NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Cruijff

2News.be / Trefwoorden / Cruijff

3 Mei, 00:04 Volkskrant
Recensieoverzicht Metallica in Johan Cruijff Arena: 'Vlijmscherp en vlammend'
Metallica trapte zijn M72 World Tour op Koningsdag af in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. De metalgroep krijgt lovende kritieken over hun enthousiasme en hun uiteenlopende setlist. Het publiek was daarentegen wat mat.


Johan Cruijffs oudere broer Henny Cruijff op 78-jarige leeftijd overleden
23 Maart, 00:05 NU.NL - Sport
Henny Cruijff is maandag na een lang ziekbed op 78-jarige leeftijd overleden. Hij was de oudere broer van voetbalicoon Johan Cruijff.


Harry Styles geeft op 4 juni 2023 extra concert in Johan Cruijff ArenA
7 November 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
Harry Styles geeft op 4 juni 2023 een extra concert in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Eerder werden al shows op 5 en 6 juni aangekondigd.


Harry Styles komt in juni 2023 naar Johan Cruijff ArenA
29 Augustus 2022, 00:06 NU.NL - Muziek
Harry Styles geeft op 5 juni 2023 een concert in de Johan Cruijff ArenA, als onderdeel van zijn Love On Tour. De kaartverkoop start op vrijdag 2 september om 10.00 uur.


MOJO bevestigt concert Coldplay in Johan Cruijff ArenA
22 Augustus 2022, 00:08 NU.NL - Muziek
Concertorganisator MOJO heeft zaterdagavond een video gedeeld waaruit blijkt dat Coldplay naar Nederland komt. Afgelopen week werd er al gehint dat de Britse band naar Amsterdam zou komen in het kader van hun wereldtournee.


11 Augustus 2022, 00:07 Volkskrant
Mart Hoogkamer wil over vijf jaar Johan Cruijff ArenA of De Kuip uitverkopen
4 Juli 2022, 00:07 NU.NL - Muziek
Mart Hoogkamer droomt groot: de zanger begint in het najaar aan een theatertournee, maar hoopt in de toekomst op nog grotere podia. Hij zou graag De Kuip of de Johan Cruijff ArenA willen vullen met publiek, zegt de 24-jarige artiest in gesprek met De Telegraaf.


Concert van Rolling Stones in Johan Cruijff ArenA binnen vijf minuten uitverkocht
22 Maart 2022, 00:08 NU.NL - Muziek
Kaarten voor het concert van The Rolling Stones in juni in Amsterdam waren vrijdagochtend in rap tempo uitverkocht. De ongeveer 53.000 tickets waren binnen vijf minuten weg, laat een woordvoerder van concertorganisator MOJO weten.


Rolling Stones geven in juni concert in Johan Cruijff ArenA
15 Maart 2022, 00:08 NU.NL - Muziek
The Rolling Stones treden in juni na een afwezigheid van vijf jaar weer op in Nederland. De band geeft op 13 juni een concert in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.


Johan Cruijffplein hoort bij Johan Cruijff Arena
2 Mei 2018, 15:54 Volkskrant
De ingezonden lezersbrieven van donderdag 3 mei. Op zich een prestatie dat de vernoeming van een plein naar de populairste Nederlander aller tijden op zijn zachtst gezegd omstreden is (Ten eerste, 2 mei). Met uitzondering van de harde kern van Ajax ('je huis wordt tonnen meer waard') is iedere Amsterdammer met enige liefde voor cultuur en geschiedenis in een diepe shock.Dat gebrek aan historische


Na de Johan Cruijf Arena is het tijd voor een groot Cruijff Museum, waar ook aandacht is voor zijn mislukte doelpogingen
27 April 2018, 19:30 Volkskrant
Woensdag was het de 71ste geboortedag van Johan Cruijff. Er waren een paar festiviteiten. Het stadion in Amsterdam Zuidoost kreeg een andere naam, de Johan Cruijff Arena, en Frank Rijkaard onthulde samen met de drie kinderen van Eberhard van der Laan een logo. Het logo is uitgevoerd in rood en wit. In witte letters op een rode achtergrond staat de tekst 'Johan Cruijff ARENA'. Achter zo'n logo blij


Arjen Robben: al tien jaar afgeschreven door blessureleed, maar intussen succesvoller dan Johan Cruijff
25 April 2018, 08:42 Gazet v. Antwerpen

Vincent Kompany is niet half zo vaak afgeschreven als Arjen Robben, maar op zijn 34ste schittert de Nederlandse ?Man van Glas? nog steeds bij Bayern München. Intussen heeft hij al meer prijzen verzameld dan Johan Cruijff en hij kan zelfs voor de tweede keer in zijn carrière de treble winnen. Dan moet Robben in de halve finales zijn ex-club Real Madrid dribbelen, waar hij in 2009 weg moest om de transfer van Cristiano Ronaldo te financieren.
Johan Cruijff Arena komt er dan toch: vanaf volgend seizoen is naamswijziging een feit
5 April 2018, 10:48 Volkskrant
De Amsterdam Arena wordt officieel omgedoopt in de Johan Cruijff Arena. Alle betrokken partijen hebben na lang discussiëren eindelijk overeenstemming bereikt over de naamswijziging van het stadion, de vaste thuishaven van voetbalclub Ajax. Rond 25 april, de geboortedag van de legendarische topvoetballer, wordt het nieuwe logo onthuld. Met ingang van het komende voetbalseizoen heet het stadion offi


Jordi Cruijff vertrekt na dit seizoen bij Maccabi
28 Maart 2018, 08:24 Gazet v. Antwerpen

Jordi Cruijff vertrekt na dit seizoen als hoofdcoach bij Maccabi Tel Aviv. De Nederlander ging zes jaar geleden aan de slag in Israël. Cruijff begon als technisch directeur bij de club, waar hij onder meer samenwerkte met zijn landgenoot Peter Bosz.
Nog nooit was het Nederlandse voetbal zover verwijderd van Cruijff
25 Maart 2018, 18:36 Volkskrant
De poëet in Dirk Kuijt stond op toen hij bij een ontmoeting, deze week in Katwijk, het nieuwe en het oude logeeradres van het Nederlands elftal met elkaar vergeleek. Het stille bos (nieuw) tegenover het ruisende strand (oud). 'Het is toch een verschil of je 's ochtends, als je de gordijnen opentrekt, kale bomen ziet, of de zee. De zee is elke dag anders.'Het gaat er niet om of Kuijt gelijk heeft.


Laatste paar voetbalschoenen Johan Cruijff geveild voor 30.000 euro
25 Maart 2018, 00:00 NOS nieuws

Het laatste paar voetbalschoenen dat Johan Cruijff in zijn leven droeg, heeft 30.000 euro opgebracht. De schoenen werden geveild op een gala van de stichting Sunday Foundation in Rotterdam.

Het bedrag wordt gedoneerd aan de Nederlandse stichting, die zich in Sierra Leone inzet voor kansarme kinderen. Met het geld dat de schoenen hebben opgebracht wordt een school gebouwd voor gehandicapte en weeskinderen. De school krijgt de naam 'Johan and Danny Cruyff Building', naar de overleden voetballegende en zijn vrouw, die het gebouw binnenkort zal openen.

Enorm hart

De Sunday Foundation is opgericht door journalisten Sander de Kramer en Hugo Borst. "We zijn heel blij met het bedrag, daarmee kunnen we een mooie school neerzetten", zegt De Kramer. "Johan en Danny hebben laten zien dat ze een enorm hart hebben voor kwetsbare kinderen. Dankzij de oude schoenen van Johan kunnen straks duizenden gehandicapte en weeskinderen naar school."

De voetbalschoenen zijn het allerlaatste paar dat Cruyff droeg; niet in zijn loopbaan, maar in zijn leven. Hij overleed gisteren precies twee jaar geleden op 68-jarige leeftijd.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn