NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Chinese

2News.be / Trefwoorden / Chinese

De lange mars van de Chinese schaatssport begon in het ijskoude District Acht
10 Januari, 00:05 Volkskrant
Voor een gastland van de Olympische Winterspelen heeft China een opvallend hiaat: het land heeft traditioneel amper iets met wintersport. Maar dat geldt niet voor de noordoostelijke stad Harbin, met de legendarische ijsbaan District Acht.


Aardbeving met kracht van 6,6 treft Chinese provincie Qinghai
8 Januari, 00:01 HLN.BE
De Chinese provincie Qinghai, in het noordwesten van het land, is zaterdag lokale tijd opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,6. Dat meldt het Amerikaanse geofysische instituut USGS.


WeChat groeit hard ondanks strengere regels van Chinese overheid
7 Januari, 00:09 NU.NL - Tech
De Chinese chatapp WeChat van techbedrijf Tencent blijft ondanks strengere regels van de Chinese overheid hard groeien. Het aantal dagelijkse gebruikers van zogeheten miniprogramma's in de app steeg vorig jaar met 12,5 procent naar 450 miljoen.


Evergrande - Handel in aandelen van Chinese vastgoedgroep Evergrande stilgelegd
6 Januari, 00:09 Skynet Economie
De handel in aandelen van de noodlijdende Chinese vastgoedreus Evergrande op de beurs van Hongkong is maandagochtend (lokale tijd) stilgelegd. Dat deelde het bedrijf zelf mee, zonder een reden te vermelding.


Chinese stad Zhengzhou test 12 miljoen inwoners op corona
6 Januari, 00:08 Skynet Buitenland
De 12 miljoen inwoners van de Chinese stad Zhengzhou moeten allemaal een coronatest doen. De stad is in gedeeltelijke lockdown nadat de afgelopen dagen elf besmettingen waren vastgesteld. Meerdere wijken zijn dinsdag afgesloten.


'Duizenden Chinese bedrijven sluiten omdat overheid geen nieuwe games goedkeurt'
4 Januari, 00:00 Tweakers
Meer dan 14.000 Chinese gamebedrijven hebben naar verluidt de deuren gesloten omdat China al sinds afgelopen zomer geen nieuwe gamelicenties meer verstrekt. Zonder deze licenties mogen Chinese gameontwikkelaars geen spellen uitbrengen in het land.


Chinese Aquatic Panda-hackers maken direct misbruik van Log4j
3 Januari, 00:06 Techzine
Aquatic Panda, een Chinees hackcollectief, heeft direct de Log4j-kwetsbaarheid gebruikt om een niet nader genoemde academische instelling aan te vallen. De aanval werd ontdekt en gepareerd door de Overwatch threathunting-specialisten van CrowdStrike. Volgens CrowdStrike lanceerden de Chinese (staats)hackers een aanval op een niet nader genoemde academische instelling met behulp van een gevonden Log4j-kwetsbaarheid. Deze kwetsbaarheid […]


Chinese man vindt biologische moeder dankzij kleuterherinnering
3 Januari, 00:03 NOS nieuws

In China heeft een man die als kind werd ontvoerd zijn biologische moeder teruggevonden dankzij de herinnering aan zijn geboortedorp.

Li Jengwei werd 37 jaar geleden geboren in de provincie Yunnan. Vier jaar later lokte een buurman hem met een stuk speelgoed en verkocht hem 2000 kilometer verderop in de provincie Honan. Daar groeide hij op bij 'adoptieouders'.

Zijn echte ouders vergat hij nooit. "Ik maakte er een gewoonte van om me te herinneren hoe ze eruitzagen en hoe het er rond ons huis uitzag", zei hij vorige week tegen een plaatselijk tv-station.

Te druk

De herinneringen deden hem pijn, maar hij was te druk met zijn werk en zijn gezin om zijn echte ouders op te sporen. Dat veranderde door de succesvolle zoektocht van twee vaders van ontvoerde kinderen, verhalen die in China veel publiciteit kregen. Een daarvan werd zelfs verfilmd.

"Toen ik dat verhaal zag, dacht ik bij mezelf: ik moet mijn biologische ouders zien te vinden voordat ze overleden zijn."

Tekening

Met hulp van zijn herinneringen maakte hij een tekening van zijn geboortedorp en verspreidde die op sociale media. Daarop waren een school, een bamboebos en een meertje te zien.

"Ik ben een kind op zoek naar mijn thuis. Ik werd in 1989 door een kale buurman meegenomen uit Honan, toen ik 4 jaar oud was", zei Li in het filmpje dat duizenden keren werd gedeeld.

Politieagenten wisten het dorpje te traceren en ook de vrouw die al 33 jaar haar kind kwijt was. Haar dna matchte met dat van Li. Zijn vader bleek al overleden.

Li is gisteren met zijn moeder herenigd.
3 Januari, 00:02 De Tijd
Video | Hoe een Chinese robot je naar de gevangenis kan sturen
31 December 2021, 00:07 NU.NL - Tech
Chinese wetenschappers hebben een robot ontwikkeld die misdadigers door middel van kunstmatige intelligentie moet vervolgen. Zo werkt het en zo luidt de kritiek erop.


Chinese ondernemer betaalde 28 miljoen dollar voor toeristische ruimtevlucht
23 December 2021, 00:09 NU.NL - Tech
De Chinese ondernemer Justin Sun gaat volgend jaar mee met een toeristische ruimtevlucht van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos. Hij betaalde eerder dit jaar 28 miljoen dollar (24,7 miljoen euro) voor het ticket.


De Chinese nationalist Hu Xijin legt zijn oorlogszuchtige pen neer
19 December 2021, 00:06 Volkskrant
Hu Xijin, hoofdredacteur van de Global Times, gaat met pensioen. Daarmee verdwijnt een uitgesproken Chinese nationalist van het toneel.


Verenigde Staten voegen acht Chinese techbedrijven toe aan zwarte lijst
16 December 2021, 00:06 NU.NL - Tech
De Verenigde Staten voegen deze week acht Chinese techbedrijven toe aan een zwarte lijst, meldt Financial Times woensdag. Amerikaanse ondernemingen mogen niet investeren in bedrijven op die lijst.


Microsoft neemt 42 websites over van Chinese hackgroep
9 December 2021, 00:10 NU.NL - Tech
Microsoft heeft maandag 42 websites van een Chinese hackgroep in beslag genomen, nadat het bedrijf daarvoor toestemming kreeg van een Amerikaanse rechter. De groep gebruikte de websites volgens Microsoft voor een cyberspionagecampagne gericht op overheden en organisaties in de Verenigde Staten en verschillende Europese landen.


Twitter sluit duizenden Chinese propaganda-accounts om desinformatie
5 December 2021, 00:08 Volkskrant
Nieuws, weetjes en verwijzingen naar wat de moeite waard is uit de wereld van tech, internet en gadgets, voor u bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.


Brussel komt met investeringsplan als antwoord op Chinese Nieuwe Zijderoute
2 December 2021, 00:02 NU.NL - Economie
De Europese Commissie presenteert volgens een woordvoerder woensdag een voorstel om miljarden euro's te investeren in infrastructurele projecten in ontwikkelingslanden. Het initiatief Global Gateway moet het Europese antwoord worden op de toenemende invloed van China in talloze landen.


Tennisbond WTA schrapt alle toernooien in China vanwege zorgen over Peng
2 December 2021, 00:03 NU.NL - Sport
WTA organiseert voorlopig geen toernooien meer in China en Hongkong. De tennisorganisatie maakt zich nog steeds grote zorgen over de situatie van Peng Shuai, de Chinese tennisster die vorige maand voormalig vicepremier Zhang Gaoli van seksueel misbruik beschuldigde.


Chinese president Xi belooft Afrika een miljard aan vaccins
1 December 2021, 00:06 Skynet Economie
De Chinese president Xi Jinping heeft vandaag een miljard vaccins beloofd aan het Afrikaanse continent. In een toespraak via videoconferentie voor een Chinees-Afrikaanse top in de Senegalese hoofdstad Dakar zei Xi Jinping dat China 600 miljoen vaccins gratis zal leveren. Bedrijven zullen samen nog eens 400 miljoen extra vaccins produceren.


28 November 2021, 00:06 Volkskrant
JPMorgan-topman zegt sorry na grapje over Chinese Communistische Partij
25 November 2021, 00:01 NU.NL - Economie
Jamie Dimon, de CEO van de Amerikaanse zakenbank JPMorgan, heeft zich woensdag verontschuldigd nadat hij eerder deze week had gegrapt dat de bank langer zou bestaan dan de Communistische Partij van China. Hij trok naar eigen zeggen een parallel tussen het honderdjarige bestaan van de bank en de regerende Chinese partij.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn