NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Cel


Kenny V. riskeert 7 jaar cel nadat Xavier (36) sterft tijdens seksdate: ?Hij is blijven tekeer gaan, tot zijn slachtoffer koud aanvoelde?
20 Maart, 00:03 HLN.BE
?Mijn broer werd blauw en koud en jij deed niets. Lig jij niet wakker ?s nachts?? Het was een emotioneel moment dinsdag in de rechtbank van Dendermonde toen de zus van Xavier Vandenbroucke (36) zich met een brief richtte tot Kenny V. uit Erpe-Mere. De 31-jarige man staat terecht voor de dood van Xavier. Die kwam op gruwelijke manier om het leven tijdens een seksdate. Xavier bleek trouwens niet het enige slachtoffer van de man die ?een seksueel roofdier? wordt genoemd en waarbij van schuldinzicht geen sprake is.


Oud-agent krijgt veertig jaar cel voor 'brutaalste' en grootste lek bij CIA ooit
6 Februari, 00:11 NU.NL - Tech
Een voormalig CIA-agent heeft donderdag een gevangenisstraf van veertig jaar gekregen voor het lekken van gevoelige informatie naar WikiLeaks. De man had documenten gedeeld over software waarmee de Amerikaanse inlichtingendienst mobiele telefoons als afluisterapparatuur kan gebruiken.


Voormalig CIA-medewerker krijgt veertig jaar cel voor lekken Vault 7-bestanden
3 Februari, 00:01 Tweakers
Joshua Schulte is donderdag veroordeeld tot veertig jaar cel. De voormalige CIA-programmeur is schuldig bevonden aan spionage, hacking, minachting van de rechtbank, het afleggen van valse verklaringen tegenover de FBI en het bezit van kinderporno.


Amerikaanse rechtbank veroordeelt Trickbot-ontwikkelaar tot vijf jaar cel
27 Januari, 00:00 Tweakers
Een 40-jarige man uit Rusland is in de VS veroordeeld tot vijf jaar en vier maanden cel voor het ontwikkelen en gebruiken van de Trickbot-malware. Deze is onder meer gebruikt voor het infecteren van de systemen van Amerikaanse ziekenhuizen en overheidsinstanties.


Man (62) die zwaar gehandicapte zus misbruikte veroordeeld tot 9 jaar cel
19 Januari, 00:04 NOS nieuws

De 62-jarige Petrus M. uit Oss is veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar voor het misbruiken van zijn zwaar gehandicapte zus. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vandaag bepaald. De rechter volgt daarmee de eis van het Openbaar Ministerie.

M. haalde zijn zus regelmatig op uit de instelling waar zij woont. Vervolgens werd ze seksueel misbruikt door andere mannen, waarmee M. daarna nog geregeld seks had. De vrouw is 71 jaar en heeft het niveau van een kind van anderhalf. M. was haar wettelijke vertegenwoordiger na het overlijden van hun ouders.

Verwondingen

Twee andere mannen (56 en 81) zijn veroordeeld voor respectievelijk drie jaar en zes maanden, schrijft Omroep Brabant. Nadat M. de 56-jarige man uit Uden afgelopen zomer had bezocht met zijn zus, ontdekte personeel in de instelling verwondingen aan haar lijf en bloed in de luier die zij droeg. De politie werd gewaarschuwd en M. werd aangehouden.

Een derde verdachte (70) uit Tilburg werd vandaag vrijgesproken, omdat hij bij het zien van de vrouw gelijk aangaf geen seks met haar te willen hebben vanwege haar duidelijk zware handicap.

Toerekeningsvatbaar

De officier van justitie neemt M. zijn daden jegens zijn zus zeer kwalijk. "Ze kon niks zelfstandig en ze kan niet praten. Daarom kan zij ook niks verklaren." Volgens de aanklager gebruikte M. gebruikte zijn zus als een 'levende sekspop' om zelf in contact te komen met andere mannen.

Hoewel M. volledig toerekeningsvatbaar is, maakt de officier van justitie zich zorgen over de manier waarop hij in het leven staat. Hij heeft "weinig empathie voor anderen" en werkt niet goed mee aan onderzoeken.
Vier jaar cel voor Genesis Market-gebruiker wegens fraude met gestolen gegevens
13 Januari, 00:00 Tweakers
De rechtbank Midden-Nederland heeft vrijdag een 32-jarige man uit Almere veroordeeld tot vier jaar celstraf. De man heeft gefraudeerd met gestolen gegevens die hij via darkwebmarktplaats Genesis Market had aangeschaft.


Moeder en stiefvader die kind (9) opsloten in kleine, donkere ruimte blijven in de cel
10 Januari, 00:29 HLN.BE
De moeder en stiefvader die een kind opsloten in een smalle en donkere ruimte in een woning in Marcinelle (provincie Henegouwen) blijven aangehouden. Dat heeft de raadkamer van Charleroi dinsdagavond beslist.


OM eist vier jaar cel voor Genesis Market-gebruiker die ton zou hebben gestolen
26 December 2023, 00:00 Tweakers
Het Nederlands Openbaar Ministerie eist vier jaar cel voor een 32-jarige man uit Almere die via darknetmarktplaats Genesis Market persoonsgegevens zou hebben gekocht en zo naar verluidt circa 100.000 euro buitmaakte. De verdachte ontkent betrokkenheid.


Nederlander krijgt vier jaar cel voor diefstal van miljoenen persoonsgegevens
6 November 2023, 00:02 Tweakers
Een 21-jarige man uit Zandvoort heeft een celstraf van vier jaar gekregen, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor het hacken en afpersen van bedrijven, en het witwassen van ruim anderhalf miljoen euro in cryptovaluta. Bij zijn hacks stal hij persoonsdata van miljoenen Nederlanders.


Antiviruspionier John McAfee beroofde zichzelf van het leven in Spaanse cel
4 Oktober 2023, 00:06 NU.NL - Tech
De Brits-Amerikaanse softwarepionier John McAfee werd in juni 2021 dood aangetroffen in zijn cel in Barcelona. Spaanse media meldden toen al dat het zou gaan om zelfdoding, maar dat is nu bevestigd.


Franse rapper MHD veroordeeld tot twaalf jaar cel wegens moord
27 September 2023, 00:07 NU.NL - Muziek
De Franse rapper MHD is veroordeeld tot twaalf jaar cel wegens betrokkenheid bij de moord op een 23-jarige man in Parijs in 2018. Dat melden Franse media zondag.


Ruim 6 jaar cel voor relschopper die vlaggenmast naar politie gooide tijdens bestorming Capitool
14 September 2023, 00:00 HLN.BE
Een man uit Tennessee die tijdens de bestorming van het Capitool in Washington D.C. op 6 januari 2021 een vlaggenstok naar het hoofd van een politieagent gooide is woensdag veroordeeld tot ruim zes jaar gevangenisstraf. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Associated Press (AP).


9 September 2023, 00:05 Volkskrant
Iraanse regisseur veroordeeld tot zes maanden cel vanwege filmvertoning
23 Augustus 2023, 00:08 NU.NL - Film
Regisseur Saeed Roustaee is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden vanwege de vertoning van zijn film Leila's Brothers op het filmfestival van Cannes. De filmwerd vorig jaar vertoond in de Franse stad.


Nog eens 19 jaar cel voor Navalny voor 'oprichten extremistische beweging'
5 Augustus 2023, 00:04 NOS nieuws

De Russische oppositieleider Navalny is veroordeeld tot een nieuwe straf, dit keer van 19 jaar cel. Hij is onder meer aangeklaagd vanwege "het oprichten van een extremistische beweging". Met zijn anti-corruptiestichting brengt Navalny sinds 2011 misstanden aan het licht, zoals de bouw van een miljardenpaleis aan de Zwarte Zee dat in bezit zou zijn van president Poetin.

Navalny zit al een straf uit van 11,5 jaar voor verschillende aanklachten. Navalny noemt die veroordelingen politiek gemotiveerd. Het is de vijfde keer dat hij wordt gestraft. De zitting was in de strafkolonie waar hij al vastzit, ruim 230 kilometer ten oosten van Moskou.

Eind juli zei Navalny, in een verklaring die door zijn team naar buiten is gebracht, dat Rusland wordt geregeerd door "macht, omkoping, bedrog, verraad en niet door de wet". Ook zegt hij door te gaan met vechten tegen "het gewetenloze kwaad dat zich het wettig gezag van de Russische Federatie noemt".

Ook de voormalig beheerder van het YouTube-kanaal van Navalny is veroordeeld tot een celstraf. De Russische krant Novaya Gazeta meldt dat Daniel Cholodny acht jaar de gevangenis in moet. Hij stond tegelijkertijd met Navalny terecht.

Navalny was zelf in de rechtbank om het vonnis te horen. Hij droeg een zwart gevangenispak en stond met zijn armen over elkaar terwijl hij naar het vonnis luisterde.

Gisteren liet hij op sociale media al weten dat hij een "enorme, stalinistische" straf verwachtte. Daarnaast riep hij de Russen op om politieke gevangenen te steunen door te flyeren of naar demonstraties te gaan.
Dealer die overdosis verstrekte aan Michael K. Williams krijgt 30 maanden cel
2 Augustus 2023, 00:11 NU.NL - Film
Een man die drugs verschafte aan acteur Michael K. Williams moet dertig maanden de cel in. Dat heeft een rechtbank in New York bepaald. Williams overleed op 54-jarige leeftijd aan een overdosis in september 2021.


Brit die na 17 jaar cel vrijgesproken is voor verkrachting spreekt slachtoffer toe: ?Rechtssysteem heeft ons allebei gefaald?
27 Juli 2023, 00:02 HLN.BE
Na zeventien jaar in de gevangenis voor een verkrachting die hij niet heeft gepleegd, is de 57-jarige Andrew Malkinson woensdag vrijgesproken door het Britse hof van beroep. Dankzij nieuw DNA-bewijs kwam een tweede verdachte in beeld.


Negen jaar cel voor bondgenoot Navalny wegens "extremisme"
25 Juli 2023, 00:07 Skynet Buitenland
Een voormalig medewerker van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny is veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor "deelname aan een extremistische organisatie". Dat heeft het team van Navalny maandag bekendgemaakt.


Panamese ex-president Martinelli veroordeeld tot meer dan tien jaar cel
19 Juli 2023, 00:04 Skynet Buitenland
Een Panamese rechtbank heeft gewezen president Ricardo Martinelli dinsdag veroordeeld tot een celstraf van tien jaar en zes maanden. Martinelli is schuldig bevonden aan het witwassen van geld tijdens de uitoefening van zijn mandaat. Hij moet ook een boete van 19 miljoen dollar (bijna 17 miljoen euro) betalen.


16 Juli 2023, 00:04 VolkskrantGerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn