NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
China


Belgisch techbedrijf keert terug uit China en doet zo aan 'reshoring'
Woensdag, 00:07 Skynet Economie
Het Belgische techbedrijf Nobi, dat slimme lampen maakt voor de zorgsector, heeft de productie in China stopgezet. Het zet zo de algemene trend van 'reshoring' verder, waarbij bedrijven resoluut kiezen voor een 'Made In Belgium'-label.


Rechterhand president Xi wordt nieuwe premier China
12 Maart, 00:01 De Tijd
08:52 Het Chinese parlement heeft Li Qiang, een getrouwe van president Xi Jinping, aangeduid als nieuwe premier. Als nummer twee van het land moet hij nu een nieuwe groeistrategie voor China uitstippelen.


Kan China de fabriek van de wereld blijven?
12 Maart, 00:01 De Tijd
04:00 Door het zerocovidbeleid en problemen in de toeleverings- keten verhuizen veel bedrijven hun productie van China naar Vietnam, India of Thailand. De trend lijkt niet te stoppen. ?Vroeger noemden we ee...


China spreekt zich uit tegen Nederlands exportverbod voor ASML
10 Maart, 00:55 Tweakers
Het Chinese ministerie van buitenlandse zaken heeft zich uitgesproken tegen de beslissing van het Nederlandse kabinet om ASML te verbieden geavanceerde duv-machines naar China te exporteren. Het kabinet kondigde dat woensdagavond aan.


China spreekt zich uit tegen Nederlands exportverbod voor ASML
10 Maart, 00:55 Tweakers
Het Chinese ministerie van buitenlandse zaken heeft zich uitgesproken tegen de beslissing van het Nederlandse kabinet om ASML te verbieden geavanceerde duv-machines naar China te exporteren. Het kabinet kondigde dat woensdagavond aan.


10 Maart, 00:42 Volkskrant
Kabinet gaat export van chipmachines naar China verder beperken
9 Maart, 00:57 NU.NL - Economie
Het kabinet legt de export van Nederlandse chipmachines naar China verder aan banden. Dat zegt minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel) woensdag tegen De Telegraaf. De nieuwe exportbeperkingen voor de chipindustrie zijn nodig voor de "internationale veiligheid", schrijft de minister in een Kamerbrief.


6 Maart, 00:07 Volkskrant
China mikt op groei van 5 procent
6 Maart, 00:03 De Tijd
09:20 Tijdens de opening van het jaarlijkse Chinese Volkscongres maakte vertrekkend premier Li Keqiang bekend dat het land voor komend jaar naar een 'bescheiden' groei streeft van 5 procent.


27 Februari, 00:07 Volkskrant
Hoe China het spel verandert met interest-based e-commerce. En de VS al heeft bereikt
23 Februari, 00:03 Emerce
Zoals TikTok scherp weet in te schatten waarnaar gebruikers op zoek zijn, zo kunnen verschillende Chinese e-commercespelers dit ook. De zogeheten shelf commerce maakt plaats voor interest-based e-commerce. Na de thuismarkt heeft dit via de Verenigde Staten nu ook het Westen bereikt. Reden te meer om met behulp van techcommentator en medeoprichter van China Talk Ed Sander dieper op het model in te gaan.


VS: 'China overweegt wapens en munitie te leveren aan Rusland'
20 Februari, 00:31 De Tijd
13:54 De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken waarschuwt zijn Chinese ambtgenoot Wang Yi dat Rusland militair ondersteunen ernstige gevolgen zou hebben voor de relatie tussen de Veren...


Amerikaanse buitenlandminister waarschuwt China voor verdere ?ballonincidenten?: ?Zoiets mag nooit meer gebeuren?
19 Februari, 01:26 HLN.BE
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zijn Chinese ambtgenoot Wang Yi tijdens een zeldzame ontmoeting duidelijk gemaakt dat een incident zoals dat met de Chinese ballon die werd neergeschoten door het Amerikaanse leger ?nooit meer mag plaatsvinden?. Dat heeft het Amerikaanse buitenlandministerie laten weten.


15 Februari, 00:08 Volkskrant
EU versoepelt staatssteun voor groene projecten in strijd tegen VS en China
12 Februari, 00:06 NU.NL - Economie
Lidstaten van de Europese Unie mogen meer staatssteun geven aan bedrijven die duurzame investeringen doen. Daarover zijn EU-leiders het vrijdag eens geworden. De maatregel is een reactie op Amerikaanse plannen om honderden miljarden te pompen in vergroening van de eigen economie.


Mogelijk toch meer olie nodig door hogere vraag uit China
6 Februari, 01:03 NU.NL - Economie
Landen die veel olie leveren, moeten mogelijk hun productie verhogen. De vraag uit 's werelds een na grootste olieverbruiker China trekt weer aan, zegt topman Fatih Birol van het Internationaal Energieagentschap (IEA).


Video | Mogelijk geen export ASML naar China meer, wat maakt het eigenlijk?
6 Februari, 01:03 NU.NL - Economie
Het kabinet gaat de export van chiptechnologie naar China mogelijk beperken. Daarbij kijkt het vooral naar de Nederlandse chipmachinefabrikant ASML. Wat maakt dit bedrijf eigenlijk?


Chipmachinemaker ASML past verwachtingen niet aan na exportbeperking China
31 Januari, 00:02 NU.NL - Economie
Chipmachinemaker ASML ziet nog geen reden om de groeiverwachting voor dit jaar los te laten. Overheden zetten stappen om de export van geavanceerde halfgeleiders naar China te beperken. "Op basis van wat we nu weten, zal het geen gevolgen hebben voor de omzet van dit jaar", zegt een woordvoerder.


Tesla verwacht dat grootste concurrent uit China komt
31 Januari, 00:02 NU.NL - Economie
Volgens Elon Musk komt de grootste bedreiging voor zijn automerk Tesla niet uit Europa, Japan of de Verenigde Staten, maar uit China. "Ze werken daar het hardst en slimst. Daarom is het waarschijnlijk dat het tweede elektrische automerk na Tesla uit China zal komen."


'Ambtenaren NL en VS praten vrijdag over chipexportrestricties naar China'
27 Januari, 00:00 Tweakers
Nederlandse ambtenaren reizen binnenkort af naar Washington om te praten over chipexportrestricties naar China. Dat melden bronnen aan Reuters. Ambtenaren van Nederland en de VS zouden op vrijdag bijeenkomen en mogelijk deze maand nog een deal sluiten.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn