NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Corona

2News.be / Trefwoorden / Corona

Belastingdienst niet meer eerste schuldeiser bij schuldsanering door corona
13 Oktober, 00:03 NU.NL - Economie
De Belastingdienst staat niet meer vooraan in de rij van schuldeisers wanneer gezonde ondernemingen, ondanks alle steunmaatregelen, door de coronacrisis toch zo diep in de problemen komen dat een schuldsanering nodig is. Op die manier hoopt het demissionaire kabinet te bevorderen dat er voor deze bedrijven snel een oplossing komt.


Corona-app kleurt rood na derde prik: hoe vraag je dan Covid Safe Ticket aan?
30 September, 00:02 HLN.BE
Mensen die een derde coronavaccin hebben gekregen, zien plots een rood scherm in hun CovidSafeBE-app. Daardoor denken dat ze geen Covid Safe Ticket meer kunnen aanvragen, meldt VRT NWS. Digitaal Vlaanderen bevestigt het probleem, maar legt uit hoe het makkelijk te omzeilen is.


Miljarden meer naar de zorg door corona en vergrijzing
22 September, 00:03 NU.NL - Economie
Het kabinet trekt komend jaar miljarden meer uit voor de zorg. Ongeveer een derde daarvan heeft te maken met coronabestrijding. Verder lopen de zorgkosten vooral op door de vergrijzing. In de begroting is 93 miljard euro opgenomen voor de zorg, zo blijkt uit de miljoenennota. De zorguitgaven zijn daarmee goed voor meer dan een kwart van de totale overheidsuitgaven.


Eerste proces corona-uitbraak Ischgl van start, staat ontkent schuld
18 September, 00:07 NOS nieuws

Oostenrijk vindt niet dat de staat verantwoordelijk is voor de grote corona-uitbraak vorig jaar in Ischgl. De autoriteiten verklaarden zo goed mogelijk te hebben gehandeld op basis van de informatie die toen beschikbaar was.

De zaak draait om een 72-jarige Oostenrijker die het coronavirus opliep in het skioord in Tirol en daaraan overleed. Zijn weduwe en zoon eisen een schadevergoeding van 100.000 euro van de overheid vanwege nalatigheid.

"Het gaat om gerechtigheid", zei zoon Ulrich Schopf vandaag bij het proces in Wenen. "Als we een schadevergoeding krijgen, zullen we die aan het goede doel geven."

Fout op fout

Uit een vorig jaar oktober verschenen rapport van onafhankelijke experts, die in opdracht van het Tiroolse deelstaatparlement 53 betrokkenen ondervroegen, bleek dat de lokale, regionale en landelijke autoriteiten fout op fout maakten. Hierdoor kon het coronavirus zich verspreiden onder de wintersporters in het Paznauntal en later de rest van Europa.

"Duizenden mensen konden het gebied ongehinderd verlaten en duizenden anderen kwamen er aan zonder een idee te hebben van het gevaar dat ze liepen", zei de advocaat van de familie Schopf bij de rechtbank.

De 72-jarige man zou het coronavirus hebben opgelopen in de bus bij het haastige vertrek uit Ischgl op 13 maart, nadat premier Kurz tot een "onmiddellijke quarantaine" van de regio had opgeroepen. Toen was al dagen duidelijk dat het virus er rondging.

"Men wist al dat er corona was voordat mijn vader aankwam in Ischgl", zei Ulrich Schopf. "Ze hadden het toerisme een week eerder stil moeten leggen."

De advocaat van de staat ontkende dat er eerder maatregelen konden worden genomen. Er was geen betrouwbare informatie over een virusuitbraak en zo'n "rigoureus besluit als een inreisverbod nemen louter op basis van geruchten zou onwettig zijn geweest".

Dit is de eerste van een reeks van vijftien rechtszaken over de corona-uitbraak in Ischgl. Ook zijn er duizenden mensen uit tientallen landen, onder wie honderden Nederlanders, die een massaclaim voorbereiden. Over die procedure wordt meer duidelijk na deze eerste serie rechtszaken.
Coronavirus - Twee bewoners van verzorgingshuis in Boechout sterven na corona-infectie
14 September, 00:05 Skynet
In verzorgingshuis Capenberg in Boechout zijn 46 bewoners en personeelsleden besmet geraakt met het coronavirus. De meeste van hen vertoonden maar milde symptomen. Twee bewoners van 95 en 96 jaar overleefden de infectie niet. Dat meldt de regionale tv-zender ATV.


Denemarken ziet corona niet meer als bedreiging en laat alle maatregelen vallen, hoe kan dat?
11 September, 00:05 Volkskrant
Denemarken ziet corona niet meer als bedreiging en laat alle beperkende maatregelen vallen. Hoe dat kan? Vaccins, is het simpele antwoord.


Corona doet overschot bij overheid omslaan in miljardentekort
8 September, 00:03 NU.NL - Economie
Als gevolg van de coronacrisis heeft de Nederlandse overheid het jaar 2020 afgesloten met een tekort van ruim 33 miljard euro, terwijl er het jaar ervoor nog een overschot van 14 miljard euro was, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. De inkomsten daalden, terwijl de uitgaven met maar liefst 12,5 procent toenamen.


Coronavirus - "Tijdelijke werkloosheid corona tot eind 2022 nodig in luchtvaart"
7 September, 00:07 Skynet Economie
Het systeem van tijdelijke werkloosheid wegens het coronavirus moet voor de luchtvaartsector ook na 30 september blijven bestaan, tot eind 2022. Daarvoor pleit de kersverse topman van het Waalse luchtvaartbedrijf Sonaca, Yves Delatte, zaterdag.


28 Augustus, 00:01 De Tijd
Duizenden mensen besmet met corona tijdens EK-finale
21 Augustus, 00:02 De Tijd
21:52 Duizenden mensen zijn besmet geraakt met het coronavirus tijdens de finale van het EK voetbal in Londen. Dat bleek vrijdag uit cijfers die Public Health England heeft vrijgegeven.


Aantal nieuwe webshops nog verder door het dak dankzij corona
18 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
De stijging van het aantal webshops in Nederland zet onverminderd door, meldt onderzoeksbureau BoldData. In de eerste zes maanden kwamen er ruim tienduizend nieuwe webwinkels bij, de grootste stijging in een half jaar ooit gemeten.


Dodelijke corona-uitbraak in rusthuis: ?We zijn ongelofelijk veel tijd aan het verliezen?
7 Augustus, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De corona-uitbraak die in een woonzorgcentrum in Zaventem het leven kostte aan zeven bewoners, zwengelt het debat rond verplichte vaccinatie van het personeel en de invoering van een coronacertificaat voor bezoekers opnieuw aan. ?Wij vragen dat al maanden, maar de politiek draalt. We zijn ongelofelijk veel tijd aan het verliezen?, klinkt het bij de koepels van woonzorgcentra.
Engeland wil zestien- en zeventienjarigen tegen corona vaccineren
5 Augustus, 00:02 HLN.BE
Na een nieuw advies van de Britse vaccinatiecommissie worden in Engeland ook de jongeren van zestien en zeventien jaar gevaccineerd. "Ik heb het advies van de experten ontvangen en de gezondheidsdienst gevraagd om zich zo snel mogelijk op de vaccinaties voor te bereiden", zei Brits gezondheidsminister Sajid Javid woensdag in een mededeling.


40 miljoen euro extra voor evenementen die door corona zijn afgelast
4 Augustus, 00:07 NU.NL - Muziek
Het kabinet trekt 40 miljoen euro extra uit voor bedrijven die zijn gedupeerd doordat hun evenementen zijn afgelast vanwege het oplopend aantal coronabesmettingen. Dat schrijft demissionair staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. Aanvankelijk mochten evenementen tot 14 augustus niet doorgaan, maar die maatregel is verlengd naar 3 september.


Oprichter Spoedtest.nl: 'Na corona gaan we mensen op soa's testen'
4 Augustus, 00:04 NU.NL - Economie
Rasmus Emmelkamp, die vorig jaar samen met vier vrienden Spoedtest.nl oprichtte, gooide zijn hele zakenmodel om toen zijn zes horecazaken en rederij met 25 boten verplicht moesten sluiten door de coronacrisis. Hij begon met een klein testbedrijfje dat uitgroeide tot het grootste van Nederland. En ook na de pandemie blijft zijn bedrijf open.


Volledig gevaccineerd, maar toch aarzelen senioren om buiten te komen uit angst voor corona
31 Juli, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Meer dan 92 procent van de zestigers is volledig gevaccineerd, en van de zeventigers is dat zelfs bijna 95 procent. En toch voelen Okra en andere seniorenverenigingen nog terughoudendheid bij hun leden om terug te keren naar de activiteiten.
Honderden bezoekers positief getest op corona na Ploegendienst-festival
21 Juli, 00:06 NU.NL - Muziek
Volgens de GGD hebben 424 mensen laten weten dat ze positief op het coronavirus zijn getest nadat ze op 3 en 4 juli op het festival Ploegendienst in Breda waren geweest. De GGD benadrukt echter dat het niet duidelijk is waar zij de besmetting hebben opgelopen, schrijft de Gelderlander.


OS 2020 - Tennisster Bianca Andreescu uit angst voor corona niet naar Spelen
13 Juli, 00:05 Skynet
De Canadese tennisster Bianca Andreescu ziet af van deelname aan de Olympische Spelen. De nummer vijf van de wereld, in 2019 winnares van het US Open, wil vanwege het coronavirus het risico niet nemen naar Tokio af te reizen.


Bokser Tyson Fury test positief op corona: langverwachte kamp om wereldtitel tegen Deontay Wilder uitgesteld
10 Juli, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Britse bokser Tyson Fury heeft positief getest op het coronavirus. Hierdoor wordt zijn rematch tegen de Amerikaan Deontay Wilder, die oorspronkelijk gepland was voor 24 juli met als inzet de WBC gordel, uitgesteld.
Nederlands Film Festival verhuist vanwege corona naar grotere locatie
7 Juli, 00:06 NU.NL - Film
Het Nederlands Film Festival (NFF) vindt dit jaar grotendeels plaats in de Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht, maakte directeur Silvia van der Heiden maandag bekend tijdens een persdag in de bioscoop. Zo wordt het makkelijker om maatregelen te nemen, mocht dat nodig zijn in verband met het coronavirus. Normaal gesproken vinden de activiteiten plaats op diverse locaties in de stad.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn