NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Chrome

2News.be / Trefwoorden / Chrome

Chrome gaat gehashte URL's in real time scannen op malware
16 Maart, 00:01 Tweakers
Google komt met een nieuwe vorm van Safe Browsing in Chrome. Het gaat om een nieuwe variant waarbij URL's niet meer lokaal worden geanalyseerd, maar geanonimiseerd naar Google worden gestuurd. Die realtimeanalyse zou volgens het bedrijf veiliger moeten zijn.


Chrome Canary-build laat gebruikers alle webpagina's installeren als apps
9 Maart, 00:00 Tweakers
In de nieuwste Chrome Canary-build, versie 124, is het mogelijk om van alle webpagina's een progressive web app, ofwel pwa, te maken. Of en wanneer de functie wordt uitgerold naar alle Chrome-gebruikers, is nog niet bekend.


Chrome toont zoeksuggesties nu ook bij slechte verbinding op iOS en Android
2 Maart, 00:00 Tweakers
Google heeft drie functies beschikbaar gemaakt voor zijn Chrome-browser. Een van die nieuwe functies zorgt ervoor dat Chrome-gebruikers op Android en iOS zoeksuggesties te zien krijgen als de verbinding slecht is.


Microsoft fikst bug waarbij Edge tabbladen uit Chrome automatisch importeerde
17 Februari, 00:00 Tweakers
Microsoft heeft een bug gerepareerd in Edge waarbij de browser automatisch browsegeschiedenis en tabbladen uit Chrome importeerde. Dat gebeurde sinds een maand, wat volgens Microsoft een bug zou zijn in de synchronisatiefunctie van Edge.


NU+ | Is Windows op zijn retour? Veel basisschoolleerlingen leren met Chrome
6 Februari, 00:11 NU.NL - Tech
Chromebooks met het Chrome-besturingssysteem van Google zijn de meestgebruikte computers op basisscholen. Dat is een interessante ontwikkeling. Producten waarmee kinderen op jonge leeftijd kennismaken zijn op latere leeftijd van invloed op de keuzes die ze maken.


Google Chrome heeft Safety Check: controleert en heeft controle nodig
25 December 2023, 00:07 Techzine
Google werkt aan de veiligheid van browser Chrome voor de desktop. De functie is voornamelijk bezig met het scannen op dreigingen, maar laat de verdere acties wel over aan de gebruiker van de browser. De meest recente update voor Chrome voegt de functie ‘Safety Check’ toe aan de browser. Deze functie draait altijd in de […]


Google Chrome toont desktopgebruikers in 2024 keuzescherm voor zoekmachines
12 December 2023, 00:01 Tweakers
Google test een functie in de desktopversie van Chrome waarmee gebruikers automatisch een keuzescherm te zien krijgen waarin ze hun standaardzoekmachine kunnen instellen. De verandering zou begin 2024 beschikbaar moeten komen, maar enkel voor Europese gebruikers.


Chrome stopt medio 2024 met Manifest V2-extensies, mogelijk gevolgen adblockers
21 November 2023, 00:01 Tweakers
Google stopt medio 2024 in Chrome met het ondersteunen van Manifest V2-extensies. Dit zou voornamelijk gevolgen hebben voor adblockers, die hierdoor minder goed kunnen functioneren. Google zegt de afgelopen tijd Manifest V3 te hebben verbeterd om die zorgen weg te nemen.


YouTube-gebruikers melden trager ladende video's in niet-Chrome-browsers
21 November 2023, 00:00 Tweakers
YouTube-gebruikers melden op Reddit dat video's op het platform plotseling trager laden in andere browsers dan Google Chrome. Naar verluidt zitten er enkele seconden vertraging op YouTube-video's in browsers zoals FireFox en Edge.


Google activeert Privacy Sandbox-tracking-api's standaard voor Chrome-gebruikers
10 September 2023, 00:00 Tweakers
Google heeft zijn Privacy Sandbox-tracking-api's voor alle Chrome-webgebruikers beschikbaar gesteld. Deze bieden volgens Google privacyvriendelijkere alternatieven voor thirdpartytrackingcookies. Ook komt het bedrijf met instellingen voor Privacy Sandbox.


Google Chrome biedt real-time bescherming tegen phishing
9 September 2023, 00:06 Techzine
Google Chrome krijgt meer personaliseringsopties, nieuwe security-functies en een ander uiterlijk. De belangrijkste update is een betere bescherming tegen phishing en malware. Chrome is vijftien jaar en daar profiteert de gebruiker van. Google geeft de browser namelijk verschillende updates die de online-ervaring moeten verbeteren en veiliger moeten maken. Bescherming tegen phishing De functies om meer […]


Leesmodus van Google Chrome krijgt mogelijk een voorleesfunctie
27 Augustus 2023, 00:00 Tweakers
Google test naar verluidt een functie voor de leesmodus van Google Chrome die de tekst automatisch voorleest. De functie moet in eerste instantie beschikbaar komen in de Canary-versie van de browser.


Google brengt Chrome 116 uit, eerste versie in nieuwe wekelijkse patchcyclus
20 Augustus 2023, 00:01 Tweakers
Google heeft Chrome 116 uitgebracht. Daarin zitten enkele beveiligingsupdates, maar vooral opvallend is dat het de eerste versie van de browser is waarbij Google een nieuw updateschema volgt voor beveiligingsupdates. Die verschijnen voortaan wekelijks voor de browser.


Google start uitrol Privacy Sandbox Topics API in Chrome
22 Juli 2023, 00:06 Techzine
Google heeft Chrome 115 uitgebracht. De nieuwe versie maakt de Privacy Sandbox nu algemeen beschikbaar. Hieronder valt onder meer de Topics API, die vanuit de browser straks algemene interesses van gebruikers zal gaan delen. Topics API moet de vervanger worden van third party cookies. Privacy is de afgelopen jaren een stuk belangrijker geworden. Veel grote […]


Microsoft experimenteerde met nep-AI-antwoord bij zoekopdracht 'Chrome' in Bing
8 Juni 2023, 00:00 Tweakers
Microsoft experimenteerde met een nep-AI-antwoord bij gebruik van de zoekopdracht 'chrome' in zoekmachine Bing in Edge. Dat nep-AI-antwoord bestond uit een groot blok boven in beeld met positieve berichten over Bing.


Google Chrome 114.0.5735.91
1 Juni 2023, 00:01 Tweakers
Google heeft versie 114 van zijn webbrowser Chrome uitgebracht. Google Chrome is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Er zijn ook versies voor Android en iOS, maar die volgen een iets ander releaseschema. In versie 114 treffen we onder meer een nieuwe leesmodus aan. Deze toont niet alleen een versie van de pagina die er als een boek uitziet, maar ook nog steeds de originele versie. Meer informatie over de veranderingen die in deze uitgave zijn aangebracht, naast de gebruikelijke bug- en securityfixes, kan bij How-to Geek worden gevonden. Google Chrome 114 Arrives With New Reading Mode


Google Chrome krijgt zijpaneel voor aanpassingen aan uiterlijk
25 Mei 2023, 00:00 Tweakers
Google Chrome krijgt een zijpaneel waarin gebruikers aanpassingen kunnen doen aan het uiterlijk. Het resultaat is onmiddellijk te zien.


Google Chrome 113.0.5672.64
4 Mei 2023, 00:00 Tweakers
Google heeft versie 113 van zijn webbrowser Chrome uitgebracht. Google Chrome is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Er zijn ook versies voor Android en iOS, maar die volgen een iets ander releaseschema. In versie 113 zijn voornamelijk onder de motorkap veranderingen aangebracht. Google gaat namelijk later dit jaar Chrome een nieuw op Material You-gebaseerd uiterlijk geven en is druk bezig met de voorbereidingen daarvoor. Meer informatie over de veranderingen die in deze uitgave zijn aangebracht, naast de gebruikelijke bug- en securityfixes, kan bij How-to Geek worden gevonden. Google Chrome 113 Is Now Available


Google Chrome krijgt ander icoon in plaats van slotje voor https-websites
4 Mei 2023, 00:00 Tweakers
Google geeft zijn browser Chrome een ander icoon in plaats van het slotje voor https-websites. Omdat https op websites nu de standaard is, is het slotje niet meer nodig volgens de zoekgigant. Een icoon voor website-instellingen ligt dan meer voor de hand, redeneert het bedrijf.


Google verhelpt opnieuw zeroday in Chrome, tweede keer in week tijd
20 April 2023, 00:00 Tweakers
Google heeft voor de tweede keer in korte tijd een zeroday in Chrome verholpen. De kwetsbaarheid is een integeroverflow in de tekstrenderengine Skia waarmee het mogelijk was uit de sandbox te ontsnappen. Die exploit werd in het wild gebruikt, zegt Google.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn