NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Commissie

2News.be / Trefwoorden / Commissie

Gerucht: Europese Commissie gaat App Store en Play Store onderzoeken vanwege DMA
Zaterdag, 00:01 Tweakers
De Europese Commissie zou de komende dagen gaan aankondigen dat zij de App Store van Apple en de Play Store van Google wil gaan onderzoeken. De Commissie wil weten of de nieuwe voorwaarden van de App Store en Play Store voldoen aan de Digital Markets Act.


Europese Commissie vraagt LinkedIn naar mogelijke overtreding DSA met ads
16 Maart, 00:01 Tweakers
De Europese Commissie heeft Microsoft een verzoek gestuurd om te bepalen of LinkedIn de Digital Services Act overtreedt met zijn advertenties. Onder meer het Nederlandse Bits of Freedom diende een klacht in over de advertenties van LinkedIn.


Europese Commissie verzoekt grote platforms om informatie over risicoaanpak AI
16 Maart, 00:01 Tweakers
De Europese Commissie heeft verschillende grote platforms, waaronder Google Search, TikTok en Instagram, een informatieverzoek gestuurd. De Commissie wil weten hoe ze omgaan met de risico's die generatieve AI met zich meebrengt, zoals vervalste afbeeldingen en desinformatie.


Ook Nederlandse Eerste Kamer krijgt vaste commissie voor digitalisering
20 Januari, 00:00 Tweakers
Naast de Tweede Kamer krijgt ook de Nederlandse Eerste Kamer een eigen commissie voor Digitale Zaken. De senaat stemde daar eerder deze week mee in. Met die commissie wil de Eerste Kamer de kennis over digitalisering versterken, specifiek waar het gaat over algoritmes.


Gerucht: Europese Commissie gaat iRobot-overname door Amazon blokkeren
20 Januari, 00:00 Tweakers
De Europese Commissie gaat de miljardenovername van Roomba-maker iRobot door Amazon blokkeren. Dat schrijft Reuters op basis van informatie van betrokkenen. Amazon heeft namelijk nog geen concessies gedaan aan de Europese Commissie.


Europese Commissie deblokkeert ruim 10 miljard euro aan fondsen voor Hongarije
14 December 2023, 00:04 Skynet Buitenland
De Europese Commissie heeft woensdag ruim 10 miljard euro aan cohesiefondsen voor Hongarije vrijgegeven. Volgens de Commissie heeft Boedapest de gevraagde maatregelen genomen om de onafhankelijkheid van het gerecht te verbeteren.


Europese Commissie trekt meer geld uit voor bescherming gebedshuizen
7 December 2023, 00:04 Skynet Buitenland
Tegen de achtergrond van de polariserende oorlog in het Midden-Oosten, oprukkend antisemitisme en de toename van het aantal haatmisdrijven heeft de Europese Commissie woensdag beslist om versneld meer geld uit te trekken voor de bescherming van openbare plaatsen en gebedshuizen.


Europese Commissie stopt met reclames op X vanwege nepnieuws en haat
24 November 2023, 00:13 NU.NL - Tech
De Europese Commissie plaatst voorlopig geen advertenties op X, het voormalige Twitter dat sinds een jaar in handen is van Elon Musk. De Commissie is bezorgd over de grote hoeveelheid desinformatie en haatberichten die op het platform worden gedeeld.


Europese Commissie uit bezwaren tegen Figma-overname door Adobe
21 November 2023, 00:00 Tweakers
De Europese Commissie vindt dat de voorgenomen overname van Figma door Adobe de concurrentie van interactieve productdesignsoftware vermindert. De bedrijven krijgen tot februari de tijd om concessies te doen.


Europese Commissie doet beroep op SpaceX voor lancering satellieten
8 November 2023, 00:04 Skynet Buitenland
De Europese Commissie heeft een voorlopig akkoord met het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX voor de lancering van vier satellieten volgend jaar. Met het contract is een bedrag van 180 miljoen euro gemoeid, zo bevestigde Eurocommissaris voor Interne Markt Thierry Breton dinsdag na een bijeenkomst van de Europese ministers bevoegd voor Ruimtevaart in Sevilla.


Cornald Maas overwoog Songfestival-commissie te verlaten na ophef Mia en Dion
2 November 2023, 00:08 NU.NL - Muziek
Cornald Maas heeft afgelopen voorjaar overwogen te stoppen met zijn werk voor de selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival. Hij worstelde ermee dat mensen hem voortdurend aanspraken op de commotie rond het duo Mia en Dion, dat in de halve finale strandde.


Europese Commissie tekent nieuw privacyverdrag met VS
11 Juli 2023, 00:00 Emerce
De Europese Commissie heeft vandaag ingestemd met de opvolger van het zogeheten Privacy Shield, het EU-US Data Privacy Framework. Daarmee kunnen gegevens van Europese burgers in de VS worden opgeslagen.


Kamer keurt aanbevelingen commissie Mensenhandel goed
17 Juni 2023, 00:06 Skynet Economie
De plenaire Kamer heeft zich donderdag achter de meer dan honderd aanbevelingen geschaard die het resultaat zijn van een bijzondere commissie die zich maandenlang heeft gebogen over de strijd tegen mensenhandel. Enkel N-VA wat betreft onthielden zich bij de stemming, al de andere fracties stemden voor.


Gerucht: Europese Commissie keurt Activision-overname door Microsoft goed
11 Mei 2023, 00:00 Tweakers
De Europese Commissie zou volgende week bekend willen maken dat het de overname van Activision-Blizzard door Microsoft goedkeurt. De Europese Commissie heeft zichzelf een deadline opgelegd om de beslissing bekend te maken, maar die is pas over twee weken.


DDMA Commissie Conversion Rate Optimisation verder als Commissie Experimentation & Optimisation
29 April 2023, 00:00 Emerce
De DDMA Commissie Conversion Rate Optimisation (CRO) gaat onder een nieuwe naam verder: de DDMA Commissie Experimentation & Optimisation. De Commissie richt zich op de waarde van datagedreven experimenteren als middel voor een gefundeerde besluitvorming binnen organisaties.


Europese Commissie ontkent berichten over overstap von der Leyen naar NAVO
2 April 2023, 00:01 Skynet Buitenland
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft berichten ontkend dat ze van plan zou zijn om over te stappen naar de top van de westerse militaire alliantie NAVO. Een woordvoerder van de Commissie sprak zaterdag de berichten in de media expliciet tegen en noemde ze "ongegronde speculaties".


Federale overheid heeft 1 miljard veil voor kantoren Europese Commissie
30 Maart 2023, 00:11 De Tijd
01:00 Federale investeringsmaatschappij FPIM onderhandelt over overname van 23 gebouwen in Europese wijk


Europese Commissie bereikt akkoord met Duitsland over e-fuels
27 Maart 2023, 00:00 Tweakers
De Europese Commissie heeft een akkoord met Duitsland bereikt over het verbod op auto's met een verbrandingsmotor. Tegen 2035 mogen er ook nog wagens met dergelijke motor verkocht worden in de EU, op voorwaarde dat ze enkel CO2-neutrale brandstoffen kunnen gebruiken.


Akkoord Europese Commissie en Duitsland over brandstofauto's
26 Maart 2023, 00:08 NOS nieuws

De Europese Commissie heeft een akkoord bereikt met Duitsland over het toekomstige gebruik van zogenoemde e-fuels, synthetische brandstoffen op basis van waterstof en koolstof. Dat melden Eurocommissaris Timmermans en de Duitse minister Wissing van Transport.

De Duitsers blokkeerden sinds een paar weken ineens het wetsvoorstel van de Commissie voor het verbieden van verbrandingsmotoren in auto's vanaf 2035. Nadat alles al in kannen en kruiken leek, stelde Duitsland als voorwaarde dat auto's die op e-fuels rijden na 2035 nog wel gemaakt mogen worden. Auto's die daarop rijden, stoten in theorie net zo weinig uit als elektrische wagens. Omdat e-fuels in de benzinetank moeten, willen de Duitsers dus toch niet af van auto's met een verbrandingsmotor.

De Commissie is ze nu tegemoet gekomen. Volgens Wissing is afgesproken dat auto's met een verbrandingsmotor ook na 2035 geproduceerd mogen worden, op voorwaarde dat ze enkel CO2-neutrale brandstoffen kunnen gebruiken. Timmermans zegt nu zo snel mogelijk de wetgeving over de CO2-normen voor auto's te willen goedkeuren.

Het verbannen van de verbrandingsmotor maakt deel uit van de klimaatplannen van Timmermans. Maandenlang werd daarover onderhandeld tussen de EU-lidstaten en het Europees Parlement. Het uiteindelijke akkoord bepaalde dat, op een enkele uitzondering na, vanaf 2035 geen nieuwe auto's met verbrandingsmotor meer gemaakt mogen worden. Volgens de Europese Commissie is de oorspronkelijke deal door de nieuwe afspraken met Duitsland niet aangetast.




Europese Commissie schuift deadline beslissing Activision-overname een maand op
20 Maart 2023, 00:01 Tweakers
De Europese Commissie heeft de deadline voor een besluit over de overname van Activision Blizzard door Microsoft opgeschoven. Die deadline was 25 april en is nu 22 mei geworden. Microsoft heeft in de tussentijd meerdere overeenkomsten gesloten om autoriteiten tevreden te stellen.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn