NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
China


Arantxa Rus mist matchpoints en is meteen klaar op WTA-toernooi in China
Vandaag, 00:04 NU.NL - Sport
Arantxa Rus is dinsdag in haar eersterondepartij op het WTA-toernooi in het Chinese Ningbo uitgeschakeld. De 32-jarige Nederlandse miste twee matchpoints en verloor uiteindelijk in drie sets van de Russische Kamilla Rakhimova: 6-3, 6-7 (5) en 3-6.


Kobe Verwimp en Pieter Coolman komen bij selectie voor OKT in China
Vandaag, 00:01 Skynet Belgie
Kobe Verwimp en Pieter Coolman zijn opgenomen in de selectie van de Red Dragons voor het olympisch kwalificatietoernooi (OKT), dat van 30 september tot 8 oktober plaatsvindt in het Chinese Xi'an. Dat maakte de Belgische volleyfederatie dinsdag bekend.


Brits parlementsmedewerker verdacht van spionage voor China ontkent alles
12 September, 00:05 Skynet Buitenland
Een man die in het Britse parlement werkt en ervan verdacht wordt gespioneerd te hebben voor China, pleit onschuldig.


China verscherpt toezicht op appwinkels
12 September, 00:00 Emerce
Mobiele app-winkels in China die worden gerund door Tencent Holdings, Xiaomi en anderen zijn begonnen app-uitgevers te informeren over apps die mogelijk geschrapt gaan worden als ze niet voldoen aan de laatste eisen van de Chinese overheid.


Beurswaarde Apple daalt met 200 miljard dollar na beperkingen China
9 September, 00:02 NOS nieuws

De beurswaarde van Apple is met 200 miljard dollar gedaald na berichten dat China het gebruik van iPhones door overheidsmedewerkers wil inperken. Het aandeel daalde de afgelopen dagen met ruim 6 procent. Daarbij moet worden aangetekend dat de beurswaarde nog altijd zo'n 2,8 biljoen dollar is, ofwel 2800 miljard dollar. Ook de beurskoersen van een aantal leveranciers van Apple daalden.

The Wall Street Journal meldde woensdag dat overheidsmedewerkers in China voor hun werk niet langer gebruik mogen maken van iPhones en telefoons van andere buitenlandse merken. Persbureau Bloomberg meldt dat het verbod ook geldt voor werknemers van staatsbedrijven en overheidsinstellingen. Eerder werd duidelijk dat bepaalde ambtenaren van de Chinese regering al te maken hadden met restricties voor het gebruik van de populaire telefoon.

18 procent van de omzet

China is de op twee na belangrijkste afzetmarkt voor Apple en daarmee goed voor 18 procent van de omzet van de techgigant. Daarnaast is China het land waar de meeste Apple-producten worden geproduceerd.

In Peking hield het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zich op de vlakte. "Producten en diensten van elk land zijn welkom op de Chinese markt, mits ze zich houden aan de Chinese wetten en regels", zei een woordvoerster. Vanuit Apple is geen verklaring gekomen.

De berichten over de restricties komen in aanloop naar nieuwe modellen van de iPhone, die naar verwachting volgende week worden gepresenteerd. Onlangs lanceerde ook het Chinese Huawei zijn nieuwste toestel, dat qua kracht en snelheid de concurrentie met de iPhone moet kunnen aangaan.

Tussen China en de VS zijn oplopende spanningen over onder meer chiptechnologie. De Amerikanen hebben stevige sancties opgelegd aan Peking om te voorkomen dat de Chinese chipsector te hard groeit. In Nederland gelden er sinds 1 september nieuwe beperkingen voor de export van chipmachines van fabrikant ASML uit Veldhoven.
26 Augustus, 00:06 Volkskrant
China grijpt opnieuw in om kwakkelende economie uit het slop te halen
23 Augustus, 00:04 NU.NL - Economie
De Chinese centrale bank heeft voor de derde keer in drie maanden de rente verlaagd. Peking hoopt dat Chinezen daardoor hun geld weer laten rollen en ook dat bedrijven meer gaan investeren. Dit moet de zwakke economie op de rails krijgen.


China zoekt buitenlandse investeerders om afzwakkende economie te stimuleren
16 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
De Chinese overheid probeert China aantrekkelijker te maken voor buitenlandse investeerders en wil het ondernemingsklimaat verbeteren, staat in een nieuw rapport van de regering.


China is bijna Japan voorbij als grootste auto-exporteur ter wereld
16 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Voor het einde van het jaar zal China meer auto's exporteren dan Japan, verwachten onderzoekers van Moody's. Eerder haalden de Chinezen Duitsland en Zuid-Korea al in.


Tesla verlaagt opnieuw prijzen in China
15 Augustus, 00:05 Skynet Buitenland
Autobouwer Tesla heeft opnieuw zijn prijzen verlaagd in China. Aandelen van autobedrijven staan er onder druk omdat beleggers vrezen voor een nieuwe prijzenoorlog.


Als het aan China ligt mogen jongeren maximaal twee uur per dag op internet
9 Augustus, 00:11 NU.NL - Tech
Chinese kinderen onder de achttien jaar mogen binnenkort mogelijk nog maar een paar uur per dag online op hun telefoons. De Chinese toezichthouder heeft daarvoor een voorstel ingediend. In China wordt de schermtijd van kinderen al jaren beperkt.


Filipijnen roepen China op het matje voor incident in Zuid-Chinese Zee
8 Augustus, 00:04 Skynet Buitenland
De Filipijnen hebben maandag de Chinese ambassadeur ontboden nadat de Chinese kustwacht in het weekend Filipijnse schepen had beschoten met een waterkanon in de betwiste Zuid-Chinese Zee. Dat heeft de Filipijnse president Ferdinand Marcos maandag gezegd.


Wat kan de fashion industrie leren van e-commerce in China?
8 Augustus, 00:00 Emerce
Chinezen zijn experts in 'managen in uncertainty' met constant change, data-gedreven business modellen, social en omnichannel commerce.


Wiegman met Engeland naar achtste finales WK na klinkende zege op China
2 Augustus, 00:07 NU.NL - Sport
Sarina Wiegman heeft zich dinsdag met Engeland op overtuigende wijze geplaatst voor de achtste finales van het WK. De regerend Europees kampioen won het laatste groepsduel met 1-6.


Inflatie China afgekoeld tot 0 procent
12 Juli, 00:06 NU.NL - Economie
De inflatie in China is in juni gezakt naar 0 procent. Dat kwam voornamelijk doordat er minder vraag is naar Chinese producten vanuit zowel binnen- als buitenland. Daardoor daalden de producentenprijzen en was de inflatie beperkt.


China verzoekt Nederland geen misbruik te maken van exportbeperkingen chips
3 Juli, 00:05 NU.NL - Economie
China heeft er bij Nederland op aangedrongen geen misbruik te maken van exportbeperkingen op producten uit de chipindustrie. Dat staat in een verklaring van het Chinese ministerie van Handel.


ASML in de verdrukking door geopolitieke strijd tussen grootmachten China en VS
Toonaangevend zijn kan ook nadelen hebben. Dat heeft chipmachinefabrikant ASML de afgelopen tijd gemerkt. Het Veldhovense bedrijf mag al een tijdje zijn geavanceerdste machines niet meer verkopen aan China en daar komen in september extra beperkingen bij.


21 Juni, 00:06 Volkskrant
Amerikaanse Buitenlandminister trekt naar China om gespannen banden aan te halen: ?Taiwan is grootste gevaar voor relatie VS en China?
19 Juni, 00:03 HLN.BE
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is vanmorgen aangekomen in de Chinese hoofdstad Peking, waar hij als eerste een bezoek bracht aan zijn Chinese ambtgenoot Qin Gang. Het gaat om het hooggeplaatste Amerikaanse bezoek sinds 2018 en komt op een moment waarop de relatie tussen de Verenigde Staten en China onder druk staat en beide landen bereid zijn de banden aan te halen om escalatie te voorkomen.


Huawei blijkt rechten Apples merknaam 'Vision Pro' in China te bezitten
15 Juni, 00:00 Tweakers
Huawei heeft in thuisland China de handelsrechten voor de naam 'Vision Pro' in handen, waardoor Apple in het Aziatische land in de problemen kan komen met de release van de gelijknamige VR-bril. Het is niet duidelijk of Apple zich bewust is van Huaweis Vision Pro-handelsmerk.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn