NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Coronavirus

2News.be / Trefwoorden / Coronavirus

Coronavirus - Mondmaskers opnieuw verplicht in Spaanse ziekenhuizen
9 Januari, 00:04 Skynet
Vanaf woensdag geldt opnieuw een mondmaskerplicht in ziekenhuizen en openbare gezondheidscentra in Spanje als reactie op de uitbraak van wintervirussen, met name griep. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid maandagavond aangekondigd.


Coronavirus - Aantal coronabesmettingen onder werkenden helft hoger dan in algemene bevolking
28 December 2023, 00:20 Skynet Economie
Het aantal coronabesmettingen onder de werkende bevolking ligt de helft hoger dan in de algemene populatie. Dat blijkt woensdag uit het nieuw rapport van professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (IDEWE-KU Leuven). De absolute cijfers van het aantal besmettingen blijven laag, maar uit gegevens van het rioolwater en data over uitval bij het personeel blijkt dat het coronavirus sterk de ronde doet onder de bevolking.


Coronavirus - Aantal besmettingen met coronavirus blijft laag, maar zit in stijgende lijn
14 December 2023, 00:04 Skynet Economie
Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land blijft op een laag niveau, maar zit wel in stijgende lijn. Dat blijkt woensdag uit het nieuwste rapport van professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (IDEWE-KU Leuven), dat het aantal besmettingen in de verschillende economische sectoren met elkaar vergelijkt.


Coronavirus - Noord-Korea heropent grenzen voor buitenlanders, zegt Chinese staatstelevisie
26 September 2023, 00:03 Skynet Buitenland
Noord-Korea heeft beslist om opnieuw buitenlanders toe te laten tot zijn grondgebied na drie jaar isolement door de coronapandemie. Dat meldt de Chinese staatstelevisie CCTV maandag. Buitenlanders moeten wel nog twee dagen in isolatie als ze aankomen.


WHO ziet "zorgwekkende tendensen? rond coronavirus
7 September 2023, 00:01 HLN.BE
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ziet ?zorgwekkende tendensen? wat het coronavirus betreft, nu op het noordelijk halfrond de winter nadert. Dat zei directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus op een online persconferentie. De WHO roept dan ook op tot meer vaccinaties en een verhoogde waakzaamheid.


Coronavirus - EU-lidstaten kunnen minder coronavaccins kopen bij Pfizer
27 Mei 2023, 00:04 Skynet Buitenland
De Europese Commissie en de farmabedrijven BioNTech en Pfizer hebben vrijdag een akkoord bereikt dat de lidstaten de mogelijkheid biedt om minder vaccins tegen het coronavirus aan te schaffen dan contractueel was overeengekomen. Dat heeft de Commissie gemeld.


Coronavirus - WHO heft gezondheidsnoodtoestand op
6 Mei 2023, 00:02 Skynet Buitenland
De wereldwijde coronapandemie geldt niet meer als internationale gezondheidsnoodtoestand. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vrijdag beslist. Het maximale alarmniveau wordt opgeheven. De pandemie wordt als voldoende onder controle beschouwd.


23 Maart 2023, 00:01 Skynet Belgie
Genetisch bewijs brengt coronavirus in verband met wasbeerhonden
19 Maart 2023, 00:06 NOS nieuws

Er is een nieuwe aanwijzing dat het coronavirus bij dieren is ontstaan, om preciezer te zijn: bij de wasbeerhond. Uit monsters die aan het begin van de pandemie door Chinese onderzoekers werden genomen, blijkt nu dat er veel dna van de wasbeerhond in zit. Dat schrijven de Volkskrant en verschillende internationale media.

China ontkende altijd dat die virusmonsters ook dierlijk dna bevatten. Maar Chinese onderzoekers deelden vorige week voor korte tijd de virusdata op Gisaid, een databank waar wetenschappers informatie uitwisselen.

Vlak voordat die data weer verdwenen kon onder anderen een Franse onderzoeker de data downloaden, en die ontdekte de vele dna-sporen van de wasbeerhond.

Bovendien blijkt er meer dierlijk dna in de virusmonsters te zitten dan menselijk dna. Daarmee wordt de theorie dat het virus is ontstaan bij dieren weer een stuk aannemelijker.

Labs

Viroloog Marion Koopmans wil in de Volkskrant nog niet vooruitlopen op de publicatie. "Maar duidelijk is wel dat er op die markt heel wat andere diersoorten aanwezig waren." Al langer heerste het vermoeden dat vleermuizen op de markt van Wuhan de oorzaak waren van corona.

In Wuhan zijn ook veel laboratoria, op onder meer het Wuhan Institute of Virology, waar onder meer dierlijke virussen worden onderzocht. Dat kan weer de indruk kan wekken dat het virus afkomstig is uit een lab. De Amerikaanse FBI noemde vorige maand die theorie "plausibel", maar trekt nog altijd geen conclusies.

Woedend

In wetenschappelijk tijdschrift Science noemt de WHO het onvergeeflijk dat deze informatie zo lang is achterhouden. "Het morele en wetenschappelijk belang en de volksgezondheid hadden hier voor moeten gaan."

Ondanks dit laatste onderzoek valt nog altijd niet definitief vast te stellen of en bij welk diersoort het virus is ontstaan, maar verschillende wetenschappers noemen deze ontdekking "een volgende stap" in het onderzoek naar de oorsprong van het coronavirus.
Coronavirus - Chinees Nationaal Volkscongres moet in quarantaine voor jaarlijkse vergadering
2 Maart 2023, 00:04 Skynet Buitenland
Peking heeft twee weken geleden de "grote en beslissende overwinning" op het coronavirus had afgekondigd, maar het parlement en de partijleiding lijken toch niet zo zeker van hun stuk. Voor de jaarlijkse vergadering van het Nationaal Volkscongres zondag gelden maatregelen die herinneren aan het zero-COVID-19-beleid.


Hoogste aantal besmettingen coronavirus in zorgsector
24 Februari 2023, 00:02 Skynet Economie
De zorgsector telt op dit moment het hoogste aantal besmettingen met het coronavirus. Dat blijkt vandaag uit het nieuwste rapport van professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven-IDEWE), dat het aantal besmettingen in de verschillende sectoren van de maatschappij met elkaar vergelijkt.


Coronavirus - Corona in Nederland in "endemische fase": op grote schaal testen niet meer nodig
24 Februari 2023, 00:00 Skynet Buitenland
Het op grote schaal testen op corona is in Nederland niet meer nodig, stelt het Outbreak Management Team (OMT), de Nederlandse expertenraad, in zijn nieuwste advies aan de regering. Corona is volgens het OMT geen pandemie meer, maar bevindt zich in de zogeheten endemische fase, wat inhoudt dat het virus bij het dagelijks leven hoort.


Coronavirus - Minder vakantiegeld en vakantiedagen voor 300.000 werknemers
30 Januari 2023, 00:16 Skynet Economie
Meer dan 300.000 werknemers in ons land zullen dit jaar vakantiedagen en vakantiegeld verliezen. Dat heeft de christelijke vakbond becijferd. Het gaat om een gevolg van de coronacrisis.


Prins Albert van Monaco voor derde keer besmet met coronavirus
25 Januari 2023, 00:54 HLN.BE
Prins Albert (64) is voor de derde keer besmet geraakt met het coronavirus. Dat maakte het hof van Monaco dinsdag bekend. De gezondheidstoestand van de prins van Monaco is volgens het hof ?absoluut geen aanleiding tot zorgen.?


Coronavirus - EU wil dat lidstaten coronatest verplichten voor reizigers uit China
5 Januari 2023, 00:05 Skynet
De Europese Unie "moedigt lidstaten sterk aan" om reizigers die van China naar Europa reizen te verplichten voor vertrek een coronatest te ondergaan. Dat meldt het Zweedse EU-voorzitterschap in een mededeling.


Verliezen op Wall Street, zorgen over coronavirus zijn terug
30 December 2022, 00:05 Skynet Economie
De Amerikaanse beurzen hebben woensdag duidelijke verliezen opgetekend. Beleggers maakten zich zorgen over het snel stijgende aantal covidbesmettingen in China, waardoor het virus zich mogelijk weer vlot wereldwijd gaat verspreiden, met mogelijk nieuwe varianten.


Coronavirus - Vaccinatieverlof wordt heringevoerd
13 November 2022, 00:04 Skynet Economie
De Kamer heeft donderdag het licht op groen gezet voor de herinvoering van het recht op betaalde afwezigheid van het werk om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus.


Coronavirus - Voor het eerst sinds mei geen nieuwe coronagevallen in Noord-Korea
31 Juli 2022, 00:07 Skynet Buitenland
De voorbije 24 uur zijn er geen nieuwe gevallen van het coronavirus vastgesteld in Noord-Korea. Dat stelt het staatspersagentschap KCNA. Het virus dook officieel voor het eerst pas op in mei in het land.


Coronavirus - Amerikaanse president Joe Biden opnieuw in isolatie na positieve coronatest
31 Juli 2022, 00:06 Skynet Buitenland
Joe Biden moet opnieuw in isolatie nadat hij nog eens positief heeft getest op corona. Het is de tweede keer in anderhalve week tijd dat de Amerikaanse president een positieve test aflegt. Dat meldt het Witte Huis zaterdag.


Coronavirus - Amerikaanse president Joe Biden opnieuw in isolatie na positieve coronatest
31 Juli 2022, 00:06 Skynet
Joe Biden moet opnieuw in isolatie nadat hij nog eens positief heeft getest op corona. Het is de tweede keer in anderhalve week tijd dat de Amerikaanse president een positieve test aflegt. Dat meldt het Witte Huis zaterdag.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn