NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Circuit

2News.be / Trefwoorden / Circuit

Een nieuwe website om het seizoen 2024 van het Circuit van Spa-Francorchamps te lanceren
10 Maart, 00:03 Autosport
Het Circuit van Spa-Francorchamps lanceert zijn nieuwe website. Deze werd volledig opnieuw ontworpen en biedt een verbeterde gebruikerservaring. De site omvat alle nodige informatie voor bezoekers, of ze nu motorsportfans, toeristen of deelnemers aan een evenement zijn.

Lees meer: Een nieuwe website om het seizoen 2024 van het Circuit van Spa-Francorchamps te lanceren


Circuit Zolder, donderdag 1 februari 2024 ? Internationale testdag
4 Februari, 00:00 Autosport
De Internationale testdagen zijn terug van start gegaan op Circuit Zolder. Nog niet officieel, vermits er voorlopig nog geen baanposten langs het circuit terug te vinden zijn, maar de veiligheid die wordt natuurlijk wel gemonitord vanaf de Race Controle. Van een overrompeling kon men op deze Internationale testdag echter niet spreken.

Lees meer: Circuit Zolder, donderdag 1 februari 2024 ? Internationale testdag


Circuit Zolder en partners met aantrekkelijke stand op de Brussels Auto Show
21 Januari, 00:00 Autosport
We meldden het al eerder op de week, Circuit Zolder is aanwezig op de Brussels Auto Show, waar het een stand deelt met partners Skylimit Events, Petrolhead Days, Speedwear, ERA Racing School, ProMove en Motorsportschool Zolder. Op die stand, die zich bevindt in hal 6, vindt u alle nodige informatie betreffende voorgenoemde organisaties en het seizoen 2024 op het Limburgse circuit.

Lees meer: Circuit Zolder en partners met aantrekkelijke stand op de Brussels Auto Show


Circuit Zolder pakt uit met een sterke kalender voor groeiend nationaal uithoudingskampioenschap Belcar Endurance Championship
20 December 2023, 00:03 Autosport
Het seizoen 2023 ligt nog maar net achter ons en we kunnen nu al vooruitblikken op het Belcar-seizoen 2024. Zes meetings verdeeld over Circuit Zolder, Spa-Francorchamps en l?Anneau du Rhin zullen zorgen voor een mooi seizoen voor de snelste GT- en toerwagens in ons land. Hoe dan ook, na de prijsuitreiking van 15 december 2023 volgt de traditionele rustperiode en midden mei start het seizoen 2024 dan in volle hevigheid en dat samen met de Belgische manche van de TCR Europe.

Lees meer: Circuit Zolder pakt uit met een sterke kalender voor groeiend nationaal uithoudingskampioenschap Belcar Endurance Championship


Creventic organiseert op het circuit van Spa een 12 uursrace voor de Porsche 911 GT3 Cup
20 December 2023, 00:03 Autosport
Creventic, de organisator van de 24H Series, zal in samenwerking met Porsche Motorsport volgend jaar een endurancerace organiseren op het circuit van Spa-Francorchamps die enkel openstaat voor de 992-generatie van de Porsche 911 GT3 Cup. De race zal gaan over 12 uur en vindt plaats in het weekend van 6 en 7 september 2024.

Lees meer: Creventic organiseert op het circuit van Spa een 12 uursrace voor de Porsche 911 GT3 Cup


Circuit Zolder geeft kalender 2024 vrij
6 December 2023, 00:00 Autosport
Circuit Zolder heeft de datums van de voornaamste races voor 2024 op het Limburgse circuit vrij gegeven. De kalender is zowat identiek aan die van dit jaar met als voornaamste wijziging dat de Truck race verhuist van september naar juni. Verder vinden we bekende events als het New Race Festival, de Historic GP, de 24 Hours Zolder en de NASCAR Euro Series finale terug.

Lees meer: Circuit Zolder geeft kalender 2024 vrij


Het Tempelhof Circuit in Berlijn krijgt een facelift
29 November 2023, 00:00 Autosport
We mogen dan wel nog een half jaar verwijderd zijn van de Formule E manche in Berlijn, vandaag volgde er al een bericht over hoe het circuit op de luchthaven van Tempelhof er gaat uitzien. In de laatste negen seizoenen kwam het kampioenschap er acht keer in actie op de betonnen baan met maar liefst zeventien wedstrijden in totaal, maar voor het tiende jaar gaat men de omloop zeer hard veranderen. Te beginnen met een compleet nieuwe startplaats.

Lees meer: Het Tempelhof Circuit in Berlijn krijgt een facelift


De oktober DNRT races op Circuit Zolder en de Skylimit Drift School in beeld gebracht
31 Oktober 2023, 00:01 Autosport
Foto's: De oktober DNRT races op Circuit Zolder en de Skylimit Drift School in beeld gebracht


ADAC GT Masters in 2024 naar het circuit van Spa-Francorchamps
24 Oktober 2023, 00:00 Autosport
Nu de ADAC vanaf dit jaar de organisatie van de DTM overnam, raakte de ADAC GT Masters wat in de vergetelheid. Beide kampioenschappen richten zich op GT3 wagens, maar de gerenommeerde teams kozen toch voor de DTM. De ADAC wil de ADAC GT Masters terug in belang laten winnen door een GT piramide op te zetten met de DTM als top met daaronder de ADAC GT Masters en het ADAC GT4 kampioenschap. Op de kalender voor 2024 van de ADAC GT Masters prijkt ook het circuit van Spa-Francorchamps.

Lees meer: ADAC GT Masters in 2024 naar het circuit van Spa-Francorchamps


Nieuwe hoogtes voor de Fun Cup powered by Hankook op Circuit Zolder
9 Oktober 2023, 00:01 Autosport
Niet voor het eerst staat de Fun Cup powered by Hankook op het punt een record te breken! Tijdens het Zolder Fun Festival, komend weekend het traditionele decor voor de finale van het seizoen, staan meer dan vijftig teams klaar om zich acht uur lang met elkaar te meten. Nooit eerder werd die magische kaap door organisator Kronos Events gerond.

Lees meer: Nieuwe hoogtes voor de Fun Cup powered by Hankook op Circuit Zolder


Zolder Fun Festival: de Hundred Series by BGDC race in beeld gebracht
9 Oktober 2023, 00:00 Autosport
Foto's: Zolder Fun Festival: de Hundred Series by BGDC race in beeld gebracht


Algemene titel in Belcar Endurance Championship en titels in GTA, TA en TB worden pas uitgedeeld na slotmanche op Circuit Zolder
2 Oktober 2023, 00:00 Autosport
Oschersleben ligt achter de rug en het is nog even wachten tot de finale van het Belcar Endurance Championship. Een stand van zaken in het kampioenschap is dus zonder meer op zijn plaats. Vooraan leidt PK Carsport nog steeds de debatten, evenwel zonder zege tot dusver dit seizoen en Belgium Racing Team zal er alles aan doen om alsnog de titel te veroveren, al zal dat niet makkelijk zijn. Ondertussen zijn er al enkele kampioenen bekend, waaronder de dames Juna-Jane De Keersmaecker en Julie Kenis die de Ladies Trophy op zak mochten steken.

Lees meer: Algemene titel in Belcar Endurance Championship en titels in GTA, TA en TB worden pas uitgedeeld na slotmanche op Circuit Zolder


Truck GP: Derde meeting van de PSCB op Circuit Zolder met twee zeges voor Speedlover en Jaxon Verhoeven
11 September 2023, 00:01 Autosport
Voor de derde manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux trokken de deelnemers en de teams na de zomerpauze richting Belgisch Limburg. Circuit Zolder was het kader van twee wedstrijden van 30 minuten met een mooi startveld bestaande uit de diverse Porsche competitie-modellen, gaande van de Porsche 911 GT3 Cup ? Type 992 en 991 ? tot de Porsche Cayman GT4 Clubsport. Jaxon Verhoeven zegevierde in beide races met zijn Porsche 911 GT3 Cup ? Type 992 ? in de kleuren van het Belgische Speedlover, dat een thuiswedstrijd afwerkte, terwijl de snelste man in een Porsche Cayman GT4 Clubsport tot tweemaal toe Nick Ho was. De volgende afspraak van de Porsche Sprint Challenge Benelux is op 27 september aan de Noordzee op Circuit Zandvoort.

Lees meer: Truck GP: Derde meeting van de PSCB op Circuit Zolder met twee zeges voor Speedlover en Jaxon Verhoeven


Belgian Rallycross & Cross Car Championship: Spanning verzekerd op het Glosso-circuit
14 Augustus 2023, 00:00 Autosport
Een week na de Belgische manche van het Wereldkampioenschap Rallycross in Mettet, staan onze nationale rijders weer aan de start op het Glosso-circuit in Arendonk. In alle klassen belooft het weer erg spannend te worden.

Lees meer: Belgian Rallycross & Cross Car Championship: Spanning verzekerd op het Glosso-circuit


Jack?s Racing Day: Tomas De Backer scoort in tweede race op TT Circuit Assen
14 Augustus 2023, 00:00 Autosport
Waar Alan Czyz in de eerste race tijdens Jack?s Racing Day de overwinning opeiste was het in de tweede race zijn concurrent Tomas De Backer die zijn gram haalde. De FordStore Feyaerts-coureur stond de hele race onder zware druk van de Poolse #46 Nowicki Auto Serwis Fiesta, maar bezweek daaronder niet. Hij passeerde de finish als winnaar en ging daarmee voor een derde zege dit seizoen. Esmee Kosterman deed haar sponsor Ford Broekhuis een groot plezier met een keurige derde podiumplaats.

Lees meer: Jack?s Racing Day: Tomas De Backer scoort in tweede race op TT Circuit Assen


Video: het Circuit van Zandvoort, 3 weken voor de Grand Prix
8 Augustus 2023, 00:01 AutoBlog

Hoe ligt het Circuit van Zandvoort er op dit moment bij? Nou, zo dus.

Dit artikel Video: het Circuit van Zandvoort, 3 weken voor de Grand Prix verscheen eerst op Autoblog.nl.




Clubraces op het Glosso circuit met grote vakantie factor
7 Augustus 2023, 00:03 Autosport
De jaarlijkse Clubraces op het Glosso circuit in Arendonk zijn opnieuw een groot succes geworden. Niets de lachende gezichten. Ook al was de regen ook nu weer de grote spelbreker. Met regelmaat van de klok gingen de hemelsluizen open. Doch kon dit niet de spelbreker zijn. Want opnieuw stegen de inschrijvingen, die reeds lang op voorhand aan hun maximum zaten, ruim boven de honderdtwintig deelnemers. Verdeeld over vijf verschillende klassen werd het een spannend weekend waarvan je het vakantiegevoel bijna letterlijk kon proeven. De geur van barbecue en andere frietstanden overtroffen weer hun populariteit. Kortom de Clubraces zijn nog lang niet aan hun sluitstuk toe.

Lees meer: Clubraces op het Glosso circuit met grote vakantie factor


Circuit Zolder gastheer voor het UCI Wereldkampioenschap Piste voor Junioren in 2026
7 Augustus 2023, 00:01 Autosport
Circuit Zolder mag met fierheid aankondigen dat het gekozen is als de gastheer voor het UCI Wereldkampioenschap Piste voor Junioren in 2026. Deze prestigieuze internationale wedstrijd zal plaatsvinden op de nieuwe, ultramoderne wielerbaan, waar we enkele van de meest veelbelovende talenten uit de hele wereld verwelkomen.

Lees meer: Circuit Zolder gastheer voor het UCI Wereldkampioenschap Piste voor Junioren in 2026


Francorchamps: eerste pole voor Morris Schuring is een feit
31 Juli 2023, 00:02 Autosport
Wie in 2020 tijdens de COVID pandemie de Porsche Carrera Cup Benelux volgde, zal toen ongetwijfeld de naam van Morris Schuring hebben zien passeren. Toen werd de Nederlander vice-kampioen in dat kampioenschap en vandaag is hij polesitter in Spa-Francorchamps in het kader van de Porsche Mobil 1 Supercup. Schuring (FACH AUTO TECH) hield namen als Dorian Boccolacci (CLRT) en Harry King (BWT Lechner Racing) achter zich. Benjamin Paque (CLRT) zal daarentegen werk aan de winkel hebben om zijn prestatie van op de Hungaroring te herhalen, gezien hij pas start vanop de elfde plaats.

Lees meer: Francorchamps: eerste pole voor Morris Schuring is een feit


Circuit Zolder, vrijdag 21 juli 2023 ? Internationale testdag
24 Juli 2023, 00:03 Autosport
Wanneer de Internationale donderdag testdag plots op een vrijdag verreden wordt en dan ook nog in het teken staat van de Historic Grand Prix van aanstaand weekend, dan verwacht je eigenlijk alleen maar Oldtimers en historic cars op de piste.

Lees meer: Circuit Zolder, vrijdag 21 juli 2023 ? Internationale testdag





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn