NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Brussel

2News.be / Trefwoorden / Brussel

Woensdag treinstaking in Frankrijk: al enkele treinen tussen Brussel en Franse bestemmingen afgeschaft
Dinsdag, 00:01 HLN.BE
Er dreigt woensdag stevige hinder op het Franse spoornet door een staking. Er zijn ook al enkele treinen tussen Brussel en Franse bestemmingen afgeschaft.


Nieuws: Autosalon van Brussel komt terug, maar hetzelfde is het niet meer
Zondag, 00:00 Auto55
Het Autosalon van Brussel komt terug. Van vrijdag 13 tot en met zondag 22 januari 2023 zal je je weer kunnen gaan vergapen aan nieuwe auto?s op Brussels Expo. Dat heeft organisator Febiac bekendgemaakt. In 2021 en 2022 kon het Autosalon er niet gehouden worden omwille van de coronapandemie. De organisatie gaat er nu van uit dat grote evenementen tijdens de winter van 2023 wel mogeli...

Lees meer


Met nieuw Brexit-plan ligt Boris Johnson op ramkoers met Brussel
20 Juni, 00:04 NU.NL - Economie
De Brexit-soap is nog lang niet voorbij, dat werd afgelopen week weer duidelijk. De Britse premier Boris Johnson kwam met plannen om handelsregels aan te passen, zonder toestemming van de EU. Die is daar boos over en startte een juridische procedure. Het is het zoveelste hoofdstuk in de Brits-Brusselse vechtscheiding. Hoe zit het precies?


Luchthaven Brussel annuleert maandag alle vertrekkende vluchten
Brussels Airport annuleert maandag, op de nationale actiedag van de Belgische vakbonden, alle vertrekkende passagiersvluchten. "We kunnen de veiligheid van de reizigers en het personeel niet garanderen", zegt een woordvoeder.


Weinig medische interventies op parcours van 20 kilometer door Brussel
30 Mei, 00:02 Skynet Belgie
De 42ste editie van de 20 kilometer door Brussel verliep rustig voor het Rode Kruis, dat enkel moest tussenkomen voor kleine verwondingen, zoals blaren op de voeten. Rond 14 uur hadden de hulpdiensten 249 keer moeten tussenkomen. Vier mensen moesten wel naar het ziekenhuis voor meer complete verzorging, aldus Nancy Ferroni, woordvoerster van het Franstalige Rode Kruis.


Amaury Paquet en Britse Sophie Wood triomferen in 20km door Brussel
30 Mei, 00:02 Skynet Belgie
Amaury Paquet heeft zondag zichzelf opgevolgd als winnaar van de 20km door Brussel. Bij de vrouwen was de Britse Sophie Wood de snelste.


Euronext Brussel: het kan verkeren
26 Mei, 00:02 De Tijd
18:07 In onzekere tijden kiezen beleggers voor recessiebestendige aandelen die cash genereren. Private equity is uit de mode, mogen Sofina en Brederode ondervinden.


Kilometerheffing in Brussel: "Niet slecht dat we er weinig over horen"
24 Mei, 00:00 HLN.BE
De Brusselse ministers van Mobiliteit en Leefmilieu Elke Van den Brandt (Groen) en van Leefmilieu, Klimaattransitie en Energie Alain Maron (Ecolo) hebben maandagavond een debat bijgewoond over de toekomst van de luchtkwaliteit in Brussel. Daar werd het thema van de kilometerheffing nogmaals aangesneden. Het is er momenteel stil rond, al is dat volgens minister Van den Brandt geen slecht nieuws.


19 Mei, 00:07 Volkskrant
Techbedrijven moeten van Brussel actief online kindermisbruik gaan opsporen
16 Mei, 00:15 NU.NL - Tech
De Europese Commissie heeft woensdagmiddag een wetsvoorstel gepresenteerd met een nieuw pakket zware maatregelen tegen de verspreiding van online kindermisbruik. Een van de belangrijkste regels moet worden dat techbedrijven als Meta, Google en Apple actief op zoek gaan naar illegale beelden die gebruikers delen.


Vakbonden voeren op 22 april aan VBO in Brussel actie voor betere lonen
17 April, 00:07 Skynet Economie
De drie vakbonden ABVV, ACV en ACLVB protesteren op vrijdag 22 april tegenover het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) in de Brusselse Ravensteinstraat voor betere lonen en de herziening van de loonnormwet van 1996. De actie, die plaatsvindt van 10 tot 12 uur, is gedekt door een stakingsaanzegging.


Brussel onderzoekt overeenkomst over advertenties tussen Google en Facebook
15 Maart, 00:15 NU.NL - Tech
De Europese Commissie start een onderzoek naar een overeenkomst tussen Google en Facebook-moederbedrijf Meta over de manier waarop advertenties worden verkocht. De afspraken tussen de techbedrijven zijn mogelijk in strijd met de Europese mededingingsregels.


Documentaire "Flee" twee keer bekroond op Anima Brussel
7 Maart, 00:06 Skynet
"Flee" van de Deense regisseur Jonas Poher Rasmussen kwam zondagavond als grote winnaar uit de bus van de 41e editie van het animatiefilmfestival Anima in Brussel. Zijn documentaire vertelt het verhaal van een homoseksuele Afghaanse vluchteling. Zowel de jury als het publiek bekroonden de productie tot beste langspeelfilm in competitie.


Brussel wil 6 miljard euro investeren in satellietnetwerk voor EU
18 Februari, 00:09 Techzine
De Europese Commissie wil 6 miljard euro investeren in een internet-satellietnetwerk voor de EU. Het geld is bestemd voor een snelle internetdekking in slecht bereikbare regio’s in Europa. Daarmee wordt Europa minder afhankelijk van Amerikaanse providers. Thierry Breton, Europees Commissaris voor de internal market, probeert het voorstel al meer dan een jaar te verwezenlijken. Een […]


Man steekt kort na verlaten gevangenis dakloze in brand in Brussel
14 Februari, 00:06 NOS nieuws

In Brussel heeft een man vlak na het verlaten van de gevangenis een dakloze man in brand gestoken bij het Zuidstation. Dat is gebeurd in de nacht van vrijdag op zaterdag en is vastgelegd door bewakingscamera's op het station, melden Belgische media waaronder Sudinfo.

Volgens de nieuwssite verliet de man vrijdag na acht maanden de gevangenis. Het zou gaan om een Poolse man van 34 jaar die vastzat voor een reeks diefstallen.

Snel gearresteerd

Op de beelden is te zien hoe de Pool rond 03.30 uur een slapende dakloze man in brand steekt, die hij met kranten had bedekt. Het slachtoffer, ook van Poolse afkomst, liep zware brandwonden aan zijn rug op. Hij is naar het brandwondencentrum van het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-Over-Heembeek gebracht.

De verdachte werd al snel gearresteerd in de buurt van het Zuidstation. RTL info schrijft dat de twee mannen elkaar net hadden ontmoet en dat ze te veel hadden gedronken. Belgische media melden dat de verdachte het vuur aanstak om de ander "op te warmen".
14 Februari, 00:03 De Tijd
Brussel vreest grote hinder door blokkade van betogers
14 Februari, 00:02 De Tijd
19:30 Onder meer Brussels Airport en het UZ Brussel vrezen voor grote hinder doordat coronademonstranten hebben aangekondigd met auto's en vrachtwagens maandag de hoofdstad te willen blokkeren. Op verschil...


Lars van der Haar sluit seizoen af in Brussel en gaat nadien onder het mes
12 Februari, 00:03 Skynet Sport
Met de X20 Badkamers Trofee veldrijden van zondag in Brussel sluit Lars van der Haar zijn seizoen af. De Nederlander van Baloise Trek Lions ondergaat de week nadien in Herentals een knieoperatie, zo meldde zijn team vrijdag.


Rechtbank Brussel - Gewichtheffer vervolgd voor stalking van nieuwe vriend ex-partner
11 Februari, 00:10 Skynet
Een gewichtheffer uit Galmaarden heeft zich donderdag voor de Brusselse correctionele rechtbank moeten verantwoorden omdat hij de nieuwe vriend van zijn ex-partner zou belaagd hebben en met de dood zou bedreigd hebben. Zelf geeft de man een deel van de feiten toe, al legt hij de schuld vooral bij zijn ex-partner.


Politievakbond deelt beelden van jongeren die molotovcocktail naar politiewagen gooien in Brussel
6 Februari, 00:02 HLN.BE
Politievakbond VSOA heeft op Facebook een video gedeeld waarop te zien is hoe enkele personen een voorbijrijdende politiewagen bekogelen in het centrum van Brussel.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn