NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Brussel

2News.be / Trefwoorden / Brussel

Schokkende beelden: man duwt vrouw opzettelijk op metrosporen in Brussel, bestuurder kan net op tijd remmen
Zaterdag, 00:01 HLN.BE
In Brussel heeft een man vrijdagavond om 19.45 uur een vrouw opzettelijk op de metrosporen geduwd in metrostation Rogier, net op het moment dat een toestel het station binnenreed. Gelukkig kon de bestuurder nog net op tijd aan de noodrem trekken en een dodelijk ongeval voorkomen.


Zestiger neergestoken in Brussel: verdachte onder aanhoudingsbevel
Donderdag, 00:04 Skynet
De man die dinsdag een 62-jarige man zou neergestoken hebben in een gebouw aan de Brusselse Lemonnierlaan, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor doodslag. Dat meldt het Brusselse parket. Over de juiste omstandigheden en de aanleiding voor de feiten bestaat nog geen duidelijkheid.


Wekdienst 9/1: Afrika Cup van start ? Coronaprotest in Amsterdam en Brussel
10 Januari, 00:04 NOS nieuws

Goedemorgen! Vandaag gaat in Kameroen de Africa Cup van start en in Amsterdam en Brussel worden coronaprotesten gehouden.

We beginnen met het weer: de laatste regen trekt naar het oosten weg en vanuit het westen breekt af en toe de zon door. Vanmiddag kan nog een laatste bui vallen, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. Met een vrij krachtige westenwind wordt het maximaal 7 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten? Wat heb je gemist?

Een Saudische prinses en haar dochter zijn vrijgelaten na bijna drie jaar gevangenschap in de hoofdstad Riyad. Dat is bekendgemaakt door een mensenrechtenorganisatie die zich had hardgemaakt voor de zaak van de 57-jarige prinses Basmah bint Saud, die een nicht is van koning Salman. Haar juridisch adviseur heeft het nieuws bevestigd.

Basmah, die in haar land bekendstaat als voorstander van vrouwenrechten, werd met haar dochter Suhoud begin 2019 aangehouden toen ze op het punt stonden om voor een medische behandeling naar Zwitserland te vliegen. Ze werden vastgezet in een gevangenis waar veel politieke gevangenen zitten.

De Saudische autoriteiten hebben nooit bekendgemaakt waarvan de twee werden verdacht en er is volgens mensenrechtenorganisatie ALQST ook nooit een aanklacht ingediend. Haar directe familie stelde twee jaar geleden in een verklaring dat haar detentie waarschijnlijk verband hield met haar kritiek op "misstanden" in het land.

Basmahs juridisch adviseur zegt tegen persbureau Reuters dat de twee vrouwen inmiddels thuis zijn in de stad Jeddah. De prinses maakt het goed, maar heeft volgens hem nog wel medische hulp nodig.

Ander nieuws uit de nacht: En dan nog even dit:

Velen zullen de kennis misschien niet direct paraat hebben, maar in het Vaticaan zetelde ooit een Nederlandse paus. Of in ieder geval: een paus afkomstig uit wat nu Nederland is. Adrianus VI werd als Adriaan Floriszoon Boeyens geboren in Utrecht, destijds onderdeel van het Heilige Roomse Rijk. Vandaag is het precies vijfhonderd jaar geleden dat hij werd verkozen. In zijn geboortestad Utrecht vindt de aftrap plaats van een speciaal herdenkingsjaar.

Fijne zondag!
Inbrekers stelen in Brussel computer met data van gevaccineerden
28 December 2021, 00:00 Tweakers
Inbrekers hebben begin vorige week meerdere computers gestolen in een vaccinatiecentrum in Brussel. Op deze computers staan gegevens van Brusselaars die gevaccineerd zijn. De gezondheidsinspectie noemt het risico op een datalek beperkt.


Brussel komt met voorstel voor extra belasting grote multinationals
23 December 2021, 00:04 NU.NL - Economie
Bedrijven met meer dan 750 miljoen euro omzet per jaar moeten vanaf 2023 minimaal 15 procent winstbelasting betalen, zegt de Europese Commissie (EC) woensdag. Ook wil de EC een hardere aanpak van postbusfirma's. Dit alles moet zorgen dat er in Europa een eerlijker belastingstelsel komt, dat een einde maakt aan belastingontwijking en -ontduiking.


Brussels Wish toont eindejaarswensen op grote schermen in Brussel
22 December 2021, 00:03 Skynet
Wie aan iemand eindejaarswensen wil overbrengen kan dat van 22 december tot 10 januari doen op grote schermen verspreid over Brussel. De initiatiefnemers willen zo "de sociale samenhang bevorderen en 2022 verwelkomen met een open geest van goede wil", klinkt het. De opbrengst van het initiatief gaat naar het Rode Kruis.


Assisen Brussel - Man schuldig aan doodslag op huisgenoot
16 December 2021, 00:01 Skynet Belgie
De jury van het Brusselse hof van assisen heeft woensdagavond Marek Krawczy (63) schuldig bevonden aan de doodslag op zijn huisgenoot. De 36-jarige Radoslaw Barwiejuk werd op 8 januari 2019 dood aangetroffen in een appartement in de Berckmansstraat in Sint-Gillis.


Taxiplan Brussel - Voorstel van noodordonnantie voor Uber-chauffeurs in commissie goedgekeurd
15 December 2021, 00:06 Skynet Economie
De commissie Binnenlandse Zaken van het Brussels Parlement heeft donderdagavond het geamendeerde voorstel van noodordonnantie goedgekeurd waardoor Uber-chauffeurs opnieuw aan de slag kunnen. De meerderheid stemde voor, MR, N-VA en cdH tegen, terwijl PVDA zich onthield.


Brussel wil dat maaltijdbezorgers hun koeriers in vaste dienst nemen
9 December 2021, 00:03 NU.NL - Economie
De Europese Commissie wil dat platformmedewerkers, zoals maaltijdkoeriers en Uber-chauffeurs, een vast contract krijgen en stuurt een wetsvoorstel daarover donderdag naar het Europees Parlement en de lidstaten. Dat bevestigt de Commissie woensdag na berichtgeving van AD en Politico.


Proces over aanslagen in Brussel in maart 2016 start op 10 oktober 2022
9 December 2021, 00:01 Skynet Belgie
Het proces over de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016 start op 10 oktober 2022. Dat heeft het Brusselse hof van beroep woensdagavond bevestigd.


Aan vooravond van nieuwe coronabetoging in Brussel waarschuwt OCAD voor ?opgehitst en gepolariseerd? klimaat
5 December 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De weerstand tegen de coronamaatregelen in ons land is de afgelopen maanden sterk toegenomen en leidt tot meer polarisatie, extremisme en bedreigingen. Dat concludeert OCAD, het orgaan dat in ons land de dreigingsanalyse maakt, in een rapport dat VRT NWS kon inkijken.
Brussel komt met investeringsplan als antwoord op Chinese Nieuwe Zijderoute
2 December 2021, 00:02 NU.NL - Economie
De Europese Commissie presenteert volgens een woordvoerder woensdag een voorstel om miljarden euro's te investeren in infrastructurele projecten in ontwikkelingslanden. Het initiatief Global Gateway moet het Europese antwoord worden op de toenemende invloed van China in talloze landen.


Taxichauffeurs voeren donderdag actie in Brussel: "Kom niet met de wagen"
2 December 2021, 00:00 Skynet Belgie
Mobiris, het verkeerscentrum van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, verwacht donderdag veel verkeershinder door acties die de taxichauffeurs hebben aangekondigd. "Geef de voorkeur aan alternatieven voor de wagen voor uw verplaatsingen in en naar Brussel", zegt Mobiris woensdagavond op Twitter. De hinder zou al vanaf 06.00 uur 's ochtends kunnen beginnen.


Nieuws: 600.000 automobilisten mogen Brussel niet meer binnen
1 December 2021, 00:00 Auto55
De voorwaarden om in de Brusselse lage-emissiezone te mogen rijden, verscherpen vanaf 1 januari 2022. De grote verliezers zijn de eigenaars van een dieselwagen met Euro 4-norm. Zij worden gedwongen hun auto aan de kant te laten, tenzij ze graag een boete van 350 euro betalen. Het Brusselse anti-autobeleid gaat na de jaarwisseling weer een stapje verder. Diesels met Euro 4-norm...

Lees meer


Assisen Brussel - Sami Akhbriche schuldig aan doodslag
25 November 2021, 00:00 Skynet Belgie
Het Brusselse hof van assisen heeft Sami Akhbriche woensdagavond schuldig bevonden aan doodslag op Osama Ben Alla. Het slachtoffer werd in mei 2015 door het hoofd geschoten. Zijn lichaam werd in het Brusselse kanaal gegooid, waar het tien dagen later werd aangetroffen.


Nieuws: Autosalon van Brussel 2022 doet het zonder babes
17 November 2021, 00:00 Auto55
Het Autosalon van Brussel 2022 gaat door. Tenminste, zolang stijgende coronacijfers geen roet in het eten gooien. De beurs - het grootste evenement van het land - zal er anders uitzien van voorgaande edities. Ondanks een hoerabericht van organisator Febiac over de deelname van meer dan 50 automerken, sturen heel wat vaste waarden hun kat. Volkswagen, Audi, Mazda, Land Rover en Volvo...

Lees meer


Brussel wil vier vaccinatiecentra behouden voor boosterprik
11 November 2021, 00:02 Skynet Belgie
Het Brusselse gewest wil zijn vier actieve vaccinatiecentra al minstens de eerste vier maanden van volgend jaar openhouden om de bevolking een derde dosis van een coronavaccin toe te dienen, zo heeft minister van Gezondheid Alain Maron(Ecolo) vandaag laten verstaan.


Motorrijder gewond bij aanrijding met bus De Lijn in Brussel
3 November 2021, 00:02 Skynet Belgie
Aan het Brusselse Noordstation is een motorrijder dinsdag in de vooravond gewond geraakt bij een aanrijding met een bus van De Lijn. Dat meldt de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij. De motorrijder werd naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.


Winterpret gaat in Brussel door van 24 november tot 2 januari
19 Oktober 2021, 00:02 Skynet
Brussels schepen voor Grote Evenementen, Cultuur en Toerisme Delphine Houba (PS) heeft maandag op de gemeenteraad van de stad Brussel bevestigd dat Winterpret dit jaar zal plaatsvinden. Van 24 november 2021 tot en met 2 januari 2022 wordt in het centrum van de hoofdstad een kerstmarkt opgetrokken.


Nieuws: Autosalon van Brussel 2022 even duur, maar veel kleiner
19 Oktober 2021, 00:00 Auto55
Het Autosalon van Brussel was traditioneel een salon waarop de Belgische consument zich kon onderdompelen in alles wat de markt te bieden had. Hij vond er met andere woorden een nagenoeg exhaustief overzicht van de verschillende automodellen die op de markt beschikbaar waren.Autosalon biedt geen overzicht van de marktVoor editie 2022 is dat niet het geval. Om te beginnen liet D?Iete...

Lees meer

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn