NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
China


Apple wil productie deels uit China weghalen na onrust fabriek
Maandag, 00:07 NU.NL - Tech
Apple wil zijn toeleveringsketen beter spreiden om minder afhankelijk te worden van China. Coronamaatregelen en protesten zaten daar recent de productie flink in de weg.


Geen GP China in 2023
Zaterdag, 00:02 Autosport
Het was te verwachten, maar de Grote Prijs van China gaat ook in 2023 niet door. De reden is de nog steeds precaire gezondheidssituatie waarin het land zich nog steeds bevindt ten gevolge van het COVID virus. De Grand Prix van China was voorzien voor 16 april en zou de vierde manche van het kampioenschap 2023 worden. Later zal bekend gemaakt worden welk circuit mag fungeren als vervanger voor de afgelaste race.

Lees meer: Geen GP China in 2023


Donderdag, 00:07 Volkskrant
Donderdag, 00:07 Volkskrant
Protesten bij grootste iPhone-fabriek in China belemmeren productie
28 November, 00:09 NU.NL - Tech
De protesten bij 's werelds grootste iPhone-fabriek in China hebben ook gevolgen voor het aantal toestellen dat er wordt geproduceerd. Dat aantal zou weleens met 30 procent naar beneden kunnen gaan, meldt Reuters vrijdag.


Protesten uitgebroken in 's werelds grootste iPhone-fabriek in China
27 November, 00:04 Skynet Economie
Bij de grootste iPhone-fabriek ter wereld, in Zhengzhou in de Chinese provincie Henan, zijn woensdag protesten uitgebroken. Dat blijkt uit video's en foto's die op de sociale netwerken Weibo en Twitter verspreid worden. De fabriek is eigendom van de Taiwanese onderaannemer Foxconn.


Audi opent ontwikkel-centrum in China
27 November, 00:01 Autozine
Audi vergroot zijn ontwikkelingscapaciteiten in China door de R amp;D-activiteiten in de regio aanzienlijk te intensiveren. Daarnaast breidt het merk ook het Audi China R amp;D-team uit. De opening van het nieuwe Audi China Building, bijna tien jaar na de opening van het vorige onderkomen, is een belangrijke mijlpaal in de meer dan drie decennia lange historie van Audi in China. Met de verhuizing naar de nieuwe locatie onderstreept het merk zijn toewijding aan verdere onderzoeks- en productiecapaciteiten in het land. Het gebouw wordt de belangrijkste innovatiemotor voor de volgende generatie Audi-technologie?n.


Honor introduceert vouwbare Magic Vs-smartphone die ook buiten China uitkomt
25 November, 00:02 Tweakers
Honor heeft zijn Magic Vs-smartphone gepresenteerd. Deze foldable krijgt een Snapdragon 8+ Gen 1-soc van Qualcomm, een vouwbaar 7,9"-oledscherm en een 6,45"-oledpaneel om de telefoon opgevouwen te gebruiken. De smartphone moet begin 2023 buiten China uitkomen.


Blizzard stopt op 23 januari 2023 met gameverkoop en diensten in China
18 November, 00:01 Tweakers
Blizzard Entertainment stopt met zijn gameverkoop en diensten in China. De Amerikaanse gameontwikkelaar is niet tot een akkoord gekomen met zijn Chinese uitgeverij NetEase. Hierdoor zullen Chinese gamers per 23 januari 2023 geen games meer kunnen spelen van het bedrijf.


Apple beperkt AirDrop-mogelijkheden in China: delen kan maximaal tien minuten
14 November, 00:10 NU.NL - Tech
Apple beperkt de mogelijkheden voor AirDrop in China. Het bedrijf lijkt daarmee te voldoen aan een wens van Peking. De functie werd door demonstranten in China gebruikt om kritiek op president Xi Jinping en de Communistische Partij te delen.


10 November, 00:06 Volkskrant
Nieuw privacybeleid TikTok is transparanter over doorsturen data naar China
7 November, 00:07 NU.NL - Tech
TikTok gaat zijn Europese privacybeleid aanpassen. In de nieuwe versie van het document meldt het sociale netwerk dat data van Europese gebruikers toegankelijk zijn voor TikTok-medewerkers buiten Europa.


VS had zich volgens China niet met Duitse terminal-aankoop mogen bemoeien
7 November, 00:03 NU.NL - Economie
De Verenigde Staten hebben niet het recht om zich te bemoeien met zaken tussen China en Duitsland, zegt het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag. Een Chinese rederij nam een maand geleden een belang in een overslagfaciliteit in de haven van Hamburg. Dat leidde tot kritiek vanuit de VS.


Duitse bondskanselier Scholz vliegt naar China voor "openhartige gesprekken"
6 November, 00:06 Skynet Economie
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz wil de manier waarop zijn land omgaat met China veranderen. Hij vliegt naar Peking voor "openhartige gesprekken", schreef hij donderdag in een artikel voor Politico.


China houdt vast aan zerocovidbeleid
6 November, 00:05 Skynet Buitenland
Het Chinese regime houdt "onwrikbaar" vast aan het zerocovidbeleid dat het al sinds de begindagen van de pandemie hanteert. Dat heeft de woordvoerder van de nationale gezondheidscommissie NHC Mi Feng verklaard.


VS plant gesprek met Nederland over exportstop chipmachines van ASML naar China
4 November, 00:00 Tweakers
Leden van de Amerikaanse regering zullen binnenkort naar Nederland afreizen om gesprekken te voeren over mogelijke exportbeperkingen van lithografiemachines van ASML naar China. De Verenigde Staten wil dat de huidige exportbeperkingen worden uitgebreid.


China ontkent bestaan van politiebureaus in Nederland, noemt het 'servicepunten'
3 November, 00:06 NOS nieuws

China ontkent dat het land politiebureaus in Nederland heeft opgezet om zijn eigen burgers in de gaten te houden. Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het om servicepunten, waar Chinese staatsburgers bijvoorbeeld nieuwe rijbewijzen aan kunnen vragen.

RTL Nieuws en Follow the Money berichtten vorige week als eerste over het bestaan van de politiebureaus in Amsterdam en Rotterdam, die China zonder medeweten van de Nederlandse overheid heeft opgericht.

Verlopen rijbewijs

Naast dat de bureaus voor administratieve zaken werden gebruikt, zoals de Chinese overheid nu zelf aangeeft, zouden er ook sterke aanwijzingen zijn dat de Chinese politie via de bureaus kritische Chinezen in Nederland in de gaten houdt.

Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent niet het bestaan van de locaties, maar zegt daarbij dat ze niet als politiebureau gebruikt worden. "Ze zijn bedoeld voor het bijstaan van lokale Chinese burgers die online een verlenging van een verlopen rijbewijs moeten aanvragen. De medewerkers zijn enthousiaste overzeese Chinezen, geen Chinese politieagenten."

Geen toestemming

Bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is in elk geval duidelijk dat de bureaus inderdaad dit soort consulair werk doen, maar daar is geen toestemming voor gevraagd.

Om die reden zei minister Hoekstra gisteren dat de Chinese bureaus onmiddellijk moeten sluiten. Hij heeft de Chinese ambassadeur in Nederland te verstaan gegeven dat de locaties onacceptabel zijn.

Nederland zou niet het enige land zijn waar de aanwezigheid van Chinese bureaus speelt. Ook Duitsland onderzoekt nu of China ook een dergelijke post heeft in Frankfurt.
China lanceert laatste onderdeel van eigen ruimtestation
1 November, 00:24 NU.NL - Tech
China heeft het derde en laatste grote onderdeel van zijn eigen ruimtestation gelanceerd. De module moet later vandaag bij het ruimtestation aankomen.


World Athletics verschuift World Relays in China, Tornados en Cheetahs mogen naar WK
1 November, 00:02 Skynet Sport
Er zullen volgend jaar geen World Athletics Relays plaatsvinden in het Chinese Guangzhou. Het landenkampioenschap voor aflossingsteams stond geprogrammeerd op 13 en 14 mei 2023 maar wordt met twee jaar uitgesteld. Dat bevestigt de internationale atletiekfederatie.


Partijcongres China - Voor het eerst in 25 jaar geen vrouw in Chinees Politbureau
24 Oktober, 00:03 Skynet Buitenland
Het Politbureau van de Communistische Partij van China telt voor het eerst in 25 jaar geen enkele vrouw. De samenstelling van het Politbureau, dat in totaal 24 leden telt, is zondag bekendgemaakt na afloop het 20ste partijcongres.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn