NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Commissie

2News.be / Trefwoorden / Commissie

Politie Texas richt commissie op om reactie op schietpartij school Uvalde te onderzoeken
19 Juli, 00:00 HLN.BE
De politie van de Amerikaanse staat Texas gaat een "interne commissie" oprichten die onderzoek zal doen naar de reactie op de schietpartij op een school in Uvalde, waarbij in mei negentien leerlingen en twee leraren om het leven kwamen. Met het onderzoek wil de staatspolitie bepalen "waar we de nodige verbeteringen kunnen aanbrengen voor toekomstige massale schietpartijen".


Europese Commissie verwacht dit jaar forse toename inflatie in Nederland
18 Juli, 00:04 NU.NL - Economie
De inflatie zal in Nederland over het hele jaar 9,4 procent bedragen, maar tegelijk groeit de economie ook met 3 procent. Dat voorspelt de Europese Commissie donderdag in haar halfjaarlijkse prognose. Vorig jaar was de inflatie 2,8 procent en groeide de economie 4,9 procent.


Europese Commissie presenteert importverbod voor Russisch goud
17 Juli, 00:06 Skynet Economie
De Europese Commissie heeft de lidstaten voorgesteld om een importembargo op Russisch goud in te voeren. De nieuwe sanctie vormt een uitloper van een beslissing die eerder al was genomen op de recente G7-top in het Duitse Schloss Elmau.


14 Juli, 00:08 Volkskrant
Antikindermisbruikplan van EU-Commissie accepteert veel false positives
8 Juli, 00:01 Tweakers
De Europese Commissie wil seksueel misbruik van kinderen in de onlineomgeving steviger aanpakken. Inmiddels is een intern document daarover naar buiten gekomen, met een visie van de Commissie die veel vertrouwen toont in algoritmen en veel false positives voor lief lijkt te nemen.


Europese Commissie schaft soepele staatssteunregels eind juni af
16 Mei, 00:06 NU.NL - Economie
Lidstaten van de Europese Unie moeten vanaf juli weer de gewone staatssteunregels volgen, meldt de Europese Commissie donderdag. In het begin van de coronacrisis werden die regels wat versoepeld om zoveel mogelijk bedrijven door de pandemie te helpen, maar dat is volgens EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) nu niet meer aan de orde.


PayPal bracht zaak tegen Apple aan het rollen met klacht bij Europese Commissie
9 Mei, 00:11 NU.NL - Tech
PayPal heeft er mede voor gezorgd dat de zaak tegen Apple over NFC-chips aan het rollen kwam. Het bedrijf heeft informele klachten ingediend bij de Europese Commissie, schrijft persbureau Bloomberg dinsdag op basis van anonieme bronnen.


5 Mei, 00:08 Volkskrant
'Europese Commissie klaagt Apple volgende week aan voor gesloten NFC in iPhones'
29 April, 00:01 Tweakers
De Europese Commissie wil volgens de Financial Times volgende week Apple aanklagen vanwege het gesloten houden van de NFC-chip in iPhones. De Commissie wil dat banken en andere betaaldiensten ook gebruik kunnen maken van de chip.


Reclame Code Commissie noemt 'CO2-vrij vliegen' bij KLM misleidend
12 April, 00:06 NU.NL - Economie
Luchtvaartmaatschappij KLM heeft misleidende reclame gemaakt door te stellen dat klanten CO2-vrij kunnen vliegen. Dat heeft de Reclame Code Commissie (RCC) vrijdag bepaald in een uitspraak die is ingezien door NU.nl. Een vliegtuig stoot namelijk wel CO2 uit, maar klanten kunnen die uitstoot tegen betaling compenseren. Met dat geld neemt KLM deel aan herbebossingsprojecten.


Europese Commissie bijt vast op 1 miljard euro-boete voor Intel
8 April, 00:09 Techzine
De Europese Commissie gaat in hoger beroep tegen de verwerping van een antitrustboete van 1 miljard euro voor Intel. Op 26 januari verloor de Europese Commissie (EC) een lange juridische strijd met Intel. Het Gerecht (European General Court) veegde een miljardenboete van tafel. Een pijnlijke tegenslag voor de EC, dat in de afgelopen 20 jaar […]


Europese Commissie stelt vijfde sanctiepakket tegen Rusland voor: importverbod steenkool en sluiting Europese havens
6 April, 00:04 HLN.BE
De Europese Commissie komt met een vijfde sanctiepakket tegen Rusland. De Commissie wil onder meer de import van Russische steenkool verbieden, Russische schepen de toegang tot Europese havens ontzeggen en de sancties tegen het Russische bankwezen aanscherpen. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen aangekondigd.


EU kan volgens Commissie in 2027 al volledig van Russische energie af
15 Maart, 00:06 NU.NL - Economie
De Europese Unie kan het al in 2027 zonder aardgas en andere fossiele brandstoffen uit Rusland stellen, denkt voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen. Eerder deze week hield de Commissie het nog op "ruim voor 2030" en noemde ze alleen gas.


Europese Commissie wil AI-gezichtsherkenning voor overheden toestaan
18 Februari, 00:09 Techzine
De Europese Commissie zet stappen in een Europese richtlijn voor het gebruik van AI. Een interview tussen Reuters en beleidsmakers wijst uit dat we ongeveer een jaar zijn verwijderd van het definitieve plan. Vorig jaar presenteerde de Europese Commissie de Artificial Intelligence Act, het eerste concept van een richtlijn voor de regulering van AI. Op […]


Europese Commissie wil miljarden investeren in Europese chipproductie
9 Februari, 00:00 Tweakers
De Europese Commissie heeft dinsdag onder leiding van Ursula von der Leyen de Chips Act gepresenteerd. Von der Leyen wil dat Europa in de komende acht jaar zijn marktaandeel verdubbelt en uiteindelijk marktleider wordt.


Europese Commissie vraagt om buitenlands vaccinbewijs in CoronaCheck
5 Februari, 00:08 NU.NL - Tech
EU-burgers die zich in een andere lidstaat tegen COVID-19 laten vaccineren of een boosterprik halen, moeten het bewijs daarvan in hun eigen coronaregistratieapp terugzien, vindt de Europese Commissie (EC).


Nederlandse datingapps hoeven iets minder commissie te betalen aan Apple
5 Februari, 00:07 NU.NL - Tech
Datingsapps in Nederland die gebruikmaken van betaalsystemen van andere partijen dan dat van Apple, moeten hierover voortaan 27 procent commissie aan de techgigant betalen. Dat is iets minder dan het tarief van 30 procent dat het bedrijf normaal gesproken vraagt.


Meta overname van Kustomer krijgt groen licht van Europese Commissie
1 Februari, 00:08 Techzine
Meta, het moederbedrijf van Facebook, mag Kustomer overnemen. Dat besliste de Europese Commissie naar aanleiding van een onderzoek naar de gevolgen van de overname. Eind 2020 maakte Meta (toentertijd Facebook) de overname van Kustomer bekend. Meta hoopte de organisatie voor 1 miljard dollar (828 miljoen euro) over te nemen. De marktautoriteiten van meerdere Europese lidstaten, […]


Europese Commissie wil uitleg van WhatsApp over gewijzigd privacybeleid
29 Januari, 00:12 NU.NL - Tech
WhatsApp moet aantonen dat het gebruikers voldoende informeert over het gebruik van hun persoonsgegevens. De Europese Commissie en verschillende consumentenorganisaties hebben daarover een brief gestuurd naar de berichtendienst.


Europese Commissie wil eigen DNS-infrastructuur
25 Januari, 00:09 Techzine
De Europese Commissie (EC) wil een eigen DNS-infrastructuur. Het betreft een gratis DNS-dienst voor het Europese bedrijfsleven, overheden en burgers. Het project heet DNS4EU. De bouwtekeningen worden momenteel geschetst. Brussel zoekt partners om een DNS-infrastructuur aan te leggen voor alle 27 lidstaten. Volgens Brussel worden DNS-diensten momenteel door een kleine groep organisaties buiten de EU […]

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn