NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Coronavirus

2News.be / Trefwoorden / Coronavirus

Coronavirus - Kamer verlengt coronamaatregelen in zorg en onderwijs
8 Mei, 00:07 Skynet Economie
De plenaire vergadering van de Kamer heeft donderdagavond een wetsvoorstel van de meerderheid goedgekeurd dat een resem coronamaatregelen in de zorgsector en het onderwijs verlengt tot en met juni. Dat gebeurde unaniem, op twaalf onthoudingen na. Het gaat onder meer om het optrekken van het toegelaten aantal uren studentenarbeid.


Coronavirus - "Opstoot blijft langer duren dan gedacht"
17 April, 00:07 Skynet Economie
De opstoot in het aantal coronabesmettingen blijft langer duren dan verwacht. Dat zegt professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven) woensdag, bij de bekendmaking van een nieuw rapport dat de coronabesmettingen in de verschillende economische sectoren bespreekt.


Coronavirus - Voormalig Amerikaans president Obama heeft corona
14 Maart, 00:05 Skynet
De voormalige Amerikaanse president Barack Obama heeft zondag aangekondigd dat hij positief heeft getest op COVID-19. Obama besloot zich te laten testen omdat hij milde symptomen had. Hij zei zich "goed" te voelen.


Coronavirus - "Vrijheidskonvooien" verboden in Parijs (2)
11 Februari, 00:11 Skynet Buitenland
In de Franse hoofdstad Parijs worden de zogenaamde "vrijheidskonvooien" verboden. Dat heeft de politieprefectuur vandaag aangekondigd.


Spotify kondigt maatregelen tegen desinformatie over coronavirus aan
5 Februari, 00:06 NU.NL - Muziek
Spotify gaat luisteraars van podcasts over COVID-19 "begeleiden naar meer informatie" over de coronapandemie, zegt CEO Daniel Ek van de muziekstreaminggigant zondag. Daarmee reageert Spotify indirect op de kritiek rondom de podcast The Joe Rogan Experience. Daarin worden volgens experts onwaarheden over het coronavirus en vaccinatie verspreid.


Coronavirus - Meer tijdelijke werkloosheid door schoolsluitingen en quarantaine van kinderen
4 Februari, 00:05 Skynet Economie
Eind december zat zes procent van de Belgische werknemers thuis door tijdelijke werkloosheid. Dat is een verdubbeling in vergelijking met het dal in september 2021 (3,1 procent). Dat heeft HR-dienstverlener Acerta zondag bekendgemaakt in een persbericht. De oorzaak zijn de talrijke schoolsluitingen en quarantaines van kinderen.


Coronavirus - Bijna 3.500 inbreuken op telewerkregels afgelopen jaar
28 Januari, 00:06 Skynet Economie
De federale inspectiediensten hebben het afgelopen jaar bijna 3.500 inbreuken op de telewerkregels vastgesteld, goed voor 7 procent van de gecontroleerde werkgevers. Dat heeft minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) vandaag verklaard in de Kamer.


Coronavirus - Al 110 miljoen euro coronasteun teruggevorderd
20 Januari, 00:06 Skynet Economie
Vlaanderen heeft sinds het uitbreken van de crisis al 2,52 miljard euro coronasteun uitgekeerd aan 192.000 ondernemingen. 110 miljoen euro daarvan werd teruggevorderd. Dat blijkt uit cijfers die Maurits Vande Reyde (Open Vld) opvroeg bij minister van Economie Hilde Crevits (CD&V).


Coronavirus - Zorgleerkrachten hebben geen tijd meer voor kindjes die het nodig hebben (PRESS)
20 Januari, 00:06 Skynet Economie
Door corona moeten zorgleerkrachten voortdurend invallen voor afwezige collega's. Het maakt dat ze geen tijd meer hebben voor hun normale werk, het begeleiden van kinderen met speciale zorgnoden, bericht Het Nieuwsblad.


Coronavirus - Coronapas vanaf morgen verplicht voor werknemers in Groothertogdom Luxemburg
20 Januari, 00:06 Skynet Economie
Vanaf morgen wordt de coronapas verplicht voor werknemers in het Groothertogdom Luxemburg. Afgelopen december werd daarover een wet goedgekeurd na het uitbreken van de omikronvariant.


Coronavirus - Geen akkoord bereikt bij onderhandelingen Groep van Tien omtrent extra flexibiliteit
20 Januari, 00:06 Skynet Economie
Er is (nog) geen akkoord bereikt bij de onderhandelingen tussen werkgevers en vakbonden in de schoot van de Groep van Tien omtrent extra flexibiliteit. Dat is maandagavond vernomen bij het ABVV. De vakbonden hebben nu voorgesteld om binnen tien dagen nog eens rond de tafel te zitten.


Coronavirus - Groep Conservatieve parlementsleden beraamt val Britse premier Johnson
20 Januari, 00:05 Skynet Buitenland
Een groep Conservatieve parlementsleden probeert partijgenoot en premier Boris Johnson uit het zadel te wippen, omdat hij volgens hen niet kan aanblijven na de rel over borrels in Downing Street 10 tijdens lockdowns. Britse media speculeren dat er voldoende parlementsleden kunnen zijn om de fractie te dwingen een vertrouwensstemming over Johnson te houden.


Coronavirus - Lockdown in Xi'an gedeeltelijk opgeheven
20 Januari, 00:05 Skynet Buitenland
In de Chinese metropool Xi'an rijdt er weer openbaar vervoer, bijna een maand na het begin van een erg strikte lockdown wegens een uitbraak van het coronavirus. Dat hebben de autoriteiten gemeld.


Coronavirus - Studies bevestigen nogmaals: coronavaccins veilig voor zwangere vrouwen
20 Januari, 00:05 Skynet Buitenland
Coronavaccins zijn veilig te gebruiken door zwangere vrouwen. Dat is nog eens duidelijk bevestigd door onderzoeken onder zowat 65.000 vrouwen die in verwachting zijn, melden het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de Nederlandse medicijnautoriteit CBG.


Coronavirus - "Afscheid van CST wanneer pandemie endemie wordt"
20 Januari, 00:04 Skynet
"Eenmaal de pandemie een endemie is geworden, kunnen we afscheid nemen van het Covid Safe Ticket. Het CST is altijd bedoeld als een tijdelijke maatregel". Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon woensdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens.


Coronavirus - Maandag 60.000 positieve coronatesten, nieuw dagrecord
20 Januari, 00:04 Skynet
Afgelopen maandag heeft een recordaantal van 60.000 mensen positief getest op het coronavirus. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) woensdagmiddag gezegd op radiozender Qmusic.


Coronavirus - Canadese provincie Quebec zal ongevaccineerden "beboeten"
13 Januari, 00:05 Skynet Buitenland
Niet-gevaccineerde inwoners van de Canadese provincie Quebec zullen een "boete" moeten betalen. Volwassenen die de komende tijd de eerste dosis van een vaccin weigeren, moeten een nieuwe zogenoemde gezondheidsbijdrage betalen, kondigde de regionale regering aan. "Het vaccin is de sleutel in de strijd tegen het virus", zo klinkt het.


Coronavirus - Manifestaties tegen coronamaatregelen in meerdere Nederlandse steden
13 Januari, 00:03 Skynet
In meerdere Nederlandse steden is woensdagavond gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. De deelnemers liepen met lichtjes zoals fakkels en lampions door de straten van onder meer Utrecht, Sittard, Maastricht, Sneek en Roermond en eisten de opening van onder meer winkels en horeca.


James Corden besmet met coronavirus, 'The Late Late Show? tijdelijk niet op tv
8 Januari, 00:03 HLN.BE
James Corden (43) is besmet met het coronavirus. Daarom is zijn talkshow ?The Late Late Show with James Corden? de komende dagen niet op tv, zo schrijft de presentator op Instagram.


Techbeurs CES staat op punt van beginnen, maar coronavirus is spelbreker
7 Januari, 00:10 NU.NL - Tech
De Consumer Electronics Show (CES) gaat officieel 5 januari van start, maar dinsdagavond staan de persconferenties van grote techbedrijven al gepland. Die gaan door, ondanks het afhaken van belangrijke bedrijven op de beursvloer. Wederom gooit het coronavirus roet in het eten.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn