NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Cel


Man in de cel voor poging doodslag tijdens achtervolging op E40
20 Juli, 00:04 Skynet
De Brugse onderzoeksrechter heeft een 38-jarige Fransman aangehouden op verdenking van poging tot doodslag tijdens een achtervolging op de E40. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte reed meermaals in de richting van een motorrijder van de douane.


Smallville-actrice 3 jaar de cel in na ronselen seksslavinnen voor sekteleider
1 Juli, 00:00 HLN.BE
Actrice Allison Mack (38) is veroordeeld tot drie jaar cel voor haar betrokkenheid bij de sekte NXIVM. Ze dwong vrouwen om als seksslavinnen te werken voor de spirituele leider van de groep, Keith Raniere. ?Ze is een roofdier en een slecht mens.?


Cybersecuritycoryfee John McAfee (75) overleden
26 Juni, 00:07 Techzine
John McAfee is op 75-jarige leeftijd overleden. De cybersecuritypionier, die in de jaren tachtig het bekende cybersecuritybedrijf McAfee oprichtte, is dood aangetroffen in een Spaanse gevangenis. John McAfee zou zichzelf hebben opgehangen, meent zijn advocaat Javier Villalba. De Catalaanse justitie bevestigt de dood. Volgens de advocaat bracht de periode in de gevangenis McAfee tot wanhoop. […]


Softwarepionier McAfee dood aangetroffen in Spaanse cel
24 Juni, 10:42 Skynet Buitenland
De Brits-Amerikaanse softwarepionier John McAfee is dood aangetroffen in zijn cel in Barcelona. Dat meldt de Spaanse krant El Mundo woensdagavond. Nog maar enkele uren geleden hadden Spaanse rechters beslist dat hij mag worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten.


Tien jaar cel voor vader die dochtertje jarenlang misbruikte
5 Februari, 16:03 Gazet v. Antwerpen

De rechtbank in Antwerpen heeft P.L. (39) uit Brecht veroordeeld tot tien jaar gevangenis. De man verkrachtte jarenlang zijn dochtertje, feiten die begonnen toen het meisje in de derde kleuterklas zat.
Man die vrouw aanviel met hamer blijft langer in de cel
5 Februari, 14:52 Gazet v. Antwerpen

De raadkamer heeft vrijdag beslist dat de 70-jarige Paul V., die aangehouden is voor de moordpoging op zijn partner, nog minstens een maand in de cel moet blijven. De man ging zijn vrouw begin dit jaar met een hamer te lijf.
Verdachten Lintse drugsloods blijven in de cel
5 Februari, 14:18 Gazet v. Antwerpen

De raadkamer heeft vrijdag de aanhouding van vier verdachten van betrokkenheid bij het in Lint aangetroffen drugslab bevestigd. De vier blijven dus nog zeker een maand in de cel.
Drie Brusselse politieagenten in cel op verdenking van verkrachting: ?Verkrachtingsfilmpjes doorgestuurd via Whatsapp?
5 Februari, 03:09 HLN.BE
?Het is verontrustend dat dergelijke personen binnen ons korps belanden?, zegt een Brusselse agent anoniem. Drie Brusselse politieagenten zitten in de cel nadat ze door de onderzoeksrechter aangehouden werden op verdenking van verkrachting, aanranding en voyeurisme. De drie trokken na hun uren naar Luik, waar ze vrouwen dronken voerden en -zonder toestemming - seks mee hadden. Het hele gebeuren werd gefilmd en erna via Whatsapp verspreid onder elkaar.


Capitool-bestormers vragen rechter om vakantie en om biologisch eten in cel
4 Februari, 17:22 Volkskrant
Terwijl Congresleden woensdag hun laatste eer bewezen aan een omgekomen Capitool-agent, wekten twee aangeklaagde bestormers van het parlement verbazing in de VS met hun verzoeken aan de rechter. Een vrouw uit Texas wil op een geplande vakantie gaan naar Mexico. En de ?QAnon-sjamaan? eiste biologisch eten in zijn cel.


Vrouw (62) die partner neersteekt riskeert 8 jaar cel: ?Marc had het bijna niet overleefd?
4 Februari, 16:36 Gazet v. Antwerpen

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag acht jaar effectieve celstraf gevorderd tegen een 62-jarige Bornemse vrouw. Ze stond terecht voor de moordpoging op haar partner in het voorjaar van 2019. Toen liep een ruzie tussen de twee compleet uit de hand en kreeg de man een messteek in de borststreek. ?Het scheelde geen haartje of meneer had de aanval niet overleefd en dan hadden we voor het hof van assisen gestaan?, benadrukte de openbare aanklager.
?Hij is al 10 kilogram vermagerd en gaat steeds verder achteruit?: QAnon-sjamaan weigert eten in cel omdat het niet biologisch is
4 Februari, 14:18 HLN.BE
Het gaat niet goed met de QAnon-sjamaan, de man die tijdens de bestorming van het Capitool de aandacht trok met zijn opvallende outfit met bonten muts en hoorns. Drie dagen na de rellen werd hij opgepakt en volgens zijn advocaat is hij sindsdien 10 kilogram afgevallen. De reden: hij weigert te eten omdat de gevangenis geen biologisch voedsel serveert. Een rechter heeft nu beslist dat de man moet krijgen wat hij vraagt.


Vijf jaar cel voor babysitter die ondergoed van meisje verkocht

De correctionele rechtbank in Turnhout veroordeelde B.V. (23) uit Mol tot een effectieve gevangenisstraf van vijf jaar voor de aanranding van een zevenjarig meisje en voor het bezit en verspreiden van kinderporno. De twintiger maakte misbruik van zijn positie als babysitter en verkocht ook gedragen ondergoed van het slachtoffer aan een andere pedofiel.
Balta verlengt zijn hoofdschuld met meer dan twee jaar
2 Februari, 21:07 De Tijd
21:59 De West-Vlaamse tapijtreus Balta kondigt aan dat het met een ruilbod de looptijd van zijn belangrijkste krediet, een obligatie van 235 miljoen euro, met negen kwartalen wil verlengen tot eind 2024.


Pedofiel (19) riskeert twee jaar cel, maar slaapt nog steeds samen met halfbroertje: ?Ik kan niet aan de drang weerstaan?
2 Februari, 16:54 Gazet v. Antwerpen

Een jonge pedofiel (19) uit Temse, die twee jaar cel riskeert, wordt tot op vandaag niet behandeld voor zijn seksuele stoornis. En dat ondanks het feit dat hij contact blijft zoeken met kinderen, en samen slaapt met zijn minderjarig halfbroertje. ?Het is ongelofelijk dat niemand hem wil helpen?, vindt zijn advocaat. Ook het parket dringt aan op een snelle opname.
Balense (69) pleegt zelfmoord in cel: vier agenten voor rechter
1 Februari, 19:42 Gazet v. Antwerpen

Vier agenten zijn maandag voor de Brugse correctionele rechtbank verschenen voor nalatigheid na de zelfmoord van Lea Engelen (69). De van oorsprong Balense vrouw pleegde in juli 2019 zelfmoord in een politiecel in Knokke. Volgens haar dochter had de zelfmoord voorkomen kunnen worden. ?Ik dacht dat mijn mama in veilige handen was.?
Hardleerse pedofiel riskeert tien jaar cel voor verkrachting meisje (15) op camping: ?Hij gebruikte de naam van zijn zoontje om contact te leggen?
1 Februari, 16:12 Gazet v. Antwerpen

Een 36-jarige man uit Halle riskeert in de Brugse rechtbank tien jaar effectieve celstraf voor verkrachting van een vijftienjarig meisje op een camping in Wenduine. De man werd eerder al drie keer veroordeeld voor zedenfeiten met minderjarigen. ?Hij gebruikte de naam van zijn eigen zoontje om contact te leggen met het slachtoffer.?
Iraanse terreurverdachte in Belgische cel blijkt topspion die in heel Europa Iraanse spionnen aanstuurde
1 Februari, 12:42 HLN.BE
Een Iraanse diplomaat die twee jaar geleden in ons land werd opgepakt en achter een verijdelde aanslag op de Iraanse oppositie zou zitten, blijkt een topspion te zijn die in heel Europa Iraanse spionnen aanstuurde. Dat meldt VRT NWS maandag na het inkijken van nieuwe vertrouwelijke documenten. Donderdag valt in Antwerpen de uitspraak over de mislukte bomaanslag.


Russische oppositieleider Navalny veroordeeld tot 3,5 jaar cel
2 Februari, 17:37 NOS nieuws

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny blijft ook de komende jaren vastzitten. De rechter in Moskou heeft de voorwaardelijke gevangenisstraf van 3,5 jaar die hij in 2014 kreeg opgelegd wegens fraude omgezet in een onvoorwaardelijke straf. Dat was ook de eis van het Openbaar Ministerie. Wel wordt het jaar huisarrest dat hij als onderdeel van deze zaak heeft gehad, afgetrokken van zijn tijd in de cel. Daarop had de aanklager in haar slotpleidooi aangedrongen.

Navalny (44) werd op 17 januari bij terugkeer uit Duitsland aangehouden en zit sindsdien vast. De Russische gevangenisdienst wilde dat Navalny voor 3,5 jaar achter de tralies zou verdwijnen, omdat hij de voorwaarden van zijn straf uit 2014 had geschonden. Navalny was niet op een hoorzitting verschenen, omdat hij in Duitsland herstelde van een aanslag op zijn leven met een zenuwgif.

De oppositieleider werd in 2014 in de zogeheten Yves Rocher-zaak veroordeeld voor het verduisteren van een half miljoen dollar van twee Russische firma's, die samenwerkten met het Franse cosmeticabedrijf. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens oordeelde dat dat fraudeproces niet eerlijk is verlopen.

Onwettig verklaard

Dat haalde Navalny ook aan bij de rechter. "Dit gaat erover dat ik gevangen word gezet vanwege een proces dat onwettig is verklaard." Navalny, die president Poetin verantwoordelijk houdt voor zijn vergiftiging, zei verder dat hij nu wordt vervolgd omdat hij degene achter de vergiftiging heeft beledigd door de aanslag te overleven. De aanklachten zijn volgens hem een "vergeefse poging om miljoenen mensen in het land te intimideren". "Maar je kunt niet het hele land in de gevangenis zetten."

Navalny's pleidooi ging niet alleen over de aanklachten, maar het had ook een politieke strekking. Hij verloor zijn geduld toen de aanklager opnieuw vroeg waarom hij zich niet had gemeld voor de hoorzitting. "Wat begrijpt u niet wat ik tegen u zeg?"

De oppositieleider refereerde aan Poetin als "een kleine man die in een bunker woont". Over Poetins geopolitieke ambities zei hij dat de president niet de geschiedenis zal ingaan als belangenbehartiger van het Russische buitenlandse beleid, maar als Vladimir de onderbroekvergiftiger, verwijzend naar de manier waarop hij werd vergiftigd.

De arrestatie van Navalny leidde de afgelopen twee weekends tot grote protesten in heel Rusland. Zondag gingen tienduizenden aanhangers de straat op om de vrijlating van de politicus te eisen. Ruim 5000 mensen werden gearresteerd.

Ook tijdens de zitting werd bij de rechtbank in Moskou gedemonstreerd. Er was veel oproerpolitie op de been. 311 betogers zijn aangehouden, meldt de politie. Voor de uitspraak werd de omgeving van de rechtbank hermetisch afgesloten.
Vier weken cel voor plunderen winkel tijdens rellen in Rotterdam
29 Januari, 16:12 NOS nieuws

De rechtbank heeft een 25-jarige man uit Zwijndrecht veroordeeld tot vier weken cel voor het plunderen van een winkel in Rotterdam.

De man is de eerste die in Rotterdam is veroordeeld in een snelrechtzitting. Hij stal tijdens de avondklokrellen afgelopen maandag een zakje snoep, viltstiften en een pet uit een Zeeman-winkel aan de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid.

Volgens de rechter betrof het geen gewone diefstal. "U droeg bij aan het geheel. Dan past ook een veel hogere straf", schrijft Rijnmond.

De man moest na de uitspraak meteen de cel in.
Zuid-Koreaanse triatloncoach moet 7 jaar cel in na zelfmoord triatlete die hij mentaal en fysiek misbruikte
29 Januari, 11:06 HLN.BE
Een Zuid-Koreaanse triatlontrainer is veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar omdat hij triatlete Choi Suk-hyeon, die vorig jaar zelfmoord pleegde, ?mentaal en fysiek? misbruikt heeft.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn