NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Chatbot

2News.be / Trefwoorden / Chatbot

Google wilde chatbot Bard deze week uitbrengen in EU, maar moet dat uitstellen
15 Juni, 00:00 Tweakers
Google had zijn chatbot Bard deze week willen uitbrengen in de Europese Unie, maar heeft dat uitgesteld na zorgen over de verwerking van persoonsgegevens. De Ierse privacytoezichthouder wil eerst meer informatie van de zoekgigant.


Google stelt introductie AI-chatbot in Europese Unie uit na kritiek Ierse privacywaakhond
14 Juni, 00:02 NOS nieuws

Google heeft de introductie van zijn AI-chatbot in de Europese Unie uitgesteld. De Amerikaanse techgigant wilde zijn tekstgenerator, 'Bard' genaamd, deze week in de EU lanceren, maar de Ierse privacywaakhond heeft zich beklaagd dat Google totaal niet heeft duidelijk gemaakt hoe het de EU-privacyregels denkt na te leven.

De Ierse DPC is de belangrijkste Europese toezichthouder voor Google, dat zijn Europese hoofdkantoor in Ierland heeft. Het bedrijf heeft na de klachten van de DPC besloten de lancering vooruit te schuiven. Wanneer Bard in de EU beschikbaar komt is niet duidelijk.

Buiten de EU is Bard al in veel landen te gebruiken, waaronder de VS en het VK. Het moet concurreren met de chatbots ChatGPT van OpenAI en Bing Chat van Microsoft.

In meerdere landen zijn er zorgen over de vraag wat Open AI met persoonsgegevens van zijn gebruikers doet. In Nederland heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) het bedrijf vorige week om opheldering gevraagd. Die moet er komen voor 23 juni. Een woordvoerder van de toezichthouder wil niks zeggen over eventuele vervolgstappen.
Screenshots tonen mogelijke eerste beelden van AI-chatbot in Instagram
8 Juni, 00:00 Tweakers
Meta werkt mogelijk aan een AI-chatbot voor Instagram. Dat blijkt uit een tweetal screenshots die ontwikkelaar Alessando Paluzzi deelt. Op basis van de screenshots lijken gebruikers te kunnen kiezen uit 'dertig AI-persoonlijkheden' om mee te chatten.


Ook TikTok komt met AI chatbot: Tako
27 Mei, 00:00 Emerce
Ook TikTok heeft zijn eigen AI-chatbot gelanceerd. De bot, genaamd Tako, wordt beperkt getest in geselecteerde markten, waar hij aan de rechterkant van de TikTok-interface verschijnt, boven het gebruikersprofiel en andere knoppen voor vind-ik-leuks, opmerkingen en bladwijzers.


OpenAI brengt AI-chatbot ChatGPT uit als app voor iPhone
21 Mei, 00:05 NU.NL - Economie
De op kunstmatige intelligentie gebaseerde chatbot ChatGPT is in de Verenigde Staten uitgebracht als app voor de iPhone. Later volgt een versie voor Android-toestellen en wordt de app in andere landen uitgebracht.


Europeanen moeten nog even wachten op Googles AI-chatbot Bard
14 Mei, 00:02 NU.NL - Economie
Bard, de ChatGPT-concurrent van Google, komt voorlopig nog niet naar Europa. Deze week kondigde het bedrijf aan dat Bard in 180 landen beschikbaar zal komen, maar daar zaten nog geen Europese landen bij. Op termijn brengt Google Bard wel uit in Europa, belooft topman Sundar Pichai.


Chinese AI chatbot laat nog te veel steken vallen
29 Maart, 00:02 Emerce
China's grootste zoekmachinebedrijf Baidu, een van de pioniers op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), heeft maandag op het laatste moment een perslancering afgeblazen voor een slim cloudproduct dat zou worden ondersteund door zijn ChatGPT-achtige chatbot Ernie Bot. In plaats daarvan werd de technologie getoond aan een beperkt aantal zakelijke klanten.


Bing Chat komt met functie om links naar antwoorden van chatbot te delen
20 Maart, 00:00 Tweakers
Microsoft heeft een knop toegevoegd aan Bing AI waarmee gebruikers hun gesprekken met de bot online kunnen delen via een link. Als gebruikers daarop klikken, opent het laatste antwoord van het gedeelde gesprek in Bing Chat, waarna andere gebruikers het gesprek kunnen vervolgen.


Moederbedrijf van Google maakt zijn concurrent voor chatbot ChatGPT bekend
12 Februari, 00:12 NU.NL - Tech
Google-moederbedrijf Alphabet geeft een kleine groep testers toegang tot Bard. Dat is zijn chatbot die werkt met kunstmatige intelligentie (AI). Bard moet de concurrentie aangaan met ChatGPT.


Politie zet chatbot Wout aan het werk voor overlastmeldingen
25 December 2022, 00:08 NU.NL - Tech
Mensen hoeven bij geluidsoverlast of vuurwerkhinder de politie niet meer te bellen. Op de website van de politie kunnen ze overlastmeldingen doorgeven aan de virtuele agent Wout.


Nederlandse politie wil chatbot Wout volgend jaar aangiftes laten opnemen
22 December 2022, 00:01 Tweakers
De Nederlandse politie wil chatbot Wout volgend jaar aangiftes laten opnemen. Details daarover geeft de politie niet, maar het moet gaan om 'eenvoudige aangiftes'. De chatbot wordt nu ook landelijk ingezet om vuurwerkoverlastmeldingen op te nemen.


Nieuwe chatbot van Meta zegt dat Mark Zuckerberg mensen uitbuit met zijn bedrijf
15 Augustus 2022, 00:12 NU.NL - Tech
Een prototype van een nieuwe chatbot van Facebook-moederbedrijf Meta uit felle kritiek op zijn makers. De BBC vroeg BlenderBot 3 naar zijn mening over Meta-directeur Mark Zuckerberg. "Zijn bedrijf buit mensen uit voor geld en het maakt hem niets uit", luidde het antwoord.


Google ontslaat medewerker die zegt dat chatbot eigen bewustzijn heeft
25 Juli 2022, 00:09 NU.NL - Tech
Google heeft een software-ingenieur ontslagen die openlijk beweerde dat een chatbot van het techbedrijf een eigen bewustzijn heeft. De medewerker, Blake Lemoine, heeft volgens het Amerikaanse bedrijf interne regels overtreden door vertrouwelijke informatie te lekken.


Telegram verwijdert chatbot die advies geeft over Russische verkiezingen
22 September 2021, 00:08 NU.NL - Tech
Berichtendienst Telegram heeft de zogenoemde Smart Voting-chatbot van de Russische oppositieleider Alexei Navalny geblokkeerd, schrijft The Moscow Times zaterdag. De bot geeft Navalny's aanhangers informatie over verkiezingskandidaten die kritisch tegenover het Kremlin staan, zodat ze strategisch kunnen stemmen.


Jaguar Nederland genereert 40% extra proefritaanvragen met chatbot
4 Februari 2021, 08:18 Emerce
Adeptiv Lab en Yourzine (onderdeel van Adeptiv) hebben in opdracht van Jaguar Nederland een chatbot ontwikkeld voor het realiseren van proefrit aanvragen. Dat heeft geresulteerd in een verhoging van 40 procent meer proefrit aanvragen voor de I-PACE.


Zelflerende chatbot het zwijgen opgelegd na problematisch taalgebruik
15 Januari 2021, 15:19 Volkskrant
Binnen twintig dagen na haar debuut heeft de zelflerende Zuid-Koreaanse chatbot Lee Luda zoveel problematisch taalgebruik opgepikt dat de makers het virtuele personage voorlopig het zwijgen opleggen.


Chinese chatbot van Microsoft belt mensen op en heeft 500.000 vrienden
23 Mei 2018, 16:48 Techzine
Op Google I/O eerder deze maand demonstreerde Google een griezelig realistisch telefoongesprek met Google Duplex. Het zorgde voor een storm van controverse, maar blijkbaar doet Microsoft al iets soortgelijk in China met social chatbot Xiaoice. Op een AI-event in Londen toont Microsoft CEO Satya Nadella de sociale chatbot Xiaoice volgens The Verge. De bot werkt […]


Vet Fit: eerste tv-programma met een chatbot op Messenger
22 Maart 2018, 11:06 Emerce
Er zijn al wat toepassingen bedacht voor het tweede scherm maar nog niet eerder werd een tv-programma met behulp van een chatbot onder de aandacht gebracht. Talpa heeft de primeur: op Facebook Messenger helpt een bot de kijkers van Vet Fit om af te vallen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn