NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
China


Zaak-Peng blijft tenniswereld beroeren, China waarschuwt dat WTA ?doos van Pandora opent?
Vrijdag, 00:02 HLN.BE
De zaak Peng blijft de tenniswereld beroeren. Terwijl zowat alle spelers unaniem achter de beslissing van de WTA staan om de Chinese tornooien van de kalender te halen, houdt het IOC het op ?stille diplomatie? en houdt de ATP zich zelfs geheel afzijdig. China waarschuwt ondertussen het Westen dat ze de doos van Pandora aan het openen zijn.


Tennisbond WTA schrapt alle toernooien in China vanwege zorgen over Peng
Donderdag, 00:03 NU.NL - Sport
WTA organiseert voorlopig geen toernooien meer in China en Hongkong. De tennisorganisatie maakt zich nog steeds grote zorgen over de situatie van Peng Shuai, de Chinese tennisster die vorige maand voormalig vicepremier Zhang Gaoli van seksueel misbruik beschuldigde.


Vrouwentennisbond bereid zakelijke megabelangen in China vaarwel te zeggen als Peng Shuai niet terugkomt
21 November, 00:07 Volkskrant
De wereldwijde vrouwentennisbond WTA is bereid de banden met China door te snijden. De bond zet elf toernooien en de finales van de World Tour op het spel om China zover te krijgen duidelijkheid te verschaffen over de situatie van toptennisser Peng Shuai.


Epic Games trekt stekker uit Fortnite in China
18 November, 00:11 NU.NL - Tech
Fortnite is niet langer beschikbaar in China. Epic Games, de ontwikkelaar van de game, heeft maandag de stekker uit zijn Chinese versie getrokken.


China overweegt verplichte cybersecuritytoets voor beursgenoteerde bedrijven
18 November, 00:11 NU.NL - Tech
Bedrijven die naar de beurs gaan in Hongkong moeten mogelijk binnenkort eerst een soort cybersecuritytoets ondergaan. Een plan daarvoor is volgens persbureau Bloomberg dit weekend ingediend door de Chinese internetautoriteit CAC.


'Witte Huis wijst Intel-plannen om chipproductie in China op te hogen af'
15 November, 00:00 Tweakers
De plannen van Intel om chipproductie in China op te voeren, zijn mogelijk afgewezen door het Witte Huis. Dat melden anonieme bronnen aan Bloomberg. De Amerikaanse regering zou dat gedaan hebben uit 'veiligheidsoverwegingen'.


Grote Prijs van China blijft al zeker aan tot 2025
9 November, 00:04 Autosport
Hoewel China door de pandemie alle internationale motorsportklassen sinds de start van de coronapandemie niet over de vloer heeft gekregen, moet het al zeker niet vrezen voor een plaats op de Formule 1-kalender. Liberty Media heeft namelijk bekend gemaakt dat China zeker is van een plaats op de kalender tot 2025 al zal het nog wel even wachten zijn vooraleer de F1 langs komt want ook in 2022 is er geen Grand Prix van China.

Lees meer: Grote Prijs van China blijft al zeker aan tot 2025


Westerse landen moeten in de spiegel kijken, vindt de man achter China?s klimaatambities
6 November, 00:06 Volkskrant
Een van de belangrijkste aanwezigen op de klimaattop in Glasgow is zonder twijfel Xie Zhenhua. De Chinese klimaatgezant ziet het beschermen van de planeet als zijn roeping, maar vindt dat het Westen er harder aan moet trekken dan zijn eigen land.


Fortnite is vanaf 15 november niet meer te spelen in China
3 November, 00:12 NU.NL - Tech
Het populaire schietspel Fortnite is vanaf 15 november niet meer te spelen in China. Vanaf vandaag kunnen er geen nieuwe accounts meer worden aangemaakt en twee weken later gaan de servers van het spel uit de lucht. Dat schrijft moederbedrijf Epic Games in een verklaring.


Hoe paria Taiwan verzeild raakte in geopolitiek wedstrijdje touwtrekken tussen VS en China
30 Oktober, 00:08 Volkskrant
De spanningen rond Taiwan lopen op: het eiland is een pion op het schaakbord van de geopolitieke rivaliteit tussen China en de Verenigde Staten. Die ingewikkelde positie dateert uit de Koude Oorlog, toen het eiland een kapitalistisch bolwerk tegen het communistische China was. Hoe zit dat precies in elkaar?


China wil macht internetbedrijven beperken via toegang tot elkaars content
20 Oktober, 00:09 NU.NL - Tech
De Chinese overheid overweegt Chinese socialemediabedrijven, zoals Tencent Holdings en ByteDance, te dwingen toegang te geven tot elkaars content. Ook zouden ze links naar elkaars rivaliserende diensten moeten toestaan, meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen.


Video | China test hypersonische raket: dit maakt het gevaarlijk
20 Oktober, 00:09 NU.NL - Tech
China, Rusland, de Verenigde Staten en Noord-Korea zijn allemaal bezig met het ontwikkelen en testen van hypersonische raketten. Lucht- en ruimtevaartdeskundige Joris Melkert van de TU Delft legt uit waarom deze zo gevaarlijk zijn.


Tekorten en schulden remmen groeispurt China na coronacrisis
20 Oktober, 00:03 NU.NL - Economie
China heeft in het derde kwartaal een tegenvallende economische groei van 4,9 procent gekend. Het maandag gepresenteerde groeicijfer blijft achter bij de verwachtingen van analisten en is het laagste cijfer in een jaar tijd.


OS 2022 - Olympisch vuur aangekomen in China
20 Oktober, 00:00 Skynet Sport
Het olympisch vuur voor de Winterspelen van 2022 in Peking is aangekomen in China. Dat meldt persagentschap Xinhua. Later op de dag vindt aan de Olympische Toren in Peking een ceremonie plaats.


Apple haalt Koran-app in China uit de App Store op verzoek van de overheid
17 Oktober, 00:00 Tweakers
Een veelgebruikte app waarmee gebruikers teksten van de Koran kunnen lezen, is in China op verzoek van de overheid uit de App Store gehaald. De app zou volgens de Communistische Partij 'illegale religieuze teksten' bevatten.


Tsai Ing-wen, president van Taiwan, laat zich niet afschrikken door machtsvertoon van China
16 Oktober, 00:06 Volkskrant
Olaf Tempelman legt bekende buitenlanders op de sofa. Deze week: Tsai Ing-wen, de president van Taiwan. Als zij zo irrelevant is als Xi Jinping doet voorkomen, zou hij geen bommenwerpers haar kant op sturen.


16 Oktober, 00:02 De Tijd
Ex-softwarechef luchtmacht VS: 'AI-achterstand op China niet meer in te halen'
13 Oktober, 00:08 NU.NL - Tech
De Verenigde Staten lopen achter op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), zegt de opgestapte softwarechef van de Amerikaanse luchtmacht Nicolas Chaillan tegen de Financial Times. Volgens hem is China niet meer in te halen en is er "een goede reden om boos te zijn".


Handelsoorlog VS-China - VS en China hervatten gesprekken
12 Oktober, 00:06 Skynet Economie
Chinese en Amerikaanse onderhandelaars hebben hun gesprekken over een oplossing van hun handelsoorlog zaterdag, na een lange onderbreking, hervat. Begin deze week deed de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Katherine Tai de nieuwe China-strategie uit de doeken. Toen al was een snelle hervatting van de gesprekken aangekondigd, en zaterdag had Tai een videogesprek met de Chinese vicepremier Liu He.


?China voor op Amerika met AI, loopt verder uit?
12 Oktober, 00:02 Emerce
China ligt met kunstmatige intelligentie en cyberveiligheid voor op Amerika en zal de komende jaren alleen maar uitlopen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn