NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Coronapas

2News.be / Trefwoorden / Coronapas

Kort geding over coronapas bij NK schaken gaat door, devaluatie dreigt
13 Oktober, 00:04 NU.NL - Sport
Zes topschakers willen bij de rechter afdwingen dat een coronatoegangsbewijs niet nodig is bij het NK, dat vrijdag begint in het gemeentehuis van Hoogeveen. De Nederlandse schaakbond denkt niet dat er nog een andere locatie kan worden gevonden voor het toernooi.


Coronavirus - Duizenden mensen op straat in Rome tegen verplichte coronapas op werkvloer
12 Oktober, 00:06 Skynet Economie
Enkele duizenden mensen hebben zaterdag in het centrum van Rome geprotesteerd tegen de beslissing van de regering om vanaf 15 oktober het gebruik van de coronapas uit te breiden en ook te verplichten op het werk.


Uitbreiding coronapas in Brussel goedgekeurd in commissie
7 Oktober, 00:01 HLN.BE
De commissie Volksgezondheid van het Brussels Parlement heeft vandaag de uitbreiding van het Covid Safe Ticket goedgekeurd. Vrijdag buigt de plenaire vergadering zich nog over de tekst.


Is de coronapas discriminatie? Ja, maar dat mag soms, oordeelt de rechter
2 Oktober, 00:07 Volkskrant
Na hun weigering om klanten om een QR-code te vragen, veranderde het Utrechtse restaurant Waku Waku in voorvechter van het verzet tegen de coronapas. Overdonderd door de aandacht melden ze zich donderdagochtend bij de rechtbank om de sluiting van hun restaurant aan te vechten. Tevergeefs.


Controle coronapas kan getroffen bedrijven meer dan 10.000 euro extra kosten
22 September, 00:06 NU.NL - Muziek
De verplichte controle van de coronabewijzen van onder anderen horecabezoekers en concertgangers brengt voor de bedrijven in die sectoren heel wat extra werk en kosten met zich mee. Volgens schattingen van de brancheverenigingen lopen de extra kosten op tot ruim 10.000 euro als de maatregel blijft gelden tot 1 november, zoals het kabinet gepland heeft.


Steden zullen coronapas in horeca controleren, maar mondjesmaat
18 September, 00:08 Volkskrant
De meeste grote steden zijn niet van plan na 25 september voortdurend horecaondernemers te controleren op het gebruik van de coronapas. Ze zullen dat slechts steekproefsgewijs doen en alleen bij excessen optreden.


Flankpartijen spreken vol walging van ?QR-slaven? en ?coronadictatuur?, maar de coronapas komt er
18 September, 00:08 Volkskrant
Flankpartijen in de Tweede Kamer spreken vol walging van ?een coronadictatuur', ?QR-slaven? en ?onmenselijk beleid?, maar het kabinet mag van de meerderheid verder met de invoering van de coronapas. ?Een alternatief heb ik nog steeds niet gehoord.?


Uitsluiting dreigt voor miljoenen mensen voor wie digitale coronapas te moeilijk is
15 September, 00:09 NU.NL - Tech
Het regelen van een coronapas is nog te moeilijk voor mensen die niet goed met een computer, printer of smartphone overweg kunnen. Dat zeggen zorgkenniscentrum Pharos en ouderenbond ANBO in gesprek met NU.nl. Daardoor dreigen miljoenen mensen niet goed mee te kunnen doen in de maatschappij waarin de coronapas per 25 september een belangrijke rol speelt.


Bioscoopvereniging vraagt Tweede Kamer om uitzondering omtrent coronapas
15 September, 00:09 NU.NL - Film
De bioscoopsector heeft de Tweede Kamer in een brandbrief gevraagd om de coronapas niet verplicht te stellen bij een bezoek aan filmtheaters. Op de coronapersconferentie van het demissionaire kabinet werd dinsdagavond bekendgemaakt dat men vanaf 25 september alleen nog naar de film kan met een geldig coronatoegangsbewijs.


Waarom mag je klanten wel om een coronapas vragen en personeel niet?
15 September, 00:03 NU.NL - Economie
Nu iedereen die kan en wil gevaccineerd worden in principe beide prikken gekregen zou moeten hebben, woedt het debat over verplichte vaccinatie steeds feller. Werkgevers zouden graag de vaccinatiestatus van hun personeel kennen, maar juridisch gezien mogen ze dat niet weten. Dat roept bij velen de vraag op waarom klanten wel verplicht zijn om de CoronaCheck-app te gebruiken en werknemers niet.


Hasseltse Jeneverfeesten vinden plaats in afgebakende zones en coronapas is verplicht
15 September, 00:03 Skynet Belgie
De Hasseltse Jeneverfeesten vinden na een jaar afwezigheid opnieuw plaats, met name op zaterdag 16 en zondag 17 oktober. In een aantal afgebakende zones, de Jeneverpleinen, moeten bezoekers over een Covid Safe Ticket (CST) beschikken. "De Jeneverfeesten zijn dit jaar onze bevrijdingsfeesten", zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA).


Horecabazen lijken niet van plan coronapas te controleren
15 September, 00:03 NU.NL - Economie
Horecaondernemers lijken het niet te zien zitten om coronatoegangsbewijzen te controleren. Verschillende kroegbazen en restauranthouders reageren boos op de vermeende plannen van het demissionaire kabinet om controle van de CoronaCheck-app te verplichten in de sector. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) herkent zich in dat beeld.


Opletten met werkdruk bij invoering coronapas
14 September, 00:06 Skynet Economie
Of de coronapas moet verplicht worden in de ziekenhuizen en woonzorgcentra, is volgens de christelijke vakbond ACV in de eerste plaats "een beslissing van de deelstaten". "Maar de coronapas moet in ieder geval passen in een ruimer beleid. En we vragen ook om rekening te houden met de werkdruk die gepaard gaat met de controle op de coronapas", legt Olivier Remy, sectorverantwoordelijke ouderenzorg van ACV Puls, uit.


Coronavirus - "Coronapas gebruiken in overgangsperiode"
14 September, 00:06 Skynet Economie
Voor de socialistische vakbond BBTK kan tijdens "een overgangsperiode" gewerkt worden met een coronapas voor bezoekers van ziekenhuizen en woonzorgcentra. Dat zegt federaal secretaris Jan-Piet Bauwens.


Minister Verlinden: ?Voorbereidingen getroffen om coronapas in Brussel te veralgemenen?
4 September, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) treft voorbereidingen om de coronapas in Brussel in meer situaties te verplichten. Dat heeft ze gezegd in De afspraak op vrijdag op VRT NWS. Verlinden wil de coronapas niet opleggen in Vlaanderen, waar de vaccinatiegraad hoog is. Maar ze sluit het ook niet uit mocht de situatie weer verslechteren.
Google lanceert API voor coronapas
6 Juli, 00:03 Emerce
Google wil digitale versies van testresultaten en vaccinatiekaarten oftewel coronapaspoorten op Android-toestellen laten zetten. Het betreft een API die Google en Apple eerder al ontwikkelden voor track-and-trace systemen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn