NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Conflict

2News.be / Trefwoorden / Conflict

Conflict Afghanistan - VS hebben nooit een natie willen bouwen in Afghanistan
17 Augustus, 00:03 Skynet
Onze missie in Afghanistan was nooit bedoeld om een land op te bouwen. Dat heeft president Joe Biden maandag gezegd in een toespraak naar aanleiding van de plotse herovering van Afghanistan door de taliban.


Conflict Afghanistan - Biden zegt het gebruik van geweld niet te schuwen indien nodig
17 Augustus, 00:03 Skynet
De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag gedreigd met represailles tegenover de taliban, wanneer die de evacuaties die aan de gang zijn in de luchthaven van Kaboel belemmeren. Hij zei dat maandag tijdens een toespraak naar aanleiding van de herovering van Afghanistan door de jihadisten.


Conflict Afghanistan - Duits legervliegtuig in Kaboel geland voor evacuatiemissie
17 Augustus, 00:03 Skynet
Op de luchthaven van Kaboel is daarnet een A400M transportvliegtuig van de Duitse luchtmacht geland om te beginnen met de evacuatie van Duitse burgers uit Afghanistan. Dat hebben veiligheidsbronnen gemeld aan het Duitse persagentschap dpa.


Conflict Afghanistan - Moefti van Oman feliciteert Afghaanse volk met "overwinning"
17 Augustus, 00:03 Skynet
De moefti van het sultanaat Oman, de hoogste religieuze autoriteit in het land, heeft het Afghaanse volk maandag "gefeliciteerd met zijn overwinning op de indringers" nadat het land in de handen van de taliban viel. Het gaat om de eerste felicitaties aan de islamitische beweging door een religieuze autoriteit in een van de Golfstaten. Verschillende regeringen in de regio reageerden daarentegen met een oproep tot stabiliteit en bescherming van de burgerbevolking.


'Google overwoog Epic Games over te nemen tijdens conflict om Fortnite-app'
8 Augustus, 00:00 Tweakers
Google overwoog om Epic Games over te nemen toen de twee bedrijven verwikkeld waren in een conflict over de Fortnite-app. Dat beweert Epic Games in vrijgegeven documenten uit de rechtszaak tussen de twee bedrijven.


Ex-FIFA-voorzitter Sepp Blatter lag week in kunstmatig coma, maar heeft intensieve zorgen verlaten

Joseph Blatter heeft na een hartoperatie een week in een kunstmatig coma gelegen. Inmiddels stelt de voormalige voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA het beter en heeft hij de afdeling intensieve zorgen mogen verlaten. Dat zegt zijn dochter vrijdag in enkele Zwitserse kranten.
Poetin en Abe sporen aan tot terughoudendheid in het Koreaans conflict
26 Mei 2018, 19:44 Skynet
Rusland en Japan hebben opgeroepen tot terughoudendheid in het conflict tussen Noord- en Zuid-Korea. Het mag niet tot een nieuwe confrontatie komen, zei de Russische president Vladimir Poetin zaterdag tijdens een ontmoeting met de Japanse premier Shinzo Abe in Moskou. In de regio moet een sfeer van vrede worden gehandhaafd, verklaarde Poetin volgens het persbureau TASS. Rusland onderhoudt goede diplomatieke contacten met Noord-Korea. Japan voelt zich door het Noord-Koreaanse kernwapenprogramma bedreigd.


VN-Veiliheidsraad komt vandaag samen rond Gaza-conflict
15 Mei 2018, 06:24 De Tijd
07:53 De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt dinsdag samen, de dag na dodelijk geweld aan de grens van de Gazastrook.


Sociaal conflict Carrefour sleept aan
12 Mei 2018, 10:36 De Tijd
12:29 Terwijl de staking bij verschillende hypermarkten voortduurt, verwijt de directie van de winkelketen de vakbonden 'totale desinformatie'.


Raad van Commissarissen van funda stapt op na conflict
12 Mei 2018, 04:18 Emerce
De voltallige Raad van Commissarissen van funda hebben op dinsdag 8 mei hun functie neergelegd. Dat meldt het woningplatform zelf. Gerard Cremers (voorzitter), Jitse Groen en Oswald Coene kwamen tot hun besluit na een verschil van inzicht over de rol van de meerderheidsaandeelhouder (NVM Holding).


Personeel Air France start beweging om conflict te beëindigen
11 Mei 2018, 08:06 NOS nieuws

Personeelsleden van Air France starten een initiatief om het conflict tussen vakbonden en de luchtvaartmaatschappij op te lossen. De medewerkers zijn de huidige crisissfeer zat en willen constructief praten met de directie om zo "de klant terug te winnen".

Sinds februari wordt er door een deel van het personeel van Air France gestaakt. Dat drukt zwaar op de financiële resultaten van de luchtvaartmaatschappij en ook op het gezamenlijke resultaat van Air France-KLM. Daarnaast werden er minder passagiers vervoerd. Afgelopen maand waren het 3,9 miljoen reizigers, 9 procent minder dan in april vorig jaar.

Het vertrek van topman Jean-Marc Janaillac, vorige week vrijdag, heeft enkele personeelsleden doen besluiten om de beweging 'Tous Air France' ('Heel Air France') op te richten.

Innovatieve ideeën gevraagd

In een document dat op internet staat schrijft de beweging dat het een nieuwe dialoog wil starten over de toekomst van het 'driekleurige bedrijf'. De impasse tussen bonden en directie moet eindigen en het luchtvaartbedrijf moet de klant weer voorop stellen. De beweging moedigt medewerkers van Air France én KLM aan om met innovatieve ideeën te komen.

Het initiatief moet op die manier ook de relatie tussen de Franse en Nederlandse medewerkers verbeteren. Dat is hard nodig, want de frustratie bij KLM'ers is groot.

Terwijl Air France vorige maand een stuk minder passagiers had, groeide het aantal reizigers bij KLM met 5 procent naar 2,9 miljoen. Bij Transavia, ook onderdeel van Air France-KLM, groeide het aantal passagiers licht naar 1,3 miljoen. Door de stakingen werden door het gezamenlijke Frans-Nederlandse luchtvaartbedrijf uiteindelijk toch 2,5 procent minder passagiers vervoerd.
Lukaku doet boekje open over conflict met Wilmots: ?Hij stelde me op omdat hij niet anders kon?
9 Mei 2018, 20:06 Gazet v. Antwerpen

Lange tijd leek het dat de Rode Duivels helemaal achter Marc Wilmots stonden in de vier jaar onder de bondscoach. Maar Romelu Lukaku had problemen met de vorige trainer, zegt hij in Play Sports-programma Hoogvliegers. ?Ik wist dat ik speelde omdat ik waarschijnlijk moést spelen, omdat mijn prestaties zo goed waren. Maar ik wist ook dat hij me niet wilde laten spelen.?
Conflict rond Jemenitisch eiland: regering versterkt militaire aanwezigheid op Socotra
6 Mei 2018, 19:48 Skynet
De internationaal erkende regering van Jemen gaat haar militaire aanwezigheid op het eiland Socotra in de Indische Oceaan versterken, nadat de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) daar troepen heeft ontplooid. De basis voor een resem veiligheidsmaatregelen op Socotra is gelegd, klinkt het zondag op het Twitterkanaal van de Jemenitische premier Ahmed bin Dagher. Eerder had de regering de Emiraten in een standpunt ervan beschuldigd troepen en militair materieel op het eiland te hebben geïnstalleerd om de haven en luchthaven te controleren.


Topman Air France-KLM blijft aan tot 15 mei
6 Mei 2018, 12:18 NOS nieuws

Topman van Air France-KLM Jean-Marc Janaillac blijft zijn werkzaamheden uitvoeren tot na de jaarvergadering van het bedrijf op 15 mei. Janaillac stapte vrijdag op, omdat hij zijn lot had verbonden aan een stemming van het personeel over een salarisbod van de Air France-directie. Het merendeel stemde tegen en dus legde Janaillac zijn functie neer.

In een persbericht spreken de bestuursleden hun steun uit aan Janaillac. "Zij betreuren de situatie die heeft geleid tot het opstappen van een voorzitter die de groep door een periode van strategische groei en naar een verbeterde financiële prestatie heeft geleid."

Het bestuur heeft Janaillac verzocht aan te blijven als bestuursvoorzitter tot na de jaarvergadering. Op die vergadering zal een nieuwe interim-bestuursvoorzitter worden voorgesteld. Janaillac heeft het verzoek geaccepteerd en de bestuursleden bedankt voor hun steun.

Loonconflict

Aan het opstappen van Janaillac ligt een loonconflict binnen de Franse tak van Air France-KLM ten grondslag. Het moederbedrijf lijdt flink onder personeelsstakingen die sinds februari gaande zijn. Dertien stakingsdagen kostten het concern zeker 300 miljoen euro.

Franse vakbonden eisen een loonsverhoging van 6 procent dit jaar. Air France biedt een loonsverhoging van 7 procent, uitgesmeerd over meerdere jaren, wat neerkomt op een loonstijging 2 procent dit jaar en een jaarlijkse verhoging van 1,65 tot 2021.
Ik weiger conflict over de Oostvaardersplassen te zien als botsing tussen emotie en ratio
29 April 2018, 20:42 Volkskrant
Een schot. Een gilletje. En dan: 'Hij leeft nog!' Vlak daarna: 'Meneer, hij ademt nog. Schiet hem alstublieft nog een keer. Alstublieft!' De camera zoomt in op een neergezegen hert. Op bezwerende toon zegt de medewerker van Staatsbosbeheer: 'Mevrouw, geloof me, dat heeft geen zin. Dit zijn stuiptrekkingen.' De vrouw barst in snikken uit. Vijf jaar geleden vergaapten we ons in de bioscoop nog aan D


DISCUSSIE. Hoe kan het conflict bij Lidl worden ontmijnd?
27 April 2018, 11:06 Gazet v. Antwerpen

Al voor de derde dag op rij zijn een heleboel Lidl-vestigingen gesloten. ?Het werktempo is moordend en de targets zijn onhaalbaar?, zegt het personeel. ?Dat zijn we zo beu...?
Buitenlandse Zaken in Moskou maant aan tot kalmte in conflict rond Syrië
12 April 2018, 15:30 Skynet
Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft opgroepen tot kalmte in het conflict rond Syrië. "Wij willen geen escalatie", zei woordvoerster Maria Zacharova vandaag volgens de Russische persagentschappen. "Maar we willen ook geen leugenachtige aantijgingen ondersteunen".


Pentagon stopt leveringen van F-35-toestellen van Lockheed na conflict over betalingen
12 April 2018, 07:06 Skynet
Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft de levering stopgezet van de meeste F-35-vliegtuigen van Lockheed Martin Corp. De beslissing kwam er na een dispuut over wie de kosten moet dekken van een productiefout. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De F-35 is een van de opties om de Belgische F-16's te vervangen.


Spanning rond Noord-Korea - Kim Jong-un bedankt IOC-voorzitter voor bijdrage aan "ontdooien" van Koreaans conflict
31 Maart 2018, 05:06 Skynet
Bij zijn bezoek aan Pyongyang heeft de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), Thomas Bach, een ontmoeting gehad met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Die laatste bedankte de Duitser voor zijn bijdrage aan de "ontdooiing" van de relaties met Zuid-Korea. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatspersagentschap KCNA zaterdag.


Onze reporter ging op nachtelijke vaart met de NAVO vloot: ?Mijnen zijn er niet enkel in tijden van conflict?
31 Maart 2018, 01:12 Gazet v. Antwerpen

Een mijnenjagersvloot van de NAVO, bestaande uit drie kleine oorlogsschepen, meerde vrijdagochtend aan in het Antwerpse Kattendijkdok. De internationale vloot, onder Belgisch commando, blijft tot en met dinsdag 4 april in de Scheldestad. Daarna zet het zijn weg verder te zetten naar het Franse Saint-Malo om voor de Normandische kust mijnen te gaan jagen. ?Wij oefenen op echte explosieven en maken van de wereld een veiligere plek?, zegt Belgisch vlootcommandant Peter Ramboer.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn