NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Breidt

2News.be / Trefwoorden / Breidt

Coronavirus - Verenigd Koninkrijk breidt vaccinatiecampagne uit vanaf maandag
Vandaag, 01:43 Skynet
Het Verenigd Koninkrijk breidt vanaf maandag zijn vaccinatiecampagne uit naar de +70-jarigen. Al meer dan 3,8 miljoen Britsten hebben ondertussen een eerste dosis van het vaccin ontvangen.


AWS breidt Contact Center Intelligence uit in Europa
Woensdag, 11:07 Techzine
AWS heeft aan Contact Center Intelligence (CCI) de mogelijkheid toegevoegd om de mogelijkheden van het systeem op bestaande contact centers toe te passen. Verder is de dienst nu breder in Europa beschikbaar. Amazon heeft CCI afgelopen zomer aangekondigd. Het combineert een aantal diensten om contact centers meer machine learning-mogelijkheden te bieden. Denk hierbij aan functionaliteit […]


TP-Link breidt smarthomelijn uit met slimme videodeurbel en beveiligingscamera
11 Januari, 21:00 Tweakers
TP-Link breidt zijn assortiment van Kasa-producten voor smarthometoepassingen uit met onder andere een slimme videodeurbel, een slimme beveiligingscamera voor buiten en een dimmer met een bewegingssensor.


Amazon breidt muziekactiviteiten uit met podcast startup Wondery
7 Januari, 07:07 Techzine
Amazon breidt zijn diverse pallet aan muziekdiensten uit met de aankoop van podcast startup Wondery gekocht. Hiermee krijgt het toegang tot maar liefst 20 miljoen maandelijkse luisteraars en vormt een opstap naar meer marktaandeel binnen de entertainmentsector. Met de aankoop vergroot de techgigant niet alleen het aantal luisteraars voor zijn muziekdiensten, maar genereert op deze […]


Amazon breidt muziekactiviteiten uit met podcast startup Wondery
7 Januari, 07:07 Techzine
Amazon breidt zijn diverse pallet aan muziekdiensten uit met de aankoop van podcast startup Wondery gekocht. Hiermee krijgt het toegang tot maar liefst 20 miljoen maandelijkse luisteraars en vormt een opstap naar meer marktaandeel binnen de entertainmentsector. Met de aankoop vergroot de techgigant niet alleen het aantal luisteraars voor zijn muziekdiensten, maar genereert op deze […]


Salmonella-uitbraak breidt nog uit: nu al 90 kinderen uit 30 scholen ziek

Er zijn nu al 90 kinderen uit 30 scholen uit Oost- en West-Vlaanderen ziek geworden door een salmonellavergiftiging, zo meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De traiteur uit Harelbeke die de maaltijden aan al die scholen serveerde, werd tijdelijk gesloten door het Federaal Voedselagentschap (FAVV). De kans bestaat dat het aantal besmette kinderen nog oploopt, want de traiteur leverde in totaal aan 120 scholen.
Disneyparadijs breidt uit met galerie en krijgt hoog bezoek: ?Hij is dé bekendste Disneykunstenaar?
24 Mei 2018, 18:12 Gazet v. Antwerpen

Een goed anderhalf jaar na de opening van een tijdelijke Disneywinkel door DNexus, is het definitieve Disneyparadijs in Edegem nu klaar. Ook een galerie is op komst en men verwacht hoog bezoek in het najaar.
Box kondigt multi-zone ondersteuning voor Box Zones aan
24 Mei 2018, 09:48 Techzine
Box heeft tijdens een evenement in Londen multi-zone ondersteuning voor Box Zones onthuld. Bedrijven krijgen hiermee meer controle over waar ze hun data opslaan. Zo kan er beter voldaan worden aan wereldwijde compliance-eisen, waaronder de General Data Protection Regulation (GDPR). Het nieuwe aanbod zorgt ervoor dat wereldwijd opererende organisaties in staat zijn veilig content in […]


?Airbnb voor magazijnruimte? breidt uit naar België
16 Mei 2018, 11:30 Emerce
Belgische bedrijven kunnen voortaan via het online platform Stockspots magazijnruimte aanbieden. Dat is het resultaat van een samenwerking met Montea, een logistieke dienstverlener uit België, die ook een belang neemt in de Nederlandse startup.


NS breidt capaciteit op hsl-netwerk flink uit
9 Mei 2018, 06:18 NOS nieuws

De NS-treinen op het hogesnelheidstraject tussen Amsterdam, Schiphol en Rotterdam krijgen er nog dit jaar veel zitplaatsen bij. De NS gaat met spoed alle treinen verlengen van zes naar zeven rijtuigen om de explosieve groei van het aantal reizigers op het traject te kunnen opvangen.

Volgens de spoorwegen wordt daarmee voorkomen dat de hsl-lijn aan zijn eigen succes ten onder gaat.

Vorig jaar reisden 25 procent meer reizigers over het hsl-traject dan het jaar ervoor, terwijl op tien procent was gerekend. Dat komt onder meer doordat Schiphol steeds meer reizigers trekt.

Aanpassen

De verlenging van de treinen komt bovenop de geplande uitbreiding van het aantal ritten van vier naar vijf per uur op het hsl-traject. Zo'n snelle uitbreiding van de capaciteit is nog niet eerder vertoond.

De komende tijd gaat de NS de hsl-treinen technisch aanpassen. Er worden stukken tussen geplaatst; volgens de NS kunnen niet zomaar extra wagons aan de andere wagons worden gekoppeld en daarom is het nodig dat de treinen worden "opgeknipt".

Door de uitbreiding van het aantal zitplaatsen rijden er volgend jaar in beide richtingen elk uur 33 tot 35 rijtuigen tussen Amsterdam en Rotterdam via Schiphol over de hogesnelheidslijn.
Picnic breidt uit naar Den Bosch
8 Mei 2018, 07:12 Emerce
Websuper Picnic breidt verder uit in Noord-Brabant. Nog maar kort geleden werd de dienst gelanceerd in Tilburg, Breda, Helmond en Eindhoven, maar nu is de provinciehoofdstad ?s-Hertogenbosch aan de beurt.


Oracle breidt autonoom cloudaanbod verder uit met drie nieuwe diensten
8 Mei 2018, 06:18 Techzine
We zijn aanwezig bij Oracle’s jaarlijkse Media Day op het hoofdkantoor van het bedrijf in Redwood Shores, Californië. Tijdens een van de sessies worden drie nieuwe diensten aangekondigd die worden toegevoegd aan het Autonomous Cloud Platform. Naast de Autonomous Data Warehouse Cloud, komen nu ook Autonomous Analytics Cloud, Autonomous Integration Cloud en Autonomous Visual Builder […]


Interxion Datacenters breidt stevig uit in Amsterdam
7 Mei 2018, 10:48 Emerce
Interxion gaat een nieuw datacenter bouwen in Amsterdam. Daarnaast krijgt het Interxion Science Park datacenter een uitbreiding. Ook heeft Interxion een nieuwe locatie aangekocht op de Amsterdam Schiphol campus voor verdere uitbreiding.


Google voegt eindelijk iOS-apps toe aan Geavanceerde Beveiliging
4 Mei 2018, 14:06 Techzine
Google kwam vorig jaar oktober met een speciaal nieuw beveiligingsprogramma: Geavanceerde Beveiliging. Dat is gericht op mensen wiens account extra interessant is voor kwaadwillende partijen. Denk aan politici, maar ook aan journalisten. Maar bij lancering was het programma niet beschikbaar voor iOS-apps. Daar komt vandaag verandering in. Vandaag heeft Google namelijk bekend gemaakt dat Geavanceerde […]


Google Cloud breidt CPU-portfolio uit met Nvidia Tesla V100 GPU?s
1 Mei 2018, 15:18 Techzine
Google Cloud heeft vandaag bekendgemaakt dat het zijn GPU-portfolio uitbreidt. Vanaf nu is er een publieke bèta beschikbaar van Nvidia Tesla V100 GPU?s, op Google Compute Engine en de Kubernetes Engine. Verder zijn de Nvidia Tesla P100 GPU?s nu algemeen beschikbaar gemaakt. De Tesla V100 GPU staat gelijk aan honderd CPU?s. Klanten van de Google […]


Whole Foods breidt bezorgingen uit
30 April 2018, 10:12 Emerce
Amazon breidt zijn bezorging vanuit de vorig jaar aangekochte keten Whole Foods flink uit. Aanvankelijk ging het slechts om Austin, Cincinnati, Dallas en Virginia Beach, inmiddels zijn Denver, Sacramento en San Diego toegevoegd.


De prijs voor ontucht en wraak: schandaal rond Nobelprijs literatuur breidt uit
30 April 2018, 01:30 Gazet v. Antwerpen

Deze week beslist de Academie of dit jaar nog een Nobelprijs literatuur uitgereikt zal worden. De reden: het exclusieve clubje is in een ongezien schandaal en grote chaos gestort. Sinds uitlekte dat er op grote schaal vrouwen werden misbruikt, vertrekt het ene na het andere lid met slaande deuren. De onthullingen blijven zich alsmaar opstapelen. Over misbruik, waarbij nu ook de naam van de Zweedse kroonprinses Victoria is genoemd. Maar ook over interne afrekeningen en lekken.
Actie aan distributiecentra Lidl breidt uit naar Wevelgem
29 April 2018, 16:12 Skynet
De actie aan de distributiecentra van Lidl is deze namiddag nog verder uitgebreid. Na Courcelles, Marche en Genk wordt sinds ongeveer 17 uur nu ook het distributiecentrum in Wevelgem geblokkeerd. Het centrum in Sint-Niklaas is zo het enige distributiecentrum dat nog open is. Dat meldt de Franstalige socialistische vakbond SETCa in een communiqué en wordt bevestigd door BBTK-vakbondsssecretaris Jan De Weghe. Hij benadrukt dat het gaat om een spontane actie "die door de mensen zelf is georganiseerd".


Kabinet breidt aanpak van discriminatie uit
26 April 2018, 18:54 NOS nieuws

Het kabinet gaat de aanpak van discriminatie uitbreiden. Volgens coördinerend minister Ollongren van Binnenlandse Zaken blijft een krachtige aanpak nodig, ondanks een teruglopend aantal meldingen.

Ze vindt dat in Nederland iedereen zichzelf moet kunnen zijn. "We mogen er niet in berusten dat een deel van de Nederlanders dat niet zo ervaart."

Ollongren is van plan om daar waar ze discriminatie vermoedt, "een actieve betrokkenheid te tonen in woord en in daad". Ze geeft als voorbeeld de recente publicaties over discriminatie op de woningmarkt. Ze heeft direct contact gezocht met brancheorganisaties om afspraken te maken over goed verhuurderschap.

Wet tegen haatzaaien

Het kabinet kijkt ook naar wettelijke mogelijkheden. Een voorstel om de maximumstraf op haatzaaien te verdubbelen, gaat binnenkort naar de Tweede Kamer. De straf voor het aanzetten tot haat en discriminatie van mensen om ras, geloof of seksuele voorkeur wordt dan verdubbeld van maximaal een naar twee jaar. Het kabinet vindt dat moet worden voorkomen dat het recht op vrijheid van meningsuiting wordt misbruikt om tweespalt te zaaien in de samenleving.

Daarnaast verkent het kabinet de mogelijkheid om 'hate crime' in de wet op te nemen. Dat kan leiden tot strafverzwaring voor misdrijven met discriminatoire motieven die impact hebben op een grotere groep. Dit wordt al langer bepleit.

Afgelopen week nog sloegen regeringspartij ChristenUnie en oppositiepartij GroenLinks de handen ineen om bijvoorbeeld bij geweld tegen homoseksuelen of afvallige moslims, de strafmaat met een derde of de helft te verhogen.

Verder wordt onderzocht of er iets moet worden gedaan aan de rechtspositie van transgender- en intersekse personen in het kader van de wet gelijke behandeling. Volgens het Transgender Netwerk Nederland (TNN) steeg afgelopen jaar het aantal meldingen van discriminatie in deze groep met een kwart. Dat is tegen de landelijke trend in. Nieuw onderzoek moet duidelijk maken wat de aard en achtergrond van de meldingen is.

Voetbalsupporters

De politie speelt een belangrijke rol bij de meldingen van discriminatie, schrijft de minister. Agenten krijgen daarom trainingen om bij een aangifte of melding sneller te herkennen of er discriminatie in het spel was.

Het Openbaar Ministerie gaat supporters die zich antisemitisch hebben uitgelaten bij een voetbalwedstrijd, in een aparte categorie onderbrengen. Het OM probeert zo de omvang in kaart te brengen.

Discriminatie bij stages tegengaan

Ook arbeidsdiscriminatie is een belangrijk aandachtspunt. Hoewel de economie goed draait en in sommige sectoren sprake is van tekorten, komen veel nieuwkomers en Nederlanders met een migratieachtergrond niet aan het werk, constateert het kabinet. Betere begeleiding van deze groepen en het tegengaan van discriminatie bij stages moet verandering brengen in de situatie.

De overheid ziet een voorbeeldfunctie voor zichzelf door meer mensen met een niet-westerse achtergrond in hogere schalen aan te nemen. Ook het aantal vrouwen in topfuncties bij de overheid moet toenemen, vindt het kabinet.
FlixBus breidt lijn Brussel-Amsterdam uit
25 April 2018, 13:30 De Tijd
14:57 Busmaatschappij FlixBus trekt haar frequentie tussen Brussel en Amsterdam fors op en manifesteert zich zo nog nadrukkelijker als concurrent van de Beneluxtrein, die recent tot 70 procent duurder werd.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn