NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Capitool

2News.be / Trefwoorden / Capitool

Prins Harry trekt van leer tegen sociale media: ?Ze hebben een rol gespeeld bij de bestorming van het Capitool?
Zaterdag, 10:24 HLN.BE
Prins Harry (36) heeft de grote technologiebedrijven de les gespeld in een interview met zakenblad Fast Company. ?Ze zouden meer moeten inzitten met het welzijn van hun gebruikers. Het enige wat nu telt is winst maken?, klinkt het scherp. Volgens de Brit hebben sociale media bijvoorbeeld een grote rol gespeeld bij de bestorming van het Capitool eerder dit jaar.


Capitool bestormd - Republikeinen in de Senaat willen impeachmentproces uitstellen tot midden februari
Vrijdag, 03:02 Skynet
De Republikeinen in de Amerikaanse Senaat willen het impeachmentproces tegen oud-president Donald Trump uitstellen tot midden februari. Dat zei Mitch McConnell, leider van de Republikeinen in de Senaat, donderdag. Dat uitstel geeft de verschillende partijen genoeg tijd om de zaak voor te bereiden, aldus McConnell. Hij gaf ook aan dat hij die manier van werken heeft voorgesteld aan Chuck Schumer, die de Democratische fractie in de Senaat leidt.


Capitool bestormd - Twitch schorst account van Trump voor onbepaalde duur
Donderdag, 01:07 Skynet
Livesteamingplatform Twitch heeft het profiel van de voormalige president Donald Trump voor onbepaalde duur geschorst. Dat schrijft nieuwswebsite The Hill woensdag.


Joe Biden en Kamala Harris komen aan bij Capitool
Woensdag, 16:43 Skynet
De verkozen president Joe Biden en zijn vicepresident Kamala Harris zijn aangekomen aan het Capitool voor hun eedaflegging, in het gezelschap van hun partners. Dat was live te zien op beelden van Amerikaanse media.


Capitool bestormd - YouTube-kanaal van Donald Trump week langer opgeschort
Woensdag, 04:49 Skynet
Videowebsite YouTube verlengt de opschorting van het kanaal van Donald Trump met een week. Dat meldt de website, eigendom van Google, dinsdag.


Republikeinse Senaatsleider: Capitool-bestormers opgehitst door president
19 Januari, 20:49 NOS nieuws

De leider van Republikeinen in de Amerikaanse Senaat heeft voor het eerst president Trump openlijk medeverantwoordelijk gesteld voor de bestorming van het Capitool door zijn aanhangers.

The New York Times schreef vorige week dat McConnell van mening zou zijn dat Trump misdrijven heeft begaan die hem op afzetting kunnen komen te staan. De krant hoorde dat van bronnen uit zijn omgeving. McConnell deed zijn uitspraken niet in het openbaar.

Vandaag kwam hij wel dicht in de buurt. "De meute was gevoed door leugens", zei hij over de Trump-aanhangers die op 6 januari het Capitool binnendrongen, juist op de dag dat het Congres Joe Biden als winnaar van de verkiezingen zou bekrachtigen. "Ze waren opgehitst door de president en andere machtige mensen, en ze probeerden met vrees en geweld het parlement af te houden van wat hun niet beviel."

Het Huis van Afgevaardigden, de andere kamer van het Amerikaanse parlement, heeft de Senaat gevraagd een uitspraak te doen over de vraag of Trump een politiek misdrijf heeft begaan. Ook tien Republikeinse partijgenoten van Trump stemden daar voor in het Huis.

De vraag is nu wat er in de Senaat gaat gebeuren. Daar is een tweederdemeerderheid nodig om Trump te veroordelen. In de nieuwe Senaat zitten precies evenveel Democraten als Republikeinen. Dat betekent dat zeventien Republikeinen met de Democraten mee moeten stemmen. McConnell zei vorige week dat hij goed naar de argumenten zal luisteren.

De veroordeling van een zittend president in een impeachmentprocedure heeft tot gevolg dat hij moet aftreden. Het biedt ook de mogelijkheid hem uit te sluiten van een toekomstige presidentschap; daar is een eenvoudige meerderheid in de Senaat vereist. McConnell zou daar naar verluidt voor zijn, omdat daarmee ook de machtspositie van Trump binnen de Republikeinse Partij een klap wordt toegebracht.

Bedreiging rechtsorde

Chuck Schumer, de leider van de Democraten in de Senaat, zei dat Trump een bedreiging voor de rechtsorde is, ook als hij na morgen geen president meer is. Als de Senaat Trump veroordeelt voor de bestorming van het Capitool willen de Democraten dat de Senaat uitspreekt dat Trump nooit meer aan verkiezingen mag meedoen.

Bij de bestorming van het Capitool vielen vijf doden, onder wie een politieman. Congresleden en andere aanwezigen moesten een veilig heenkomen zoeken. Er loopt een strafrechtelijk onderzoek tegen zo'n 200 verdachten.
Republikeinse leider McConnell geeft Trump schuld van bestorming Capitool
19 Januari, 19:43 Skynet
De leider van de Republikeinen in de Senaat heeft aftredend president Donald Trump expliciet de schuld gegeven van de bestorming van het Capitool door een bende relschoppers. Het gespuis werd met leugens opgestookt, zei Mitch McConnell in de Senaat. "Ze werden opgeruid door de president en andere machtige mensen."


Voorgedragen minister van Binnenlandse Veiligheid: geen tweede bestorming Capitool
19 Januari, 17:37 Skynet
In het licht van de zorgen over nieuwe geweld en terreur in de Verenigde Staten heeft Alejandro Mayorkas, die voorgedragen is als minister van Binnenlandse Veiligheid, de bescherming van het Capitool gegarandeerd. "Als ik de eer heb benoemd te worden, zal ik er alles aan doen om te verzekeren dat het tragische verlies van levens, de aanval op de strafvervolging, de schending van het gebouw (...) zich niet opnieuw voordoen", zei Mayorkas tijdens zijn verhoor in de Senaat voor de goedkeuring van zijn benoeming tot minister.


Alle Parler-berichten van bestormers Capitool zijn door een fout in de beveiliging te doorzoeken
19 Januari, 15:56 Volkskrant
Opsporingsdiensten hebben een schat aan informatie over de bestormers van het Capitool in Washington in de schoot geworpen gekregen: alle berichten op Parler.


Clinton wil weten of Trump met Poetin belde tijdens aanval Capitool
19 Januari, 09:24 HLN.BE
De voormalige presidentskandidate Hillary Clinton zou graag de telefoongegevens inkijken van president Donald Trump op de dag van de ongeregeldheden aan het Capitool in Washington, DC. Clinton zegt te willen weten of Trump misschien met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin belde toen het Capitool door betogers werd bestormd.


Gedeeltelijke lockdown in het Capitool na brandje in de buurt
18 Januari, 18:12 Gazet v. Antwerpen

Het Capitool in Washington is maandagmiddag een tijdje in lockdown gegaan. Volgens Amerikaanse media was er sprake van een ?ernstige dreiging?. Maar uiteindelijk ging het om een brandje in de buurt. Het toont wel aan hoe strak de zenuwen gespannen staan.
Vrouw opgepakt die laptop Nancy Pelosi uit Capitool meenam
19 Januari, 17:19 NOS nieuws

In de VS is een vrouw gearresteerd die tijdens de bestorming van het Capitool een laptop of harde schijf van de Democraat Nancy Pelosi zou hebben meegenomen. Volgens de FBI is dat op een video van de bestorming te zien.

De 22-jarige Riley June Williams uit Pennsylvania heeft zich zelf bij de politie gemeld. Onderzocht wordt of ze het apparaat aan een Russische geheime dienst wilde verkopen, zoals een voormalige geliefde onder ede heeft gezegd. Ze zou daarvoor een vriend in Rusland hebben willen inschakelen die het apparaat aan de Russische inlichtingendienst SVR moest verkopen.

"De overdracht ging om onbekende redenen niet door", zei de voormalige geliefde. "Williams heeft het nog steeds in bezit of vernietigd."

Volgens de FBI heeft Williams haar telefoon uitgezet en haar accounts op sociale media opgeheven. Daarna zou ze met haar moeder in Harrisburg zijn ondergedoken.

Tientallen aanhoudingen

Dankzij de vele foto's en video's heeft de politie tientallen Trump-aanhangers kunnen aanhouden die aan de bestorming van het Capitool meededen. Tegen 200 mensen loopt een onderzoek.

Pelosi is de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, een van de twee kamers van het Amerikaanse parlement. Beide zijn in het Capitool gehuisvest. Een medewerker van Pelosi meldde twee dagen na de bestorming dat er een laptop werd vermist. Die zou alleen gebruikt worden om presentaties mee te houden.
Ook gitarist van metalband Iced Earth gearresteerd voor Capitool-bestorming
18 Januari, 13:37 Skynet
Jon Schaffer, de gitarist van de Amerikaanse metalband Iced Earth, is in zijn thuisstaat Indiana in hechtenis genomen na deelname aan de belegering van het Capitool. Dat meldt Variety gisteren.


Sociaal medium Parler weer beperkt online na bestorming Capitool
18 Januari, 08:07 NU.NL - Tech
Het sociale medium Parler, dat zich profileert als een vrijhaven voor de vrijheid van meningsuiting en veel rechtse aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump trekt, is weer online. De site was tijdelijk onbereikbaar, omdat Amazon na de bestorming van het Capitool op 6 januari weigerde nog langer de hosting te verzorgen.


Bij Capitool opgepakte man was 'verdwaald' en is weer vrijgelaten
17 Januari, 10:01 NOS nieuws

De man die vrijdagavond werd opgepakt bij een controlepost in het centrum van Washington D.C. is voorlopig weer vrijgelaten. Tegen The Washington Post, die de 31-jarige Wesley Allen Beeler heeft gesproken, zegt hij dat zijn aanhouding op een misverstand berust.

De man uit Virginia was opgepakt omdat hij bij de controlepost vlak bij het Capitool ongeldige papieren voor de inauguratie van aankomend president Joe Biden had laten zien. Ook had hij volgens de politie een geladen pistool bij zich en meer dan 500 patronen. Op zijn vrachtwagen zouden bumperstickers zitten met teksten als 'Assault Life' en 'Als ze je wapens komen halen, geef dan eerst je kogels'.

'Verdwaald'

Tegen The Washington Post ontkent Beeler dat hij zo veel munitie in zijn auto had liggen. Hij zou de hele week in Washington hebben gewerkt voor een beveiligingsbedrijf. Van zijn werkgever zou hij accreditatie hebben gekregen voor de inauguratie, maar volgens persbureau AP waren die papieren niet officieel erkend.

Dat Beeler een wapen had meegenomen, ontdekte hij naar eigen zeggen pas toen hij al halverwege was tussen zijn huis in Virginia en de Amerikaanse hoofdstad. Hij zegt dat hij in Virginia een vergunning heeft voor het wapen.

"Ik weet niet wat de D.C.-wetten zijn", zegt Beeler tegen The Washington Post. "Ik stopte bij een controlepost omdat ik was verdwaald in D.C., omdat ik een plattelandsjongen ben." Toen de politie de man vroeg of hij wapens in zijn auto had, heeft hij zelf toegegeven dat hij een pistool bij zich had.

Beeler is dus inmiddels weer vrijgelaten. Hij mag voorlopig niet terugkeren in Washington, zegt de krant, behalve om voor de rechter te verschijnen of voor ontmoetingen met zijn advocaat.

Bestorming Capitool

De Amerikaanse hoofdstad is de afgelopen dagen veranderd in een vesting, vanwege de inauguratie van Joe Biden woensdag. Er zijn zo'n 20.000 zwaarbewapende leden van de Nationale Garde op de been en het gebied rond het Witte Huis, het Capitool en de National Mall is afgesloten.

Op 6 januari drongen pro-Trumpbetogers het Capitool binnen, het Amerikaanse parlementsgebouw. Daarbij kwamen vier mensen om het leven en werden tientallen relschoppers gearresteerd.
Capitool bestormd - Justitie VS trekt bewering in dat betogers politici wilden doden
16 Januari, 02:07 Skynet
Aanklagers van het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben een bewering dat aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump tijdens de bestorming van het Capitool in Washington politici wilden doden, formeel ingetrokken. Dat schrijft CNN op basis van rechtbankpapieren.


Democraten vermoeden hulp van binnenuit bij bestorming Capitool
14 Januari, 21:49 Volkskrant
Diverse Democraten beschuldigen hun Republikeinse collega?s en politieagenten van hulp bij de bestorming van het Capitool. Daders zouden zijn rondgeleid en er werd gevreesd dat schuilplaatsen van Democratische politici zouden worden verraden. De geruchten voeden het onderlinge wantrouwen.


Capitool bestormd - "VS hebben nood aan wet over binnenlands terrorisme"
14 Januari, 21:25 Skynet
De Verenigde Staten hebben nood aan nieuwe wetten omtrent binnenlands terrorisme. Dat zei John Miller, de verantwoordelijke van de antiterreurafdeling van de New Yorkse politie, donderdag op een persconferentie. Miller deed die uitspraken naar aanleiding van de bestorming van het Capitool vorige week.


?Ik dacht dat ik ging sterven?: bekend Amerikaans congreslid AOC getuigt over bestorming Capitool
14 Januari, 13:12 HLN.BE
Alexandria Ocasio-Cortez, kortweg AOC, is een bekend Democratisch congreslid uit New York. Ze was vorige woensdag in het Capitool toen gewelddadige Trump-aanhangers dat bestormden. AOC getuigt over haar ?traumatische? ervaring op Instagram: ?Ik dacht dat ik ging sterven?.


'Google verbiedt politieke advertenties in reactie op bestorming Capitool'
14 Januari, 11:43 NU.NL - Tech
Google laat vanaf donderdag tot 'minstens 21 januari' geen politieke advertenties rond de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen meer toe. Dat staat in een e-mail aan adverteerders die nieuwssite Axios in handen heeft.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn