NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Brexit

2News.be / Trefwoorden / Brexit

Britse kmo?s die brexit-perikelen en extra kosten willen vermijden, krijgen advies firma op te richten in EU
Zondag, 08:42 HLN.BE
Britse kleine en middelgrote ondernemingen die naar de EU exporteren en sinds begin dit jaar in moeilijkheden zitten door de extra kosten en bureaucratie van de brexit, krijgen van adviseurs van het departement voor internationale handel de raad om best een bedrijf op te richten in de EU zelf. Dat schrijft de krant The Observer vandaag op gezag van verschillende bedrijfsleiders.


Goederenvervoer loopt allesbehalve soepel sinds Brexit
Vrijdag, 16:19 NU.NL - Economie
Het vervoer van goederen van en naar het Verenigd Koninkrijk gaat allerminst vlekkeloos. Vooral bij vlees, planten en bloemen gaat het lang niet altijd goed. Dat melden belangenverenigingen voor de logistiek Transport en Logistiek Nederland (TLN) en evofenedex aan NU.nl. Vooral aan de Britse kant lijken de voorbereidingen tekort te schieten.


?Ruggengraatloze klootzakken?: Britse artiesten zijn dupe van brexit en eisen een oplossing
Donderdag, 13:12 HLN.BE
Schaamteloos, verwoestend en weerzinwekkend. Dat vindt de Britse muziekindustrie van een nieuwe visumplicht voor artiesten, die de brexit met zich meebrengt. Dat maakt touren niet alleen eindeloos complex, maar ook veel duurder.


?Lege schappen in supermarkten Noord-Ierland door brexit?
Donderdag, 08:18 HLN.BE
In Noord-Ierland zijn problemen met de leveringen van voedsel. De oorzaak is vertraging bij de invoer vanuit het Verenigd Koninkrijk door de brexit. Dat zorgt onder andere voor lege schappen in de supermarkten. Dat zegt de Ierse minister van Buitenlandse Zaken Simon Coveney.


Britse vissers krijgen vanwege Brexit extra compensatie
Woensdag, 01:25 NU.NL - Economie
Het Verenigd Koninkrijk trekt 23 miljoen pond (bijna 26 miljoen euro) extra uit om Britse vissers te compenseren vanwege teruglopende inkomsten in de uitvoer van vis door de Brexit. Het geld, dat verliezen die zijn opgelopen sinds 1 januari moet dekken, is bestemd voor het midden- en kleinbedrijf die een substantieel verlies kunnen aantonen in de export naar de Europese Unie.


Britse vissers demonsteren bij ambtswoning Johnson tegen brexit-rompslomp
18 Januari, 13:18 NOS nieuws

Zeker twintig vrachtwagens van Britse visbedrijven hebben in hartje Londen gedemonstreerd tegen de vertragende, administratieve rompslomp waarmee ze te maken hebben nu de brexit definitief is afgerond.

De voertuigen stelden zich op in straten rond de ambtswoning van premier Johnson aan Downing Street en bij het parlementsgebouw.

Met name exporteurs van schaal- en schelpdieren worden getroffen. De dieren gaan vaak levend in de vrachtwagen. Hoe langer ze onderweg zijn, hoe minder er voor ze wordt betaald. De exporteurs zien hun bedrijven door de brexit-bureaucratie naar eigen zeggen vernietigd worden. Op hun vrachtwagens hadden de vissers leuzen geschreven met kritiek op Johnsons regering.

Agenten spraken de vrachtwagenchauffeurs aan:

Veel vissers uit het Verenigd Koninkrijk hebben sinds de definitieve afronding van de brexit met de handelsdeal tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU moeite om hun vangst naar Europa te exporteren.

Door de toegenomen bureaucratie met onder meer vangstcertificaten en extra kwaliteits- en douanecontroles zijn leveringen geregeld flink vertraagd. Met als gevolg dat Europese kopers de vangst weigeren of aanzienlijk minder betalen.

400 pagina's aan documenten

Gary Hodgson, directeur van visbedrijf Venture Seafoods, zegt tegen persbureau Reuters dat er in zijn branche serieus mee rekening wordt gehouden "dat het systeem mogelijk instort".

Door de administratieve rompslomp moest hij sinds december al meerdere keren leveringen aan de EU annuleren. Een exploitant had vorige week 400 pagina's aan documenten nodig om aan boord van een veerboot naar Europa te mogen, zegt Hodgson.

De vissers pleiten voor een "werkbaarder" systeem. Hodgson: "Premier Johnson moet eerlijk zijn tegenover ons, zichzelf en het Britse volk over de problemen voor de industrie".
Zeebrugge boert goed ondanks brexit en covid
15 Januari, 17:24 De Tijd
17:45 De haven van Zeebrugge heeft een goed jaar achter de rug. De container- en lng-overslag groeide. De doorvoer van auto's kreeg forse klappen. 'De fusiegesprekken met Antwerpen gaan in de goede richting...


Prijzen voor Schotse vis kelderen door grensgedoe brexit, maar volgens notoire brexiteer zijn de vissen nu wel ?Brits en dus gelukkiger?
14 Januari, 15:18 HLN.BE
?Het belangrijkste is: we hebben onze vis terug. Het zijn nu Britse vissen, en dus zijn ze beter en gelukkiger.? Dat was vanmiddag de repliek van de bekende Britse brexiteer Jacob Rees-Mogg in het parlement in Londen, na de kritiek dat de visprijzen door de problemen aan de grenzen gekelderd zijn. Omdat er na de brexit meer administratie nodig is bij de grensovergangen en de procedures tijd in beslag nemen, is de vis minder vers eens hij in Europa aankomt.


Kunnen Britse artiesten door brexit moeilijker door Europa touren? ?Gevolgen worden nog altijd onderschat?
14 Januari, 13:54 HLN.BE
Waarom kunnen Britse artiesten en hun crews niet langer ongehinderd touren op het Europese vasteland en vice versa? De Britse regering schuift de verantwoordelijkheid in de schoenen van de Europese Unie, maar hoofdonderhandelaar Michel Barnier ontkent nu dat hij zich tijdens de handelsonderhandelingen verzet heeft tegen vrij verkeer voor muzikanten.


Nort Sea Port voelt impact van corona en brexit
13 Januari, 09:48 De Tijd
10:40 North Sea Port boekte vorig jaar 11 procent minder maritieme overslag. Dat had alles te maken met corona, de brexit en de oliecrisis. Wel werd een recordaantal gronden in concessie gegeven.


Na amper twee weken duiken eerste Brexit-problemen al op
12 Januari, 08:24 Gazet v. Antwerpen

Halflege winkelrekken in Noord-Ierland, Schotse vissers die hun zalm niet meer dagvers tot in Europa krijgen en transportfirma?s die geen enkel douaneformulier hebben ingevuld. Na twee weken duiken de voorspelde Brexit-problemen op en het wordt wellicht nog erger.
Akkoord over verdeling Europees geld voor relance na corona

De federale en deelstaatregeringen van ons land hebben een eerste ontwerpakkoord bereikt over de verdeling van het Europees geld voor de relance na corona. In totaal krijgt ons land 5,9 miljard euro uit de pot van 750 miljard euro voor de hele Europese Unie. 1,25 miljard zou naar de federale overheid gaan, Vlaanderen mag rekenen op 2,255 miljard euro voor hun relanceplannen.
Ruim 81.000 Britse .eu-domeinnamen zijn na Brexit op non-actief gezet
7 Januari, 07:08 Tweakers
81.470 Britse .eu-domeinnamen en bijbehorende e-mailadressen werden op 1 januari 2021 op non-actief geplaatst. De domeinnamen beantwoorden niet aan de nieuwe criteria van de Europese domeinbeheerder en worden ten laatste op 31 maart 2021 verwijderd.


'Discovery overweegt verhuizing naar Nederland na brexit'
28 Mei 2018, 16:18 NOS nieuws

Het Amerikaanse televisiebedrijf Discovery overweegt de Europese tak na de brexit te verhuizen van Londen naar Amsterdam, meldt de Britse krant The Guardian op basis van bronnen bij het bedrijf. Naast Amsterdam zou de Poolse hoofdstad Warschau op de lijst staan als mogelijke nieuwe locatie voor het Europese hoofdkantoor.

Discovery bedient Europa op dit moment vanuit Londen met tientallen televisiezenders waaronder Eurosport, TLC en Animal Planet. Volgens The Guardian is het bedrijf al langer bezig met anticiperen op de naderende brexit als het de onderhandelaars niet lukt aparte afspraken te maken over televisielicenties.

Discovery zou in de interne communicatie al gestopt zijn met het betitelen van Londen als internationaal hoofdkwartier.

Netflix

Als Discovery daadwerkelijk naar Nederland verhuist, levert dat mogelijk banen op. Discovery heeft in Londen 1300 mensen in dienst. Ook de populaire streamingdienst Netflix heeft al een kantoor in Amsterdam.
Brexit - Ierse premier wil geen camera's aan grens met Noord-Ierland
24 Mei 2018, 16:30 Skynet
Zelfs geen camera: de Ierse premier Leo Varadkar heeft donderdag op een persconferentie met zijn Belgische ambtgenoot Charles Michel in Dublin nogmaals duidelijk gemaakt dat de brexit niet tot nieuwe infrastructuur of controles aan de grens tussen Ierland en Noord-Ierland mag leiden. Beide leiders dringen er bij de Britse premier Theresa May op aan om dringend met een concreet voorstel op de proppen te komen.


Jan Smets (NBB): "Brexit en Amerikaans protectionisme uitdagingen voor Belgische havens"
23 Mei 2018, 22:24 Skynet
"De Brexit en het Amerikaans protectionisme zullen op korte termijn de belangrijkste uitdagingen worden voor onze Belgische havens." Dat heeft de gouverneur van de Nationale Bank van België Jan Smets woensdag gezegd in Brugge bij de voorstelling van het rapport over het economisch belang van de Belgische havens.


Schots parlement verwerpt Brits wetsvoorstel over de brexit
15 Mei 2018, 18:06 Skynet
Het Schotse parlement heeft vandaag een Brits wetsvoorstel over de EU-uitstap verworpen, wat kan leiden tot een constitutionele crisis. Met 93 tegen 30 stemden de Schotse afgevaardigden na een levendig debat tegen het wetsontwerp van de regering in Londen. Met de stemming kunnen de Schotse parlementsleden de wet niet tegenhouden, maar het belooft op politiek vlak voor bijkomende problemen over de brexit tussen Londen en Edinburgh. Het is de eerste keer dat het Schotse parlement een wet uit Londen naar de prullenbak verwijst.


Brits Hogerhuis raakt in opspraak na anti-Brexit opstand: wat betekent dit voor de toekomst van de 'lords' onder de May-regering?
11 Mei 2018, 19:00 Volkskrant
Het voortbestaan van het Britse Hogerhuis is ter discussie komen te staan nu de leden deze week voor de veertiende keer met succes een amendement hebben ingediend om de regering van Theresa May te dwingen tot een zachte Brexit.


Britse brexit-activisten beboet
11 Mei 2018, 08:42 NOS nieuws

Een Britse groep die campagne voerde voor een brexit heeft een boete gekregen van 70.000 pond (80.000 euro). Volgens de kiescommissie heeft Leave.EU meer aan de campagne uitgegeven dan toegestaan en de uitgaven bovendien niet op correcte wijze verantwoord.

Leave.EU werd mede opgericht door de miljonair Arron Banks, een van de financiers van de anti-EU-partij UKIP. De organisatie stond los van de 'officiële' pro-brexit-organisatie Vote Leave en voerde voor het referendum in juni 2016 met succes campagne voor een Brits vertrek uit de Europese Unie.

De kiescommissie heeft nu vastgesteld dat Leave.EU de uitgavenlimiet met minstens 10 procent heeft overschreden. Verder is een uitgavenpost van 77.380 pond onterecht niet opgegeven, net als drie ontvangen leningen.

Politie

De kiescommissie noemt het teleurstellend dat zo'n "hoofdrolspeler" in het referendum de regels niet heeft gevolgd. Hij acht de overtreding zo ernstig dat de zaak is doorgegeven aan de politie, omdat er mogelijk sprake is van criminele feiten.

Leave.EU-oprichter Banks zegt in een reactie dat de kiescommissie vol tegenstanders van de brexit zit en dus bevooroordeeld is. "We zien deze bekendmaking als een politiek gemotiveerde aanval op de brexit en op de 17,4 miljoen mensen die de gevestigde orde wisten te weerstaan door voor een onafhankelijk Groot-Brittannië te stemmen."
'VK kan beter geen eigen Galileo-alternatief ontwikkelen na Brexit'
8 Mei 2018, 14:48 Tweakers
Enkele Britse academici zeggen dat het onverstandig is als het Verenigd Koninkrijk een eigen plaatsbepalingssysteem gaat ontwikkelen. In het land gaan stemmen op om een alternatief voor het Europese Galileo te maken, nu het VK door de Brexit buiten de boot dreigt te vallen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn