedes SL-modellen in AMG uitvoering. Hoera! Eindelijk is de Mercedes-AMG SL officieel gelanceerd! We hebben het eigenlijk veel te lang moeten stellen zonder SL. Gelukkig had Mercedes voldoende alternatieven in de aanbieding in de vorm van de S-Klasse Cabriolet of de AMG GT als je juist een iets sportievere Mercedes […]

The post Mercedes SL in AMG trim: alle versies op een rij (deel 2) appeared first on Autoblog.nl.
Chemiefabriek 3M moet deel productie stilleggen vanwege pfas
30 Oktober, 00:05 NOS nieuws

Chemiebedrijf 3M in het Belgische Zwijndrecht moet tijdelijk alle productieprocessen stopzetten waarbij pfas vrijkomt. Die maatregel heeft de Vlaamse omgevingsdienst opgelegd, meldt de VRT.

Deze week bleek dat bij 90 procent van 800 omwonenden van de fabriek te hoge pfos-waarden (een stof die tot de pfas-familie behoort) in het bloed zitten. De productieprocessen tijdelijk stilleggen is nu de enige manier om er zeker van te zijn dat de omwonenden niet worden blootgesteld aan nog meer schadelijke stoffen, vindt de Vlaamse overheid.

De burgemeester van Zwijndrecht zegt het besluit van de overheid toe te juichen. "Het is geen gemakkelijke beslissing geweest denk ik, maar wel de enige manier om de vervuiling te verminderen."

Hij zegt zich nog wel af te vragen welke argumenten de omgevingsdienst heeft gebruikt om tot deze maatregel te komen. "Ik moet het rapport nog lezen", zegt hij.

In Zeeland ontstonden afgelopen zomer zorgen omdat de schadelijke stoffen via de Schelde de provincie binnenkomen. In een reactie laat gedeputeerde Van der Velde nu weten "overvallen te zijn door het nieuws" van het stilleggen van de processen. "Zeeland wil de beslissing nog bestuderen. De provincie is blij dat er nu tijdelijk geen pfas wordt geloosd, maar heeft nog wel vragen over de lange termijn."

Vijf kilometer rond de fabriek

Gisteren moest 3M op een hoorzitting uitleg geven over de processen en de schadelijke stoffen die daarbij vrijkomen. Volgens de Vlaamse omroep heeft het bedrijf daarbij "kennelijk niet kunnen overtuigen". De inspectie wil niet het hele bedrijf sluiten, maar alleen het deel waar de schadelijke stoffen worden uitgestoten.

3M liet vandaag aan de VRT weten dat "de huidige emissies beperkt zijn en geen invloed hebben op de volksgezondheid". Topvrouw Teeters stelt dat 3M al "decennialang" de bloedwaarden van haar eigen werknemers in de gaten houdt. "En die liggen tien keer zo hoog als die van de omwonenden in Zwijndrecht. Onze werknemers ondervinden daar geen negatieve gezondheidseffecten van."

Het bedrijf vreest dat het stilleggen tot banenverlies leidt. Maar als het aan de overheid ligt hoeft het stilleggen niet lang te duren en hoeft de impact voor werknemers niet groot te zijn. De omgevingsdienst vindt wel dat 3M "bereid moet zijn haar verantwoordelijkheid op te nemen richting de omgeving en in het bijzonder haar werknemers".

Vandaag heeft de Vlaamse overheid besloten om het bloedonderzoek van omwonenden uit te breiden naar een straal van 5 kilometer rond de fabriek.
Vlaanderen legt deel van 3M tijdelijk stil
30 Oktober, 00:02 De Tijd
23:55 Het Amerikaanse chemiebedrijf 3M heeft onvoldoende bewezen dat het geen schadelijke chemische PFAS-stoffen meer uitstoot in Zwijndrecht, stelt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Daarom l...


Populaire dramaserie The Sopranos krijgt mogelijk nieuw deel
27 Oktober, 00:08 NU.NL - Film
David Chase, de bedenker van The Sopranos, is met HBO Max in gesprek over een mogelijk nieuw deel van de iconische tv-serie. Net als de nieuwe Sopranos-film The Many Saints of Newark zou het nieuwe deel zich afspelen voorafgaand aan de gebeurtenissen in de serie, die tussen 1999 en 2007 te zien was bij HBO.


Deel Oranje-publiek fluit Berghuis uit: 'Daar moet je geen aandacht aan geven'
13 Oktober, 00:05 NU.NL - Sport
Louis van Gaal vindt dat er geen aandacht besteed moet worden aan het deel van het Oranje-publiek dat maandag in De Kuip Steven Berghuis uitfloot tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. De bondscoach benadrukt dat het niet groter gemaakt moet worden dan het is.


?Groot deel werknemers omzeilt cybersecuritymaatregelen?
2 Oktober, 00:07 Techzine
Onderzoek van Cisco concludeert dat meer dan 40 procent van Nederlandse werknemers de cybersecuritymaatregelen van hun werkgever omzeilen. Cisco heeft 1500 hybride werkenden in zes Europese landen, waaronder Nederland, ondervraagd over de cybersecuritymaatregelen van hun werk en werkgever. De helft van de ondervraagden in Nederland vindt dat cybersecurity een prioriteit is voor hun organisatie waar […]


Onderzoek loopt om deel De Coninckplein autoluw te maken
25 September, 00:01 Gazet v. Antwerpen

?Wanneer wordt het De Conicnkplein eindelijk (deels) verkeersvrij gemaakt?? Dat vraagt Tim Jensen, uitbater van koffiebar Viggo?s op het plein zich af nadat vorige week een kind vlak voor zijn vol terras werd aangereden en ?gelukkig? ?maar? lichtgewond geraakte. ?Het is welletjes geweest?, vindt Jensen. Paul Cordy, burgemeester van het district Antwerpen (N-VA) laat weten dat er een onderzoek loopt dat moet uitmaken of een deel van het plein autoluw kan worden gemaakt.
Elton John stelt deel Europese afscheidstour uit naar 2023 wegens heupblessure
22 September, 00:06 NU.NL - Muziek
Elton John heeft een deel van zijn Europese afscheidstournee dat nog dit jaar zou plaatsvinden, uitgesteld tot 2023. De zanger maakte onlangs een val en liep daarbij een heupblessure op. Hij moet hiervoor onder het mes, laat hij in een verklaring weten.


3x3 Belgian Lions nemen deel aan EK ondanks strafklacht en intern tuchtonderzoek
8 September, 00:01 Skynet Sport
De 3x3 Belgian Lions nemen deel aan het komende EK in Parijs (10-12 september), ondanks het feit dat een dossier rond mogelijke fraude bij de organisatie van 3x3-toernooien is ingediend bij de Cel Sportfraude van de federale politie. "De strafklacht wordt gecombineerd met een intern tuchtonderzoek bij Basketbal Vlaanderen", zo klinkt het in een persbericht.


Branson verkoopt deel ruimtevaartbedrijf om zakenimperium overeind te houden
18 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
De Britse miljardair Richard Branson verkoopt een pakket aandelen van zijn ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic. Met het geld dat hij daarmee ophaalt wil hij zijn zakenimperium, dat veel last heeft van de coronapandemie, overeind houden.


Autoblog Zomerrapport deel 2: top 10 F1-coureurs
17 Augustus, 00:03 AutoBlog

In Autoblog Zomerrapport deel 2 gaan we verder kijken naar de beste coureurs. We zitten nu midden in het zomerreces van de Formule 1. De heren coureurs zijn eventjes chillen met hun familie of lekker op vakantie. Want ja, de wereld rondvliegen naar maar mooie oorden doen ze al zo weinig. Zonder gekheid, dit seizoen […]

The post Autoblog Zomerrapport deel 2: top 10 F1-coureurs appeared first on Autoblog.nl.
Richard Branson wil deel van luchtvaartbedrijf naar de beurs brengen
11 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
De Britse ondernemer Richard Branson wil een deel van zijn luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic naar de beurs brengen. Dat schrijven verschillende Britse media. Waarschijnlijk wordt de stap deze herfst aangekondigd en raakt Branson, die momenteel eigenaar is van 51 procent van het bedrijf, daardoor zijn meerderheidsaandeel kwijt.


Dries Roelvink wil serieuze poging doen om deel te nemen aan Songfestival
24 Juni, 11:40 NU.NL - Muziek
Dries Roelvink is momenteel bezig met het componeren van een nummer dat hij wil inzenden voor de Songfestival-selectie. De zanger vertelde in De 538 Ochtendshow dat het een orkestraal nummer wordt.


Deel basisscholen vanwege winterweer toch niet open morgen
7 Februari, 18:24 NOS nieuws

Een aanzienlijk aantal basisscholen blijft morgen dicht vanwege het winterweer. Net nu ze weer open mogen na de 'lockdown', blijven er onder meer scholen dicht in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leiden, in de regio's Zaanstreek en Waterland en in het oosten van het land.

In Amsterdam blijven meer dan honderd scholen dicht die zijn aangesloten bij de Federatie Openbaar Primair Onderwijs Amsterdam.

"Wij denken dat het niet gaat lukken om iedereen morgenochtend op tijd op school te krijgen en dat het onverantwoord is", laat voorzitter Herbert de Bruijne aan Het Parool weten. De scholen vinden het risico op ongelukken door gladheid te groot. Bovendien wonen leerkrachten vaak niet in de buurt van de school en is het onzeker of ze op tijd kunnen komen. Op de Amsterdamse scholen zitten meer dan 30.000 leerlingen.

Pure overmacht

Ook in de regio Waterland vrezen ze voor ongelukken. "We doen dit echt voor de veiligheid van de docenten en de leerlingen", zegt Noor van Doesburg van scholenkoepel Opspoor tegen NH Nieuws. "We betreuren het natuurlijk enorm."

In Overijssel worden leerlingen van meerdere scholen voor speciaal onderwijs getroffen. Taxibedrijven in de provincie zeggen dat ze vanwege de gladheid niemand vervoeren.

Grote schuldige is het winterweer, zegt Ad Veen van de sectororganisatie voor het primair onderwijs (PO-Raad). "Het is jammer, want we hoopten dat scholen open zouden gaan. Het is pure overmacht", zegt hij. "Vooral in grote steden blijven scholen dicht. Leraren zijn afhankelijk van het openbaar vervoer en de dienstregeling voor morgen is niet optimaal."

Enkele scholen geven leerlingen een dag langer thuisonderwijs.
Zeven Belgen nemen deel aan WK in Cortina d'Ampezzo
7 Februari, 13:45 Skynet Sport
Maandag begint in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo het WK alpijnse ski. De hele skiwereld is opgelucht dat het WK ondanks de wereldwijde coronacrisis kan plaatsvinden. Zeven Belgen nemen deel.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn