NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Chatgpt

2News.be / Trefwoorden / Chatgpt

NU+ | ChatGPT staat op zijn eerste verjaardag in het teken van interne chaos
1 December, 00:02 NU.NL - Economie
Vorig jaar verscheen plotseling ChatGPT, een chatbot die op basis van kunstmatige intelligentie (AI) antwoord geeft op al je vragen. Het leek een hype, maar al snel bleek dat ChatGPT het begin is van waartoe de technologie in staat is. Ondertussen rommelt het flink in het bedrijf dat ChatGPT ontwierp.


NU+ | Zo verliep het bizarre weekend bij ChatGPT-maker OpenAI
24 November, 00:13 NU.NL - Tech
Het was een wild weekend bij OpenAI, het bedrijf achter de succesvolle AI-chatbot ChatGPT. Vrijdag werd directeur en medeoprichter Sam Altman ontslagen. Na een chaotisch weekend gaat Altman nu aan de slag bij Microsoft. Maar hoe gaat OpenAI verder?


Sam Altman keert na onstuimige dagen terug bij ChatGPT-maker OpenAI
24 November, 00:04 NU.NL - Economie
Sam Altman keert terug als topman van OpenAI. Het bestuur van het snel gegroeide bedrijf in kunstmatige intelligentie stuurde hem eind vorige week onverwachts weg. Nu zegt OpenAI met Altman een overeenkomst te hebben gesloten over zijn terugkeer.


Sam Altman terug als CEO van OpenAI
23 November, 00:00 Emerce
ChatGPT-maker OpenAI heeft een akkoord bereikt over de terugkeer van Sam Altman als CEO. Aanvankelijk zou hij voor Microsoft gaan werken, maar het bedrijf is gezwicht onder druk van de aandeelhouders en het personeel.


NU+ | ChatGPT-rivaal Elon Musk heeft rebels toontje en geeft antwoord op alles
9 November, 00:02 NU.NL - Economie
Elon Musk brengt een chatbot uit die net even anders werkt dan zijn concurrenten. Grok is gemaakt om vragen te beantwoorden met humor en op een rebelse toon. De chatbot geeft volgens Musk ook antwoord op pittige vragen die door andere chatbots worden geschuwd.


Google stopt ChatGPT-rivaal miljarden toe
29 Oktober, 00:01 De Tijd
13:56 Google heeft 2 miljard dollar aan investeringen beloofd aan Anthropic, een in kunstmatige intelligentie (AI) gespecialiseerd bedrijf.


OpenAI brengt afbeeldingengenerator Dall-E 3 naar ChatGPT Plus en Enterprise
23 Oktober, 00:01 Tweakers
Betalende gebruikers van ChatGPT hebben nu toegang tot afbeeldingengenerator Dall-E 3. Zo kunnen gebruikers met prompts ChatGPT vragen om afbeeldingen te maken. OpenAI kondigde Dall-E 3 vorige maand aan en zei toen dat de afbeeldingengenerator naar ChatGPT zou komen.


Groep bekende schrijvers klaagt bedrijf achter ChatGPT aan om gebruik teksten
27 September, 00:10 NU.NL - Tech
Een groep Amerikaanse auteurs klaagt OpenAI aan. Zij zeggen dat het bedrijf achter ChatGPT hun werk onrechtmatig gebruikt om de AI-chatbot te trainen. Bekende schrijvers hebben zich bij deze groep gevoegd, onder wie Game of Thrones-auteur George R.R. Martin.


Amerikaanse auteurs klagen bedrijf achter ChatGPT aan om gebruik teksten
21 September, 00:03 HLN.BE
Een groep Amerikaanse auteurs klaagt OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, aan. Zij zeggen dat het bedrijf onrechtmatig hun werk gebruikt om de AI-chatbot mee te trainen. Bekende schrijvers hebben zich bij deze groep gevoegd, zoals George R.R. Martin, de schrijver van de boeken van Game of Thrones. Ook maken de auteurs zich zorgen dat ze mogelijk worden vervangen door AI-systemen als ChatGPT.


ChatGPT verliest nog altijd gebruikers, maar comeback is in zicht
9 September, 00:06 Techzine
ChatGPT heeft voor de derde maand op rij te maken met een daling in traffic. Wel viel de afname in augustus mee: 3,2 procent wereldwijd ten opzichte van juli, en zelfs een lichte stijging in de VS. Similarweb duidt deze trend aan het feit dat het nieuwe schooljaar in de VS weer is begonnen, waardoor […]


NU+ | Houdt Google zich 25 jaar na de start staande tegen ChatGPT-geweld?
6 September, 00:11 NU.NL - Tech
Kun jij een maand zonder Google? Die kans is erg klein. Het techbedrijf is overal aanwezig met zijn producten en diensten. Dat is bijzonder, want het bedrijf viert maandag 'pas' zijn 25e verjaardag.


Stefan van Ballegooie (Allianz) over het inkorten van teksten met handwerk en ChatGPT
15 Augustus, 00:00 Emerce
Stefan van Ballegooie van Allianz reduceert teksten tot net zo begrijpelijke kortere versies. Dat zorgt dat ze beter gelezen worden en beter converteren.


Apple test achter de schermen een eigen versie van ChatGPT
26 Juli, 00:09 NU.NL - Tech
Ook Apple werkt aan een eigen chatbot met kunstmatige intelligentie, meldt Bloomberg. Maar deze 'AppleGPT', zoals hij door ingewijden wordt genoemd, is voorlopig nog niet klaar voor het grote publiek.


NU+ | Chatbots Bard, Bing en ChatGPT in Nederland: wat zijn de verschillen?
20 Juli, 00:06 NU.NL - Tech
Met de komst van Bard zijn de drie grootste AI-chatbots van het moment nu beschikbaar in Nederland. Gaan deze chatbots de zoekmachines vervangen? En gaan ze veranderen hoe wij in de toekomst het internet gebruiken?


Schrijvers klagen ChatGPT-maker Open AI aan voor schending auteursrecht
12 Juli, 00:06 NU.NL - Economie
De Amerikaanse komiek Sarah Silverman en twee auteurs beschuldigen Facebook-moederbedrijf Meta en ChatGPT-ontwikkelaar OpenAI van auteursrechtschending. Volgens de schrijvers hebben de techbedrijven hun kunstmatige intelligentie zonder toestemming getraind met hun boeken.


ChatGPT zeer populair onder WordPress-gebruikers
6 Juli, 00:07 Techzine
ChatGPT is een zeer populaire tool onder gebruikers van het WordPress-platform. Dat constateert onderzoek van webhoster Strato. In het onderzoek stelt een derde van de 500 respondenten van WordPress-gebruikers dat ze de generatieve AI chatbot, naast andere AI-tools, al gebruiken. Van de niet-gebruikers geeft meer dan de helft aan dat het waarschijnlijk is dat zij […]


Mercedes-Benz integreert ChatGPT
24 Juni, 00:00 Autozine
Mercedes-Benz breidt het gebruik van kunstmatige intelligentie uit en integreert het als een volgende stap nu ook als spraakbediening in zijn voertuigen. Dankzij de toevoeging van ChatGPT wordt spraakbediening met het commando Hey Mercedes via de MBUX spraakassistent nu intu?tiever. Een b?tafase start op 16 juni 2023 in de VS voor klantvoertuigen met het infotainmentsysteem MBUX. Dat zijn er meer dan 900.000.


Privacywaakhond onderzoekt of ChatGPT stiekem persoonsgegevens verzamelt
11 Juni, 00:13 NU.NL - Tech
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft OpenAI in een brief gevraagd of AI-chatbot ChatGPT stiekem persoonsgegevens verzamelt. Ook wil de toezichthouder weten of de kunstmatige intelligentie achter de chatbot leert van wat gebruikers aan hem vragen.


AP vraagt OpenAI om opheldering over hoe ChatGPT omgaat met gebruikersgegevens
8 Juni, 00:00 Tweakers
De Autoriteit Persoonsgegevens vraagt OpenAI om opheldering over ChatGPT. De privacywaakhond heeft zorgen over de manier waarop het bedrijf omgaat met persoonsgegevens en onderneemt daarom 'verschillende acties'.


Vragen afvuren op ChatGPT kan in Nederland nu ook via iPhone-app
4 Juni, 00:12 NU.NL - Tech
De iPhone-app van ChatGPT is nu ook in Nederland te gebruiken. Later komt de AI-chatbot ook beschikbaar voor Android-toestellen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn