NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Coronavirus

2News.be / Trefwoorden / Coronavirus

Coronavirus - Geen zelfisolatie meer in voedselsector VK na 'pingdemic'
Dinsdag, 00:06 Skynet Economie
Er komen dagelijkse zogeheten contacttesten op werkplekken in de Britse voedingssector. Dat heeft de Britse regering donderdag bekendgemaakt. Personeel dat 'gepingd' is door de COVID-19-app kan dan blijven werken als het negatief test, in plaats van in quarantaine te gaan.


Dinsdag, 00:04 Skynet
Opnames tweede reeks Bridgerton opnieuw stilgelegd vanwege coronavirus
21 Juli, 00:06 NU.NL - Film
De opnames van het tweede seizoen van de Netflix-hit Bridgerton liggen opnieuw stil. Op de set is een tweede coronabesmetting geconstateerd, melden Amerikaanse media. Volgens de website The Wrap is het niet duidelijk of het om iemand uit de cast of uit de crew gaat.


Ruim 900 bezoekers van Verknipt-festival in Utrecht besmet met coronavirus
14 Juli, 00:09 NU.NL - Muziek
Zeker negenhonderd bezoekers van het tweedaagse festival Verknipt in Utrecht zijn besmet geraakt met het coronavirus. Dat laat de GGD regio Utrecht desgevraagd weten.


Coronavirus - Vaccinatielocatie in Amsterdam twee dagen dicht vanwege festivals
6 Juli, 00:06 Skynet
Nederlanders die op 31 juli en 1 augustus een prikafspraak hebben staan in de NDSM-loods in Amsterdam-Noord, moeten een nieuwe afspraak maken. Op die data worden op het terrein namelijk twee festivals gehouden: Pleinvrees en De Zon.


Coronavirus - Duitsland versoepelt inreisbeperkingen voor onder andere Portugal, VK en India
6 Juli, 00:05 Skynet
De Duitse overheid gaat de inreisbeperkingen voor mensen uit Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, India en Nepal gevoelig versoepelen.


Coronavirus - Testcentrum op luchthaven Charleroi voortaan open voor iedereen
30 Juni, 00:02 Skynet Belgie
Het COVID-testcentrum op de luchthaven van Charleroi is voortaan open voor iedereen die een PCR-test wil laten afnemen. Dat meldt de luchthavenuitbater in een persbericht.


Coronavirus - Vakbonden Steigenberger Wiltcher's Hotel verzetten zich tegen onderaannemers
29 Juni, 00:07 Skynet Economie
De vakbonden gaan zich maximaal verzetten tegen het inzetten van onderaannemers in de schoonmaak- en cateringafdeling van luxehotel Steigenberger Wiltcher's, waar 85 banen verdwijnen. Dat heeft Xavier Muls, permanent secretaris voor de liberale vakbond ACLVB gemeld.


Coronavirus - Mallorca verstrengt toegangsregels na massale besmetting van studenten
29 Juni, 00:03 Skynet
Mallorca verstrengt de toegangsregels voor grote groepen, nadat een duizendtal studenten besmet raakte met het coronavirus tijdens eindejaarsreizen op het eiland. Reizigers die in groep reizen moeten voortaan een negatieve PCR-test voorleggen of bewijzen dat ze volledig gevaccineerd zijn, meldde de regionale overheid van de Spaanse Mediterrane regio maandag in Palma.


Coronavirus - Senatoren dienen klacht in tegen Bolsonaro voor mogelijk frauduleus vaccincontract
29 Juni, 00:03 Skynet
Drie Braziliaanse senatoren hebben maandag een formele strafrechtelijke klacht ingediend bij het Braziliaanse hooggerechtshof tegen president Jair Bolsonaro voor zijn rol in een mogelijk frauduleuze deal tussen de Braziliaanse overheid en Bharat Biotech, een Indiase producent van onder meer coronavaccins. Bolsonaro ontkent enige betrokkenheid bij die deal en zei maandag dat hij niet op de hoogte was van onregelmatigheden.


ACM: Coronavirus hielp DHL aan groter marktaandeel
29 Juni, 00:02 Emerce
PostNL is net als voorgaande jaren de grootste bezorger van binnenlandse pakketten met een marktaandeel van bijna 60%. Het marktaandeel van DHL op het binnenlandse pakketvervoer is in 2020 het hardst gestegen, naar bijna 35%.


Coronavirus - Besmettingscijfers blijven fors dalen
24 Juni, 10:55 Skynet Belgie
Het aantal nieuwe coronagevallen dat in ons land wordt vastgesteld, blijft dalen. Dat blijkt donderdag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.


Coronavirus - Geen quarantaine meer voor gevaccineerde hoogrisicocontacten
24 Juni, 10:55 Skynet Belgie
Vanaf vandaag/donderdag veranderen de test- en quarantaineregels voor gevaccineerde hoogrisicocontacten. Na een negatieve coronatest hoeven zij niet langer in quarantaine te gaan en moeten ze geen tweede coronatest afleggen.


Coronavirus - Studenten van hogeschool Odisee halen hogere cijfers tijdens corona
8 Februari, 06:11 Skynet
De punten van de studenten van de hogeschool Odisee lijden niet onder de coronapandemie en de code rood in het hoger onderwijs. In de afgelopen examenperiode scoorden ze globaal beter dan in diezelfde examenperiode vorig jaar, toen er nog geen sprake was van Covid-19. De studenten blijven volharden, want het aantal jongeren dat afhaakt, stijgt niet.


Aantal ziekenhuisopnames met coronavirus in week tijd met 11 procent gestegen

Het aantal ziekenhuisopnames wegens Covid-19 in ons land is in een week tijd met 11 procent gestegen. Dat blijkt maandag uit voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Coronavirus - Braziliaanse variant coronavirus voor het eerst vastgesteld in Canada
8 Februari, 03:18 Skynet
De Braziliaanse variant van het coronavirus is voor het eerst vastgesteld in Canada. Het virus werd gedetecteerd in de stad Toronto, de grootste stad van het land, zo hebben de regionale gezondheidsdiensten zondag meegedeeld.


Zuid-Afrika stopt met AstraZeneca-inentingen, vrees voor minder bescherming
7 Februari, 22:26 NOS nieuws

Zuid-Afrika heeft het inenten met het AstraZeneca-vaccin opgeschort. Uit eerste testresultaten zou blijken dat het vaccin beperkte bescherming biedt tegen milde en matige symptomen van de Zuid-Afrikaanse coronavariant. Dat heeft de minister van Volksgezondheid Zweli Mkhize bekendgemaakt.

Het nieuws is voor het Afrikaanse land, dat vorige week nog een miljoen doses van het vaccin ontving, een behoorlijke tegenslag. Zuid-Afrika was van plan om midden februari te starten met het inenten van zorgmedewerkers.

Uit het kleinschalige onderzoek, dat nog geen peer review heeft ondergaan, kon niet worden opgemaakt of het vaccin beschermt tegen ernstigere symptomen. Dat komt omdat de 2000 deelnemers personen vooral jonge en gezonde volwassenen waren.

Hervatten met prikken

Als uit volgende onderzoeken blijkt dat het AstraZeneca-vaccin wel werkt bij hevigere gevallen, overwegen Zuid-Afrikaanse gezondheidsautoriteiten te hervatten met de vaccinaties. Ondertussen zullen in Zuid-Afrika andere vaccins worden uitgerold, beloofde Mkhize.

Ontwikkelaars van het AstraZeneca-vaccin verwachten dat ze de prik tegen de herfst zo hebben aangepast, dat die wel voldoende bescherming biedt tegen symptomen deze variant.

De Zuid-Afrikaanse mutatie is de meest voorkomende in Zuid-Afrika en hij is inmiddels al in 32 landen opgedoken. Meer dan 46.000 Zuid-Afrikanen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus.
Coronavirus - Winterweer doet Nederland dromen, "maar pandemie maakt Elfstedentocht onmogelijk"
7 Februari, 18:39 Skynet
Het vriest boven de Moerdijk en dus droomt Nederland weer van een eerste Elfstedentocht sinds 1997. "Maar die komt er niet", herhaalde de organisatie zondag. "We blijven bij ons standpunt. Een Elfstedentocht in de huidige pandemie zit er niet in", zegt Wiebe Wieling, voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden.


Coronavirus - Secundair onderwijs start met afkoelingsweek voor krokusvakantie
7 Februari, 04:35 Skynet Belgie
In het secundair onderwijs start maandag de 'afkoelingsperiode'. Die duurt van 8 tot en met 12 februari, de week voor de krokusvakantie. De meer dan 1.000 middelbare scholen in Vlaanderen blijven dicht, maar de leerlingen krijgen voltijds afstandsonderwijs.


Coronavirus - Uitbraakcluster bij 101-centrale van politie in Brussel
6 Februari, 21:26 Skynet
Een aanzienlijk aantal besmette mensen die werkzaam zijn in het Communicatie- en Informatiecentrum (CIC) van het Brussels Gewest, waar de 101-centrale van de politie is gevestigd, zit in quarantaine. Dat meldt de federale politie zaterdag in een mededeling, een bevestiging van informatie in verschillende media. Er is geen impact voor mensen die de hulpdiensten willen bereiken, zo wordt benadrukt.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn