NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Cel


Nederlander krijgt vier jaar cel voor diefstal van miljoenen persoonsgegevens
6 November, 00:02 Tweakers
Een 21-jarige man uit Zandvoort heeft een celstraf van vier jaar gekregen, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor het hacken en afpersen van bedrijven, en het witwassen van ruim anderhalf miljoen euro in cryptovaluta. Bij zijn hacks stal hij persoonsdata van miljoenen Nederlanders.


Antiviruspionier John McAfee beroofde zichzelf van het leven in Spaanse cel
4 Oktober, 00:06 NU.NL - Tech
De Brits-Amerikaanse softwarepionier John McAfee werd in juni 2021 dood aangetroffen in zijn cel in Barcelona. Spaanse media meldden toen al dat het zou gaan om zelfdoding, maar dat is nu bevestigd.


Franse rapper MHD veroordeeld tot twaalf jaar cel wegens moord
27 September, 00:07 NU.NL - Muziek
De Franse rapper MHD is veroordeeld tot twaalf jaar cel wegens betrokkenheid bij de moord op een 23-jarige man in Parijs in 2018. Dat melden Franse media zondag.


Ruim 6 jaar cel voor relschopper die vlaggenmast naar politie gooide tijdens bestorming Capitool
14 September, 00:00 HLN.BE
Een man uit Tennessee die tijdens de bestorming van het Capitool in Washington D.C. op 6 januari 2021 een vlaggenstok naar het hoofd van een politieagent gooide is woensdag veroordeeld tot ruim zes jaar gevangenisstraf. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Associated Press (AP).


9 September, 00:05 Volkskrant
Iraanse regisseur veroordeeld tot zes maanden cel vanwege filmvertoning
23 Augustus, 00:08 NU.NL - Film
Regisseur Saeed Roustaee is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden vanwege de vertoning van zijn film Leila's Brothers op het filmfestival van Cannes. De filmwerd vorig jaar vertoond in de Franse stad.


Nog eens 19 jaar cel voor Navalny voor 'oprichten extremistische beweging'
5 Augustus, 00:04 NOS nieuws

De Russische oppositieleider Navalny is veroordeeld tot een nieuwe straf, dit keer van 19 jaar cel. Hij is onder meer aangeklaagd vanwege "het oprichten van een extremistische beweging". Met zijn anti-corruptiestichting brengt Navalny sinds 2011 misstanden aan het licht, zoals de bouw van een miljardenpaleis aan de Zwarte Zee dat in bezit zou zijn van president Poetin.

Navalny zit al een straf uit van 11,5 jaar voor verschillende aanklachten. Navalny noemt die veroordelingen politiek gemotiveerd. Het is de vijfde keer dat hij wordt gestraft. De zitting was in de strafkolonie waar hij al vastzit, ruim 230 kilometer ten oosten van Moskou.

Eind juli zei Navalny, in een verklaring die door zijn team naar buiten is gebracht, dat Rusland wordt geregeerd door "macht, omkoping, bedrog, verraad en niet door de wet". Ook zegt hij door te gaan met vechten tegen "het gewetenloze kwaad dat zich het wettig gezag van de Russische Federatie noemt".

Ook de voormalig beheerder van het YouTube-kanaal van Navalny is veroordeeld tot een celstraf. De Russische krant Novaya Gazeta meldt dat Daniel Cholodny acht jaar de gevangenis in moet. Hij stond tegelijkertijd met Navalny terecht.

Navalny was zelf in de rechtbank om het vonnis te horen. Hij droeg een zwart gevangenispak en stond met zijn armen over elkaar terwijl hij naar het vonnis luisterde.

Gisteren liet hij op sociale media al weten dat hij een "enorme, stalinistische" straf verwachtte. Daarnaast riep hij de Russen op om politieke gevangenen te steunen door te flyeren of naar demonstraties te gaan.
Dealer die overdosis verstrekte aan Michael K. Williams krijgt 30 maanden cel
2 Augustus, 00:11 NU.NL - Film
Een man die drugs verschafte aan acteur Michael K. Williams moet dertig maanden de cel in. Dat heeft een rechtbank in New York bepaald. Williams overleed op 54-jarige leeftijd aan een overdosis in september 2021.


Brit die na 17 jaar cel vrijgesproken is voor verkrachting spreekt slachtoffer toe: ?Rechtssysteem heeft ons allebei gefaald?
27 Juli, 00:02 HLN.BE
Na zeventien jaar in de gevangenis voor een verkrachting die hij niet heeft gepleegd, is de 57-jarige Andrew Malkinson woensdag vrijgesproken door het Britse hof van beroep. Dankzij nieuw DNA-bewijs kwam een tweede verdachte in beeld.


Negen jaar cel voor bondgenoot Navalny wegens "extremisme"
25 Juli, 00:07 Skynet Buitenland
Een voormalig medewerker van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny is veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor "deelname aan een extremistische organisatie". Dat heeft het team van Navalny maandag bekendgemaakt.


Panamese ex-president Martinelli veroordeeld tot meer dan tien jaar cel
19 Juli, 00:04 Skynet Buitenland
Een Panamese rechtbank heeft gewezen president Ricardo Martinelli dinsdag veroordeeld tot een celstraf van tien jaar en zes maanden. Martinelli is schuldig bevonden aan het witwassen van geld tijdens de uitoefening van zijn mandaat. Hij moet ook een boete van 19 miljoen dollar (bijna 17 miljoen euro) betalen.


16 Juli, 00:04 Volkskrant
Brit die Geert Wilders en Joe Biden hackte krijgt vijf jaar cel in VS
3 Juli, 00:12 NU.NL - Tech
Een Britse hacker is door de rechtbank in San Francisco veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. De 23-jarige cybercrimineel krijgt de straf onder meer voor de digitale inbraak bij Twitter in 2020. Daarbij nam hij de accounts van onder anderen politicus Geert Wilders over.


Rechtbank Brussel - Veertig maanden cel voor mensenhandel en resem sociale inbreuken
24 Juni, 00:01 Skynet
Een 31-jarige Brusselaar is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertig maanden en een geldboete van 32.000 euro, beiden met uitstel, omdat hij misbruik had gemaakt van een groep Egyptische werknemers. Dat meldt de socialistische vakbond ABVV en blijkt uit het vonnis dat Belga kon inkijken. De man, Y.Q., stond aan het hoofd van een bouwbedrijf maar maakte zich volgens de rechtbank schuldig aan mensenhandel en een resem sociale inbreuken.


Vader schudt baby dood, acht jaar cel
21 Juni, 00:03 NOS nieuws

Een man van 28 jaar uit Leiden moet acht jaar de cel in voor het doden van zijn zoon van drie maanden oud. Baby Ali werd volgens de rechter zo hard door de man geschud dat hij fataal hersenletsel opliep. Vervolgens wachtte de vader ruim twee uur voordat hij met zijn vrouw hulp zocht.

"Ali werd in hulpeloze toestand gebracht door verdachte en is daardoor overleden", zei de rechter tijdens de uitspraak. "Het leven van Ali was voorbij voordat het goed en wel begon."

Ook heeft de man zijn vrouw mishandeld, schrijft Omroep West. De twee zouden inmiddels uit elkaar zijn.

Covid

De vader ontkende dat hij zijn zoon heeft geschud. Volgens hem was zijn vrouw bij de baby toen het mis ging. Zijn advocaat opperde bovendien dat Ali niet door geweld, maar door een covid-infectie om het leven is gekomen. De rechtbank vindt dat niet waarschijnlijk.

Eerder baby verloren

De man en vrouw vluchtten vanuit hun Syrische woonplaats Aleppo naar Nederland. "Het is niet te bevatten welk rampspoed dit gezin is overkomen", zei de advocaat van de vader twee weken geleden in een zitting. Volgens hem verloor het stel tijdens de vlucht ook een baby aan een hartstilstand.

De celstraf van acht jaar wegens doodslag is lager dan de strafeis van het Openbaar Ministerie. Het OM wilde dat de man negen jaar cel zou krijgen.
Nederlandse programmeur krijgt 2,5 jaar cel in langlopende Megaupload-zaak
18 Juni, 00:06 NU.NL - Economie
De Nederlandse programmeur Bram van der K. gaat 2,5 jaar de cel in vanwege zijn betrokkenheid bij Megaupload, een website waarop bestanden gedeeld konden worden. De slepende zaak in Nieuw-Zeeland duurde elf jaar.


Vier jaar cel voor Drentse vrouw die minderjarige dochter in sm-relatie betrok
24 Mei, 00:04 NOS nieuws

Een 42-jarige vrouw moet vier jaar de cel in voor het betrekken van haar minderjarige dochter in een sm-relatie met een man uit Wassenaar. De 50-jarige man kreeg dezelfde straf.

De rechter acht hen schuldig aan het maken, bezitten en verspreiden van kinderporno en het seksueel misbruiken van het kind, schrijft RTV Drenthe.

Ze was acht jaar oud toen ze voor het eerst door haar moeder werd meegenomen naar de man. Zeven jaar later sprak het slachtoffer met haar vriend over de acties van haar moeder. Ze deed vervolgens aangifte van seksueel misbruik in de periode van 2014 tot 2017.

Bij het sm-stel hebben agenten naaktfoto's van het meisje gevonden. De moeder zou ze hebben gemaakt om haar 'meester' te behagen. Een minderjarige meenemen in een dusdanige levensstijl noemt de rechter een ernstig strafbaar feit.

De daders moeten het slachtoffer ook een schadevergoeding van 17.500 euro betalen.
Amerikaanse militair die verdacht wordt van lekken geheime documenten blijft in de cel
20 Mei, 00:03 Skynet
De jonge Amerikaanse militair die in verdenking werd gesteld voor het lekken van geheime geclassificeerde militaire documenten moet tot zijn proces vrijdag in de cel blijven. Hij is volgens de procureurs mogelijk gevaarlijk.


Jonge man krijgt cel en jeugd-tbs voor twee steekpartijen Nijmegen
17 Mei, 00:07 NOS nieuws

Een man van 18 uit Nijmegen krijgt 21 maanden jeugddetentie en jeugd-tbs voor twee steekpartijen. Volgens de rechtbank is hij schuldig aan doodslag en poging tot doodslag.

In september vorig jaar stak de toen 17-jarige jongen op klaarlichte dag meerdere keren in op een andere man. Dat gebeurde in het centrum van Nijmegen. Het slachtoffer overleed later die dag aan zijn verwondingen.

Over de fatale steekpartij verklaarde de dader later dat hij werd geslagen door het slachtoffer en toen een mes heeft gepakt om hem van zich af te houden. Maar volgens de rechtbank was bij de steekpartij geen sprake van noodweer en zocht de man juist zelf de confrontatie. Ook bleef hij het slachtoffer aanvallen.

Steekpartij Vierdaagsefeesten

Een paar maanden eerder was de dader ook al betrokken bij een steekincident in Nijmegen. Toen stak hij bij de Vierdaagsefeesten een man in zijn oog. Die hield daaraan een beschadigd zicht en een litteken op zijn hoofd over.

Ook bij dit incident verklaarde de dader dat hij en zijn vrienden werden aangevallen. Hij zei dat hij zich moest verdedigen en daarom het slachtoffer had gestoken.

De rechtbank vond dit niet aannemelijk en acht de man in deze zaak schuldig aan poging tot doodslag, omdat hij bewust het risico nam dat er een dode kon vallen.

Jeugddetentie, jeugd-tbs en geldstraf

Omdat de man ten tijde van de steekpartijen minderjarig was, is hij berecht volgens het jeugdstrafrecht. Naast een celstraf van 21 maanden krijgt de hij jeugd-tbs. Uit zijn strafblad blijkt dat de Nijmegenaar eerder is veroordeeld voor geweldsdelicten. Volgens de rechter is een langdurige behandeling nodig om de kans op herhaling te verlagen.

De rechtbank heeft ook rekening gehouden met een rapport van de psychiater en psycholoog. De man is verminderd toerekeningsvatbaar verklaard.

Geldstraf

De rechter bepaalde verder dat de dader aan het slachtoffer van het incident tijdens de Vierdaagsefeesten ruim 10.000 euro smartengeld moet betalen. Aan de ouders van de overleden man moet hij 25.000 euro betalen.
Britse man bekent rol bij grote hack bij Twitter en riskeert tientallen jaren cel
14 Mei, 00:09 NU.NL - Tech
Een Britse hacker heeft toegegeven dat hij in juli 2020 betrokken was bij het inbreken in de systemen achter Twitter. Daardoor konden hij en enkele handlangers meerdere accounts overnemen. Onder anderen politicus Geert Wilders was daar de dupe van.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn