NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Brussel

2News.be / Trefwoorden / Brussel

Brussel voorspelt minder economische groei in Nederland dit jaar
13 September, 00:05 NU.NL - Economie
De Europese Commissie heeft de verwachte economische groei van Nederland flink naar beneden bijgesteld voor dit jaar. Door de hoge inflatie in het eerste half jaar hebben huishoudens minder te besteden dan eerder gedacht. Tegelijkertijd liep de export terug.


Rechtbank Brussel - Proces tegen organisatie die miljoenen euro's zou hebben witgewassen, start op 7 september
5 September, 00:03 Skynet
Op donderdag 7 september gaat voor de Brusselse correctionele rechtbank het proces van start tegen een criminele organisatie die miljoenen euro's zou hebben witgewassen. Dertig natuurlijke personen en rechtspersonen moeten zich verantwoorden voor valsheid in geschriften en gebruik van valse stukken, voor witwassen en voor hun functie binnen de criminele organisatie. Daarnaast staan nog eens 26 rechtspersonen en 25 natuurlijke personen terecht die "klant" waren bij de organisatie. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde maandag.


Rechtbank Brussel - Vrouw uit Liedekerke vervolgd voor dood pasgeboren baby
5 September, 00:03 Skynet
Een vrouw uit Liedekerke moet zich op 15 september voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden omdat ze in 2020 haar pasgeboren baby om het leven zou gebracht hebben. Dat heeft het parket Halle-Vilvoorde gemeld. Het is nog niet duidelijk of het dossier meteen ook zal behandeld worden, of zal uitgesteld worden naar een latere datum.


Nieuw op 1 september - "Competentiebalans" voor jonge werkzoekenden in Brussel
29 Augustus, 00:04 Skynet Economie
Brusselse werkzoekenden jonger dan 30 jaar worden vanaf 1 september beoordeeld op hun professionele, taalkundige en digitale vaardigheden. De Brusselse overheid wil daarmee nagaan of de vaardigheden van de Brusselaars zin afgestemd op de behoeften van de arbeidsmarkt.


Brussel krijgt miljoenen voor veiligheid. Maar worden die ook goed besteed?
26 Augustus, 00:00 De Tijd
21:03 Bij grote problemen in Brussel, zoals rond het Zuidstation, breekt telkens dezelfde discussie los: welke politicus is verantwoordelijk? Die onduidelijkheid maakt het makkelijk anderen met de vinger te...


Man gewond na aanval met brandende vloeistof in Brussel
10 Augustus, 00:02 HLN.BE
In Brussel is een man woensdagochtend slachtoffer geworden van een aanval met een brandende vloeistof die in zijn gezicht werd gespoten. Mogelijk ging het om ammoniak. Dat meldt Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene.


Van tv naar podium: Ben Barnes stelt binnenkort nieuwe muziek voor in Brussel
20 Juli, 00:07 HLN.BE
Hoewel je de Britse acteur Ben Barnes (41) vast wel zal kennen uit kleppers zoals ?Shadow and Bone?, ?Westworld? of ?The Chronicles of Narnia?, kan je ?m binnenkort ook van een heel andere kant leren kennen. Hij kruipt immers achter de piano voor een concert in de Brusselse La Madeleine-zaal.


Personeel van Brussel Plaatselijke Besturen staakt voor meer erkenning
24 Juni, 00:03 Skynet Economie
Een honderdtal medewerkers van de gewestelijke overheidsdienst Brussel Plaatselijke Besturen, verenigd in een vakbondsfront (VSOA, ACOD en ACV), hebben vrijdagochtend betoogd voor het bureau van de Brusselse minister-president Rudi Vervoort. Ze eisen een herinvestering in lokale besturen, namelijk gezondheidszorg, OCMW's, diensten voor jonge kinderen en veiligheidsdiensten. Ze willen ook meer erkenning en waardige arbeidsomstandigheden.


Rechtbank Brussel - Veertig maanden cel voor mensenhandel en resem sociale inbreuken
24 Juni, 00:01 Skynet
Een 31-jarige Brusselaar is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertig maanden en een geldboete van 32.000 euro, beiden met uitstel, omdat hij misbruik had gemaakt van een groep Egyptische werknemers. Dat meldt de socialistische vakbond ABVV en blijkt uit het vonnis dat Belga kon inkijken. De man, Y.Q., stond aan het hoofd van een bouwbedrijf maar maakte zich volgens de rechtbank schuldig aan mensenhandel en een resem sociale inbreuken.


Vakbonden Vlaams overheidspersoneel trekken vrijdag naar Brussel
17 Juni, 00:06 Skynet Economie
De vakbonden van het Vlaamse overheidspersoneel trekken vrijdag naar Brussel. Ze verzamelen om 11.45 uur met militanten op het Martelaarsplein, zo melden ze donderdagavond in een persbericht.


Diamond League Parijs - Belgian Falcons halen de finish niet op de 4x100 meter
10 Juni, 00:02 Skynet
De Belgian Falcons, de nationale ploeg op de 4x100 meter, heeft vrijdag de finish niet gehaald bij de Diamond League in Parijs. Het liep mis bij de laatste stokwissel.


YouTuber Acid belooft tijdens protest in Brussel comeback op maandag: ?Heb manier gevonden om iets naar buiten te brengen?
5 Juni, 00:01 HLN.BE
Aan het Brusselse Justitiepaleis namen zondagmiddag enkele honderden mensen deel aan de manifestatie ?Justice for Sanda Dia?. Ook YouTuber Acid was aanwezig, enkele dagen na de heisa rond een video die hij deelde over enkele Reuzegommers. ?Ik heb gedaan wat jullie hadden moeten doen?, zegt hij in een eerste reactie aan Rosalie Pieters bij VTM Nieuws. ?Morgen kom ik met meer?, zegt hij nog.


Twee lopers met hartaanval naar ziekenhuis overgebracht tijdens 20 km door Brussel
29 Mei, 00:03 HLN.BE
Op een totaal van zo?n 40.000 lopers en wandelaars die zondag aan de 20 kilometer door Brussel deelnamen, hadden uiteindelijk 638 deelnemers medische verzorging nodig. Dat blijkt zondagavond uit de definitieve balans van het Rode Kruis. Twee lopers werden het slachtoffer van een hartaanval.


Facebook-moederbedrijf krijgt 1,2 miljard euro boete van Brussel
28 Mei, 00:11 NU.NL - Tech
Europese privacytoezichthouders hebben Meta een boete van 1,2 miljard euro opgelegd. Het moederbedrijf van Facebook krijgt die boete omdat het data van Europese gebruikers heeft doorgestuurd naar de Verenigde Staten.


Klagend Facebook moet alle documenten geven die Brussel opvraagt
28 Mei, 00:11 NU.NL - Tech
Facebook moet inzage geven in alle documenten die de Europese Commissie opvraagt. Dat heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie bepaald na klachten van Facebook-moederbedrijf Meta. Brussel onderzoekt of het sociale netwerk zich schuldig maakt aan oneerlijke concurrentie.


Microsoft mag Activision overnemen van Brussel, maar deal blijft onzeker
21 Mei, 00:12 NU.NL - Tech
Xbox-maker Microsoft mag van de Europese Commissie gamebedrijf Activision Blizzard overnemen. Toch blijft het de vraag of de overname kan doorgaan. Het is namelijk onzeker of de autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten ook akkoord gaan met de grootste overname ooit in de game-industrie.


Brussel beslist over de grootste overname ooit in de game-industrie
21 Mei, 00:12 NU.NL - Tech
De Europese Commissie beslist waarschijnlijk in de komende dagen of Microsoft Call of Duty-ontwikkelaar Activison Blizzard mag overnemen. Maar zelfs met Europese toestemming staat de grootste overname ooit in de game-industrie op losse schroeven.


Brussel tikt Apple op de vingers om App Store-regels
3 Maart, 00:09 NU.NL - Tech
Een abonnement op streamingdiensten is via de App Store van Apple vaak 30 procent duurder dan bij de dienst zelf. Apple mag appontwikkelaars niet verbieden om klanten over dit prijsverschil te informeren, maar doet dat wel. Brussel heeft het techbedrijf daarvoor op de vingers getikt.


Bijna 3.000 dropzones voor steps voorzien in Brussel
3 Maart, 00:01 Skynet Belgie
Het Brussels Gewest wil een kleine 3.000 parkeerplaatsen of dropzones voor deelsteps aanleggen. De verdeling tussen de gemeenten werd intussen vastgelegd.


Britse premier Sunak morgen in gesprek met Brussel over Brexit
27 Februari, 00:04 NOS nieuws

De Britse premier Rishi Sunak gaat morgen rond de tafel met de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, om te onderhandelen over het zogenoemde Noord-Ierland-protocol. De twee zullen in Londen spreken over een "scala aan complexe kwesties" rond het protocol, onderdeel van de Brexitdeal.

Over een aangepast Noord-Ierland-protocol wordt al langere tijd gesproken en die aanpassing is naar alle waarschijnlijkheid ophanden. Eerder vandaag zei de Britse vicepremier Raab al tegen de BBC dat er recentelijk "veel vooruitgang" geboekt is in de gesprekken met de EU. "Maar we zijn er nog niet".

Het staartje van de onderhandelingen moet face to face plaatsvinden, schreven Sunak en Von der Leyen vanavond in een persverklaring. De twee ontmoeten elkaar "rond lunchtijd". Als er een deal gesloten wordt, geven de Britse premier en de EU-leider een persconferentie.

Heet hangijzer

De kwestie-Noord-Ierland is al langere tijd een heet hangijzer tussen het VK en Brussel: al tijdens de Brexit-onderhandelingen was het een van de controversieelste punten. Op het Ierse eiland grenst de EU (Ierland) namelijk aan Brits grondgebied (Noord-Ierland). Maar met de Brexit stapte het VK uit de Europese markt en kwam het met eigen handelsregels.

De EU hanteert strenge regels voor de import van buiten de Unie. Vastgelegd werd dat goederen die vanuit bijvoorbeeld Engeland naar Ierland moesten, in Noord-Ierland zouden worden gecontroleerd. Na die controle konden de goederen alsnog naar Ierland.

De Britse regering wil nu twee goederenstromen optuigen, waarbij goederen bestemd voor Noord-Ierland niet onderhevig zijn aan een douanecontrole.

De Ierse premier Varadkaer verwelkomt de onderhandelingen, schreef hij:

In de praktijk raakten bedrijven in Noord-Ierland met veel papierwerk opgezadeld. En ook in het Noord-Ierse parlement lag de kwestie gevoelig. De unionisten van de DUP vonden bijvoorbeeld dat Noord-Ierland door het protocol van de rest van het VK werd afgesneden.

Ook de regeringsformatie in Noord-Ierland raakte erdoor in een impasse. De DUP wil de kwestie rond het protocol namelijk eerst opgelost zien, voor ze een regering willen vormen.

Verder ontstond er wrijving tussen de Britse regering en de EU. Vorig jaar zomer diende de Britse regering in Londen namelijk een wetsvoorstel in waarmee afspraken uit het Brexit-akkoord over handel met Noord-Ierland eenzijdig aangepast zouden kunnen worden. Dat was tegen het zere been van de EU.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn