NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Burgemeester

2News.be / Trefwoorden / Burgemeester

De eerste vrouwelijke burgemeester van Berlijn moet tegen haar zin vastgoedreuzen onteigenen
2 Oktober, 00:06 Volkskrant
Bij de Duitse verkiezingen zondag stond ook het burgemeesterschap van Berlijn op het spel. De hoofdstad krijgt voor het eerst een vrouwelijke en Oost-Duitse burgemeester, SPD?er Franziska Giffey. De sociaaldemocraat staat bekend als een law-and-order-politicus uit het politieke midden.


Burgemeester bereid wolvenfakkeltocht goed te keuren als alles veilig kan verlopen
21 September, 00:05 Skynet Economie
Burgemeester Marco Goossens (CD&V) van Oudsbergen is bereid de wolvenfakkeltocht van vrijdag 24 september goed te keuren, als alles veilig kan verlopen. Dat liet hij in een reactie weten nadat er op Facebook een oproep was verschenen voor het houden van die fakkeltocht. Burgemeester Marco Goossens heeft begrip voor de organisatoren.


Karolien Eens volgt Fons Verwimp op als burgemeester van Tessenderlo
21 September, 00:03 Skynet
Burgemeester van Tessenderlo Fons Verwimp (Vooruit-SPiL) geeft op 1 januari 2022 zijn burgemeesterssjerp door aan huidig schepen en partijgenote Karolien Eens. Fons Verwimp is sinds 2009 burgemeester van de Limburgse gemeente.


Theo Bovens reageert op commotie na benoeming tot waarnemend burgemeester Enschede
18 September, 00:07 NOS nieuws

Theo Bovens (CDA) heeft gereageerd op commotie die is ontstaan na zijn benoeming als waarnemend burgemeester van Enschede. Volgens hem gaat het niet over zijn persoon, maar alleen over de gevolgde procedure.

"Ik heb uitdrukkelijk het signaal gekregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat het niet over mijn kwaliteiten gaat. Dat is voor mij voldoende", zegt hij tegen 1Limburg.

Gisteren meldde NRC dat de benoeming van Bovens heeft geleid tot een conflict tussen demissionair minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en de commissaris van de koning in Overijssel, Andries Heidema. Volgens het ministerie was er geen sprake van een conflict, maar is de minister niet tijdig genoeg ingelicht. Dat is zeker gebruikelijk als de benoeming van een bewindspersoon bestuurlijk gevoelig zou kunnen liggen.

Bovendien kreeg de minister een appje, en is het niet telefonisch besproken. Ollongren en Heidema zeiden daar nog over in gesprek te gaan.

Integriteitskwesties

De tijdelijke benoeming van Bovens zou mogelijk gevoelig liggen door recente politieke gebeurtenissen in Limburg. Bovens was daar tot begin april dit jaar gouverneur. Hij stapte op na aanhoudende integriteitskwesties, in navolging van de rest van het college van Gedeputeerde Staten.

Oud-gedeputeerde Herman Vrehen (CDA) werd ervan beschuldigd provinciaal subsidiegeld te hebben doorgesluisd naar zijn eigen werkmaatschappijen. Bovens en de rest van het college ontkenden daarvan op de hoogte te zijn geweest, maar stapten toch op.

Er lopen meerdere onderzoeken naar de kwestie, onder meer in opdracht van de provincie en de lokale tak van het CDA.

1 oktober

Huidig burgemeester Onno van Veldhuizen (D66) neemt op 1 oktober afscheid van Enschede. Hij gaat aan de slag bij de Raad van State. Bovens is op zoek naar een woning in de gemeente. "Heen en weer pendelen is geen optie."

Enschede zoekt nog een nieuwe burgemeester, die in februari 2022 moet beginnen. Zestien mensen hebben gesolliciteerd op de functie.
Burgemeester Moeskroen dreigt met sluiting grootste asielcentrum van het land na reeks incidenten
16 September, 00:01 HLN.BE
Burgemeester van Moeskroen Brigitte Aubert (cdH) heeft ermee gedreigd ?Le Refuge?, het grootste opvangcentrum voor asielzoekers van het land, te sluiten na een reeks incidenten met bewoners de afgelopen dagen. Het gaat volgens Franstalige media om een geweldsincident met een mes, enkele vechtpartijen en overmatig alcohol- en zelfs drugsgebruik.


Burgemeester De Panne verliest burgemeesterssjerp na goedkeuring motie van wantrouwen
25 Augustus, 00:01 Skynet Belgie
De gemeenteraad van De Panne heeft dinsdagavond een constructieve motie van wantrouwen goedgekeurd. Daarmee verliest burgemeester van De Panne Bram Degrieck zijn burgemeesterschap. Na een tumultueuze gemeenteraad werd een nieuw schepencollege aangesteld. De nieuwe burgemeester van De Panne is Ann Vanheste (Vooruit).


Burgemeester wil verlenging aanvraag gift voor getroffen huishoudens Limburg
18 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg aan de Geul heeft maandag een oproep gedaan aan de stichting achter Giro 777 om de actie voor de watersnood in Limburg te verlengen. Maandag is de laatste dag waarop mensen zich nog kunnen aanmelden voor een gift van 1.000 euro. Veel getroffen huishoudens hebben echter nog geen melding kunnen maken, liet Prevoo maandag weten.


IN KAART. Nog geen 35 procent is gevaccineerd in Molenbeek, burgemeester spreekt over "alternatieve publieke opinie, vijandig voor vaccin"
15 Juli, 00:01 HLN.BE
De vaccinatiecampagne in Sint-Jans-Molenbeek gaat vooruit, maar slaagt er niet in door te dringen in een deel van de gemeenschap. Dat heeft Catherine Moureaux (PS), de burgemeester van de Brusselse gemeente, verklaard tijdens een bezoek van Eurocommissaris voor Gezondheid Stella Kyriakides en ministers Frank Vandenbroucke (Vooruit) en Alain Maron (Ecolo). Molenbeek telt de laagste vaccinatiegraad van het land. Volgens Moureaux is er sprake van een "tweede publieke opinie die vijandig staat tegenover het vaccin, gevoed door tegenstanders op sociale media".


Londense burgemeester verbindt vaccin aan kans op tickets voor EK-finale
7 Juli, 00:01 Skynet Sport
De Londense burgemeester Sadiq Khan heeft vandaag aangekondigd dat jonge Londenaars die zich laten vaccineren tegen COVID-19 kans maken om de EK-finale van zondag bij te wonen. "Iedereen die zich tot donderdag laat vaccineren komt in een trommel terecht voor een loting voor twee tickets voor de EK-finale van zondag op Wembley", legde Khan uit.


Haidar (11), burgemeester voor alle kinderen: ?We weten dat kinderarmoede bestaat?
3 Februari, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Tijdens een virtuele samenkomst van de Boomse kindergemeenteraad is deze week Haidar Anestoun (11) tot kinderburgemeester verkozen. Kinderschepen werd Nisrine Yaagoubi (11). De andere tien raadsleden legden ook de eed af.
De burgemeester die vermanend kan zijn als een Berberse vader
3 Februari, 13:21 Volkskrant
Ahmed Aboutaleb, die vorige week opzien baarde met een aan de relschoppers (en hun ouders) gerichte video, werd zonder hoofdbrekens in de gemeenteraad herbenoemd als burgemeester van Rotterdam. Dinsdag zette hij zijn plan voor zijn derde termijn uiteen.


COLUMN. De burgemeester zit niet echt in een schilderij
2 Februari, 04:55 Gazet v. Antwerpen

Ik verslikte me vorige week bijna in m?n yoghurt: heb ik dat nu goed gelezen? Binnen de gemeenteraad van Lille komt er al dan niet terecht commentaar op van alles en nog wat, maar hier komt het allerbeste: een CD&V-gemeenteraadslid vindt het ?niet kunnen? dat de leden van het schepencollege, ook de burgemeester, tijdens de online gemeenteraad een achtergrond instellen.
Burgemeester (49) en schepen (47) kregen nu al coronavaccin in rusthuis: ?Overschot die anders in vuilbak beland was?
1 Februari, 17:24 HLN.BE
Burgemeester Jurgen Bauwens (49, CD&V), OCMW-voorzitter Tom Baert (47, N-VA) en gemeenteraadslid Annelies Fierens (37, Open Vld) hebben alle drie al een coronavaccin toegediend gekregen. Dat gebeurde vorige week in rusthuis ?t Heuverveld in Waasmunster, omdat ze zetelen in het bestuur van de vzw Samen Ouder. ?We waren hiervoor geen vragende partij, maar als bestuurders vergaderen we vaak in het rusthuis?, benadrukt Bauwens.


Burgemeester laat zich vervangen door hartproblemen
29 Januari, 12:42 Gazet v. Antwerpen

De Lierse burgemeester Frank Boogaerts (76, N-VA) is wegens hartproblemen voor meerdere weken buiten strijd.
Burgemeester geeft toe: ?Communicatie na ontploffing op industrieterrein was niet wat het moest zijn?
28 Januari, 05:30 Gazet v. Antwerpen

De gemeente heeft niet goed gecommuniceerd tijdens de ontploffing van een zuurstofleiding in de industriezone van Temse, op 26 december 2020. Dat gaf burgemeester De Ryck toe tijdens de gemeenteraad van maandag 25 januari. Een werkgroep moet de problemen aanpakken.
Turnhoutse politie zet drone en burgemeester in tegen rellen
27 Januari, 16:54 Gazet v. Antwerpen

De Turnhoutse politie zet alle mogelijke middelen in om rellen in de stad te vermijden. Zelfs de burgemeester wordt ingeschakeld. Hij belt ouders van jongeren die de oproep verspreid hebben persoonlijk op.
Kamperen en dineren: ?Burgemeester staat niet boven de wet?
26 Januari, 19:30 Gazet v. Antwerpen

?Onze burgemeester denkt zich boven de wet te kunnen zetten. Dat is triest. Zo geraken we nooit van corona van af?. Geert Vanhove en zijn echtgenote, beiden preventieadviseur, roepen Maarten De Veuster (N-VA) tot de orde nadat die heeft aangekondigd pragmatisch te zullen omspringen met het verbod op het serveren van campermaaltijden door restaurant Pot Au Feu.
60 relschoppers opgepakt in Rotterdam, 10 agenten gewond

In het Nederlandse Rotterdam heeft de politie maandagavond minstens zestig relschoppers gearresteerd. Zeker tien agenten zijn gewond geraakt. Dat zei de Rotterdamse politiechef Fred Westerbeke dinsdagochtend in het actualiteitsprogramma ?Goedemorgen Nederland?.
Burgemeester Brugge betreurt reactie Cercle Brugge in stadiondossier
25 Januari, 22:44 Skynet
Burgemeester Dirk De fauw betreurt de reactie van voetbalploeg Cercle Brugge in het stadiondossier. Dat heeft de Brugse burgemeester maandag in de gemeenteraad gezegd. Cercle-voorzitter Vincent Goemaere reageerde kritisch op het gunstig advies van de Raad van State in het stadiondossier. Burgemeester De fauw benadrukte daarbij dat het stadsbestuur de beide clubs gelijk behandelt en geen partij kiest.


Onbekende gooit molotovcocktail op straat richting huis oud-burgemeester Maasmechelen
25 Januari, 23:26 Skynet
De lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen (LaMa) is een onderzoek gestart naar een onbekende jongeman die te zien is op een filmpje waarin hij een molotovcocktail op straat gooit in de richting van het huis van oud-burgemeester Georges Lenssen (Open Vld) van Maasmechelen. Het incident speelde zich maandagavond af in de Groenstraat. Het projectiel vatte effectief vuur. Net maandag raakte ook bekend dat er op sociale media een oproep werd gedaan om komende zaterdag in Maasmechelen in opstand te komen tegen de coronamaatregelen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn