NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Coalitie

2News.be / Trefwoorden / Coalitie

Coalitie van cloudproviders dient klacht in tegen Microsoft
10 November, 00:07 Techzine
CISPE neemt het op tegen Microsoft. Volgens de coalitie misbruikt de techgigant zijn dominante positie om de Europese cloudmarkt te manipuleren. Cloud Infrastructure Service Providers in Europe (CISPE) heeft een formele concurrentieklacht tegen Microsoft ingediend bij het GD Comp, een toezichthouder binnen de Europese Commissie. CISPE zegt met de klacht “ernstige, onopgeloste problemen” aan te […]


Coalitie hint op aanpassen 'sneaky wetswijziging' bij massaalbezwaarprocedures
6 Juni, 00:06 NU.NL - Economie
De ChristenUnie wil dat het kabinet onderzoekt of de regels voor massaalbezwaarprocedures van burgers aangepast kunnen worden. Bij massaal bezwaar wordt er bezwaar ingediend namens een grote groep mensen, zoals onlangs bijvoorbeeld rond de spaartaks in box 3. Sinds 2016 is het niet meer automatisch zo dat een rechterlijke uitspraak bij zo'n massaal bezwaar ook geldt voor mensen die geen rechtszaak aanspanden.


26 Mei, 00:06 Volkskrant
SPD-leden zetten licht op groen voor coalitie, FDP en Groenen nu aan zet
5 December 2021, 00:06 NOS nieuws

De leden van de Duitse SPD hebben ingestemd met deelname aan de 'verkeerslichtcoalitie', bestaande uit SPD, de Groenen en de liberale FDP. Op een partijcongres stemde 98,8 procent van de aanwezige sociaaldemocraten voor. Na de uitslag volgde een lang applaus.

"We hebben nu de kans. Er kan een nieuwe dageraad voor Duitsland aanbreken", zei SPD-leider en beoogd bondskanselier Scholz. Hij benadrukte dat hij langer dan vier jaar samen wil werken met de FDP en de Groenen.

De leden van de twee andere partijen moeten nog hun fiat geven. Morgen is het de beurt aan de FDP-leden en de Groenen houden momenteel een peiling. De uitslag daarvan wordt maandag bekend. Als de leden van die twee partijen ook instemmen, zou het regeerakkoord dinsdag kunnen worden ondertekend en kan Scholz woensdag tot kanselier worden verkozen.

Minimumloon omhoog

In het regeerakkoord hebben de drie partijen afgesproken dat ze veel meer gaan doen om de klimaatdoelen te halen. Ook gaat het minimumloon omhoog van 9,60 naar 12 euro per uur en wordt er veel geld gestoken in digitalisering. De infrastructuur voor internet is in Duitsland in vergelijking met andere West-Europese landen gebrekkig.

Ook wordt er werk gemaakt van het aanpakken van de woningnood: per jaar willen de partijen 400.000 nieuwe huizen laten bouwen.

De SPD van Scholz won in september de verkiezingen, ten koste van de christendemocratische CDU/CSU van Armin Laschet.

Waarom de Duitse verkiezingen ook voor Nederland belangrijk zijn, legt correspondent Wouter Zwart uit in deze video:
Coalitie wil opnieuw loonsteun verstrekken als coronamaatregelen langer duren
25 November 2021, 00:01 NU.NL - Economie
Als de huidige coronamaatregelen langer dan drie weken duren, dan moeten bedrijven een beroep kunnen doen op loonsteun van de overheid. Dat vinden VVD, D66, CDA en ChristenUnie. De coalitiepartijen zullen woensdag pleiten voor terugkeer van de zogenoemde NOW-regeling tijdens een debat over het economisch steunpakket, bevestigen ze na berichtgeving door de NOS.


Deal oude coalitie redt begroting: 2 miljard euro extra voor onderwijs, zorg, defensie en huizen
25 September 2021, 00:08 Volkskrant
Het demissionaire kabinet past onder druk van de Tweede Kamer de begroting van 2022 aan. Er komt ruim 2 miljard euro extra vrij voor veiligheid, een lagere energierekening, een beperking van de verhuurderheffing en voor hogere salarissen in het primair onderwijs.


Coalitie onder leiding VS bevestigt dood van hoogste IS-leider in Irak
29 Januari 2021, 13:13 HLN.BE
De coalitie die onder leiding van de Verenigde Staten tegen IS (Islamitische Staat) vecht, heeft vrijdag gezegd dat de hoogste leider van de militante groep in Irak deze week bij een luchtaanval is gedood. Dat gebeurde in het noorden van het land. Daarmee wordt een verklaring bevestigd die de Iraakse premier donderdag verspreidde.


Den Haag heeft na zes weken onderhandeling nieuwe coalitie
28 Mei 2018, 09:54 NOS nieuws

Den Haag heeft een nieuwe coalitie van vier partijen. Groep De Mos, VVD, D66 en GroenLinks gaan samen de stad besturen. Er is meer dan zes weken onderhandeld.

Bij de raadsverkiezingen van maart werd Groep De Mos de grootste in Den Haag. De partij haalde negen zetels.

De formatie in Den Haag werd geleid door oud-minister Edith Schippers, nadat VVD-coryfee Hans Wiegel de eerste verkenningen had gevoerd.

Morgen presenteren de vier partijen hun coalitieakkoord voor de komende vier jaren.
Vlaamse coalitie bekvecht verder over statiegeld
16 Mei 2018, 14:12 De Tijd
15:47 Coalitiepartners N-VA en Open VLD schieten in het Vlaams parlement het statiegeldplan van Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege (CD&V) af.


Coalitie dwarsboomt referendum over donorwet niet
15 Mei 2018, 13:00 NOS nieuws

De kans dat er een referendum komt over de donorwet neemt toe. De regeringspartijen hebben afgesproken dat ze geen 'wedstrijd' willen houden met de voorstanders van een referendum over die wet.

Het zag ernaar uit dat het heel spannend zou worden of het raadgevend referendum zou zijn afgeschaft voordat de termijn is afgelopen waarbinnen mensen hun handtekening kunnen zetten om een volksraadpleging over de donorwet af te dwingen. De coalitie is het er nu over eens geworden dat de stemming in de Eerste Kamer pas na 14 juni zal zijn. 14 juni is de uiterste datum om handtekeningen in te zamelen.

300.000 handtekeningen

Om een referendum af te dwingen, zijn 300.000 handtekeningen nodig. Dit weekend meldde initiatiefnemer Bart Nijman dat er tot dan toe ruim 60.000 mensen hadden getekend.

Het kabinet wil af van het raadgevend referendum. De Tweede Kamer ging in februari met een kleine meerderheid akkoord met afschaffing. Het lijkt erop dat ook de senaat instemt, maar dat zal een eventueel referendum over de donorwet dus niet in de wielen rijden. Kern van de donorwet is dat mensen als orgaandonor worden geregistreerd, tenzij ze laten weten dat ze dat niet willen.
Erfelijkheidstest kan tot spanningen in coalitie leiden
14 Mei 2018, 21:24 NOS nieuws

De test die ernstige erfelijke aandoeningen aan het licht brengt, kan tot spanningen leiden in de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. De laatste partij heeft er grote bezwaren tegen dat de test beschikbaar komt voor iedereen. VVD en D66 denken daar heel anders over.

Het Kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie begrijpt dat jonge mensen met een kinderwens de test willen laten doen als ze uit een familie komen waar een erfelijke afwijking voorkomt. Maar door de test voor iedereen beschikbaar te stellen dreigt volgens haar een ongewenste "medicalisering" van de zwangerschap.

Dik-Faber vindt het ongewenst dat stellen die niet erfelijk belast zijn "even langs de huisarts gaan om de test te laten doen". Ze wil van minister De Jonge horen of zo'n test wel is toegestaan. VVD en D66 denken dat dat het geval is en hebben geen principieel bezwaar tegen de test. Het CDA heeft zich nog niet uitgelaten over de kwestie.

In het regeerakkoord staat dat de regelgeving over medisch-ethische kwesties alleen mag worden aangepast als alle vier fracties het daarover eens zijn.

Groningen, Friesland

Stellen die een kinderwens hebben, maar eerst willen laten testen wat de kans is dat hun baby aan een ernstige ziekte lijdt, kunnen straks bij zes huisartsen in Groningen of Friesland terecht.

Speciaal getrainde huisartsen bieden tegen de kostprijs van 950 euro een dna-dragerschapstest aan, ook aan stellen die geen patiënt van hun praktijk zijn.

Het is voor het eerst dat zo'n test bij huisartsen beschikbaar is. De afgelopen twee jaar liep er al een proef van het Universitair Medisch Centrum Groningen bij vijftien huisartsen. Daaraan konden alleen stellen die ook patiënt waren bij deze huisartsen meedoen. De zes huisartsen die nu verder gaan komen uit deze groep van vijftien.

Toch zwanger, vlokkentest

De test onderzoekt 90 genen van de man en de vrouw op 70 zeer ernstige erfelijke ziekten. De kans dat zowel de man als de vrouw drager is van dezelfde genetische afwijking is 1 op de 150. De kans dat hun baby de ziekte krijgt is dan 25 procent.
Koortsachtig overleg in de coalitie over benoeming vicepresident Raad van State
14 Mei 2018, 19:00 Volkskrant
Oppositiepartijen in de Tweede Kamer willen vandaag van het kabinet weten hoe het de Kamer gaat betrekken bij de benoeming van een nieuwe vicepresident van de Raad van State. Premier Mark Rutte (VVD) en minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken (D66) moeten hierover duidelijkheid geven.


Mogelijke coalitie Vijfsterrenbeweging-centrumlinks in Italië naar prullenbak verwezen
3 Mei 2018, 15:36 Skynet
De Italiaanse president Sergio Mattarella ziet geen muziek in een mogelijke regeringscoalitie van de Vijfsterrenbeweging (M5S) met de centrumlinkse Partito Democratico (PD). Volgende maandag organiseert hij nieuw overleg met alle partijen uit het Italiaanse parlement. Dat heeft hij vandaag aangekondigd.


Coalitie met PVV en ChristenUnie in Den Helder van de baan
30 April 2018, 09:18 NOS nieuws

De voorgenomen coalitie in Den Helder tussen Beter voor Den Helder, ChristenUnie, PVV, Stadspartij Seniorenpartij en Behoorlijk Bestuur gaat niet door. De Stadspartij ziet de coalitie toch niet zitten.

Volgens de partij is de afgelopen dagen gebleken dat de coalitie erg instabiel is. "Er is onvoldoende vertrouwen dat het akkoord op hoofdlijnen basis biedt voor vier jaar stabiel vaarwater. De voorgenomen wethouders spelen hierbij een rol", staat in een verklaring op de website.

De partijen in Den Helder hadden achter de rug om van formateur Jan Nagel een voorlopig coalitieakkoord opgesteld. Nagel reageerde woedend en noemde het akkoord onbetrouwbaar.

Hoogst onverstandig

Ook binnen de ChristenUnie ontstond beroering over de coalitie in Den Helder. Partijvoorzitter Piet Adema was onaangenaam verrast door het nieuws dat de lokale afdeling wilde gaan samenwerken met de PVV. Chris Jansen van de PVV in Almere was al gepolst om wethouder te worden. Volgens het landelijk bestuur van de ChristenUnie was de samenwerking "hoogst onverstandig" omdat de denkbeelden van de twee partijen erg ver van elkaar van staan.

De Stadspartij in Den Helder heeft nu aangegeven een coalitie te willen vormen met Beter voor Den Helder, Seniorenpartij, Stadspartij, CDA aangevuld met VVD of PvdA.
Coalitie en oppositie tegenover elkaar om plan loonsverlaging arbeidsgehandicapten
26 April 2018, 18:18 Volkskrant
Het kabinetsplan om gehandicapten onder het minimumloon te betalen splijt het parlement. De coalitiepartijen en vrijwel de voltallige oppositie staan onverzoenlijk tegenover elkaar. Dit bleek donderdag tijdens het debat over het voorstel van staatssecretaris Tamara van Ark (VVD) van Sociale Zaken. Nu krijgen werkende gehandicapten van hun werkgever nog het minimumloon. De werkgever op zijn beurt k


De premier bleef overeind, ook omdat de coalitie hem steunde
25 April 2018, 21:54 Volkskrant
Zweeg Mark Rutte bewust over de aanwezigheid van kritische memo's over de afschaffing van de dividendbelasting? Volgens de premier is er helemaal 'niets spannends' aan de hand. De coalitie bleef hem trouw. 'Dit is politiek op z'n lelijkst', zei GroenLinks-leider Jesse Klaver meteen bij het begin van het debat over de afschaffing van de dividendbelasting. Daar waren alle betrokkenen het wel over ee


Groen sluit coalitie met N-VA uit: ?Het stadsbestuur maakt de Antwerpenaren ongelukkig?
21 April 2018, 17:06 Gazet v. Antwerpen

Groen heeft zaterdag haar nieuwe campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld in Gent. Partijvoorzitter Meyrem Almaci sluit een coalitie met N-VA uit in Antwerpen. Ook op federaal en Vlaams niveau lijkt een toekomstige samenwerking niet op de agenda te staan. ?We zijn hun uitdager en zullen dat ook blijven?, aldus Almaci.
CPB: niet meer arbeidsgehandicapten aan het werk door nieuw plan
17 April 2018, 21:18 NOS nieuws

Een wetsvoorstel over een andere regeling om het loon van werknemers met een beperking te betalen, leidt er niet dat meer arbeidsgehandicapten aan het werk komen, zegt het Centraal Planbureau (CPB). Het voorstel van staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken moest het voor werkgevers aantrekkelijker maken om mensen met een beperking in dienst te nemen, die niet 100 procent arbeidsproductief zijn.

Werkgevers hoeven in de nieuwe regeling straks maar een deel van het minimumloon te betalen. De werknemer moet voor het overige deel zelf een subsidie aanvragen die uit de bijstand wordt betaald.

Volgens het CPB wordt het daardoor voor arbeidsgehandicapten die in deeltijd werken aantrekkelijker om meer te gaan werken, omdat ze een hoger loon gaan krijgen. Daar staat tegenover dat voltijds werk minder loont, omdat de werknemer met een beperking minder arbeidskorting ontvangt dan een reguliere werknemer die werkt tegen het wettelijk minimumloon.

Aangezien een deel van de mensen met een beperking er door de regeling financieel achteruit gaan, verwacht het CPB dat die mensen minder gemotiveerd raken om de arbeidsmarkt op te gaan. Daardoor is het netto-effect van de nieuwe regeling gering.

Voor de werkgevers betekent het wetsvoorstel van Van Ark wel een lastenverlichting.

Noortje

De nieuwe regeling kwam met name in het nieuws toen de rolstoelafhankelijke Noortje van Lith haar zorgen uitte op Facebook. Zij vreest dat mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking als gevolg van nieuw beleid onder het minimumloon betaald mogen worden.

Daarna had ze een gesprek met Van Ark die haar vertelde dat de nieuwe wet juist bedoeld is om meer mensen aan het werk te krijgen. Meer dan de helft van de gehandicapten werkt nu niet.

De berekening van het CPB komt morgen ter sprake in de Tweede Kamer tijdens een hoorzitting.
In opspraak geraakte Wybren van Haga (VVD) blijft; meerderheid coalitie intact
12 April 2018, 17:36 Volkskrant
De in opspraak geraakte VVD'er Wybren van Haga kan aanblijven als Kamerlid. De intergriteitscommissie van de VVD heeft na maandenlang onderzoek 'geen overtredingen of ernstig verwijtbaar handelen' geconstateerd bij het beheer van Van Haga's vastgoedonderneming. De coalitie kan daarmee opgelucht ademhalen. De vrees bestond dat de welvarende zakenman uit de VVD op zou stappen als het oordeel van de


Verkenners coalitie Rotterdam optimistisch over doorbreken impasse
12 April 2018, 17:00 NOS nieuws

De twee verkenners die in Rotterdam onderzoeken welke coalitie mogelijk is na de raadsverkiezingen, krijgen nog een week extra de tijd. Verkenners Jos van der Vegt en Derk Loorbach zijn optimistisch dat de impasse kan worden doorbroken.

De patstelling is ontstaan doordat D66 en PvdA hebben aangegeven niet met Leefbaar Rotterdam, dat met 11 zetels de grootste partij is, een coalitie te willen vormen. Samen met GroenLinks vormen ze een blok. Het andere blok wordt gevormd door VVD en Leefbaar Rotterdam. Beide blokken hebben echter onvoldoende zetels voor een meerderheid en moeten er dus andere partijen er bij halen.

De harde opstelling van PvdA en D66 is een direct gevolg van de harde campagne die in de Maasstad is gevoerd en van de samenwerking tussen Leefbaar Rotterdam en het Forum voor Democratie. Met name D66 wil dat Leefbaar-voorman Joost Eerdmans afstand neemt van Thierry Baudet. Eerdmans heeft concessies gedaan, maar wil de band met Baudet niet verbreken.

Versplintering in de raad

De collegevorming is ingewikkeld omdat er door de versplintering in de raad minimaal vier partijen nodig zijn voor een meerderheid, maar er wordt ook over coalities van vijf of zes partijen gesproken.

De eerste weken van de gesprekken waren volgens de verkenners moeizaam. Toch vertrouwen ze erop dat de impasse kan worden doorbroken. "Er is beweging ontstaan. Partijen zijn bereid om met elkaar om de tafel te gaan zitten en te praten", zegt Van der Vegt. De verkenners roepen de partijen op het oude zeer van de campagne achter zich te laten.

Morgen praten de verkenners weer verder met de zes partijen die mogelijk deel gaan uitmaken van de nieuwe coalitie: Leefbaar, VVD, CDA, GroenLinks, PvdA en D66.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn