NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Brand


Grote brand in hoofdstad van Bangladesh eist zeker 43 levens
Vrijdag, 00:02 NOS nieuws

Zeker 43 mensen zijn in de hoofdstad van Bangladesh om het leven gekomen bij een grote brand. Dat bevestigt de Bengaalse minister van Gezondheid.

Het vuur woedde in een gebouw van zeven verdiepingen in een drukke straat van Dhaka. In het pand zaten meerdere restaurants die toen de brand uitbrak vol zaten met gasten. Het vuur zou zich snel hebben verspreid doordat er meerdere gastanks op iedere verdieping stonden. Doordat het vuur zich zo snel verspreidde zijn mensen in paniek uit het gebouw gesprongen.

De brand brak rond 21.45 uur lokale tijd op de eerste verdieping uit in het restaurant "Kacchi Bhai". Kort na middernacht was de brand onder controle.

Hulpdiensten hebben tientallen mensen zwaargewond naar het ziekenhuis in Dhaka gebracht.
Russell Brand ontkent seksueel wangedrag: 'Maar heb me belachelijk gedragen'
6 Februari, 00:09 NU.NL - Film
Russell Brand heeft voor het eerst een interview gegeven sinds meerdere vrouwen hem hebben beschuldigd van seksueel wangedrag. De Britse komiek en acteur noemt de beschuldigingen in een interview met Tucker Carlson op YouTube "heel, heel pijnlijk".


Grote brand bij afvalintercommunale in Zwevegem onder controle
5 Februari, 00:02 Skynet
De zware brand bij afvalintercommunale IMOG in Moen (Zwevegem) is stilaan onder controle. De brand brak omstreeks 6 uur maandagochtend uit in een loods waar ook klein gevaarlijk afval zoals gasflessen opgeslagen ligt.


Film in de maak over Marinus van der Lubbe, die Rijksdaggebouw in brand stak
16 Januari, 00:10 NU.NL - Film
Regisseur Ben Verbong gaat een film maken over Marinus van der Lubbe (1909-1934). De Nederlander werd door de nazi's ter dood veroordeeld voor het in brand steken van de Rijksdag.


Batterij van zelfgemaakt speelgoed veroorzaakt brand in kinderslaapkamer
16 December 2023, 00:03 HLN.BE
Op amper 150 meter van de brandweerkazerne in het West-Vlaamse Sint-Eloois-Winkel is vrijdagavond een brand uitgebroken in een woning. De brand zou ontstaan zijn in een kinderslaapkamer op de zolderverdieping.


Brandweer trekt zich terug bij brand Bruinisse vanwege vuurwerk op zolder
4 December 2023, 00:01 NOS nieuws

De brandweer heeft zich bij een woningbrand in Bruinisse teruggetrokken omdat er vuurwerk op zolder van een van de woningen lag opgeslagen. Inmiddels is de brand onder controle. De kisten waarin het vuurwerk zat zijn natgemaakt en naar beneden gebracht.

De brandweer was groot uitgerukt voor een brand in drie woningen. De brand werd al snel opgeschaald naar zeer groot, maar op aangeven van de politie stopte de brandweer met blussen. "In het kader van ieders veiligheid zijn de naastliggende huizen daarom ook ontruimd", meldt de veiligheidsregio.

Hoeveel vuurwerk er op de zolder was opgeslagen en hoe de politie ervan wist, kon een woordvoerder van de veiligheidsregio niet zeggen aan de NOS. "We hebben wel van de politie te horen gekregen dat bij de hoeveelheid die er ligt de kans bestaat dat er een groot gat in het dak zou verschijnen als het mis zou gaan", zei de woordvoerder.

Bluskanon

Na het terugtrekken van de brandweerlieden werd verder geblust met een bluskanon op afstand. Uit de regio Rotterdam was een drone gekomen die dichter bij de brand kon kijken. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen.

De bewoners die hun huis moesten verlaten werden opgevangen in het dorpshuis van Bruinisse. De burgemeester van de gemeente Schouwen-Duiveland, Jack van der Hoek, heeft een bezoek gebracht aan het dorpshuis om de bewoners een hart onder de riem te steken.

Omwonenden van de brand kregen van de gemeente een brief waarin stond dat ze voorlopig het beste binnen konden blijven. Volgens de woordvoerder was er wel rookontwikkeling, maar zijn er geen stoffen zoals asbest aangetroffen.
Komiek Russell Brand in VS aangeklaagd om grensoverschrijdend gedrag
9 November 2023, 00:06 NU.NL - Film
De Britse komiek Russell Brand is in de Verenigde Staten aangeklaagd om grensoverschrijdend gedrag dat in 2010 op een filmset zou hebben plaatsgevonden. Een vrouwelijk slachtoffer eist een schadevergoeding.


Brand bij Multiobus in Tienen was wellicht een ongeluk
19 Oktober 2023, 00:00 Skynet Belgie
De brand die afgelopen nacht bij busbedrijf Multiobus in Tienen is ontstaan, heeft volgens de eerste bevindingen van de branddeskundige een accidentele oorzaak. Dat meldt het parket van Leuven woensdag.


Veel rook door grote brand bij autosloperij in Rotterdam
14 Oktober 2023, 00:02 NOS nieuws

Bij een autosloperij aan de noordkant van Rotterdam heeft een grote brand gewoed. Bij de brand kwam veel rook vrij. Er raakte niemand gewond.

De brand ontstond rond 21.00 uur bij de autosloperij, die naast luchthaven Rotterdam The Hague Airport ligt. De brandweer wilde in eerste instantie een nabijgelegen volkstuinencomplex ontruimen omdat de rook over de volkstuinen trok, maar later draaide de wind.

De brandweer zegt dat er mogelijk roetdeeltjes op het volkstuinencomplex terecht zijn gekomen. Daarin zit geen asbest. Volgens de hulpdiensten zijn de roetdeeltjes met water weg te spoelen.

De oorzaak van de brand is niet bekend.
Bouwregels voor verduurzaamde woningen voldoen niet blijkt na brand in Arnhem
7 Oktober 2023, 00:02 NOS nieuws

De bouwregelgeving schiet tekort bij oudere woningen die worden verduurzaamd. Dat is een van de conclusies van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden na de grote brand die in juni een huizenrij in de Arnhemse wijk Presikhaaf verwoestte. Huizen die op dezelfde manier zijn verduurzaamd, worden nu aangepast.

De afgebrande woningen werden in de jaren 60 gebouwd en tussen 2015 en 2017 verduurzaamd. Ze kregen een nieuwe, isolerende gevel die als een soort tweede jas tegen de oude gevel aan werd gebouwd. Op de daken werden aan beide zijden aaneengesloten rijen zonnepanelen gelegd.

De verduurzaming voldeed volgens de onderzoekers aan de geldende regels, maar had niet het gewenste veiligheidsniveau omdat er steeds ingewikkelder wordt gewerkt om maximale verduurzaming te bereiken.

Zo sloot bij de afgebrande huizen de laag tussen de oude en nieuwe gevel niet helemaal aan, waardoor rook en vuur makkelijk konden verspreiden naar plekken waar de brandweer niet bij kon komen. Ook beschikt de brandweer momenteel niet over technieken en tactieken die nodig zijn om brand in woningen met een dubbele gevel- en dakconstructie adequaat te bestrijden, staat in het rapport.

Woningen aanpassen

Huizen die op verzoek van woningcorporatie Portaal op dezelfde manier zijn verduurzaamd, worden nu aangepast, meldt Omroep Gelderland. Onder meer stalen strippen op de daken van de huizen moeten ervoor zorgen dat vlammen naar beneden gaan en dus niet overslaan naar aangrenzende huizen,

Bouwbedrijf DuraVermeer laat aan de regionale omroep weten nog eens 674 verbouwde huizen onder de loep te nemen. De huizen zijn volgens hetzelfde concept verduurzaamd, maar wel met andere materialen. "We delen de bevindingen van het rapport met anderen en van daaruit moeten we vervolgstappen zetten", aldus de bouwer.

De Arnhemse burgmeester Marcouch wil dat de wet- en regelgeving rondom brandveiligheid zo snel mogelijk wordt aangepast en heeft het rapport naar Den Haag gestuurd. De burgemeester zegt dat bij de verduurzaming van de woningen voldaan is aan alle geldende wet- en regelgeving: "Maar die loopt achter op dit soort ontwikkelingen. Zorg er nu voor dat deze tragische lessen zo snel mogelijk in wetten en regels gevangen worden. Die moeten niet voor niets zijn geweest."

Daarnaast levert het rapport kennis op die volgens Marcouch ook nu al kan worden omgezet in handelingen. "Bouwers kunnen daar wellicht al wat aanpassingen mee doen."

De brand ontstond op 17 juni in de keuken van een woning aan de Van Kinsbergenstraat. Pas na zo'n elf uur blussen kreeg de brandweer het vuur onder controle. Gedurende de dag werden meer dan 200 brandweerlieden ingezet en het nablussen ging door tot diep in de nacht. Vier mensen raakten gewond.

Een deel van de bewoners worstelt volgens Marcouch met de schuldvraag rondom de brand. "Maar je kunt niet zeggen dat er hier sprake is van nalatigheid. Dat begrijpen de bewoners ook wel", aldus de burgemeester.
YouTube betaalt Russell Brand niet meer na beschuldigingen seksueel wangedrag
20 September 2023, 00:08 NU.NL - Tech
YouTube heeft de advertenties voor het kanaal van Russell Brand uitgeschakeld na beschuldigingen van seksueel wangedrag aan zijn adres. Daarnaast verwijdert de BBC online alle producties waarin de 48-jarige komiek en acteur te zien en te horen is.


Brand Porsche Panamera Arnhem is aangestoken
22 Augustus 2023, 00:02 AutoBlog

Zonde. Deze Porsche Panamera is het slachtoffer geworden van brandstichting. Het was gister wel warm ja, maar niet zo heet dat een auto spontaan in brand vliegt. Zeker niet in de zwoele nacht die we gehad hebben. Want om 2.30 uur is de brandweer uitgerukt naar de Kamillelaan in Arnhem-Zuid om een brandje te blussen. […]

Dit artikel Brand Porsche Panamera Arnhem is aangestoken verscheen eerst op Autoblog.nl.
Bosbranden Griekenland - Dronken bestuurder veroorzaakt grote brand in Griekenland
1 Augustus 2023, 00:03 Skynet
Een dronken bestuurder heeft maandag een grote brand veroorzaakt op het Griekse eiland Chios. Dat meldt de radiozender ERT. Het vuur is ondertussen onder controle, maar twee dorpen moesten ontruimd worden.


Rode Duivels - Lukaku sleept tegen Oostenrijk een punt uit de brand voor Duivels
18 Juni 2023, 00:02 Skynet Sport
De Rode Duivels zijn zaterdagavond op de derde speeldag in groep F van de EK-kwalificaties in het Koning Boudewijnstadion niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen Oostenrijk.


Voor tweede keer in korte tijd brand bij parkshow Raveleijn in de Efteling
12 Juni 2023, 00:02 HLN.BE
Er is zondagmiddag brand ontstaan in een decorstuk bij parkshow Raveleijn in de Efteling. De show werd stilgelegd en het terrein werd ontruimd. Een woordvoerder laat weten dat er niemand gewond is geraakt bij de brand. Hoe het vuur is ontstaan is niet bekend. De brand werd al snel geblust door het personeel, maar de brandweer kwam nog wel ter plaatse voor controle.


Italiaanse Anna Tuzzato (29) overleeft woningbrand in Etterbeek niet: ?Drama herinnert ons aan andere tragische brand waarbij twee jongens het leven lieten?
12 Juni 2023, 00:02 HLN.BE
Het dodelijke slachtoffer dat te betreuren viel bij de brand in Etterbeek zaterdagochtend is de Italiaanse Anna Tuzzato (29). Dat berichten meerderde Italiaanse media. Tuzzato, afkomstig uit de regio Veneto, werkte al twee jaar als communicatiehoofd voor de NGO IFOAM Organics Europe.


Woning van jong gezin met kind volledig verwoest na blikseminslag: ?Buren vertelden hen dat hun dak in brand stond?
12 Juni 2023, 00:01 HLN.BE
In de Sint-Baafsstraat in Sint-Andries is zondagavond een zware brand uitgebroken in het dak van een rijwoning. De schade is bijzonder groot, want zowat het volledige dak viel ten prooi aan de vlammen. ?De woning van het jong gezin met kind is onbewoonbaar?, zegt brandweermajoor Marc De Langhe.


Brand in stal Beerta onder controle, wel nog hinder voor verkeer
7 Juni 2023, 00:04 NOS nieuws

In Beerta in Groningen heeft vandaag een grote brand gewoed bij een varkensbedrijf. De brandweer laat weten dat de brand inmiddels onder controle is, maar nog niet uit.

De brand woedde in een van de twee varkensschuren. Een daarvan is volledig afgebrand. De andere schuur brandde deels uit. De brandweer zegt dat er tijdens de brand met veel mensen een deel van de varkens naar buiten is gedreven, meldt RTV Noord.

"Voordat de brand uitbrak, waren er rond de 300 tot 400 biggen en zeugen aanwezig. Een deel daarvan is gered door de eerste ploegen ter plaatse", aldus de brandweer. Een veearts behandelt de gewonde varkens. Volgens de brandweer heeft een deel van de dieren de brand niet overleefd, hoeveel is niet duidelijk.

Vanwege de brand is het treinverkeer tussen Winschoten en Bad Nieuweschans stilgelegd. Ook zijn de op- en afritten van de A7 bij Beerta afgesloten. De brandweer laat weten dat dit, ook na het sein brand meester, nog wel even kan duren.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer adviseerde mensen die last hebben van de rook om ramen en deuren te sluiten en eventueel ventilatiesystemen uit te schakelen. De brandweer waarschuwt dat er ook bij het nablussen rook vrijkomt.

Bekijk hier de beelden van de brand:

Twee weken geleden woedde een grote brand in een varkensstal in Reusel (Noord-Brabant). Alle 3000 varkens die in de stal stonden, overleefden de brand niet. Begin april was er ook een grote stalbrand in het Brabantse Sint-Oedenrode, waar zo'n 9000 varkens omkwamen.

Begin mei meldde het Verbond van Verzekeraars dat er door stalbranden in 2022 ruim 130.000 dieren zijn omgekomen. Dat zijn er veel meer dan in 2021, toen er bijna 7000 dieren omkwamen. In 2020 werden 108.794 dieren gedood bij stalbranden. Het verbond pleit voor meer maatregelen tegen stalbranden, zoals minder dieren bij elkaar in een stal en een jaarlijkse check op brandveiligheid.
3000 varkens omgekomen bij grote brand in Brabantse stal
24 Mei 2023, 00:05 NOS nieuws

In Reusel is een grote varkensstal in de as gelegd. Alle 3000 varkens die in de stal stonden, zijn omgekomen, meldt Omroep Brabant.

Het vuur was rond 17.30 uur onder controle. De brandweer waarschuwde voor schadelijke rook. Brandweermensen konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen stallen.

Op het dak van de stal lagen zonnepanelen. Specialisten bekijken of deeltjes van de panelen in de buurt zijn beland en hoe groot de schade is.

Hoe het vuur is ontstaan, wordt onderzocht:
Man die vlag van Delftse lhbti-vereniging in brand stak, zegt spijt te hebben
10 Mei 2023, 00:02 NOS nieuws

De man die afgelopen weekend in Delft een regenboogvlag van lhbti-vereniging DWH in brand stak, zegt dat hij spijt heeft van zijn actie. Hij heeft zich bij de politie gemeld en wil in gesprek met de vereniging.

De vlag werd in de nacht van zaterdag op zondag aangestoken. Bestuurslid Dries Stuij van de vereniging zei eerder tegen Omroep West dat er rond 03.30 uur nog niets aan de hand was, toen een feest van DWH eindigde. In de uren daarna is de vlag dus waarschijnlijk in brand gestoken. De vereniging deed aangifte.

Degene die dit heeft gedaan, zegt er dus spijt van te hebben. Volgens de politie wil hij naast het gesprek met de vereniging ook de schade vergoeden. De politie geeft aan te willen bemiddelen tussen iedereen die bij de zaak betrokken is. "We hopen dat de partijen er samen uitkomen", zegt een woordvoerder tegen Omroep West.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn