NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Coronamaatregelen

2News.be / Trefwoorden / Coronamaatregelen

Coronavirus - Manifestaties tegen coronamaatregelen in meerdere Nederlandse steden
Donderdag, 00:03 Skynet
In meerdere Nederlandse steden is woensdagavond gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. De deelnemers liepen met lichtjes zoals fakkels en lampions door de straten van onder meer Utrecht, Sittard, Maastricht, Sneek en Roermond en eisten de opening van onder meer winkels en horeca.


Coronavirus - Opnieuw acties tegen coronamaatregelen in Nederland
6 Januari, 00:09 Skynet Buitenland
Tegenstanders van de coronamaatregelen demonstreren de komende dagen op diverse plaatsen in het land. Zo zijn er woensdag acties in onder meer Amsterdam Zuid en in het centrum op de Dam. Volgens Nederland in Verzet staan er tot en met zondag demonstraties gepland.


Rust keert terug op Museumplein, duizenden op de been tegen coronamaatregelen
3 Januari, 00:03 NOS nieuws

In Amsterdam is vandaag, ondanks een verbod, door duizenden mensen gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Op het hoogtepunt stonden er bijna 10.000 mensen op het Museumplein, zei een woordvoerder van burgemeester Halsema tegen persbureau ANP.

Omdat de demonstratie verboden was, gaf de burgemeester een noodbevel uit waarin stond dat iedereen het gebied moest verlaten. Deelnemers trokken toen naar het Westerpark, maar keerden later weer terug. Aan het einde van de middag stond er nog een honderdtal mensen bij het Van Gogh Museum.

Rond 18.30 uur was het plein leeg. Het is nog tot 23.00 uur veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat iedereen preventief kan worden gefouilleerd.

Bij confrontaties met de politie is een aantal demonstranten gewond geraakt, maar onduidelijk is hoeveel precies.

In deze video zijn beelden te zien van de eerste demonstratie op het Museumplein, de protestmars en ongeregeldheden:

De betogers verzamelden zich aan het eind van de ochtend op het Museumplein en liepen vervolgens in een stoet door de stad naar het Westerpark. Daar was een bijeenkomst van Forum voor Democratie gaande. Die manifestatie was wel toegestaan omdat er vooraf afspraken over waren gemaakt, stelde de gemeente Amsterdam.

Volgens de gemeente was in het park het maximaal toegestane aantal aanwezigen van 2000 overschreden. De deelnemers werden dringend opgeroepen om 1,5 meter afstand te houden.

Toen een van de organisatoren van het Museumplein-protest op het FvD-podium mensen opriep om terug te keren naar het Museumplein, gaven velen daaraan gehoor.

Hier zie je beelden van de manifestatie in het Westerpark:

Een persoon raakte gewond aan zijn hoofd, vermoedelijk door een steen. Zeker twee andere mannen raakten lichtgewond bij confrontaties met de politie.

De mobiele eenheid (ME) van de politie wordt bijgestaan door de marechaussee. De ME was eerder vandaag aan het staken in Amsterdam. Van tevoren had de ME al aangegeven wel paraat te zullen staan bij ernstige ongeregeldheden.

Forum voor Democratie zegt dat vanmiddag "antifascisten een aanslag op het partijkantoor in Amsterdam hebben gepleegd". De partij gaat daarvan aangifte doen.

Op de video die door een beveiligingscamera van de partij is gemaakt, is te zien dat een groep in het zwart geklede demonstranten bij het pand voorbijtrekt. "Toen niet, nu niet, nooit niet fascisme", staat op een spandoek dat meegedragen wordt.

Een van de demonstranten gooit een verfbom tegen de deur van het pand:

Achter de groep liepen politieagenten mee. Op de video is te zien hoe een agent een foto maakte van de schade aan het pand.

De politie kon niet vaststellen wie de verf heeft gegooid. Als de partij aangifte doet, wordt opnieuw gekeken wat mogelijk is, zegt een woordvoerder.
Geleerd uit coronamaatregelen: horeca in Pelt sluit in de toekomst altijd om 3 uur
17 December 2021, 00:00 HLN.BE
De gemeenteraad van Pelt heeft op de laatste zitting van het jaar een opvallend besluit goedgekeurd. Op vraag van de horeca zelf zal vanaf 1 januari het vaste sluitingsuur van de horeca worden vastgelegd op 3 uur in plaats van 5 uur. Door de coronamaatregelen moest de horeca een tijd lang verplicht vroeger sluiten, uit de evaluatie bleek er een groot draagvlak voor dit nieuwe sluitingsuur te zijn.


Vandenbroucke: ?Zelfde coronamaatregelen tijdens feestdagen?
17 December 2021, 00:00 HLN.BE
Voor Kerstmis en Nieuwjaar moeten we geen nieuwe coronamaatregelen verwachten, dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke in De Afspraak op Canvas. De regels zullen ?dezelfde zijn als nu?. Vandenbroucke benadrukt in dezelfde adem wel dat hij voorstander is van een zelftest voor je met andere bubbels afspreekt.


Sportscholen zien goede voornemens verdampen door coronamaatregelen
16 December 2021, 00:02 NU.NL - Economie
Branchevereniging NL Actief van de sportscholen verwacht bij een verlenging van de coronamaatregelen dat meer mensen het abonnement zullen opzeggen. Bovendien zullen er minder leden bijkomen.


Coronavirus - Noorwegen scherpt coronamaatregelen opnieuw aan
8 December 2021, 00:04 Skynet
Noorwegen gaat de coronamaatregelen opnieuw aanscherpen in een poging om een opstoot van het aantal COVID-gevallen tegen te gaan. Zo komt er een limiet op het aantal personen dat mensen thuis mogen ontvangen. Dat heeft de Noorse regering dinsdag aangekondigd.


?Thuiswerkverkeer KPN-netwerk flink toegenomen na coronamaatregelen?
28 November 2021, 00:08 Techzine
KPN heeft het thuiswerkdataverkeer flink zien toenemen na het actief worden van de recente coronamaatregelen. Dit constateert de telecomoperator in zijn Stand van het Netwerk-overzicht. Volgens de telecomoperator is het thuiswerkverkeer op zijn netwerk sinds het van kracht worden van de nieuwe coronamaatregelen op 13 november met een derde toegenomen. Het thuiswerk steeg in vergelijking […]


Coalitie wil opnieuw loonsteun verstrekken als coronamaatregelen langer duren
25 November 2021, 00:01 NU.NL - Economie
Als de huidige coronamaatregelen langer dan drie weken duren, dan moeten bedrijven een beroep kunnen doen op loonsteun van de overheid. Dat vinden VVD, D66, CDA en ChristenUnie. De coalitiepartijen zullen woensdag pleiten voor terugkeer van de zogenoemde NOW-regeling tijdens een debat over het economisch steunpakket, bevestigen ze na berichtgeving door de NOS.


Fors minder pinomzet in horeca sinds invoering nieuwe coronamaatregelen
25 November 2021, 00:01 NU.NL - Economie
Sinds de dag waarop de coronamaatregelen voor het laatst zijn aangescherpt, is de pinomzet in de horeca, de cultuursector en de sportkantines met ongeveer 20 procent afgenomen. Maar buiten de dienstensector zijn de pinomzetten sinds 13 november min of meer gelijk gebleven.


Marco Borsato verplaatst clubtour wegens huidige coronamaatregelen
18 November 2021, 00:08 NU.NL - Muziek
Marco Borsato heeft zijn clubtour Hef Je Glas Met Mij "vanwege de huidige coronamaatregelen en de aanhoudende onzekerheid over verdere maatregelen" verplaatst.


Deze nieuwe (en oude) coronamaatregelen gelden vanaf vandaag
6 November 2021, 00:03 NOS nieuws

De QR-code wordt vanaf vandaag op meer plekken ingezet en onder meer in winkels zijn mondkapjes weer verplicht. Afgelopen dinsdag maakten demissionair premier Rutte en minister De Jonge deze en andere maatregelen bekend op hun coronapersconferentie; nu zijn ze ingegaan.

Om het aantal besmettingen terug te dringen roept het kabinet ook op om de basismaatregelen - zoals geen handen schudden en thuisblijven bij klachten - weer in acht te nemen. Verder is het dringende advies om weer anderhalve meter afstand te houden van elkaar. Terug van weggeweest is ook het 'binnenlands reisadvies': vermijd drukte onderweg en reis buiten de spits.

Eerst: de mondkapjes

In alle publiek toegankelijke binnenruimtes, zoals winkels, stations, ziekenhuizen en overheidsgebouwen is het mondkapje nu dus weer verplicht. In het openbaar vervoer en op luchthavens blijft de plicht ook gelden. En ook in het mbo en hoger onderwijs moeten opnieuw mondkapjes gedragen worden, maar alleen bij verplaatsingen.

Ook bij contactberoepen, zoals bij de kapper of masseur, moet weer een mondkapje op. Er wordt een uitzondering gemaakt voor sekswerkers.

De mondkapjesplicht geldt niet op plekken waar bezoekers een coronatoegangsbewijs moeten laten zien, zoals de horeca.

Coronatoegangsbewijs

De QR-code, waarmee je aantoont dat je bent gevaccineerd, genezen of negatief bent getest, is vanaf nu op meer plekken nodig. Behalve in de horeca heb je het bewijs nu ook nodig om een museum, zwembad of sportschool te bezoeken.

Na de persconferentie hebben sportbonden en -clubs fel gereageerd op het plan dat het bewijs ook voor amateursporters en toeschouwers vanaf 18 jaar verplicht zou worden. De Tweede Kamer besloot daarop dat de maatregel alleen geldt voor binnensporten.

Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt de laatste tijd sterk. Gisteren werden voor de tweede dag op rij meer dan 10.000 besmettingen gemeld. 1350 mensen lagen toen met corona in het ziekenhuis.

Demissionair minister De Jonge benadrukte dat gekozen is voor maatregelen die nu noodzakelijk zijn volgens het Outbreak Management Team. "Maatregelen die wel beschermen, maar zo min mogelijk beperkend zijn voor gevaccineerden."

De kans is aanwezig dat het kabinet binnenkort al met strengere regels komt "als de trend niet keert", aldus premier Rutte. De situatie wordt komende vrijdag opnieuw beoordeeld aan de hand van een OMT-advies.
Kerstconcerten van de Toppers gaan niet door wegens coronamaatregelen
27 Oktober 2021, 00:05 NU.NL - Muziek
De kerstconcerten van de Toppers gaan dit jaar niet door. Vanwege de onduidelijkheid rondom de coronamaatregelen is het niet mogelijk de shows te organiseren, meldt de organisatie.


Coronavirus - Sint-Petersburg verstrengt coronamaatregelen
19 Oktober 2021, 00:02 Skynet
Sint-Petersburg, de op een na grootste stad in Rusland, verstrengt vanaf 1 november opnieuw de coronamaatregelen om de verspreiding van het virus in te perken.


Dotan stelt tour uit tot volgend jaar vanwege coronamaatregelen
6 Oktober 2021, 00:08 NU.NL - Muziek
Dotan heeft zijn Europese Satellites-tour uitgesteld tot volgend jaar. Volgens de zanger is het vanwege de verschillende coronamaatregelen die landen hanteren niet mogelijk om op tournee te gaan.


Evenementenbranche daagt overheid voor de rechter om coronamaatregelen
22 September 2021, 00:06 NU.NL - Muziek
De evenementenbranche heeft naar aanleiding van de in de coronapersconferentie van dinsdagavond aangekondigde beperkingen voor de sector besloten de overheid voor de rechter te dagen. Unmute Us, Apenkooi Events, ID&T en MOJO gaan gerechtelijke stappen ondernemen.


Federale coronamaatregelen waren goed voor 24,2 miljard euro
22 September 2021, 00:03 Skynet Belgie
De verschillende coronamaatregelen die de federale regering in 2020 en 2021 heeft genomen, hebben tot nu toe 24,2 miljard euro gekost. Dat blijkt uit cijfers die staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) in de bevoegde Kamercommissie heeft bekendgemaakt.


Dit zijn de nieuwe coronamaatregelen voor de entertainmentbranche
15 September 2021, 00:07 NU.NL - Muziek
De coronamaatregelen voor de entertainmentbranche veranderen per 25 september. Dit is dinsdagavond zoals verwacht aangekondigd tijdens een persconferentie van het kabinet. Dit staat bezoekers straks te wachten.


Coronavirus - Heel wat coronamaatregelen vallen weg
7 September 2021, 00:08 Skynet Economie
Niet alleen start vandaag/woensdag het nieuwe schooljaar, 1 september is dit jaar ook de datum waarop heel wat coronamaatregelen wegvallen. Zo is het afgelopen met de beperkingen thuis en vallen ook de meeste regels in de horeca weg.


De raadselachtige leus ?Mais qui?? van betogers tegen coronamaatregelen is een antisemitische code
14 Augustus 2021, 00:06 Volkskrant
Ophef in de Franse media over verborgen antisemitische uitingen tijdens betogingen: waar komen die vandaan? Dat wordt steeds duidelijker, leest correspondent Eline Huisman.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn