NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Circuit

2News.be / Trefwoorden / Circuit

We reden een rondje Monaco F1 circuit [video]
27 Mei, 00:01 AutoBlog

When in Monaco, drive the F1 circuit! Monaco is natuurlijk een bijzondere tussenstop op de Formule 1 racekalender 2023. Zoals elk jaar weer. Een klein foutje wordt er al afgestraft en wanneer je expres een foutje maakt dan komt je teamgenoot er op het meest ongelukkige moment maanden later nog op terug. Toch Sergio? Maar […]

Dit artikel We reden een rondje Monaco F1 circuit [video] verscheen eerst op Autoblog.nl.
Circuit of the Americas: Twee podiums voor Jan Heylen
26 Mei, 00:02 Autosport
De Fanatec GT World Challenge America hield afgelopen weekend halt in Austin, waar het Circuit of the Americas het strijdtoneel was. Charlie Luck en Jan Heylen hadden nog wat goed te maken in hun Wright Motorsports Porsche na de eerste twee weekends. Zaterdag stond de Gelenaar met zijn schoonvader op het algemene podium en eindigde als tweede in klasse, terwijl zondag de derde plaats in Pro-Am hen nog eens belangrijke punten opleverde.

Lees meer: Circuit of the Americas: Twee podiums voor Jan Heylen


Geslaagde eerste meeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux op Circuit Zandvoort
19 Mei, 00:00 Autosport
De seizoensopener van de Porsche Sprint Challenge Benelux op Circuit Zandvoort zorgde voor twee mooie wedstrijden onder een stralende lentezon en in een echte Porsche-ambiance. In de algemene klassering ging de winst in de eerste race naar Alexander Goddijn (GP Elite), terwijl de rookie Jurriaan de Back (HWM) in zijn tweede race ooit, meteen een zege op zijn palmares mocht inschrijven. De Porsche Sprint Challenge Benelux reist nu naar het noorden van Nederland voor een tweede meeting op 1 juni in Assen.

Lees meer: Geslaagde eerste meeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux op Circuit Zandvoort


Belcar Skylimit Sprint Cup groeit gestaag richting eerste wedstrijd op Circuit Zolder!
12 Mei, 00:03 Autosport
Eind maart werd de Belcar Skylimit Sprint Cup 2023 in Mettet op gang getrapt met meer dan 30 ingeschreven wagens en voor de eerste wedstrijd op Circuit Zolder groeit dat aantal nog met bijna 50% aan. Dit weekend tekent namelijk een 45-tal wagens present voor de eerste van drie meetings op Circuit Zolder; een glashelder bewijs dat de Belcar Skylimit Sprint Cup onder een gelukkig gesternte werd geboren!

Lees meer: Belcar Skylimit Sprint Cup groeit gestaag richting eerste wedstrijd op Circuit Zolder!


Xwift Racing Events concentreert zich nu op de start van het Belcar Endurance Championship
12 Mei, 00:01 Autosport
Xwift Racing Events beleeft drukke tijden, met achtereenvolgens de opener van de GT4 European Series in Monza, de thuisrace van de 24H Series op het bekende circuit van Spa in de Belgische Ardennen en de opener van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder. De Oost-Vlaamse autosportstructuur zet op een doordachte en professionele manier de stap van de nationale naar de internationale autosport, wat niet wegneemt dat de autosport in eigen land ook nog steeds met rood in de agenda aangestipt staat. Dat bewijst Xwift Racing Events met de deelname dit weekend aan de opener van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder.

Lees meer: Xwift Racing Events concentreert zich nu op de start van het Belcar Endurance Championship


Derdaele+ slaat handen in elkaar met Circuit Zolder
12 Mei, 00:01 Autosport
De specialist industriebouw Derdaele+ is reeds heel wat jaren aanwezig in de autosport, onder meer als sponsor van Autosport.be, Circuit Zolder en Belgium Racing. Dit jaar schakelt de Limburgse onderneming echter een versnelling hoger, want het besloot het sponsorbudget voor Circuit Zolder gevoelig op te krikken. Een meteen zichtbaar resultaat daarvan, is dat de brug net voor de Thierry Boutsen Chicane vanaf vandaag de publiciteit van het bedrijf draagt.

Lees meer: Derdaele+ slaat handen in elkaar met Circuit Zolder


New Race Festival opent seizoen van het Belcar Endurance Championship, met een weekend vol autosport
Het autosportseizoen op Circuit Zolder is al even begonnen, maar voor de start van het Belcar Endurance Championship is het wachten tot komend weekend. Op de Limburgse omloop komen de grote kanonnen aan de start voor een echte endurancerace van maar liefst drie uur, een wedstrijd waar naast snelheid, ook strategie en uithouding een doorslaggevende rol zullen spelen. Samen met de lange opener van het nationale uithoudingskampioenschap, wordt er vooral gesprint, met de Belcar Skylimit Sprint Cup, de Belcar Historic Cup en de MitJet International. Maar ook wie in de paddock van Circuit zolder gaat kijken, zal zich dit weekend geen minuut vervelen! See you in Zolder!

Lees meer: New Race Festival opent seizoen van het Belcar Endurance Championship, met een weekend vol autosport


Spa Classic: 430 exclusieve racewagens in actie op het circuit van Francorchamps
12 Mei, 00:00 Autosport
Ook op het circuit van Spa-Francorchamps valt dit weekend heel wat te beleven, immers dit weekend gaat er de tiende editie van de Spa Classic door. Niet minder dan negen verschillende klasses van historische racewagens komen er aan de start zijnde de CER1 & 2, Group C, Endurance Racing Legends, Heritage Touring Cup, Sixties' Endurance, Fifties Legends, The Greatest Trophy, 2L Cup en ook een nieuwe F1-demo.

Lees meer: Spa Classic: 430 exclusieve racewagens in actie op het circuit van Francorchamps


FIA WEC ook de volgende vijf jaar naar circuit de Spa-Francorchamps
28 April, 00:01 Autosport
Bij de start van het weekend van de TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps zijn het WEC (World Endurance Championship) en het Circuit van Spa-Francorchamps overeengekomen over een contractverlenging van vijf jaar. Het FIA WEC is dus al zeker tot en met 2028 te gast op het Ardeense circuit.

Lees meer: FIA WEC ook de volgende vijf jaar naar circuit de Spa-Francorchamps


Herdenkingsprijs Willy Sneyers: VAS seizoen opener op Glosso circuit
28 Maart, 00:02 Autosport
De eerste confrontatie van het nieuwe rallycross seizoen is niet meteen een hoogvlieger geworden. De weergoden waren duidelijk niet in opperste stemming en het Glosso circuit veranderde ziende ogen in een bij momenten moeilijke berijdbare omloop. Niet alleen de wagens kregen het hard te verduren maar ook voor de rijders was het dweilen met de kraan open. Het woord annuleren viel gelukkig niet te noteren en dus werden er toch maar drie reeksen afgewerkt in moeilijke omstandigheden. Toch boden zich zevenenveertig rijders aan om op zoek te gaan naar de eerste punten van het nieuwe seizoen. Met drie wedstrijden in Arendonk en twee verplaatsingen richting het Eurocircuit in Valkenswaard.

Lees meer: Herdenkingsprijs Willy Sneyers: VAS seizoen opener op Glosso circuit


Circuit Zolder, donderdag 16 maart 2023 ? Internationale testdag & Petrolhead Thursday
21 Maart, 00:07 Autosport
Tijdens de Internationale testdag van donderdag kregen we de beloofde aanvoer van warme lucht, een voorspelling van onze vriendelijke weermakers die als een V12 in onze oren klonk. Reken daarbij nog eens al het moois wat de mensen van Petrolhead op het circuit toverden voor het eerst in 2023 en je kreeg automatisch een aangename dag om te vertoeven op de snelste en misschien wel ook de warmste plek van Limburg.

Lees meer: Circuit Zolder, donderdag 16 maart 2023 ? Internationale testdag & Petrolhead Thursday


Circuit Zolder, donderdag 9 februari 2023 ? Internationale testdag
10 Februari, 00:03 Autosport
De Internationale testdagen zijn terug van start gegaan op Circuit Zolder. Nog niet officieel vermits er voorlopig nog geen baanposten langs het circuit terug te vinden zijn, maar de veiligheid die wordt natuurlijk wel gemonitord vanaf de Race Controle. Van een overrompeling kon men op deze koude donderdag niet spreken.

Lees meer: Circuit Zolder, donderdag 9 februari 2023 ? Internationale testdag


Slowly Sideways Belgium organiseerde co-driving experience op het Mandes rallycross circuit
10 Februari, 00:02 Autosport
Slowly Sideways Belgium organiseerde op de terreinen van het voormalige Mandes rallycross circuit in Ingelmunster een co-driving experience voor het goede doel, waarbij de leerlingen van De Zon Ingelmunster en de leden van Pas-Vu de gelegenheid kregen om op verantwoorde en veilige manier kennis te maken met de autosport.

Lees meer: Slowly Sideways Belgium organiseerde co-driving experience op het Mandes rallycross circuit


Ford Fiesta Sprint Cup: KNAF en VRM organiseren contactdag op Circuit Zandvoort
5 Februari, 00:06 Autosport
Heb je al een hele tijd zin om nader kennis te maken met de Ford Fiesta Sprint Cup? Heb je nog nooit deelgenomen aan een race, en je zou toch eens graag je bips schuiven in zo?n race-Fiesta? Aspirant-rijders krijgen van KNAF, de Nederlandse federatie, en VRM, de organisator van o.a. de Ford Fiesta Sprint Cup, de unieke gelegenheid om ?live? te proeven van de unieke Ford-merkencup.

Lees meer: Ford Fiesta Sprint Cup: KNAF en VRM organiseren contactdag op Circuit Zandvoort


De bouwwerkzaamheden van de Endurance-tribune en -gradins op het Circuit van Spa-Francorchamps zijn van start gegaan
10 December 2022, 00:02 Autosport
Na een uitzonderlijk jaar op vlak van opkomst bij wedstrijden en sportevenementen, blijft het publiek in het middelpunt van de aandacht staan voor het Circuit. In deze optiek werd er een nieuwe fase van werkzaamheden gestart, om de toeschouwers een hoogwaardige infrastructuur aan te bieden, als aanvulling op de werken die vorig jaar al zijn uitgevoerd.

Lees meer: De bouwwerkzaamheden van de Endurance-tribune en -gradins op het Circuit van Spa-Francorchamps zijn van start gegaan


Circuit Zandvoort ontvangt Formule 1 al zeker tot en met 2025
10 December 2022, 00:01 Autosport
Circuit Zandvoort beschikte over een driejarig contract, lopend over de seizoenen 2022, 2022 en 2023, voor het organiseren van de Grote Prijs Nederland Formule 1. Daar komen nu al zeker twee jaren bij, ook in 2024 en 2025 zakt het Formule 1-circus af naar de Nederlandse badplaats.

Lees meer: Circuit Zandvoort ontvangt Formule 1 al zeker tot en met 2025


Het sportseizoen 2023 van het Circuit Spa-Francorchamps krijgt vorm
3 December 2022, 00:02 Autosport
De sportkalender 2023 van het Circuit van Spa-Francorchamps belooft opnieuw een seizoen vol nationale en internationale kampioenschappen en evenementen van hoge kwaliteit, diversiteit en intense momenten. Nadat in 2022 voor veel organisatoren de bezoekersrecords werden gebroken, zal ook het volgende jaar weer een totaalspektakel aanbieden.

Lees meer: Het sportseizoen 2023 van het Circuit Spa-Francorchamps krijgt vorm


Terugblik op het seizoen 2022 van het circuit van Spa-Francorchamps
19 November 2022, 00:03 Autosport
Het pisteseizoen op het Circuit van Spa-Francorchamps loopt op 14 november ten einde. Dit was, zonder enige twijfel, een uitzonderlijk seizoen, waarin het publiek in groten getale terugkeerde. Daarbij ging het om een trouw publiek, dat het gezelschap kreeg van een nieuwe generatie autosportliefhebbers. Niet minder dan 26 weekends waren gewijd aan races en sportevenementen, verdeeld over 226 dagen. De rest van het seizoen kwamen duizenden deelnemers, zowel professionals als amateurs, op de baan om dagenlang te rijden.

Lees meer: Terugblik op het seizoen 2022 van het circuit van Spa-Francorchamps


Circuit Zolder zet in op duurzaamheid en is klaar voor de wereld van morgen
19 November 2022, 00:02 Autosport
Autosport staat al eens ter discussie, maar dat gebeurt maar al te vaak omdat de betrokkenen niet kunnen inschatten welke stappen de autosport vandaag heeft gezet om zich aan de veranderende wereld aan te passen. Dat geldt ook voor Circuit Zolder, dat iedere dag investeert met het oog op meer respect voor de leefwereld van vandaag en morgen. Of het nu gaat om het spektakel op de piste, de activiteiten in de paddock of de beleving op de ruimere site van het Limburgse circuit, het respect voor de leefomgeving staat hoog op de agenda. Bovendien heeft de autosport ook een maatschappelijke voortrekkersrol.

Lees meer: Circuit Zolder zet in op duurzaamheid en is klaar voor de wereld van morgen


Circuit Zandvoort tekent voor slotakkoord in de Porsche Sprint Challenge Benelux
23 Oktober 2022, 00:04 Autosport
Afgelopen vrijdag, 14 oktober, vond op Circuit Zandvoort de laatste meeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux plaats. De laatste afspraak van de merkencompetitie van Porsche kroonde de laatste kampioenen en deelde de laatste prijzen in de wedstrijden uit. Met deze laatste confrontatie valt meteen het doek over het sportieve Porsche-seizoen in de Benelux, een seizoen dat meer dan eens een prachtig sportief en menselijk avontuur was. In Zandvoort verzekerde Sasha Norden zich nog van de titel in de Division IV GT4 en opvallend, pakten vader en zoon Verhoeven het zilver en het brons in de Division I voor de Porsche 911 GT3 Cup ? Type 992.

Lees meer: Circuit Zandvoort tekent voor slotakkoord in de Porsche Sprint Challenge Benelux

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn