NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Britse

2News.be / Trefwoorden / Britse

Veel nieuwe klanten voor Shell door omvallen Britse energiebedrijven
Vandaag, 00:03 NU.NL - Economie
Shell heeft in het Verenigd Koninkrijk honderdduizenden nieuwe klanten verwelkomd. Het energiebedrijf werd door Britse toezichthouders aangewezen om de klanten over te nemen van Pure Planet, Daligas en Colorado Energy, die failliet gingen door de huidige hoge prijzen voor gas en stroom.


Elton John scoort als enige artiest al zes decennia Britse hits
Donderdag, 00:00 HLN.BE
Elton John (74) schrijft Britse muziekgeschiedenis door als eerste artiest top 10-hits te scoren in zes opeenvolgende decennia. De zanger doet zo beter dan Elvis Presley en Michael Jackson. Zij hadden top 10-hits in ?slechts? vijf decennia.


Britse premier wil vanaf 2035 alleen nog groene stroom
5 Oktober, 00:03 Skynet
Het Verenigd Koninkrijk zal vanaf 2035 al zijn elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen halen. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson gezegd tijdens een partijbijeenkomst in Manchester.


Daniel Craig benoemd tot erecommandant bij Britse marine
29 September, 00:08 NU.NL - Film
Daniel Craig is benoemd tot erecommandant bij de Britse marine, waardoor de acteur dezelfde rang heeft als zijn beroemde personage James Bond.


Tekorten bij Britse tankstations lopen op, regering overweegt inzet leger
29 September, 00:04 NU.NL - Economie
In het Verenigd Koninkrijk hebben steeds meer tankstations te kampen met brandstoftekorten. Dat meldt de brancheorganisatie PRA maandag. In veel steden staat de helft van het aantal pompen droog, op andere plekken heeft 90 procent van de aangesloten tankstations geen brandstof meer. Ondertussen heeft de Britse regering maatregelen aangekondigd om de tekorten weg te werken. Hulp van het ministerie van Defensie is daarbij niet uitgesloten.


Britse winkeliers willen meer tijdelijke werkvisa voor vrachtwagenchauffeurs
29 September, 00:03 NU.NL - Economie
De branchevereniging voor de Britse detailhandel wil dat de overheid buitenlandse vrachtwagenchauffeurs nog meer werkvisa gaat verstrekken om zo het nijpende tekort aan truckers weg te werken. Premier Boris Johnson maakte afgelopen weekend bekend ruim vijfduizend tijdelijke werkvergunningen te verstrekken.


Britse soldaten moeten brandstoftekort aanpakken
28 September, 00:02 AutoBlog

Britse soldaten kunnen het weer eens oplossen voor de mensheid. Het nijpende brandstoftekort in het Verenigd Koninkrijk wordt telkens nijpender. Tankstations zitten telkens vaker en langer zonder brandstof. In sommige gevallen is 90% van de tankstations helemaal ‘leeg’, in andere steden is 50% van de tankstations nog wel voorzien van brandstof. Dat meldt het PRA, […]

The post Britse soldaten moeten brandstoftekort aanpakken appeared first on Autoblog.nl.
Tankstations dicht, restaurants zonder eten door tekort aan Britse vrachtwagenchauffeurs
25 September, 00:06 NOS nieuws

Een tekort aan Britse vrachtwagenchauffeurs leidt tot voedseltekorten en rijen bij tankstations in het Verenigd Koninkrijk. McDonald's heeft geen milkshakes of flesjes frisdrankjes meer, KFC zit zonder kip en benzinepompen moeten sluiten door een gebrek aan brandstof.

Door de pandemie hebben de afgelopen maanden zo'n 40.000 vrachtwagenchauffeurs niet hun rijexamen kunnen doen. De brexit maakt de situatie nog nijpender, doordat het nu moeilijker is Oost-Europese chauffeurs aan te trekken.

"Er is genoeg benzine maar het moet gedistribueerd worden, net zoals alle spullen die we in de supermarkt kopen", zegt transportminister Shapps. "We bewegen hemel en aarde om het voor elkaar te krijgen."

Hoewel de regering de Britten heeft opgeroepen niet te hamsteren, halen veel automobilisten nog snel even een volle tank. De supermarktbranche waarschuwt dat als de situatie nog tien dagen langer duurt, Kerstmis in het water kan vallen: de voorraad voor de feestdagen moet namelijk al rond deze tijd aan winkels worden geleverd.

Geen chauffeursvisa

Om verlichting te bieden wil de regering-Johnson de examenachterstanden snel wegwerken en het salaris van chauffeurs aantrekkelijker maken. Ook worden de rijtijden voor chauffeurs opgerekt en mogen ze sneller op grotere vrachtwagens rijden, al waarschuwt de vakbond dat veiligheid wel voorop moet staan. "Je kunt de beste chauffeur in een auto zijn, maar zo'n vrachtwagen is 16,5 meter lang."

Het verzoek om speciale chauffeursvisa in te voeren voor werknemers uit het buitenland wijst het kabinet van de hand. "De binnenlandse markt presteerde al vaker ondermaats door mensen van buitenaf die goedkoper en vaak onder slechtere omstandigheden werken", redeneerde Shapps.

De minister sluit niet uit dat als de situatie erger wordt, hij het leger inzet om transporten uit te voeren.
18 September, 00:03 De Tijd
Coronavirus - Britse overheid wil af van contract voor coronavaccin Valneva
14 September, 00:06 Skynet Economie
De Britse overheid wil af van haar contract voor coronavaccins van het Frans-Oostenrijkse farmabedrijf Valneva. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. De Britten vinden dat het bedrijf verplichtingen niet nakomt, wat Valneva ontkent.


Coronavirus - Ook Britse kinderen vanaf 12 jaar krijgen coronavaccin aangeboden
14 September, 00:04 Skynet
Ook Britse kinderen van 12 tot en met 15 jaar worden uitgenodigd voor een coronavaccin. De regering in Londen neemt een unanieme aanbeveling over van medische adviseurs die stellen dat zo'n vaccinatie verstoring van het onderwijs kan helpen voorkomen.


Britse voedselindustrie vraagt regering om visa voor buitenlands personeel
28 Augustus, 00:03 NOS nieuws

De Britse voedselindustrie vraagt de Britse regering om speciale visa voor buitenlanders die in die branche aan de slag willen. De sector komt door de gevolgen van de coronapandemie en de Brexit een half miljoen mensen tekort.

Dat is onder meer merkbaar bij varkenshouders. Door het tekort aan personeel benutten de slachterijen maar 75 procent van hun capaciteit. Boeren kunnen varkens die slachtrijp zijn niet kwijt. Het overschot neemt elke week toe met 15.000 varkens. Dat brengt zo veel kosten met zich mee dat veel varkenshouders nu verlies lijden.

De bond van varkenshouders zegt dat er van alles geprobeerd is om in eigen land personeel te vinden. Zo werden de lonen verhoogd, maar veel buitenlands personeel is na de Brexit naar het buitenland vertrokken. Veel Britten willen geen zwaar werk doen.

"In andere landen is er voldoende aanbod van mensen die hier willen komen werken", zegt de directeur van de bond tegen de BBC.

Supermarkten

Het tekort aan personeel in het Verenigd Koninkrijk wordt ook gevoeld in de tuinbouw, de fastfoodrestaurants en de transportsector.

Melkproducent Arla kan door het tekort aan chauffeurs minder melk leveren aan supermarkten. In de supermarkten blijven ook andere schappen leeg. De supermarktketens Tesco en Iceland waarschuwden deze week dat de problemen moeten worden opgelost voordat de bevoorrading voor Kerstmis moet beginnen.
1.500 Amerikanen wachten op evacuatie uit Kaboel, Britse luchtmacht moet nog 2.000 mensen weghalen
26 Augustus, 00:00 HLN.BE
In Afghanistan bevinden zich nog ongeveer 1.500 mensen die mogelijk Amerikanen zijn. Dat zegt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken. De Britse luchtmacht moet nog altijd bijna 2.000 Afghaanse tolken en andere medewerkers die voor het Verenigd Koninkrijk gewerkt hebben weghalen uit Kaboel. De evacuatiemissie loopt echter bijna af.


Bajesklanten aan de bak in Britse slachthuizen en slagerijen
25 Augustus, 00:02 NU.NL - Economie
Britse slachthuizen, slagers en de vleesverwerkende industrie zetten gevangenen en voormalige gevangenen aan het werk om de gaten in de roosters te vullen. Daar heeft de sector gesprekken over gevoerd met de Britse overheid, meldt de BBC.


Personeelstekort in VK leidt tot milkshakeschaarste bij Britse McDonald's-filialen
25 Augustus, 00:02 NU.NL - Economie
De personeelstekorten in het Verenigd Koninkrijk (VK) zijn in steeds meer sectoren voelbaar en zichtbaar. Waar eerder de vleesverwerkende industrie al de noodklok luidde, is het nu de beurt aan fastfoodketen McDonald's. Daar zijn geen milkshakes meer te krijgen in Engeland, Schotland en Wales.


Overname Arm door Nvidia duurt langer dan verwacht
21 Augustus, 00:08 Techzine
De overname van Arm door Nvidia duurt langer dan verwacht. Dit bevestigt oprichter en CEO Jensen Huang van de chip- en AI-specialist tijdens de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2022. Volgens Reuters gaf Jensen Huang in een commentaar op de kwartaalcijfers aan dat vooral de onderhandelingen met toezichthouders […]


Britse premier Johnson wil virtuele top van de G7
17 Augustus, 00:03 Skynet Buitenland
De Britse premier Boris Johnson heeft opgeroepen om "in de komende dagen" een top van de G7 te organiseren omtrent de situatie in Afghanistan.


Britse artiesten mogen nu toch zonder visum in Nederland optreden
11 Augustus, 00:04 NU.NL - Muziek
Britse artiesten kunnen toch zonder administratieve rompslomp blijven optreden in de Europese Unie. Sinds de Brexit was het voor muzikanten uit het Verenigd Koninkrijk niet mogelijk om zonder visum EU-landen binnen te komen, maar nu is er volgens Britse media met 19 van de 27 lidstaten een overeenkomst gesloten.


?Britse overheid overweegt stopzetten overname Arm door Nvidia?
7 Augustus, 00:07 Techzine
Het Verenigd Koninkrijk overweegt de overname van Arm door Nvidia tegen te houden vanwege mogelijke risico’s met betrekking tot de nationale veiligheid, aldus bronnen van Bloomberg. Nvidia kondigde vorige jaar in september de overname van Arm voor 40 miljard dollar (33,8 miljard euro) aan. Afgelopen april vroeg de Britse staatssecretaris van cultuur, Oliver Dowden, echter […]


Britse acteur Noel Clarke opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag
28 Juli, 00:07 NU.NL - Film
De Britse acteur Noel Clarke is opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag, meldt The Hollywood Reporter dinsdag. Hij werd in april al door twintig vrouwen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag en pesterijen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn