NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Championship

2News.be / Trefwoorden / Championship

BSRF en RACB slaan de handen in elkaar voor het Belgian F4 Championship
24 Maart, 00:02 Autosport
Dat simracing goed en wel ingeburgerd is, staat buiten kijf. Sinds de COVID-pandemie hebben constructeurs, kampioenschappen en zelfs federaties een andere kijk gekregen op virtueel racen. We waren de laatste jaren gewend geraakt aan de Virtual Belcar en dergelijke, maar dat zou in de toekomst veranderen met de BSRF, met als voornaamste protagonisten Ronald Moons en Simon Heck. Zij slaan de handen in elkaar met RACB-verantwoordelijke Anton Dupan om een eerste gezamenlijk kampioenschap op te richten: het Belgian F4 Championship op iRacing.

Lees meer: BSRF en RACB slaan de handen in elkaar voor het Belgian F4 Championship


LPGA Tour - Nelly Korda wint LPGA Drive On Championship na thriller
30 Januari, 00:00 Skynet Sport
De Amerikaanse Nelly Korda heeft na een thriller voor eigen publiek het Drive On Championship golftoernooi (1,75 miljoen dollar) gewonnen, op de plaatselijke golfbaan in het Amerikaanse Bradenton, Florida.


LPGA Tour - Lydia Ko wint met Tournament of Championship de seizoensopener
22 Januari, 00:02 Skynet
Met een slotronde van 70 slagen heeft de Nieuw-Zeelandse Lydia Ko zondag het Tournament of Champions (LPGA Tour/1,5 miljoen dollar) gewonnen, dat werd afgewerkt op de Lake Nona-golfbaan in het Amerikaanse Orlando, Florida.


Circuit Zolder pakt uit met een sterke kalender voor groeiend nationaal uithoudingskampioenschap Belcar Endurance Championship
20 December 2023, 00:03 Autosport
Het seizoen 2023 ligt nog maar net achter ons en we kunnen nu al vooruitblikken op het Belcar-seizoen 2024. Zes meetings verdeeld over Circuit Zolder, Spa-Francorchamps en l?Anneau du Rhin zullen zorgen voor een mooi seizoen voor de snelste GT- en toerwagens in ons land. Hoe dan ook, na de prijsuitreiking van 15 december 2023 volgt de traditionele rustperiode en midden mei start het seizoen 2024 dan in volle hevigheid en dat samen met de Belgische manche van de TCR Europe.

Lees meer: Circuit Zolder pakt uit met een sterke kalender voor groeiend nationaal uithoudingskampioenschap Belcar Endurance Championship


De prijsuitreiking van de Belcar Skylimit Sprint Cup 2023 in beeld gebracht
20 December 2023, 00:01 Autosport
Foto's: De prijsuitreiking van de Belcar Skylimit Sprint Cup 2023 in beeld gebracht


Robert Milkins laat Ronnie O'Sullivan ontsnappen op het UK Championship snooker
1 December 2023, 00:01 Skynet Belgie
's Werelds nummer een Ronnie O'Sullivan heeft zich donderdag in York voor de kwartfinales van het UK Championship geplaatst, maar dat gebeurde wel met de hakken over de sloot. De 47-jarige Engelsman, al zeven keer winnaar van het eerste Triple Crown van het seizoen, versloeg zijn landgenoot Robert Milkins (WS-14) met 6-5.


UK Championship snooker - Zhang Anda houdt Luca Brecel uit kwartfinales
1 December 2023, 00:00 Skynet Sport
Luca Brecel (WS-3) heeft zich donderdag in York niet voor de kwartfinales van het UK Championship kunnen plaatsen. In de tweede ronde leed de 28-jarige Limburger een 6-4 nederlaag tegen de Chinees Zhang Anda (WS-15).


Luca Brecel in eerste ronde van het UK Championship snooker tegen Yuan Sijun
24 November 2023, 00:01 Skynet Sport
Wereldkampioen Luca Brecel (WS-3) neemt het zondagnamiddag in het Barbican Centre in York in de eerste ronde van het UK Championship in een best of eleven op tegen Yuan Sijun (WS-43). Brecel speelde een keer eerder tegen Yuan. In 2014 versloeg hij de toen nog maar dertienjarige Chinees met 5-2 in een voorronde van het China Open.


Belcar Endurance Championship: PK Carsport wint de algemene titel voor Belgium Racing Team en Hamofa Motorsport.
31 Oktober 2023, 00:03 Autosport
Met een heerlijke uithoudingsrace voor meer dan 10.000 toeschouwers viel afgelopen zondag het doek over de editie 2023 van het Belcar Endurance Championship, het nationale, Belgische uithoudingskampioenschap. PK Carsport is de kampioen van de regelmaat, want Bert Longin, Peter Guelinckx en Stienes Longin stonden iedere race op het podium, echter zonder zege, maar mogen zich wel opnieuw kampioen noemen, een achtste titel overigens voor Bert Longin. In de klassen GTB en TA verwelkomt de erelijst van het Belcar Endurance Championship dan weer nieuwe namen, want voor Hamofa Motorsport en GTE Racing is het de eerste nationale bekroning, daar waar JJ Motorsport, net als PK Carsport, niet aan zijn proefstuk toe is.

Lees meer: Belcar Endurance Championship: PK Carsport wint de algemene titel voor Belgium Racing Team en Hamofa Motorsport.


Algemene titel in Belcar Endurance Championship en titels in GTA, TA en TB worden pas uitgedeeld na slotmanche op Circuit Zolder
2 Oktober 2023, 00:00 Autosport
Oschersleben ligt achter de rug en het is nog even wachten tot de finale van het Belcar Endurance Championship. Een stand van zaken in het kampioenschap is dus zonder meer op zijn plaats. Vooraan leidt PK Carsport nog steeds de debatten, evenwel zonder zege tot dusver dit seizoen en Belgium Racing Team zal er alles aan doen om alsnog de titel te veroveren, al zal dat niet makkelijk zijn. Ondertussen zijn er al enkele kampioenen bekend, waaronder de dames Juna-Jane De Keersmaecker en Julie Kenis die de Ladies Trophy op zak mochten steken.

Lees meer: Algemene titel in Belcar Endurance Championship en titels in GTA, TA en TB worden pas uitgedeeld na slotmanche op Circuit Zolder


Oschersleben: 18 deelnemers voor de voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship.
25 September 2023, 00:03 Autosport
Oschersleben ligt niet bij de deur en zoals verwacht maken niet alle teams uit de Belcar Series de verplaatsing naar Duitsland. Daarbij houdt de Porsche Carrera Cup Benelux tevens haar finale op de Red Bull Ring. Als gevolg komen er in Oschersleben slechts 18 wagens aan de start waarvan slechts vier behoren tot de topklasse.

Lees meer: Oschersleben: 18 deelnemers voor de voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship.


Snooker International Championship - Ben Mertens struikelt in kwalificatieronde International Championship
19 September 2023, 00:01 Skynet
In het Engelse Sheffield is de 18-jarige Ben Mertens er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de hoofdtabel van het International Championship snookertoernooi (956.000 euro). Hij moest met 6-3 het onderspit delven tegen de Engelsman Robbie Williams.


Belgian Rallycross & Cross Car Championship: Spanning verzekerd op het Glosso-circuit
14 Augustus 2023, 00:00 Autosport
Een week na de Belgische manche van het Wereldkampioenschap Rallycross in Mettet, staan onze nationale rijders weer aan de start op het Glosso-circuit in Arendonk. In alle klassen belooft het weer erg spannend te worden.

Lees meer: Belgian Rallycross & Cross Car Championship: Spanning verzekerd op het Glosso-circuit


Spa Euro Race: Belcar Endurance Championship stormt de nacht in op zaterdag met avondrace van drie uur
2 Juni 2023, 00:01 Autosport
Dit weekend trekt het Belcar Endurance Championship richting de Belgische Ardennen. De weergoden geven alvast thuis, met heerlijk zomerweer op vrijdag en zaterdag, wanneer de rijders en teams op het circuit van Spa-Francorchamps de 3-uur durende avondrace van het nationale uithoudingskampioenschap afwerken.

Lees meer: Spa Euro Race: Belcar Endurance Championship stormt de nacht in op zaterdag met avondrace van drie uur


Xwift Racing Events concentreert zich nu op de start van het Belcar Endurance Championship
12 Mei 2023, 00:01 Autosport
Xwift Racing Events beleeft drukke tijden, met achtereenvolgens de opener van de GT4 European Series in Monza, de thuisrace van de 24H Series op het bekende circuit van Spa in de Belgische Ardennen en de opener van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder. De Oost-Vlaamse autosportstructuur zet op een doordachte en professionele manier de stap van de nationale naar de internationale autosport, wat niet wegneemt dat de autosport in eigen land ook nog steeds met rood in de agenda aangestipt staat. Dat bewijst Xwift Racing Events met de deelname dit weekend aan de opener van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder.

Lees meer: Xwift Racing Events concentreert zich nu op de start van het Belcar Endurance Championship


New Race Festival opent seizoen van het Belcar Endurance Championship, met een weekend vol autosport
12 Mei 2023, 00:01 Autosport
Het autosportseizoen op Circuit Zolder is al even begonnen, maar voor de start van het Belcar Endurance Championship is het wachten tot komend weekend. Op de Limburgse omloop komen de grote kanonnen aan de start voor een echte endurancerace van maar liefst drie uur, een wedstrijd waar naast snelheid, ook strategie en uithouding een doorslaggevende rol zullen spelen. Samen met de lange opener van het nationale uithoudingskampioenschap, wordt er vooral gesprint, met de Belcar Skylimit Sprint Cup, de Belcar Historic Cup en de MitJet International. Maar ook wie in de paddock van Circuit zolder gaat kijken, zal zich dit weekend geen minuut vervelen! See you in Zolder!

Lees meer: New Race Festival opent seizoen van het Belcar Endurance Championship, met een weekend vol autosport


G&A Racing met sterk trio naar het Belcar Endurance Championship
5 Mei 2023, 00:00 Autosport
Dat er dit jaar duidelijk meer interesse is voor de GTB klasse kon u al lezen in een voorafgaand artikel. Vooral de nieuwe BMW M4 GT4 heeft de voorkeur bij enkele teams, temeer daar men met die wagen ook kan deelnemen aan de BMW Sports Trophy. Ook G&A Racing is weer van de partij en dat met onder meer een M4 GT4 die gezien de sterke rijdersbezetting op niets minder mikt dan de klassetitel.

Lees meer: G&A Racing met sterk trio naar het Belcar Endurance Championship


Ryan Searle in tweede ronde van het Dutch Darts Championship te sterk voor Dimitri Van den Bergh
30 April 2023, 00:00 Skynet Sport
Dimitri Van den Bergh (PDC-10) is er zaterdag in Leeuwarden niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de achtste finales van het Dutch Darts Championship (European Tour 6/199.000 euro). In de tweede ronde bleek de Engelsman Ryan Searle (PDC-13) een maatje te groot. Het werd 6-1.


European Tour darts - Dimitri Van den Bergh zet Raymond van Barneveld met 6-3 opzij in Dutch Darts Championship
29 April 2023, 00:02 Skynet
Dimitri Van den Bergh (PDC-10) heeft zich vrijdag in Leeuwarden met een 6-3 zege tegen thuisspeler Raymond van Barneveld (PDC-31) voor de tweede ronde van het Dutch Darts Championship (199.000 euro) geplaatst.


Buga-Auto/Glow/Mstc met Abarth 500 Assetto Corse naar Belcar Endurance Championship
28 April 2023, 00:07 Autosport
Al in 2015 zette Buga Auto een Abarth 500 in voor de 24 uren van Zolder en sindsdien was de wagen een graag geziene bolide in zowel het Belcar Endurance Championship als de Belcar Skylimit Sprint Cup. Voor 2023 keert het team terug naar het Belcar Endurance Championship en dat met de welgekende Abarth 500 Assetto Corse.

Lees meer: Buga-Auto/Glow/Mstc met Abarth 500 Assetto Corse naar Belcar Endurance Championship

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn