NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Cel


Doctor Strange-actrice Zara Phythian acht jaar de cel in voor kindermisbruik
Maandag, 00:08 NU.NL - Film
De Britse actrice Zara Phythian krijgt een celstraf van acht jaar voor het seksueel misbruiken van een meisje. Haar man Victor Marke krijgt veertien jaar cel. Het koppel werd vorige week in de rechtbank van Nottingham schuldig bevonden.


28 April, 00:08 Volkskrant
Elf jaar cel voor man die aan overdosis overleden Mac Miller indirect pillen leverde
25 April, 00:06 NU.NL - Muziek
De man die de drugsdealer van rapper Mac Miller pillen aanleverde waar het gevaarlijke middel fentanyl in zat, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van bijna elf jaar. Miller overleed in september 2018 aan een overdosis.


Justitie eist 18 jaar cel voor Drentse kofferbakmoord
14 April, 00:06 NOS nieuws

Voor de moord op Ralf Meinema in 2017 eist het Openbaar Ministerie achttien jaar cel tegen de 43-jarige Hans O. uit Emmen. De officier van justitie noemde het zware geweld dat is gebruikt en de poging om het lichaam weg te werken strafverzwarende elementen.

Het stoffelijk overschot van de 31-jarige Meinema uit Klazienaveen lag in de kofferbak van zijn eigen auto. De auto hing half in het Stieltjeskanaal, in de buurt van zijn woonplaats. Hij bleek met veel geweld om het leven te zijn gebracht.

Volgens het OM is de 43-jarige O. daar schuldig aan door het slachtoffer te slaan, onder andere met een zwaar voorwerp. De Emmenaar heeft zelf altijd ontkend dat hij iets met Meinema's dood te maken heeft.

Volgens de officier van justitie blijkt onder meer uit de telefoongegevens en het aangetroffen dna-materiaal dat O. medeverantwoordelijk is voor de dood van Meinema. Voor het OM is het duidelijk dat er minimaal nog iemand bij betrokken moet zijn geweest: bij de moord, bij het in de auto leggen van Meinema's lichaam en bij het in het kanaal rijden van zijn auto, schrijft RTV Drenthe.

Nog iemand betrokken

Alles wijst op een vooropgezet en doordacht plan, zei de officier van justitie. Moord kan volgens haar worden bewezen.

O. werd begin 2018 voor de eerste keer aangehouden, maar kwam vanwege te weinig bewijs op vrije voeten. Hij bleef volgens het OM wel verdachte. Na een verklaring door een anonieme bedreigde getuige en aangetroffen dna-materiaal van O. in de broekzak van het slachtoffer werd de man in oktober 2020 opnieuw aangehouden.

Morgen wordt de zaak hervat.
In de cel omdat rechter en overheid het oneens zijn: 16-jarige met verstandelijke beperking draait op voor spelletje armworstelen
14 April, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Een zestienjarige jongen met een verstandelijke beperking heeft een nacht in een politiecel doorgebracht omdat de Antwerpse jeugdrechter en het Agentschap Opgroeien het niet eens raakten over de instelling waar hij naartoe moet. Aan de basis ligt een verschil in visie over het nieuwe beleid. Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) nodigt de magistratuur en het agentschap uit om de plooien glad te strijken.
Marokkaanse rechter veroordeelt Vlaming die ontvoerd zoontje probeerde terug te halen tot 3 jaar cel
14 April, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Zijn poging om zijn zoon van 4 jaar terug te krijgen die zijn ex ontvoerd heeft, dreigt Bruggeling Marc Moerman (57) zuur op te breken. Het Marokkaanse gerecht spreekt hem weliswaar vrij van alle aantijgingen van misbruik van het jongetje die zijn ex-vrouw opwierp. Hij krijgt echter 3 jaar cel wegens zedenfeiten op een stiefdochter en -zoon. Feiten die zijn advocaten in beroep willen aanvechten.
8 April, 00:09 Volkskrant
Mensensmokkelaar krijgt vier jaar cel voor dood van 39 Vietnamese migranten in koelwagen
22 Maart, 00:01 Skynet Belgie
Ongeveer twee en half jaar na de dood van 39 Vietnamese migranten in een koelwagen, is nog een betrokkene veroordeeld. De rechtbank van Londen veroordeelde Dragos Stefan Damian maandag tot iets minder dan vier jaar gevangenisstraf. De 28-jarige Roemeen zou de migranten met zijn busje naar Londen vervoeren, maar toen de koelwagen op 23 oktober 2019 aankwam in Grays, een gemeente in het Zuid-Engelse graafschap Essex, bleek dat de Vietnamezen waren gestikt in de luchtdichte koelwagen.


Gekend bij de politie sinds hij 9 jaar was en al 22 jaar opgesloten, maar ?kleine Mustapha? staat opnieuw 8 jaar cel te wachten
18 Maart, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Hij is een van de meest vermaarde jeugddelinquenten ooit in ons land. ?Kleine Mustapha? pleegde zijn eerste wapenfeiten toen hij amper 9 was. Daarna ging het snel van kwaad naar erger. Vandaag is hij 42 jaar, zijn strafblad is 9 bladzijdes dik en bevat meer dan 100 feiten. Na 22 jaar cel heeft Mustapha nochtans zijn les echter niet geleerd. Hij kijkt aan tegen 8 jaar cel voor elf overvallen die hij in evenveel dagen gepleegd heeft, amper drie maanden na zijn voorwaardelijke vrijlating.
Elf jaar cel voor man uit Maastricht die echtgenote ombracht
25 Februari, 00:09 NOS nieuws

Een 58-jarige man uit Maastricht is veroordeeld tot een celstraf van elf jaar voor het doden van zijn echtgenote. De man sloeg in september 2020 zijn vrouw met een hamer tweemaal op haar hoofd terwijl ze lag te slapen. Ook stak hij haar twee keer in haar hals.

Tijdens de zitting verklaarde de verdachte dat hij in een opwelling had gehandeld, schrijft 1Limburg. Zijn vrouw had volgens hem al maanden een affaire met een andere man en nam die man zelfs mee naar de echtelijke woning. Op 5 september ging het mis. "Ik was woest en raakte in een soort waas. Toen heb ik de hamer gepakt en heb ik haar met twee slagen achter elkaar tegen haar hoofd geslagen."

Na het doodslaan van zijn vrouw probeerde de Maastrichtenaar zichzelf van het leven te beroven. Dat mislukte en hij werd aangehouden. Tijdens onderzoek in de woning vond de politie afscheidsbrieven, die de verdachte schreef met het idee dat hij ook zou overlijden.

Doodslag

Het Openbaar Ministerie wilde dat de man veroordeeld zou worden voor moord en eiste een celstraf van 18 jaar. De rechter ging hier niet in mee en heeft de man veroordeeld voor doodslag.

Volgens de rechter was er geen sprake van voorbedachte raad omdat tussen het besluit om de vrouw van het leven te beroven en het daadwerkelijke uitvoeren een korte tijd zat. De man pakte een hamer en liep daarna in 21 seconden naar het slachtoffer.

Wel vindt de rechtbank dat de verdachte koelbloedig heeft gehandeld. "De verdachte werd hierbij gedreven door wraak omdat het slachtoffer een relatie had met een ander." Verder kreeg de rechtbank niet de indruk dat de verdachte oprecht berouw toonde.
Hacker Bowser cel in wegens gadget die je illegaal Nintendo-games laat spelen
12 Februari, 00:19 NU.NL - Tech
De Canadese hacker Gary Bowser is veroordeeld tot een celstraf van veertig maanden, omdat hij een gadget verkocht waarmee illegaal games voor de Nintendo Switch en de Nintendo 3DS te spelen waren. Dat maakt het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend.


Vijftien maanden cel voor man die persfotograaf in Lunteren met shovel in de sloot duwde
8 Februari, 00:08 Volkskrant
De man die met een shovel een auto met daarin een persfotograaf en diens vriendin de greppel in reed, heeft vijftien maanden celstraf gekregen van de rechtbank. De rechter kon niet met zekerheid vaststellen dat de dader wist dat het slachtoffer een persfotograaf was.


Tot 25 maanden cel voor dieven van sterke drank
8 Februari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Vier Georgische mannen zijn door de rechtbank in Turnhout veroordeeld tot celstraffen tot 25 maanden voor een groot aantal winkeldiefstallen in supermarkten van de Colruytgroep, onder meer in Herentals en Mol.
Assisen Oost-Vlaanderen - Pierre Cornette krijgt 15 jaar cel voor foltering van vriendin
28 Januari, 00:04 Skynet
Pierre Cornette, de 63-jarige gepensioneerde beroepsmilitair die schuldig bevonden werd aan foltering en het toebrengen van slagen en verwondingen, omdat hij zijn hond zijn 71-jarige vriendin J. W. herhaaldelijk liet bijten, is veroordeeld tot vijftien jaar cel. Dat heeft het Gentse hof van assisen donderdag beslist.


Voormalig baseballprof 50 jaar cel in voor moord op peuter
23 Januari, 00:01 HLN.BE
Voormalig baseballprof Sergio Mitre (40) is in Mexico veroordeeld tot een gevangenisstraf van 50 jaar voor het vermoorden van een 22 maanden oud meisje. De oud-werper van onder meer New York Yankees vergreep zich in juli 2020 aan het dochtertje van zijn ex-vriendin.


Gevangenen VS mochten dagenlang cel niet uit door ransomwareaanval
14 Januari, 00:09 NU.NL - Tech
Gedetineerden in een gevangenis in de Amerikaanse staat New Mexico mochten vorige week hun cel niet verlaten vanwege een ransomwareaanval. Door de aanval werkten automatische deurmechanismen en camera's niet meer, meldt The Verge.


Saudische prinses na drie jaar vrijgelaten uit cel
10 Januari, 00:05 NOS nieuws

Een Saudische prinses en haar dochter zijn vrijgelaten na bijna drie jaar gevangenschap in de hoofdstad Riyad. Dat is bekendgemaakt door een mensenrechtenorganisatie die zich had hardgemaakt voor de zaak van de 57-jarige prinses Basmah bint Saud, die een nicht is van koning Salman. Haar juridisch adviseur heeft het nieuws bevestigd.

Basmah, die in haar land bekendstaat als voorstander van vrouwenrechten, werd met haar dochter Suhoud begin 2019 aangehouden toen ze op het punt stonden om voor een medische behandeling naar Zwitserland te vliegen. Ze werden vastgezet in een gevangenis waar veel politieke gevangenen zitten.

De Saudische autoriteiten hebben nooit bekendgemaakt waarvan de twee werden verdacht en er is volgens mensenrechtenorganisatie ALQST ook nooit een aanklacht ingediend. Haar directe familie stelde twee jaar geleden in een verklaring dat haar detentie waarschijnlijk verband hield met haar kritiek op "misstanden" in het land.

Onduidelijk is waarom de prinses en haar dochter zijn vrijgelaten. Wel stelt ALQST dat haar in de gevangenis "medische zorg is ontzegd die ze nodig had voor een mogelijk levensbedreigende gezondheidstoestand".

Basmahs juridisch adviseur zegt tegen persbureau Reuters dat de twee vrouwen inmiddels thuis zijn in de stad Jeddah. De prinses maakt het goed, maar heeft volgens hem nog wel medische hulp nodig.

Basmah is de jongste dochter van de voormalige koning Saud. Die werd in 1964 afgezet. Alle koningen die sindsdien aan de macht zijn geweest, inclusief de huidige koning Salman, zijn halfbroers van haar vader.
Man die opkwam voor stakende arbeidsmigranten in Qatar krijgt drie jaar cel
16 December 2021, 00:04 NU.NL - Sport
Een man die het opnam voor stakende arbeidsmigranten in Qatar is woensdag veroordeeld tot drie jaar celstraf. De 37-jarige Abdullah Ibhais werd twee jaar geleden door de Qatarese autoriteiten aangehouden nadat hij was opgekomen voor arbeidsmigranten die werkten aan de bouw van een stadion voor het WK voetbal van 2022.


Twee weken cel voor motorrijders die over de A16 knalden
8 December 2021, 00:03 AutoBlog

Dat is nog eens een straf. Twee weken cel en ook nog een rijverbod van 5 jaar voor de twee motorrijders die vorig jaar halsbrekende toeren uithaalden op de A16 We schreven er twee weken geleden nog over, de twee motorrijders die in 11 minuten van Breda naar Rotterdam knalden over de A16. De Officier […]

The post Twee weken cel voor motorrijders die over de A16 knalden appeared first on Autoblog.nl.
Acht weken cel voor man die Hugo de Jonge bedreigde via Facebook
25 November 2021, 00:06 NU.NL - Tech
Een 29-jarige man uit het Zuid-Hollandse Rijnsburg is woensdag veroordeeld voor het bedreigen van demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) op Facebook. De man heeft een gevangenisstraf van acht weken opgelegd gekregen, waarvan vier voorwaardelijk.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn