NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Britse

2News.be / Trefwoorden / Britse

Britse expert: ?Festivals en andere massabijeenkomsten zullen nog jaren rekening moeten houden met beperkende maatregelen?
7 Februari, 18:49 HLN.BE
Voor grote massabijeenkomsten zullen ook de komende jaren beperkende maatregelen blijven bestaan. Dat voorspelt Tim Spector, een Britse professor epidemiologie. Hij denkt daarbij onder meer aan festivals en huwelijken met veel buitenlandse gasten.


Britse export naar EU daalt met 68 procent, vervoerders woedend op minister
7 Februari, 18:27 Volkskrant
De export vanuit Britse havens naar de Europese Unie is in januari met 68 procent gedaald ten opzichte van januari vorig jaar. De oorzaak moet voornamelijk worden gezocht in de problemen die de Brexit veroorzaakt. Dat meldt de zondagkrant The Observer. De vervoersbond is woedend.


Britse export naar EU daalt met 68 procent in januari
De Britse export naar de Europese Unie is in januari met meer dan twee derde gedaald in vergelijking met dezelfde maand in 2020. Dat blijkt uit data van de vrachtvervoerdersorganisatie Road Haulage Association (RHA), waarover de krant The Observer zondag bericht.


?Britse regering overweegt belastingverhoging techbedrijven?
7 Februari, 02:26 HLN.BE
De Britse regering overweegt belastingverhogingen voor technologiebedrijven en webwinkels zoals Amazon die floreren tijdens de coronapandemie, meldt The Sunday Times.


Geen Britse kaas meer voor Europa: ?Een doosje van 25 pond kost nu meer dan 200 pond?
5 Februari, 22:32 Volkskrant
De Britse kaashandelaar Simon Spurrell ziet zijn export naar de Europese Unie in elkaar storten door het Brexit-akkoord. Van een rijksambtenaar krijgt hij het advies om maar een distributiecentrum in Frankrijk of Duitsland te openen.


Britse plaatselijke verkiezingen in mei gaan door, ondanks coronapandemie
5 Februari, 14:22 HLN.BE
Inwoners van Engeland en Wales kunnen in mei gewoon naar de stembus, ondanks de coronapandemie. De regering heeft wel extra maatregelen aangekondigd om te zorgen dat de lokale verkiezingen veilig verlopen. Zo moeten kiezers dit keer een eigen pen of potlood meenemen naar het stemhokje, berichten Britse media. Ook het dragen van mondmaskers in stembureaus is verplicht.


Britse plaatselijke verkiezingen in mei gaan door, ondanks coronapandemie
5 Februari, 14:04 Skynet Buitenland
Inwoners van Engeland en Wales kunnen in mei gewoon naar de stembus, ondanks de coronapandemie. De regering heeft wel extra maatregelen aangekondigd om te zorgen dat de lokale verkiezingen veilig verlopen. Zo moeten kiezers dit keer een eigen pen of potlood meenemen naar het stemhokje, berichten Britse media. Ook het dragen van mondmaskers in stembureaus is verplicht.


Britse minister: ?Hollywoodfilm ?Contagion? was inspiratiebron voor onze vaccinatiestrategie?
5 Februari, 13:48 HLN.BE
De Britse minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, heeft onthuld dat de film Contagion - die gaat over de internationale strijd tegen een dodelijk virus - hem heeft geholpen om een doeltreffende vaccinatiestrategie uit te tekenen voor het Verenigd Koninkrijk. Mede hierdoor heeft de Britse regering beseft dat dat ze heel vroeg grote vaccinbestellingen moest plaatsen bij farmabedrijven en een vaccinatievolgorde moest opstellen.


Britse Hyves keert terug
5 Februari, 11:11 Emerce
De Britse Hyves lijkt terug te keren. Het sociale platform Bebo wordt nieuw leven ingeblazen, bevestigt oprichter Michael Birch aan de BBC.


Steven Van Gucht: ?16% van besmettingen veroorzaakt door Britse variant?

In de laatste twee weken van januari werden zowat 16 procent van de coronabesmettingen veroorzaakt door de Britse variant. Dat zei viroloog Steven Van Gucht vrijdag op de persconferentie van Sciensano. De gemuteerde versie is daarmee nog wel in opkomst, maar de toename lijkt te vertragen in vergelijking met de eerste weken.
'Britse pubs gooien 87 miljoen pinten bier weg door lockdowns'
5 Februari, 08:51 NU.NL - Economie
De verschillende lockdowns in het Verenigd Koninkrijk hebben niet alleen tot minder klanten geleid bij pubs: ze hebben ook veel lekkernijen weg moeten gooien. De British Beer and Pub Association (BBPA), een belangenvereniging van brouwers en pubs, zegt vrijdag tegen BBC News dat haar leden door de lockdowns inmiddels 87 miljoen pinten bier weg hebben moeten gooien, omgerekend zo'n twintig olympische zwembaden vol.


Spanningen in Noord-Ierland lopen op: Britse en Europese douaniers leggen werk in havens neer
3 Februari, 14:39 Volkskrant
Boris Johnson heeft de Europese Unie opgeroepen een oplossing te zoeken voor de problemen in Noord-Ierland. Binnen de pro-Britse gemeenschap neemt de afkeer toe over de buitengrens van de EU die sinds begin dit jaar op de Ierse Zee ligt. Wegens dreigementen uit unionistische hoek hebben Britse en Europese douaniers in de havens van Belfast en Larne het werk zelfs neergelegd.


Onderzoek Lansingerland wijst uit: kinderen verspreiden Britse variant iets meer
3 Februari, 13:19 NOS nieuws

De Britse variant van het coronavirus lijkt zich iets makkelijker te verspreiden dan de 'gewone' variant. Kinderen ontwikkelden ook vaker milde klachten bij de Britse variant. Dat concluderen de GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC na het grootschalige onderzoek in de gemeente Lansingerland, waarbij alle inwoners ouder dan twee jaar werden opgeroepen voor een test.

De resultaten van het onderzoek wijzen er volgens de organisaties op dat kinderen een rol kunnen spelen bij de verspreiding van de Britse variant, mogelijk in iets sterkere mate dan bij het 'gewone' virus. In een huishouden met minstens twee positief geteste gezinsleden, waren kinderen met de Britse variant iets vaker degene die het virus mee naar huis hadden genomen en anderen hadden besmet.

Vorige maand stelden de GGD en het Erasmus al in een tussenconclusie dat er in Lansingerland geen grootschalige verspreiding was van het virus.

Uitbraak op basisschool

Het grootschalige onderzoek in Langsingerland volgde op een uitbraak op een basisschool. Uit een steekproef van het Erasmus MC bleek dat een van de positief geteste personen de Britse variant had. Verspreiding van het virus vond vooral plaats bij gezinnen die een link hadden met de school.

In deze eindconclusie staat nu dat de Britse variant in deze studie iets vaker verspreid blijkt binnen het gezin. 44 procent van de overige gezinsleden kregen het, ten opzichte van 33 procent bij het gewone virus. Bij een besmetting met de Britse variant ontwikkelden kinderen en volwassenen ook vaker (milde) klachten.

Verder uitbraakonderzoek bij aangrenzende scholen en BSO's en het grootschalige onderzoek tonen aan dat er slechts een beperkte verspreiding was van beide varianten van het virus. Dat leggen de GGD en het Erasmus MC uit door een mogelijk verhoogd gevoel van urgentie onder inwoners van Lansingerland om zich aan de maatregelen te houden na de uitbraak, de aanpak bij het testen en het sluiten van de scholen.

Veel mensen getest

De testbereidheid in het grote onderzoek was volgens beide organisaties hoog. Ruim 63 procent van de inwoners liet zich binnen een periode van drie weken testen. Ruim 1 procent bleek besmet en daarvan bleek "slechts" 6 procent de Britse variant te hebben. De uitkomsten wijzen verder op een flinke afname van de verspreiding van het virus na de uitbraak. Dat blijkt ook uit rioolwateronderzoek.
?Ontsnappingsmutant' duikt nu ook op in enkele stalen van Britse variant: ?Als het bevorderlijk is voor het virus zal deze vaker optreden"
2 Februari, 16:43 HLN.BE
De Britse overheidsorganisatie Public Health England (PHE) heeft een paper gepubliceerd waarin de Britse B.1.1.7-variant gedetailleerd onder de loep wordt genomen. Opmerkelijk, er doken inmiddels elf stalen op waarbij de E484K-mutatie optrad, een ?ontsnappingsmutant? die tot zover enkel opdook bij de Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse varianten. ?Normaal?, volgens viroloog Marc Van Ranst. ?Als een mutatie heel bevorderlijk is voor een virus, zal deze vaker optreden."


Laatste Britse veteraan die herdenking in Wuustwezel bezocht overleden
2 Februari, 14:48 Gazet v. Antwerpen

Wally Grimsey is overleden, op 96-jarige leeftijd. Hij was de laatste WOII-veteraan die de tocht naar de bevrijdingsplechtigheden in Wuustwezel en Kalmthout nog aankon.
Experts waarschuwen voor torenhoge kosten op Britse pakjes sinds de brexit: ?Voor gsm van 100 euro tel je al snel 152 euro neer?
2 Februari, 07:48 HLN.BE
Van dartspijltjes die je bestelt bij een Britse webshop tot dat onverwachte geschenkje met je favoriete thee van je Engelse suikertante: door de brexit kan de levering ervan een wel erg dure verrassing worden. Wat mag/moet je verwachten als de postbode of koerier met een pakje uit het Verenigd Koninkrijk aanbelt? Wij vragen het aan twee douane-experts en maken een overzicht aan de hand van concrete voorbeelden. ?180 euro voor twee paar manchetknopen? Dat is dan 264 euro.?


De scholen weer open met de Britse variant die rondwaart, is dat wel veilig?
1 Februari, 17:39 Volkskrant
De basisschool en de kinderopvang weer open terwijl daarbuiten de extra besmettelijke Britse variant rondsluipt, is dat wel veilig? Niet helemaal, erkennen experts. Maar een reeks nieuwe studies bieden toch enige hoop.


Naar schatting helft van nieuwe besmettingen door Britse variant
1 Februari, 15:38 NOS nieuws

Van alle nieuwe coronabesmettingen wordt naar schatting de helft veroorzaakt door de Britse variant van het virus. Dat staat in een brief die het kabinet gisteravond naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Het was al de verwachting dat de Britse mutatie, die hoogstwaarschijnlijk besmettelijker is, snel de overhand zou krijgen in Nederland. Half januari was ongeveer een derde van alle nieuwe besmettingen terug te voeren op de Britse variant.

In de brief schrijft het kabinet dat het reproductiegetal van de Britse variant naar schatting 49 procent hoger is dan die van het klassieke coronavirus. Ter vergelijking: bij de klassieke variant lag die half januari op 0,85 en bij de Britse variant op 1,27. Alleen bij een reproductiegetal onder de 1 is een virus op zijn retour.

Die cijfers leiden tot de schatting dat van alle besmettingen met een eerste ziektedag op 26 januari de helft veroorzaakt is door de Britse variant, staat in de brief. Daarin wordt ook gemeld dat de basisscholen vanaf volgende week, onder restricties, weer open gaan.
Symptomen van besmetting met Britse variant zijn enigszins anders (en dat kan ook verklaren waarom die besmettelijker is)
1 Februari, 13:24 HLN.BE
Wie besmet raakt met de Britse variant van het coronavirus (B.1.1.7) kan in een andere mate symptomen vertonen dan wie een oudere variant opliep. Dat blijkt uit een studie van het Britse statistiekbureau. Hoesten, keelpijn, vermoeidheid, spierpijn en koorts komen vaker voor, het verlies van geur en smaak significant minder.


Britse prins Harry aanvaardt schadevergoeding van tabloid
1 Februari, 13:14 Skynet
De Britse prins Harry accepteert een schadevergoeding van de krantengroep Associated Newspapers, nadat in oktober artikels werden gepubliceerd dat Harry de Royal Marines de rug toekeerde. Zijn advocate Jenny Afia noemde dat verhaal vandaag voor de rechtbank "ongegrond, vals en lasterlijk".

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn