NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Dag


Apps van de week: Lootjes trekken en de dag starten met Spotify
Vandaag, 00:10 NU.NL - Tech
Met een nieuwe functie op Spotify start je de dag met nieuws, muziek en podcasts. Ook kunnen er weer lootjes worden getrokken. Dit zijn de apps van de week.


Adele breekt record op Spotify van meest gestreamde nieuwe release in een dag
Vandaag, 00:06 NU.NL - Muziek
De comebacksingle Easy On Me van Adele is vrijdag 19,7 miljoen keer beluisterd op Spotify. Het nummer heeft daarmee verschillende dagrecords verpulverd, komt naar voren uit cijfers van de streamingdienst.


Ruimtevlucht William Shatner dag uitgesteld
12 Oktober, 00:05 Skynet Buitenland
Star Trek-legende William Shatner zou morgen op 90-jarige leeftijd de ruimte ingaan, maar zijn vlucht is een dag uitgesteld. Ruimtevaartbedrijf Blue Origin van Amazon-oprichter Jeff Bezos maakte die beslissing omdat er voor morgen veel wind wordt voorspeld in het westen van Texas, waar de raket gelanceerd wordt.


Assisen West-Vlaanderen - "Die bus staat er elke dag"
12 Oktober, 00:04 Skynet
Op het assisenproces tegen Davy Kesteman (32) hebben meerdere getuigen verteld hoe de beschuldigde een verwarde indruk maakte. Volgens een buurtbewoner zag hij Sharon Gruwez (22) zelfs liggen toen hij vroeg wie het slachtoffer was. De getuige merkte ook op dat de bus waarmee Kesteman in botsing kwam, steeds op die plaats geparkeerd stond.


Deze vier vrouwen bakken taart voor jarige kinderen in armoede: ?Iedereen verdient het om volop van die dag te genieten?
9 Oktober, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Liefdadigheidsorganisatie Kruibeke Helpt heeft een nieuw project opgestart. Een Taart Voor Elk Kind bezorgt een verjaardagstaart aan minderbedeelde kinderen met hulp van vrijwilligers die willen meebakken. ?Je bent maar een keer per jaar jarig.?
Nederlandse provincie Groningen getroffen door drie aardbevingen op een dag
5 Oktober, 00:02 Skynet
In Nederland heeft de provincie Groningen maandag te maken gekregen met drie aardbevingen. Maandagavond werd de derde en voorlopig laatste gemeten, met een kracht van 2,2 in de buurt van Zeerijp, meldt het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). Aanvankelijk werd 2,3 als kracht gemeld.


Eerste dag verplichte coronatoegangsbewijzen bij bioscopen verloopt rustig
29 September, 00:08 NU.NL - Film
De eerste dag dat een coronatoegangsbewijs voor bioscoopbezoekers verplicht is, verloopt rustig. Dat laat de bioscoopkoepel NVBF desgevraagd weten aan persbureau ANP. Vanaf zaterdag moet iedereen vanaf dertien jaar een coronatoegangsbewijs bij zich hebben om toegang te krijgen tot een horecazaak, sportevenement of een kunst- en cultuurinstelling.


VDAB-werknemers leggen halve dag werk neer
28 September, 00:05 Skynet Economie
Maandag leggen de medewerkers van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB in de voormiddag het werk neer. De staking, die uitgaat van een gemeenschappelijk vakbondsfront van ACOD, ACV Openbare Diensten en VSOA, is een signaal aan de directie en de Vlaamse regering, omdat het personeel van de VDAB ongerust is over de plannen om de organisatie te moderniseren.


Chinese videoapp laat kinderen maximaal veertig minuten per dag kijken
22 September, 00:08 NU.NL - Tech
ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, brengt een videoapp uit voor kinderen, schrijft Bloomberg maandag. De app komt uit voor de Chinese markt en kan tot maximaal veertig minuten per dag worden gebruikt.


Ruim 45.000 bezoekers voor Dag van de Landbouw
21 September, 00:05 Skynet Economie
De 39ste "Dag van de Landbouw" heeft zondag tussen 45.000 en 50.000 bezoekers naar land- en tuinbouwbedrijven in Vlaanderen gelokt. Dat blijkt uit een eerste schatting van organisator Boerenbond.


Door Britten getrainde sluipschutter in Afghanistan ?doodgeschoten dag na verzoek om hulp?
16 September, 00:01 HLN.BE
De taliban hebben naar verluidt een Afghaanse sluipschutter doodgeschoten die zondag een collega in het Verenigd Koninkrijk om hulp had gevraagd. Het gaat om een 28-jarige sergeant die deel uitmaakte van een door Britse speciale troepen opgerichte commando-eenheid, zo vernam Sky News.


Nieuw protest evenementbranche: 'Elke 'dichte' dag is een gemiste dag'
15 September, 00:08 NU.NL - Muziek
De evenementenbranche gaat zaterdagmiddag om 14.00 uur opnieuw demonstreren tegen het coronabeleid en roept het kabinet op festivals en evenementen weer open te stellen. Leiden, Maastricht, Tilburg, Den Haag en Enschede hebben zich als nieuwe steden aangesloten bij de tweede protestmars, terwijl Groningen, Eindhoven, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam wederom van de partij zijn.


TU Eindhoven toont zonnecamper die 730 kilometer per dag kan rijden
12 September, 00:00 Tweakers
Het Solar Team Eindhoven heeft de Stella Vita gepresenteerd, een elektrische camper met meerdere zonnepanelen die zonder laadpalen 730 kilometer per dag moet kunnen rijden. Die zonnepanelen zorgen ook voor energie voor bijvoorbeeld koken en douchen.


Mechelse winkelstraat De Bruul opgeschrikt door steekpartij op klaarlichte dag: jongeman gewond afgevoerd
9 September, 00:01 HLN.BE
De Mechelse winkelstraat De Bruul ter hoogte van de Botermarkt is woensdagmiddag opgeschrikt geweest door een steekpartij. Het slachtoffer raakte daarbij gewond. De verdachte kon worden gearresteerd.


Dutch Grand Prix en Zandvoort tevreden over eerste Formule 1-dag
4 September, 00:03 NOS nieuws

De eerste dag van het Formule 1-weekend is volgens de organisator Dutch Grand Prix (DGP) "ordentelijk" verlopen. De organisatie reageert met een statement op de kritiek op de drukte rondom het circuit in Zandvoort. "De instroom van de oranje-fans verliep vloeiend. Er zijn geen files ontstaan en bezoekers arriveerden, zoals verwacht, voornamelijk te voet, met de fiets en met het openbaar vervoer", is te lezen.

Ook de gemeente Zandvoort vindt de dag "soepel verlopen", zegt een woordvoerder tegen persbureau ANP. "Buiten enkele hele drukke piekmomenten is het goed gegaan. Ook de uitloop lijkt heel ordentelijk te verlopen."

Er werden vandaag 65.000 bezoekers ontvangen op het circuit. Tijdens de vrije trainingen van de Formule 1 zat iedereen op zijn vaste zitplaats op de tribune, zegt DGP. Na de trainingen ging een groot deel van het publiek richting de horeca van het circuit of het toilet.

"De periode waarin deze publieksbeweging ontstaat, duurt ongeveer een uur. Tijdens deze pauze vielen als gevolg van een technische storing de kassa's uit bij een kwart van de horecaverkooppunten, met als gevolg grotere drukte dan voorzien."

Zo zag die drukte eruit:

Na de eerste vrije training werden daarom volgens DGP extra maatregelen getroffen voor een betere spreiding door de organisatie en de gemeente. De bezoekers werden erop gewezen dat ze hun vaste zitplaats moesten gebruiken. "Additioneel zijn honderden vrijwilligers ingezet om de mensen hier ook op te wijzen en horecapersoneel heeft bezoekers instructies gegeven om consumpties op de tribune te nuttigen."

Volgens de organisatie is mede daardoor de uitstroom na de tweede training beter gereguleerd. Ook kregen bezoekers na afloop een bericht met een verzoek om niet meteen naar huis te vertrekken, maar bijvoorbeeld richting het strand of de horecagelegenheden van Zandvoort te gaan. "Ten tijde van het versturen van dit bericht was de piek van de uitstroom al achter de rug en zeer succesvol verlopen."

Demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid zei dat "de praktijk schuurt met wat de regels zijn". Volgens hem is er geen sprake van een dubbele standaard: "De regels zijn voor alle sectoren gelijk." Over de handhaving vanuit de gemeente van de drukte op straat liet hij zich niet uit: "Ik laat het eventjes daar."

Maar de horecabranche en festivalorganisatie ID&T hopen dat de drukte een voorbode is voor wat er weer mag in de andere branches. "We gunnen het de F1-organisatie, Zandvoort en de fans van harte", aldus KHN tegen persbureau ANP. "Maar voor veel ondernemers voelt het als meten met twee maten. De ongelijkheid tussen de sectoren moet worden opgeheven."

Ritty van Straalen, ceo van ID&T, noemde het "fantastisch dat zulke aantallen mensen weer kunnen". Volgens hem geeft dat hoop voor de entertainmentsector. "Mooi om zo veel mensen bij elkaar te zien die zich zichtbaar verheugen op iets dat ze met elkaar gaan beleven."

Eerste reactie prins Bernhard

Het doorgaan van de grand prix, terwijl festivals met veel bezoekers zijn afgeblazen, heeft ook de afgelopen weken al geleid tot verontwaardiging in de entertainmentbranche. Vooral prins Bernhard, mede-eigenaar van het circuit, kreeg veel kritiek, ook omdat namens hem muzikanten werden uitgenodigd voor een optreden in Zandvoort zonder dat daar betaling tegenover staat.

Bij Ziggo Sport reageerde de prins voor het eerst zelf op het feit dat er kritiek is, maar hij ging er niet inhoudelijk op in. Bernhard, met mondneusmasker alleen over zijn mond, zei dat er vooral een heleboel mensen voor het doorgaan van de grand prix zijn: "En er zijn soms ook mensen die, ook met een goede reden, ergens tegen zijn. Die krijgen natuurlijk ook een podium. En je ziet nu dat de mensen die voor zijn echt aan het genieten zijn en dat je ook ziet hoe blij ze zijn."
Samsung Galaxy Watch4 - Dag Tizen, hallo Wear OS
29 Augustus, 00:00 Tweakers
Samsung maakt met de Galaxy Watch4 de overstap van Tizen naar Wear OS, maar houdt de ervaring voor de gebruiker grotendeels hetzelfde.


Voorbereiding van 1,5 dag is eigenlijk te kort voor 'procestrainer' Van Gaal
18 Augustus, 00:04 NU.NL - Sport
Louis van Gaal heeft de spelersgroep van het Nederlands elftal straks anderhalve dag bijeen als de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen gespeeld wordt. De nieuwe bondscoach vertelde dinsdag bij zijn presentatie dat hij die situatie verre van ideaal vindt, maar is met FaceTime-gesprekken met internationals al aan de voorbereiding begonnen.


Traditionele Open Huizen Dag op de helling door coronavirus
18 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Het is nog maar de vraag of de Open Huizen Dag van makelaarsvereniging NVM in de oude vorm terugkeert. De laatste drie edities gingen als gevolg van het coronavirus al niet door en de NVM zet nu ook een streep door de tweede editie van dit jaar.


Voor zevende dag op rij strijd tegen bosbranden op eiland Euboea
10 Augustus, 00:03 Skynet Buitenland
Op het Griekse eiland Euboea strijdt de brandweer vandaag voor de zevende dag op rij tegen de bosbranden.


Rob de Nijs twijfelt elke dag over laten doorgaan van zijn laatste concert
4 Augustus, 00:06 NU.NL - Muziek
Rob de Nijs weet niet of hij ooit nog op een podium zal staan om live op te treden. De zanger, die aan de ziekte van Parkinson lijdt, heeft in november een voorlopig laatste concert in het Sportpaleis in Antwerpen gepland staan, maar twijfelt elke dag of hij het moet laten doorgaan, vertelde hij op NPO Radio 5.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn