NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Cel


Man die dreigde met aanslag in ziekenhuis, overleden na brandstichting in eigen cel
22 November, 00:02 HLN.BE
De man die vrijdag bedreigingen had geuit in het Sint-Anna/Sint-Remiziekenhuis in Anderlecht, is maandag overleden nadat hij brand gesticht heeft in zijn eigen cel. Dat bevestigt het parket van Brussel.


Man stuurt phishingmails uit naam van ANWB: drie jaar cel
14 November, 00:10 NU.NL - Tech
Een 24-jarige Amsterdammer die valse betalingsherinneringen uit naam van de ANWB verstuurde, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Ook moet hij de organisatie een schadevergoeding van bijna 75.000 euro betalen.


3 November, 00:06 Volkskrant
Wielerlegende Cipollini moet drie jaar de cel in voor mishandelen van ex-vrouw
18 Oktober, 00:05 NU.NL - Sport
Mario Cipollini is maandag veroordeeld tot een celstraf van drie jaar. De voormalig toprenner is door de rechter schuldig bevonden aan het mishandelen van zijn ex-vrouw.


14 Oktober, 00:06 Volkskrant
Canadees gerecht eist 12 jaar cel voor Nederlander die Canadese tiener tot zelfmoord dreef
12 Oktober, 00:01 HLN.BE
De Canadese justitie eist 12 jaar cel voor de Nederlander Aydin C. voor onder meer afpersing en intimidatie van een Canadees meisje dat uiteindelijk zelfmoord pleegde. De aanklager noemt de daden van C. "moreel verwerpelijk", melden Canadese media over de zaak in New Westminster.


Na tien maanden in Italiaanse cel: Mechelse hacker (28) dan toch uitgeleverd aan ons land
27 September, 00:13 HLN.BE
Hij liep het risico om minstens 22 jaar in een Amerikaanse cel te belanden en zat bijna een jaar vast in Milaan. Maar sinds maandag zit hacker Kevin D. (28) eindelijk in een Belgische cel, dankzij een veroordeling in Mechelen. De Mechelaar werd eind augustus veroordeeld tot drie jaar cel nadat hij inbrak in de computersystemen van American Airlines. ?We zijn opgelucht dat hij eindelijk hier is?, zeggen zijn advocaten.


Jumbo-baas Van Eerd vrijgelaten in witwaszaak, maar blijft nog wel verdachte
19 September, 00:03 NU.NL - Economie
De eigenaar van Jumbo Frits van Eerd is vandaag vrijgelaten maar blijft wel verdachte in het witwasonderzoek, laat het Openbaar Ministerie weten. De 55-jarige Brabantse ondernemer zat al sinds dinsdag vast.


Kopstuk mensensmokkelbende riskeert elf jaar cel en bijna miljoen euro boete
15 September, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Zeventien mannen moeten zich voor de Brugse strafrechtbank verantwoorden voor mensensmokkel in vrachtwagens en met bootjes. Voor het Iraanse kopstuk Barzan M. vroeg het parket elf jaar cel en een boete van 968.000 euro.
1 September, 00:03 Volkskrant
Drie huwelijken op springen en veel volk in de cel, de ziekenboeg en het lijkenhuisje: zo startte ?Familie? het nieuwe seizoen
30 Augustus, 00:01 HLN.BE
?Familie? trapte maandag het nieuwe soapseizoen af met een dubbelaflevering die qua suspense kon tellen. Na afloop zaten er drie personages in de gevangenis, waren er drie op de ziekenboeg beland en moest er plaats worden geruimd in het lijkenhuisje. Drie huwelijk lijken ook op springen te staan.


Saoedische moet voor 34 jaar de cel in vanwege gebruik van Twitter
22 Augustus, 00:12 NU.NL - Tech
Een Saoedische studente aan de universiteit van Leeds moet voor 34 jaar de gevangenis in vanwege het gebruik van Twitter. Tijdens een vakantie in haar geboorteland werd ze opgepakt en veroordeeld, omdat ze een Twitter-account had en daarmee "dissidenten en activisten" volgde en retweette.


Geen cel voor oud-advocaat Khashoggi in Verenigde Arabische Emiraten
11 Augustus, 00:06 NOS nieuws

De Amerikaanse mensenrechtenactivist Asim Ghafoor hoeft in de Verenigde Arabische Emiraten niet jarenlang de cel in voor belastingontduiking en witwassen. Een rechtbank heeft die straf opgeheven, zegt zijn advocaat tegen persbureau Reuters.

Wel moet Ghafoor een boete betalen van 475.000 euro. Ook wordt bijna 4,8 miljoen euro op zijn rekening in beslag genomen. Dat komt overeen met het bedrag dat hij volgens de autoriteiten heeft witgewassen. Het is niet duidelijk of Ghafoor inmiddels is vrijgelaten.

Opgepakt in Dubai

Ghafoor was advocaat van Jamal Khashoggi, de journalist die in 2018 door Saudi's werd vermoord in het Saudische consulaat in Istanbul. Hij werd in mei bij verstek veroordeeld. De Amerikaan werd vorige maand gearresteerd in Dubai, toen hij op doorreis was naar Turkije.

Volgens de Verenigde Arabische Emiraten werd een onderzoek naar Ghafoor ingesteld na een verzoek daartoe van de Amerikaanse autoriteiten. De VS heeft dat niet bevestigd en zegt dat Ghafoor niet op verzoek van Washington is vastgezet.

Politiek motief

Ghafoor hielp Khashoggi bij de oprichting van mensenrechtenorganisatie Democracy for the Arab World Now (DAWN), waarvan Ghafoor ook bestuurslid is. Die organisatie noemde de veroordeling van de activist politiek gemotiveerd. Volgens DAWN gebeurt het vaker dat buitenlanders die kritisch zijn op de Verenigde Arabische Emiraten worden opgepakt vanwege vermeende malversaties.

Een aantal Amerikaanse politici suggereerde eveneens dat sprake is van een politiek motief, vanwege de banden van Ghafoor met Khashoggi. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei daarvoor geen aanwijzingen te hebben. Ook de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten zeggen dat het enkel en alleen gaat om een financieel misdrijf.
Man die vader van Nicki Minaj doodreed veroordeeld tot een jaar cel
8 Augustus, 00:07 NU.NL - Muziek
De man die het ongeluk veroorzaakte waarbij de vader van Nicki Minaj om het leven kwam, is veroordeeld tot een jaar cel, meldt TMZ woensdag. Naast de gevangenisstraf is zijn rijbewijs voor zes maanden ingevorderd en moet hij een boete van 5.000 dollar (ruim 4.900 euro) betalen.


Hof legt jongere broer opnieuw cel en jeugd-tbs op in zaak-Lotte
21 Juli, 00:06 NOS nieuws

Een 17-jarige jongen uit Almelo is in hoger beroep veroordeeld tot een jaar cel en jeugd-tbs voor het doden van de 14-jarige Lotte. Het is dezelfde straf die de rechtbank hem in december oplegde.

Lotte kwam begin vorig jaar om het leven bij een ontmoeting met de verdachte en diens oudere broer. De jongens waren destijds 15 en 17 jaar oud. Het meisje had met beiden een relatie gehad. Een afspraak om het over een uitgelekte naaktfoto te hebben, liep uit op een fatale ruzie, waarbij het meisje door verwurging om het leven werd gebracht.

Beide broers werden veroordeeld voor het doden van het meisje. Ze kregen allebei de maximale straf voor jeugdigen: een en twee jaar jeugddetentie. Ook werd hun verplichte jeugd-tbs opgelegd. De jongste broer ging in hoger beroep.

Nieuwe verklaringen

Tijdens het eerste proces zwegen de broers voornamelijk. Bij de behandeling van het hoger beroep legde de nu 17-jarige verdachte nieuwe verklaringen af. Hij vertelde dat zijn oudere broer Lotte na een verhitte woordenwisseling een duw gaf en daarna door het lint ging.

De oudere broer gaf het slachtoffer daarna niet alleen meerdere klappen, maar trapte haar ook meermaals, aldus de jongere broer. Vervolgens zou hij het meisje hebben gewurgd, meldt RTV Oost. Daarna zou hij haar lichaam naar de sloot hebben gesleept en in het water hebben geduwd.

Betrokkenheid bij haar dood

De advocaat van de jongen pleitte voor vrijspraak omdat het aanwezig zijn bij de dood van het meisje iets anders is dan het medeplegen. Het hof vindt echter dat zijn betrokkenheid bij haar dood groter was.

Zo schreef de jongste broer in chatberichten kort na Lottes dood dat hij was doorgedraaid en dat hij haar had getrapt. De jongen verklaarde eerder dat hij die berichten had geschreven om de schuld zoveel mogelijk op zich te nemen, omdat zijn straf vanwege zijn leeftijd lager uit zou vallen dan die van zijn broer.

Het hof gelooft die verklaring niet en stelt dat de berichten die hij destijds stuurde belastend zijn voor zowel hem als voor zijn oudere broer. Toen iemand hem via Snapchat vroeg of zijn broer het ook had gedaan, antwoordde de verdachte bevestigend, aldus het hof.

'Nauwe en bewuste samenwerking'

Bovendien heeft de jongen tegenover het gerechtshof verklaard dat hij op dat moment nog helemaal niet wist dat zijn oudere broer vanwege diens leeftijd een hogere straf kon krijgen.

Verder hebben de broers vooraf een plan gemaakt om Lotte te confronteren en haar "zo nodig met geweld tot de orde te roepen", aldus het hof. Na haar dood werd haar lichaam in de sloot geduwd en daarna gingen ze ervandoor op de scooter. Het hof stelt dat er sprake is geweest van een nauwe en bewuste samenwerking en acht daarom het medeplegen van doodslag bewezen.
Besteld vanuit de cel: getuige 5089 linkt drugsbaron Taghi aan moord Peter R. de Vries
12 Juli, 00:02 HLN.BE
Een Pool genaamd ?Eddy?, ook gekend als getuige 5089, blijkt de belangrijke schakel te zijn in de moordzaak rond Peter R. de Vries (64). ?Eddy? legde het web bloot dat de beruchte drugsbaron Ridouan Taghi (44) gesponnen had vanuit zijn zwaarbeveiligde cel. Want De Vries ?moest dood omdat hij werkte voor de kroongetuige?. De nieuwe informatie zorgde voor de heropening en uitstel van de moordzaak.


Amerikaan krijgt negen jaar cel voor stelen naaktfoto's uit iCloud
20 Juni, 00:12 NU.NL - Tech
Een 41-jarige Amerikaan is veroordeeld tot negen jaar cel. De man had honderden iCloud-accounts gehackt en naaktfoto's gestolen, schrijft het Amerikaanse Ministerie van Justitie donderdag.


?Nooit een eerlijk proces gehad?: hoe enkel een motief Els Clottemans naar de cel stuurde
14 Juni, 00:02 HLN.BE
Vierduizend meter hoogte, adrenalinekick, zo vrij als een vogel. Els Van Doren (37) weet op 18 november 2006 perfect wat te verwachten wanneer ze de handgreep op het dak van het sportvliegtuigje loslaat. Maar deze keer weigert haar parachute dienst. Els stort met dodelijke snelheid neer in een tuin in Opglabbeek. Geen dramatisch ongeval: er is geknoeid met haar materiaal. En de enige die een motief had, sprong diezelfde dag uit datzelfde vliegtuig: de toen 22-jarige Els ?Babs? Clottemans.


Man krijgt drie jaar cel voor grootschalige datahandel
13 Juni, 00:11 NU.NL - Tech
Een 35-jarige man uit Heerenveen is dinsdag veroordeeld tot drie jaar cel. Hij verkocht op internet lijsten met niet openbaar beschikbare persoonsgegevens, die door criminelen misbruikt konden worden voor verschillende vormen van fraude.


Openbaar aanklager eist 25 jaar cel tegen R. Kelly
13 Juni, 00:08 NU.NL - Muziek
Als het aan de openbaar aanklagers van New York ligt, gaat R. Kelly voor ruim 25 jaar de gevangenis in. De zanger werd vorig jaar schuldig bevonden aan het misbruik maken van minderjarige meisjes. Ook heeft hij ze illegaal naar verschillende staten in de VS gebracht. Op 29 juni krijgt de artiest te horen wat zijn straf daarvoor is.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn